24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

42 DE VIOLURI CU AUTOR NECUNOSCUT – Alarmant: autorii a mii de infractiuni cu violenta comise in Bucuresti sunt in continuare neidentificati. La nivelul Politiei Capitalei sunt inregistrate 42 de dosare privind infractiuni de viol cu autori necunoscuti, dintre care sapte au fost savarsite impotriva minorilor. Autorii a 2.948 de talharii comise in Capitala sunt de negasit. La fel si autorii a 57 de crime (Statistica)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

1 December 2019 10:33
Vizualizari: 5629

Situatie extrem de grava la nivelul Capitalei. Autorii a mii de infractiuni cu violenta comise in Bucuresti nu au fost identificati. Asta chiar daca unele fapte au avut loc chiar si cu 25 de ani in urma.

Potrivit unei statistici a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) condusa de comisarul-sef Adrian Ciprian Miron (foto), furnizata la solicitarea Lumea Justitiei, in prezent la nivelul acestei institutii se afla 3047 de dosare cu autor necunoscut.


 

Dintre acestea, peste 2900 vizeaza infractiunea de talharie, iar 42 de dosare au fost inregistrate in urma plangerilor unor femei care au fost violate, dintre care sapte persoane minore.

Alarmanta este situatia si in ceea ce priveste omorurile. Astfel, potrivit DGPMB, in perioada 1994-2011 au fost inregistrate 57 de crime ale caror autori nu au fost identificati pana in prezent, iar una in 2018.

Rezumand, situatia arata astfel in privinta dosarelor cu autori necunoscuti (vezi facsimil):

-viol: 42, dintre care 7 cazuri asupra unui minor;

-talharie: 2948;

-omor: 57 in perioada 1994-2011, iar in 2018 a mai fost inregistrat un singur caz.

 

Romania, paradis pentru infractori

 

Reamintim ca potrivit unei statistici a Inspectoratului General al Politiei Romane, in primele opt luni ale acestui an au fost inregistrate la nivelul intregii tari peste 1500 de dosare privind infractiunea de viol. Dintre acestea, in cazul a aproape 200 de violuri autorii au ramas necunoscuti.

De asemenea, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit deja, in doar opt luni au fost inregistrate la nivelul intregii tari nu mai putin de 526 de cazuri care au ca obiect violul asupra unui minor, iar in 49 de cazuri agresorii nu au fost nici macar identificati. Si in privinta infractiunilor de talharie Romania este un paradis pentru infractori, avand in vedere ca doar in opt luni din anul 2019 au fost inregistrate 2220 dosare, din care 1447 dintre autori sunt anonimi pentru politisti. Asa cum am precizat, aceste date vizeaza primele opt luni din 2019, fiind posibil ca intre timp unele cazuri sa fi fost rezolvate (click aici pentru a citi).
Sursa foto: ziarul21.ro

Comentarii

# Andrei date 1 December 2019 13:01 +6

La o po******ție de peste 2,5 milioane de loc.inca ne situăm destul de bine fata de alte capitale.Voi ati vazut in ce conditii lucrează băieții ăștia de la capitală (sediu, ce dotări de rahat au...). Asigurați dotări și specializare si după aia să aveti pretenția să fie eficienți!!! Atât!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva