16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

25 DE ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC – Senatorii PSD Robert Cazanciuc si Radu Oprea au marcat implinirea a 25 de ani de la semnarea parteneriatului strategic intre Romania si SUA: „Parteneriatul strategic a fost incheiat in 1997, dar relatiile diplomatice bilaterale sunt mult mai vechi. Primele legaturi au fost stabilite in 1880. Dupa 25 de ani, parteneriatul strategic ramane o piatra de hotar a politicii externe romanesti, alaturi de apartenenta la UE si NATO” (Galerie foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

27 October 2022 13:56
Vizualizari: 2756

Senatorii PSD Robert Cazanciuc (foto 1 stanga) si Radu Stefan Oprea (foto 1 dreapta) au marcat miercuri, 26 octombrie 2022, aniversarea a 25 de ani de cand Romania a semnat parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.Alaturi de fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu (foto 1 centru) si de insarcinatul cu afaceri ale Ambasadei SUA la Bucuresti, David Muniz (foto 4, al doilea de la dreapta la stanga), Cazanciuc si Oprea au inaugurat in Piata Universitatii din Bucuresti expozitia intitulata „We the People” (dupa formula cu care incepe preambulul la Constitutia SUA) – o expozitie dedicata istoriei relatiilor bilaterale Romania-SUA.


Redam postarea de pe Facebook a vicepresedintelui Senatului Robert Cazanciuc:


Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii a fost incheiat in anul 1997, dar relatiile diplomatice bilaterale sunt mult mai vechi.

Primele legaturi dintre Romania si SUA au fost stabilite in anul 1880, dupa ce tara noastra si-a obtinut independenta.

Dupa 25 de ani, Parteneriatul Strategic cu SUA ramane o piatra de hotar a politicii externe romanesti, alaturi de apartenenta la Uniunea Europeana si Alianta Nord-Atlantica.

Astazi, impreuna cu senatorul Radu Oprea si alti colegi din Parlament, am avut deosebita onoare sa particip la aniversarea celor 25 de ani, alaturi de semnatarul Parteneriatului, domnul presedinte Emil Constantinescu si de Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA, David Muniz, marcata printr-o expozitie 'We the people' care ilustreaza cele mai importante momente si valente ale Parteneriatului. Nu intamplator locul ales este la Universitate, acolo de unde presedintele Bill Clinton s-a adresat romanilor in anul 1997.

Merita sa o vizitati!”


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva