13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

3 LUNI INCHISOARE PENTRU FLEGMA PREZIDENTIALA – Judecatorul Valentin Mihai de la Judecatoria Constanta l-a condamnat cu suspendare pe Adrian Zglobiu pentru tulburarea ordinii si linistii publice, pe motiv ca l-a scuipat pe Traian Basescu. Zglobiu va presta timp de 40 de zile munca in folosul comunitatii la Caminul pentru Persoane Varstnice Constanta (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 November 2014 15:25
Vizualizari: 7776

Sentinta pentru Adrian Zglobiu (foto), tanarul care in vara acestui an l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu. Zglobiu a fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Sentinta a fost pronuntata luni, 24 noiembrie 2014, de judecatorul Valentin Mihai de la Judecatoria Constanta, insa ea nu este definitiva.

Totodata, Zglobiu va presta 40 de zile de munca in folosul comunitatii, neremunerata, la Caminul pentru Persoane Varstnice din Constanta.


Prezentam minuta Judecatoriei Constanta:

In baza art.396 alin.1 si 4 C.proc.pen. raportat la art.83 C.pen. stabileste pedeapsa de 3 (trei) luni inchisoare in sarcina inculpatului ZGLOBIU ADRIAN pentru savarsirea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice prevazuta si pedepsita de art.371 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 C.proc.pen. In baza art.83 alin.1 C.pen. amana aplicarea pedepsei inchisorii stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani calculat conform art.84 alin.1 C.pen. de la data ramanerii definitive a prezentei. In baza art.84 alin.1 raportat la art.85 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta; in baza art.86 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art.85 alin.1 lit.c–e se comunica Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Constanta. In baza art.84 alin.2 C.pen. coroborat cu art.85 alin.2 lit.b C.pen. si art.404 alin.3 teza finala impune inculpatului obligatia de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 40 de zile la Caminul pentru Persoane Varstnice Constanta, cu sediul in mun. Constanta, str. Unirii, nr.40, jud. Constanta, sau Directia de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Constanta, pe baza evaluarii facute de consilierul de probatiune. In baza art.404 alin.3 raportat la art.88 alin.1 si 3 C.pen. atrage atentia inculpatului asupra revocarii amanarii si, pe cale de consecinta, a aplicarii si executarii pedepsei inchisorii in cazul nerespectarii cu rea-credinta a masurilor de supraveghere si a neexecutarii obligatiei impuse de instanta ori in cazul savarsirii cu intentie sau cu intentie depasita a unei noi infractiuni. In baza art.404 alin.4 C.proc.pen. scade din durata pedepsei inchisorii stabilite durata retinerii din data de 25.05.2014 si perioada internarii medicale de la 29.05.2014 pana la 02.06.2014 inclusiv.

Ia act ca persoana vatamata BaSESCU TRAIAN, cu ultimul domiciliu cunoscut in mun. Bucuresti, str. stefan Mihaileanu, nr.2, et.1, ap.2, sector 2 nu s-a constituit parte civila.

In baza art.272 raportat la art.274 alin.1 C.proc.pen. obliga inculpatul la plata catre stat a sumei de 2.900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (2.500 de lei din faza de urmarire penala si 400 de lei din faza de judecata).

In baza art.274 alin.1 teza finala raportat la art. 272 alin.2 C.proc.pen. onorariile avocatilor din oficiu din cursul urmaririi penale in cuantum de 200 de lei si 400 de lei conform imputernicirilor seria AV. nr.3308 respectiv seria AV nr.2999 se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei si raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 24.11.2014”.

Adrian Zglobiu a fost internat cu forta la psihiatrie de judecatorul Cristian Lungu de la Judecatoria Constanta

Adrian Zglobiu a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorul Teodor Nita de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta pentru tulburarea ordinii si linistii publice, pe motiv ca, la 24 mai 2014, l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu. Nita a explicat in rechizitoriu ca scuiparea unei persoane reprezinta un gest reprobabil, care aduce atingere grava demnitatii victimei. Gestul este insa cu atat mai grav, in opinia procurorului, cu cat cel vizat a fost chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Teodor Nita arata, in acelasi rechizitoriu din data de 18 iunie 2014, ca gestul lui Adrian Zglobiu a vizat atat persoana fizica Traian Basescu, dar si presedintele Romaniei. Procurorul precizeaza ca Traian Basescu reprezinta natiunea, iar fapta comisa de Adrian Zglobiu este una extrem de grava, care ar trebui sa starneasca revolta oricarui cetatean roman de bun simt, in conditiile in care a fost scuipata nu o simpla persoana, ci chiar reprezentantul institutiei centrale a statului.

Dupa cum se stie, inainte de a fi trimis in judecata, Adrian Zglobiu a fost internat cu forta la Spitalul de Psihiatrie din Constanta. Decizia a fost luata in 29 mai 2014 de judecatorul Cristian Lungu de la Judecatoria Constanta. Adrian Zglobiu a fost externat in 2 iunie 2014 de judecatoarea Marinela Mitan de la Tribunalul Constanta.

De asemenea, trebuie amintit ca, la acea vreme, presa a acuzat excesul de zel al anchetatorilor fata de Adrian Zglobiu.

*Cititi aici rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata Adrian Zglobiu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 24 November 2014 15:50 +3

si eu as presta 40 de zile munca voluntara!!!!!! cred ca nu au astia in romanica atitea camine de batrini cita lume ar presta 40 de zile de munca voluntara!!!!!!!

# ADEVARUL date 24 November 2014 17:26 +3

DOMNULE TEODOR NILĂ,FIE VB. ÎNTRE NOI,ACUM CĂ FEBRA PROCESULUI A TRECUT,TRAIAN BĂSESCU DACĂ ERA INFRACTOR DOVEDIT NU REPREZENTA DECÂT RESPECTIVA CONDIȚIE,DUMNEAVOASTRĂ SAU ORICE COLEG DACĂ EXISTA VRE0UN PROCUROR ÎN ROMÂNIA SE PUTEA SESIZA,ÎN CIUDA IMINITĂȚII ABSURDE INVENTATE NU ȘTIU DE CE SLUGĂ A MAFIEI JUDICIARE BĂSISTE.CĂ A PRIMIT BĂSESCU O FLEGMĂ ÎN GURĂ,NU MĂ IMPRESIONEAZĂ ÎN NICI UN FEL,CHIORU ARE LIBER LA FURAT ȘI NOI NU?AR TREBUI SĂ REPREZINTE NAȚIUNEA ROMÂNĂ,DUPĂ CÂTE SACRIFICII AU FĂCUT NUMA CEI CARE AU MURIT LA REVOLUȚIE,DE INDIVIZI PRECUM DESCURCĂREȚII DE BĂSIȘTI CARE AU DAT .UE JUSTIȚIEI CÂT AU POFTIT ȘI DIN TOATE POZIȚIILE,10 ANI?DE CE NU I-A TRAS LUI BĂSESCU O FLEGMĂ ȘI JUDECĂTORUL?DACĂ AVEA DEMNITATEA DE OM ȘI MAGISTRAT LA EL,UITE AȘA :-*

# ThinkAgainRo date 24 November 2014 20:47 +3

Adrian Zglobiu este eroul Romaniei! Felicitari si judecatorului care a inteles ca acest om a avut o reactie normala de scarba! Cati dintre noi nu scuipam cand vedem ceva oribil in mijlocul drumului? Iar victima asa numitei agresiuni era un cetatean obisnuit fiindca din functia prezidentiala a fost demis de popor pe 29 iulie 2012

# Dr. Flegmă date 24 November 2014 22:23 +2

Adrian Zglobiu, mă regăsesc, cu tot cu  arme și bagaje, în furia flegmei tale! Descreieratul ăsta de Băsescu s-a pișat, pardon s-a micționat!, timp de 10 ani pe noi, Poporul Român, pe Constituție, pe Țară, pe Neam, pe tot ce are mai frumos spiritul național și nu s-a atins nimeni de el. Dar, Dumnezeu nu a băgat  meritatele „răsplăți”  în sac...

# un oarecare date 25 November 2014 03:00 0

Daca se va intampla, timpul nu este trecut, sa judece judecatorul asta o cauza penala in care este implicat basescu traian, care ar fi solutia acestuia?

# Vai de ea incadrare juridica pentru un scuipat date 29 November 2014 10:47 0

art.371 NCP nu imi vine sa cred.Mai degraba il puteau incadra la Leg.61/l99l privind ordinea silinistea publica. :lol: ;-) <img src=ops:' /> :o :eek: :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva