3 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

16 Decembrie 2021 – Ziua in care credibilitatea Justitiei a fost distrusa definitiv de CSM

Scris de: Neluta TUDORACHE, fosta judecatoare | pdf | print

16 December 2021 18:19
Vizualizari: 6161

Ce s-a intamplat astazi la CSM? O zi de trista amintire! Am asistat la distrugerea Justitiei de catre cei care aveau obligatia constitutionala sa fie garantul independentei ei, fiind facute, cel mai probabil, jocurile celor care nu fac parte din sistem!


 

Care a fost scopul pentru care o parte dintre membri CSM au ales astazi sa distruga credibilitatea Justitiei si sa il lase la conducerea CSM pe Mateescu, cel mai abuziv judecator din Romania, consider ca ar trebui sa reprezinte preocuparea tuturor magistratilor, pentru ca lovitura de astazi, data Justitiei, nu va fi uitata si va intra in istorie, urmand sa fie judecati cei vinovati pentru faptele lor!

Este pentru prima oara cand conducerea CSM este lasata in mana unui neprofesionist, reprezentatul judecatoriilor, chiar si dupa ce ii va expira mandatul la 06.01.2022, mandat de trista amintire, presarat cu abuzuri si cu fapte pentru care un alt judecator ar fi fost deja inculpat si suspendat din functie!

Cum este posibil ca de la varful Justitiei sa fie promovata incalcarea legii?

Oare judecatorii si procurorii care au sabotat astazi alegerea judecatorului care trebuia sa fie presedintele CSM in anul 2022, nu cunosteau ca ceea ce voteaza este nelegal?

Cum sa ramana interimar Mateescu chiar si dupa 06.01.2022, in baza unei hotarari adoptata de Plenul CSM?

Nu au citit prevederile Constitutiei Romaniei si ale art.24 din Legea nr.317/2004 acei membri CSM care au impus majoritatea la adoptarea hotararii?

Greu de crezut! Mai degraba, sustin ca au vrut sa demonstreze ca CSM se situeaza deasupra legii si ca o poate incalca in cel mai grotesc mod, doar pentru a face jocurile altora!

Care au fost motivele respingerii celor doua candidaturi inregistrate pentru functia de presedinte CSM pentru anul 2022?

Consider ca sunt informatii de interes public si obligatoriu trebuie sa fie cunoscute de magistratii romani si cetatenii interesati de bunul mers al justitiei, pentru ca, in mod evident, Justitia nu se indreapta in directia corecta atat timp cat la conducerea CSM este lasat cel mai abuziv judecator din Romania.

Nu am indoieli ca proiectul doamnei judecator Baltag Gabriela a dat fiori celor care vor ca Justitia sa ramana in continuare sub bocancul politicului!

De asemenea, nu se poate sustine ca doamna judecator Chis nu ar fi fost mult mai recomandata la conducerea CSM decat abuzivul Mateescu!

Cu ce s-a facut acesta remarcat? Cu rudele sale turnatoare la securitate si cu preluarea practicilor securiste invatate in familie si transpuse intocmai in activitatea lui? Cu formularea unor sesizarii disciplinare, din oficiu, platind polite personale? Cu numiri controversate in functiile de conducere ale aparatului administrativ al CSM? Cu jignirea colegilor in timpul sedintelor transmise live si astfel de exemple pot continua!

Unde sunt Asociatiile Profesionale? Este de salutat faptul ca adopta pozitii publice fata de abuzurile savarsite impotriva unor colegi care fac parte din alte categorii profesionale, pentru ca nu mai pot fi negate la acest moment, dupa cum nu pot fi negate abuzurile actualului CSM impotriva unor magistrati incomozi, dar pentru care nu au adoptat o astfel de pozitie publica!

Astazi am asistat la incalcarea flagranta a legii de catre cel mai inalt for al magistratilor din Romania, pentru ca, in realitate, au fost 'sanctionati' doi judecatori, candidati la functia de presedinte al CSM in anul 2022, fiind evident ca, hotararea prin care poate sa fie mentinut la conducerea CSM abuzivul Mateescu si dupa expirarea mandatului la 06.01.2021, este profund nelegala deoarece incalca Constitutia Romaniei si Legea nr. 317/2004.

Se va incerca obtinerea unei Ordonante de Urgenta si pentru Mateescu? Se va amesteca oare Guvernul Romaniei in problemele interne ale Puterii Judecatoresti? Va fi incalcata separatia puterilor asa cum s-a intamplat in cazul celor aflati la conducerea Inspectiei Judiciare?

Amintesc ca, la cererea mea, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la 23.11.2021, sesizarea CCR pentru a fi declarata neconstitutionala OUG nr.77/2018, fiind evident ca l-am suparat pe Netejoru pentru ca am avut curajul sa il atac frontal si sa cer sa fie declarata neconstitutionala aceasta ordonanta.

Si ce sa vezi? CAB imi valideaza argumentele si constata ivit viciul de neconstitutionalitate, apreciind, in acord cu cererea mea, ca nu are suport legal si constitutional mentinerea in fruntea Inspectiei judiciare a unui judecator cu sprijin politic!

Ce a sustinut CSM prin reprezentantul sau in fata instantei?

Ca ar fi neintemeiata exceptia de neconstitutionalitate a OUG nr.77/2018 pentru ca s-ar fi completat legislatia primara, respectiv art.67 din Legea nr.317/2004, cu norme cu aplicare permanenta!!!!!!

Daca astazi CSM a procedat in mod identic, adoptand o hotarare nelegala pentru a fi prelungit neconstitutional mandatul abuzivului Mateescu, consider ca este foarte grav si ca cei care au impus majoritatea, trebuie sa plece!


Sursa: Facebook

Comentarii

# barna dragos date 16 December 2021 19:49 +144

s a demonstrat inutilitatea CSM, de ce nu fac asociatiile de magiatrati o greva japoneza sa i azvarle afara pe toti ametitii fara scoala prea multa? un oic azi, un oic maine si au castigat !

# Băran Gheorghe date 16 December 2021 20:46 +72

Ce atatea intrebari? S a votat, asta s a dorit. Renumarati ******turile de voturi si veti constata ******tul. E ca in filmele cu "destepti". Vi o trageti reciproc.

# Mihaela date 22 December 2021 11:07 0

Din pacate aceasta este imaginea perfecta a justitiei,raspunsurile oferite de CSM,in urma sesizari mele cu privire la Judecatoarea Vasile Cristea Mirela Simona,au demonstrat faptul ca eu m-am adresat unui " bordel" prin raspunsurile oferite telefonic citez; sa ma duc la biserica,sa astept sa treaca pandemia....,nici pe departe nu semana cu CSM cei care se considera elitele societati.In fapt aceasta judecatoare a fost casatorita cu verisorul meu,in urma despartiri de el a dorit sa se razbune pe mine,cum prin manipularea psihologica a sotului meu,am fost data afara din casa,confiscarea lucrurilor,umilinta in public asta se intampla acum 3 ani.Acesta era modul comunismului cand oameni erau arestati si li se confisca averea deoarece vorbeau de rau sistemul.Oare colo suntem acum?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva