23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

180.000 LEI PENTRU OLIMPICI: PERFORMANTA ESTE RECOMPENSATA IN SECTORUL 3 – Primarul Robert Negoita a premiat 18 elevi pentru rezultate deosebite obtinute la olimpiade si concursuri nationale si internationale. Cei 18 elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti au primit fiecare cate 10.000 lei (Galerie Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

7 December 2023 12:57
Vizualizari: 1806

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a premiat miercuri, 6 decembrie 2023, 18 elevi pentru rezultate deosebite obtinute la olimpiade si concursuri nationale si internationale.


In cadrul acestor competitii, fiecare dintre cei 18 elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti care au obtinut sase medalii de aur, noua de argint si trei de bronz la discipline precum matematica, informatica, fizica, astrofizica, chimie, astronomie si limba engleza au fost recompensati cu suma de 10.000 de lei.

Premierea elevilor a fost aprobata prin Hotararea Consiliului Local nr. 505/2023 privind acordarea de premii elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular de pe raza Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti, pentru rezultate deosebite obtinute la olimpiadele si concursurile nationale si internationale.

 

 

 


 

 

 

 


Comentarii

# Robert date 7 December 2023 14:31 0

Un gest frumos din partea primariei sect. 3 dar din pacate, incomplet si pana la urma, inutil. A recompensat niste copii care, cu sau fara banii aia, tot invatau, pentru ca asa au fost educati in familiile lor. Premierea lor, e utila ca exemplu pentru ceilalti copii, care desi au capacitatea intelectuala, nu si-o folosesc si nu invata si, poate in acest fel, macar din interes (ca sa castige niste premii substantiale), se apuca de invatat. De ce afirm ca gestul, desi frumos, e incomplet si inutil? Pentru ca, cu o suma mult mai mare, TREBUIAU sa fie recompensati profesorii copiilor alora! Pana la urma, oricat de buni ar fi copii premiati, fara cei care au stiut sa-i pregateasca, nu ajungeau prea departe! Copii aia, daca vor sti sa-si foloseasca atuurile, vor avea vieti bune PENTRU EI dar profesorii lor, au pregatit si vor pregati inca multi asemenea copii! EI trebuiau in primul rand, recompensati!

# Robert date 7 December 2023 14:47 -1

Performanta, trebuie recompensata. Dar in cazul acestor copii si in cazurile altor copii ca ei, cine a dovedit de fapt inalta performanta? Ei, sau profesorii lor? E gresit si nedrept din partea primariei sect. 3 sa recompenseze efectul (performanta elevilor) si sa ignore cauza (extraordinara performanta a profesorilor lor)! Un copil, e unic. Profesorul e cel care insufla dragostea pentru o disciplina anume, orienteaza, antreneaza si pregateste, nu un copil unic ci multe generatii de asemenea unicitati, pentru performanta! Si am un gand bun de recunostinta pentru profesorii mei trecuti in nefiinta, Nana Tigau si Adrian Ghioca... Domnul sa-i odihneasca!

# Retardanis date 8 December 2023 09:05 0

Aceste premieri arata ca unele primarii au bani si nu stiu ce sa mai faca cu ei. Aici intervin mai multe aspecte. Premiezi elevii care, apoi, vor sa plece in strainatate, adica investesti in ceva care nu-ti va aduce vreun beneficiu, doar sa te guduri si tu ca primari pe langa niste 'olimpici'. De cele mai multe ori, 'performanta' la o disciplina se face neglijand celelalte discipline. Au fost situatii de olimpici care au picat bacu' la disciplina la care sunt olimpici (nu vorbesc de sportivi care au picat la mate, ci de elevi olimpici la mate care au picat la mate), solutia aleasa de minister fiind promovarea automata la disciplina 'olimpica'. Altfel spus formam niste oameni cu eticheta 'olimpic', dar care nu au cultura generala, nu au un simt al dreptatii si corectitudinii, un fel de Ronaldo dar in alte domenii.

# Marilena date 8 December 2023 14:02 -2

E ff adevărat ca acesti copiii sunt aici și datorita profesorilor pregătitor, ar fi fost bine sa fie și ei premiați, poate vor fi. În cazul nostru copilul nu a plătit profesor pregătitor dar în multe cazuri se întâmplă asta. Știm cu toții realitatea din scoli. Noi am avut bucuria sa avem un profesor "de moda veche" cum spune d-nei și care știe ca fizica e regină științelor fata de care tb sa fim cu respect. Dar....sa comentezi ca gestul d-lui primar e inutil deoarece copiii vor pleca în străinătate, e exagerat. Poate acesti copiii nu vor sa plece cu orice preț, insa, ce facem ca sa-i oprim? Eu știu doar ca acesti copiii s-au bucurat de susținere și apreciere. A fost un dar de Moș Nicolae, putem intelege și asta alaturi de alte considerente???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva