4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A COLABORAT TARCEA CU SECURITATEA? - Nucleara: presedinta Inaltei Curti Cristina Tarcea nu a fost verificata de CNSAS pentru a se stabili daca a avut calitatea de lucratoare sau colaboratoare a Securitatii. Tarcea se afla la conducerea ICCJ de 5 ani, numirea sa de catre Basescu si Iohannis facandu-se in lipsa adeverintei de la CNSAS care sa confirme ca nu a colaborat cu Securitatea dinainte de 1990. Abia acum CNSAS verifica trecutul lui Tarcea (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2018 13:13
Vizualizari: 14006

A colaborat sefa ICCJ Cristina Tarcea cu Securitatea? Este o intrebare cat se poate de legitima, avand in vedere ca nu exista niciun document care sa ateste ca presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitatii lui Nicolae Ceausescu. Practic, in momentul de fata nimeni nu stie daca Tarcea a avut sau nu legaturi cu Securitatea, aspect confirmat pentru Lumea Justitiei chiar de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).


Judecatoarea Cristina Tarcea (foto 1) conduce instanta suprema de mai bine de cinci ani, fara ca la dosarul acesteia sa existe confirmarea faptului ca nu a colaborat cu Securitatea dinainte de 1990 si nici nu a fost lucratoare a Securitatii dinainte de 1990. Cu alte cuvinte, Cristina Tarcea a fost numita in 2013, de Traian Basescu, in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti fara sa aiba adeverinta de la CNSAS in sensul ca nu a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitatii. Peste alti trei ani, in 2016, Klaus Iohannis a numit-o pe Cristina Tarcea in functia de presedinte al Inaltei Curti, la fel, fara a exista adeverinta de la CNSAS.

Abia acum CNSAS verifica trecutul lui Tarcea

La solicitarea formulata de Lumea Justitiei, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a confirmat ca in momentul de fata nu exista date in legatura cu judecatoarea Cristina Tarcea. Mai exact, ca abia acum se afla in derulare o procedura de verificari care sa stabileasca daca Tarcea a colaborat cu Securitatea dinainte de 1990 ori a fost lucratoare a acesteia.

Iata raspunsul CNSAS:

In ceea ce priveste persoana doamnei judecator Cristina Iulia Tarcea, va informam ca procedurile de verificare se deruleaza inca, rezultatul final urmand a va fi comunicat ulterior”.

Asadar, Cristina Tarcea ocupa functia de presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce anterior a fost vicepresedinta a instantei supreme, fara a exista o adeverinta de la CNSAS care sa ateste ca nu a colaborat si nu a fost lucratoare a Securitatii. Or, Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor in vigoare la momentul numirii in functie a lui Tarcea stabilea clar ca nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au colaborat cu Securitatea:

Art. 48 alin. (10): “Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate şi impartialitate a atributiilor prevazute de lege”.

Noua lege 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede de asemenea la art. 48 alin. (10) ca: “Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii sau au colaborat cu acestea ori judecatori care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege”.

Ce se va intampla daca in urma verificarilor CNSAS se va constata ca Tarcea a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitatii?

Stanciu a trecut de verificarile CNSAS

In schimb, lucrurile stau diferit fata de fosta presedinta ICCJ Livia Stanciu (foto 2). Aceasta a fost verificata de CNSAS in doua randuri, in 2007 si 2008. De fiecare data s-a stabilit ca Stanciu nu a avut legaturi cu Securitatea si serviciile secrete comuniste:

In fapt, doamna Stanciu Livia Doina nu figureaza in bazele de date ale Directiei de Investigatii a CNSAS; SRI a comunicat ca este 'necunoscuta' in evidentele create de securitate; nu au fost identificate dosare sau documente referitoare la persoana sa in arhiva SIE; SIA a raspuns ca nu au fost identificare documente, informatii sau dosare care sa contina numele sau.

Doamna Stanciu Livia Doina nu a fost agent/colaborator al politiei politice comuniste.

Iata raspunsul CNSAS in legatura cu verificarile facute in cazul sefelor ICCJ Cristina Tarcea si Livia Stanciu:


Iata Decizia CNSAS emisa fata de fosta sefa ICCJ Livia Stanciu:


Comentarii

# Av. Nicolae Trăistaru date 3 December 2018 13:34 +27

Verificările efectuate de CNSAS sunt în funcție de materialul pus la dispoziție/predat de către SRI. Am asistat clienți în procese cu CNSAS și am constatat cum în funcție de interesul politic pe care-l prezenta persoana la un moment dat, anumiți “tovarăși” CLASIFICAU dosarul și se elibera astfel certificat de NECOLABORARE; imediat se DECLASIFICA dacă persoana nu mai era agreată de SISTEM și se elibera certificat de COLABORARE. În cazul Doamnei Președinte Cristina Tarcea, în opinie mea, nu-și permitea Securitatea să o datorită funcției tatălui său (procuror în Procuratura Generală).  După 1990 este mai greu de stabilit, chiar imposibil. Problema care ar trebui pusă în cazul magistraților este în sensul stabilirii dacă în activitatea lor încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

# Dura Lex date 3 December 2018 16:54 -1

" Problema care ar trebui pusă în cazul magistraților este în sensul stabilirii dacă în activitatea lor încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale omulu". Felicitari, Maestre ! Probabil, a colaborat ! La fel ca multi altii ! "Cuiul" problemei este conotatia interpretarii functie de care unii sunt demonizati iar altii dezinfectati ! LUJU calca prea tare pedala demonizarii in tentativa de a crea o falie totala in societatea romaneasca de tipul "oameni buni "si "securisti " ceea ce este infantil sociologic ! Apreciez demersurile LUJU dar unele accente par nejustificat de agresive si lipsite de nuantari ! Rigiditatea naste monstri !

# Vivienne date 4 December 2018 07:07 +2

Iar maleabilitatea si versatilitatea, clamate de dvs., nasc ******i ! Daca va asteptati ca aceste persoane sa se "adapteze", "(auto)educe", "transforme"... etc., va inselati! Este demonstrat stiintific ca este imposibila reconversia. Ba mai mult, din punct de vedere intentional, pentru a face reprobabilitatile facute de ei, TREBUIE sai ai o intentie ostila, generata si intretinuta de o stare de suflet vadit si total ostila, fata de semenii tai. DEMONSTRAT DE PESTE 300 ani!Cu drag de adevar, Vivi PS Nu se produce o falie, ci se elimina mizeria scursa, acolo unde ii era interzis sa ajunga .

# biet roman saracu' date 4 December 2018 08:09 +2

Buna ziua.Poate e greu de stabilit de jure..De facto, te uiti la om si la actiunile sale.Si, pt domeniul acesta, unde dosarul primeaza, si la parinti.valabil in orice epoca si tara...Poate verifica oricine , daca banuieste printre cunostintele sale pe cineva de apartenenta/ colaborare, sa vad ce au fost/sunt parintii.Pentru persoane publice, ma gandesc de exemplu la muzicianul T.C, fiul marelui cronicar de fotbalI.C. Sau Slujirea , sau dna Maicam vrei...Numai zic de familiile supranationale de la Tismana, Patibulara sau Nouland...

# rarutu date 4 December 2018 09:51 +2

Asta-i regimul securist construit de basecu. A preluat tot ce-i mai putin democratic din servicii, si-a instalat oameni slabi si buni executanti de ordine verbale (cheile justitiei) si a creat un stat antidemocratic si a manipulat opinia publica internationala ca, PSD-ul este antidemocratic. Numai rezistentii drogati de Soros nu vor sa vada adevarul. Oricum Romania este mai jos decat o colonie. Pentru ce au murit multi oameni in decembrie 1989?

# Andra date 4 December 2018 13:42 0

Toti cei abuzati si condamnati de catre justitia securisto-mafiota ba pe protocoale secrete ilegale, coduri cu legi neconstitutionale si interpretabile, probe falsificate si trucate, suspiciuni,etc SA IASA IN STRADA. Asteptand dreptatea dupa PSD-ALDE si Tudorel ne prinde Pastele cailor.

# biet roman sdaracu' date 4 December 2018 15:31 +1

Basecu nu a fost de capul dansului...a executat, cu ajutorul altora, un plan facut de altii;care i-au livrat si 'cadrele" deja verificate.......in 1989 oameni au murit EXACTde asta..ca sa fim transformati in colonie cu ajutorul nostru...broker-i la vanzarea de tara au fost secu

# DODI date 3 December 2018 13:41 +5

De ce nu au verificat-o? Răspunsul este simplu: pentru că ȘTIAU că a fost securistoidă și pentru că, faptele o dovedesc, servește și în continuare, cu ardoare, aceeleași ”idealuri”. Așa că nu era... cazul. Abia acum a devenit CAZUL. Pentru că, în râvna ei de securistă, nu a știut să pună la timp frână în acțiuni. Iar după gararea pe o linie relativ moartă a tractoristului, a preluat de la acesta trompeta sistemului și a făcut o reclamă trandafirie aceluiași sistem ocult. După devoalarea matroanei mai rămâne pe baricade trădătorul ciolanis, recordemen mondial la dosare... penale.

# DOREL date 3 December 2018 17:13 +5

Pai, poate se indura "unul din lumea cea mare" sa ne spună mai clar ce a mai spus despre apartenenta Cristinei Tarcea la o anumita unitate....

# unul din lumea cea mare date 4 December 2018 21:11 0

ptr dorel// de cind am spus prima data despre,,intilnirea mea cu coana cristinica la um 0638 in biroul sefului,col ghe vasile am incercat sa mai dau de vreo 2 ori info ref la coana crisinica .amindoua postarile au fost cenzurate.,,ma rideam de prostia avocatilor de ,,imigrari de la mermelica,,in cazul udrea si bica(edelweis vazusi bre ca trebie sa/mi dai nasturii de la manta???de cind va spusei ca ,,divili,,or sa vie acasa daca nu se aranjeaza depoortarea in madagascar -prezisei ca vin cu escorta ca le placu sa fie ,,dame de escorta,,).coana cristinica mai este stiuta si in relatie cu ion bercaru swef sipa pina in 2001 si col in mj.daca nu o sa se cenzureze ,o sa afli dorele.deasemeni s/a cenzurat si cind postai despre coana firea,,moldoveanca de nadejde,, cu incompatibilitati cit casa si despre raptul lu nea pandelica,nasicul becali sa traiasca si sa...(mermeleasca).dorele punem,, pareu,,ca urmeaza si moroiul dupa coana udrea(americanii se intereseaza de afacerile fratelui moroiulu

# unul; din lumea cea mare date 4 December 2018 21:22 0

continuare pentru dorel// americanii se intereseaza de afacerile victor bout cu moroiul via fratele moroiului,de asta primesc divili ,,vizite ,, la pandaimos(a fost judecata in tribunal federal la n.y .de asta a fost ultima data moroiul cu chiu cu vai la ameriga ca sa musamalizeze cu frasu,( pe parai grei,din informatiile mele cu niste rezerve de hidrocarburi).daca nu se cenzureaza ,o sa citesti dorele(puse cap la cap cu altele stiute de tine ,o sa vezi ce iese)....parerea mea, si a noastra

# Gilovas date 3 December 2018 19:44 +1

Ma intreb de o vreme:oare sa nu se stie ca nuCNSAS emite actul doveditor al colaborarii cu secu?Documentele gasite de CNSAS  si editate de secu sunt supuse judecatii in sistem de contencios administrativ.Abia apoi ,se publica in monitorul oficial verdicul judecatorilor.Asta s-a intimplat de prin 2011 .Dar specialostii in domeniul acesta vor putea da detalii la subiectul in discutie,

# Damian date 3 December 2018 13:43 +12

Justitia este alcatuita numai din escroci procurori,judecatori avocati colaboratori pusi in functiile care sunt doar pe escrocherii interese pile,etc. Politica romaneasca este o rusine intrucat nu fac absolut nimic in ceea ce priveste protocoalele secrete ilegale care se tot amana. Ar trebui trasi toti la raspundere si politicienii ( caci din cauza lor aceste protocoale au fost si sunt posibile. De ce? Pt ca ei fac legile) si toti cei din justitie. Suntem in decembrie si tot despre protocoale secrete ilegale vorbim. Ieri a fost o stire cum ca presa internationala relateaza: Presedentia Ro in PE este pusa in pericol tocmai din cauza acestor protocoale secrete ilegale dintre SRI SI INSTITUTII. Inainte de preluarea presedentiei UE trebuia rezolvata problema supergrava din justitie declararea protocoalelor ca fiind ilegale,anulate dosarele din 2009 pana in prezent,interzicerea protocoalelor, scoaterea acoperitilor din justitie si politica.

# biet roman saracu' date 4 December 2018 08:31 0

'Presedentia Ro in PE este pusa in pericol tocmai din cauza acestor protocoale secrete ilegale dintre SRI SI INSTITUTII.' Cred ca nu vezi padurea din cauza copacilor.Nu din cauza de protocoale,nude MCV, nu de 10 August 2018, nu de Legile Justitiei care 'ingradesc lupta anticoruptie' cii pentru ca RO NU ARE SAPCA.Ro mai este inca Ro si ASTA deranjeaza.Cete poate deranja la o sluga mega supsusa si mega slugarnica?/Singurul lucru poate fi ca mai traieste atunci cand nu mai ai nevoiede ea, te-ai plictisit,te incurca, te enerveaza si vrei sa o vinzi, sa o valorifici in viu sau pe bucati.

# Av. Nicolae Trăistaru date 3 December 2018 13:45 +1

... deranjeze ...

# Neanae date 3 December 2018 13:46 +6

Pai și ce dacă nu o fi avut de a face cu securitatea ca turnător/colaborator ori pe la curățenie pe acolo! Ca Madam Stanciu! Tot date dracului de hahalere sunt. Sincer, ce importanță ar avea in afara ca s-ar întări o certitudine, aceea ca trebuie sa zboare din post cu șuturi în dos. Doamne ce lent se mișcă dreptatea și se mai și poticnește! Kovesi se scoala in fiecare zi in casa plătită de noi (ori s-o fi mutat la ea acas - cineva știe precis?), păzită de unu plătit de noi, mânca o pită strașnică făcând nimic, plătită de noi; Lazar continua sa ia salar gras făcând pe prostu, cucoanele astea, Tarcea, Stanciu și altele pe ici șa si prin UE, idem. Țațe și moftangii cu ifose și pretenții al căror loc e oriunde, chiar la pușcărie cât sa le țâțâie târtița, nu acolo unde încă zac. Și ce dacă nu au păpat din gheara Securității ....

# Ultimul Charlot date 3 December 2018 13:51 +11

O mare comunista si securista. In principiu, dupa atata vreme e absolut neimportant daca e securista sau nu. Dar dincolo de asta este de retinut nemernicia astora care au numit si mentinut pe cineva fara sa aiba certificat. Iohannes trebuie tras la raspundere, membrii CSM-ului, acest furnicar de mafioti care au facut din justitia romana un cancer in metastaze.

# SPARTAKUS date 3 December 2018 13:55 +4

Se poate constata faptul ca de cand Tarcea Parcea a devenit presedintele ICCJ,aceasta a etalat un compotament absolut dubioas,aducand o grava atingere onoarei si probitatii profesionale de care ar trebui sa dispuna,lezand prestigiul justitiei.Prin maniera si atitdinea de care a dat dovada in procesul activitatii desfasurate,aceasta a demonstart ca este mai degraba un politruc decat magistrat care sa fie interesata de infaptuirea in mod coresunzator al actului de justitie,respectiv de buna desfasurare a institutiei pe care o conduce.Cu siguranta persoane cu astfel de viziuni,nu au ce cauta in structurile judiciare,cu atat mai mult in functii de conducere!!!!!

# un mizantrop date 3 December 2018 14:15 +10

Sa incepem cu Livia Stanciu: procuror comunist care nu a colaborat cu Securitatea?! Asa ceva nu exista, erau chiar subordonati securistilor, dar n-o sa gasiti la CNSAS documente, doar sa fi fost colaboratori inainte de a fi procurori si sa fi scapat ceva de SIPA, sau sa fie interes a fi discredidat, cum s-a intamplat la Rodica Stanoiu, unde au creat o ceata profitabila dusmanilor...Si la Tarcea e aceeasi problema, mai mult, ambele sunt inca active, de interes operativ, asa ca n-o sa vedeti niciun document, doar sa fie intr-o "arhiva personala" si sa vrea posesorul sa faca pe avertizorul de integritate...Prin anii '90, cand i s-a reprosat SRI ca n-a dat toata arhiva, ca sunt colaboratori notorii care nu apar in documente, astia au raspuns, public, ca nu au dat nimic din ce mai prezinta interes operativ...Ori astea sunt "operative" la vedere, ce sa ne spuna arhivele, doar daca au colaborat si pe vremea Sigurantei...CNSAS, arhiva vrajbei si naivitatii noastre...

# Dura Lex date 3 December 2018 18:02 0

'Sa incepem cu Livia Stanciu: procuror comunist care nu a colaborat cu Securitatea?! Asa ceva nu exista, erau chiar subordonati securistilor, ......." Esti foarte categoric si poate esti amabil sa ne spui pe ce te bazezi !? Ai fost subordonat sau poate, superior ?? Sau nici una nici alta ?? Astept de cca. 29 ani o explicatie a acestei acuzatii care tinde sa imparta societatea romaneasca in "securisti " calificati in corpore drept " cei rai" , sursa tuturor relelor si restul, cei cinstiti si obiditi din care fac parte Savaliuc si inca vreo cativa neprihaniti ! Afirmatia poate fi ( si poate chiar ESTE, habar n-am) valabila pentru orice functionar al Statului atat anterior cat si dupa "89!

# un mizantrop date 4 December 2018 14:13 0

",subordonarea" securista nu mai trebuie demonstrata, era valabila pentru fiecare institutie a statului, spre sfarsitul deceniului opt, securitatea controla si partidul, de-aia au si iesit multimile in strada, daca era numai de "salam cu soia" ramaneau in intuneric. Problema apare la procurorii care faceau cariera, sau se mentineau in functii (in ciuda lipsei de pregatire sau a ilegalitatilor dovedite) prin exces de colaborare...Vrei sa spui ca Monica Macovei n-a fost mentinuta in functie cu ajutorul Securitatii, care i-a si dat semnalul schimbarii de "opinie"?! Sau Livia Stanciu, sau Tarcea, sau orice "public" din asta care dovedeste si lipsa de carte si rea credinta?! Poate ai o explicatie plauzibila, mie asa mi-a "dat". In legatura cu acuzele, mai usor, te-ai gandit la varianta ca omul poate fi si de partea cealalta, a victimelor abuzului si in virtutea acestui fapt sa fi avut acces la multe documente?! Totusi, cum e cu " fiecare functionar al statului dupa '89" ?! Brrrr!!!!

# SamechVavVavLamedAlephDaletYudYud date 3 December 2018 14:56 +8

Din motiv de lehamite cronică, am renunțat să mai latru ca pruostul la Lună. Însă, zilele trecute m-a impresionat un fragment dintr-un editorial al lui Mirel Curea, publicat în EvZ. Sunt foarte rare situațiile în care un text să mă împresioneze. Însă, în ceea ce privește diferența esențială din gazetăria cu lanț, zgardă și botniță, specifică unor coate-goale, mațe-fripte, stipendiați pe răbojurile Systemului Paralel, respectiv Gazetăria promovată cu Vocație, Har și Talent scriitoricesc, ei bine, Mirel Curea „recidivează” în mod plăcut, propunând editoriale cu formă și mai ales cu substanță. Iacătă: titlu „Stăpânii românilor! Cuplul Coldea-Kovesi și drumul către Puterea nelimitată.” Fragment: „Puterea nelimitată de nimic, exercitată de personaje slab educate, precare moral şi cultural, generează un sentiment de superioritate demiurgică. ...

# Biblice date 4 December 2018 09:23 +1

Dumnezeu a zis că puterea dată pe mâna răilor duce la dezastre...de aceea conducătorii trebuie alesi cum trebuie.

# AdiP date 3 December 2018 14:57 +3

Ma mir ca nu s-a adus pe tapet subiectul pana acum, Bravo LJ! As vra sa scapam de imaginea cotoroantei de rang inalt cat mai curand si sper ca va fi anaihilata! LJ este un varf de lance pentru restabilirea normalitatii judiciare in Romania si ii felicit. Nu ma plateste nimeni, nu reprezint interese ci doar pun in pagina ceea ce simt si cred, bazat pe fapte.

# SamechVavVavLamedAlephDaletYudYud date 3 December 2018 14:57 +5

Protagonistul începe să fie convins că stăpânește și că poate opera la perfecţie cu categorii majore, cum ar fi „Binele” sau „Dreptatea”, mai mult decât o pot face Legea, Constituția, Normele și Regulile Democratice, că știe cum să administreze „Răul” pentru a ajunge pe calea „Binelui”. Insul se aşază sub semnul lui „Știu eu mai bine, ce este Bine și ce este Rău!” și începe prăpădul: împărțirea vieții și a morții! Da, au fost oameni care au ajuns nevinovați în pământ! Manoperele deţinătorului Puterii fără limite devin din ce mai paralele cu Legea şi apucă să se împletească din ce în ce mai des cu plăcerea patologică de a face rău pur şi simplu, doar pentru că Marele Bolnav să simtă că are lumea la picioare. Începe să savureze răul, ba chiar să devină dependent de savurarea efectelor provocării lui.”

# SamechVavVavLamedAlephDaletYudYud date 3 December 2018 15:05 +7

Fără a mai diseca esențialul cuprinzător, creionat de Mirel Curea, către particularul gregar al vreunei babornițe kaghebiste, nu rămâne decât să reamintim ce se spunea cum câteva zile despre sistemul judiciar rrumânesc: este doar o cârdășie populată cu magistrați și securiști, precum și de fiii și fiicelor acestor magistrați și securiști. În atare condiții de tristă realitate faptică, nu mai rămâne decât de dat peste cap pocalul lehamitei, concluzionând: acest system pseudo-judiciar, în fapt este doar o clică de geambași ai Adevărului Mistificat, cârdășii dinastice care au demantelat definitiv de conținut noțiunea de JUSTIȚIE și au transformat ADEVĂRUL și DREPTATEA într-o marfă perisabilă, pe care o tranzacționează în mod veros și venal, în ale lor Temple ale Ticăloșiei Dinastico-judiciare. Cotoroanța de mai sus, pe care am avut onoarea intuitivă de a fi „citit-o” încă de pe la începutul anului, nu este altceva decât un exemplar standard al Cârdășiei Geambașilor Adevărului.

# SamechVavVavLamedAlephDaletYudYud date 3 December 2018 15:15 0

completare nominativă: „Geambași ai Adevărului mistificat și Telali ai Dreptății siluite.”

# trifu date 3 December 2018 15:24 +4

E o moda la totate secaturile astea sa acceada in functii cheie ale justitiei fara avize! Asta ca si Lazar!

# georgescu date 3 December 2018 15:24 +1

Terrorstorm - manipularea terorista globala (romana) -https://www.youtube.com/watch?v=cypqRPmqhdk Sa invatati pe ce lume sinteti si ce se intimpla! La noi se stie cel mai putin si sint consecinte! Este si pt cei de la LUJU! Mai treziti jurnalistii, ca dorm in pantofi! Vestul vostru n-o sa va salveze de la nimic, asa dupa cum isi pot inchipui naivii lumii! V-au adus deja ce se vede aici pentru ca altceva nu au!

# georgescu date 3 December 2018 15:44 +5

Rog LUJU sa trimita jurnalistei de la Kurier unde a dat sasul interviu acte despre ce se intimpla in Romania si cine este asa numitul presedinte! Vesticii nu au de unde sa stie si atunci daca aud numai aceste personaje avem cu totii o problema! Va rog insistent sa depuneti un efort si sa supliniti lipsa totala de gindire a numitilor politicieni care par paralizati in fata strainilor si poticniti in legenda vestului ca far calauzitor. Trimiteti si un protest celor de la DPA pt aberatiile scrise! Va rog insistent pt ca altcineva nu are cine! Are importanta daca aceste lucruri sint trimise de o organizatie recunoscuta asa cum sinteti! Un x sau un y nu conteaza! Are efect! Trebuie sa vada opozitie din partea noastra, conteaza mai mult decit din partea unor politicieni pe care nu-i respecta din cauza atitudinii servile fata de ei. Jurnalistii nostri traiesc deasemenea pe o alta lume unde exista doar ei si ce le place lor sa creada ca este. O mai nimeresc citeodata cu adevarul dar rar.

# Dura Lex date 3 December 2018 19:17 0

Kurier : für die ganze familie --- reclama din anii ' 70 !

# faracatuse date 3 December 2018 16:03 +2

O sa venim si noi, e nevoie de o scanteie, amnaru-i pregatit de voi. Doar ca noi, astia mutii, nu venim cu petarde, veste galbene, mesaje pe FB... Noi venim incet, mut, mergand pe-o ura insamantata de voi... Mr President, ai dat in jandarmi, roaga-te sa-si faca datoria, noi venim... Mr Dragnea, asisderea. Ca ti-ai rezolvat tu duda cu leii parale(l)i, e traba ta, noi, nu...

# Ciumele astea doua trebuie sa infunde puscaria ! date 3 December 2018 16:50 +4

Ciolanis , mai baiatule dati demisia ca esti de "cacao" ! Cum sa mai fie Stanciu si Tarcea in functie ? Esti tampit ? Doar intreb si eu . Sau poate ca nu stii si nici nu te intereseaza ....; caz in care trebuie sa-ti crapam capul . Ravasitoarea tot la puscarie va ajunge fiindca s-a manjit cu acte false, complicitate la trafic de copii precum si bisnitareala cu case. :eek:

# faracatuse date 3 December 2018 17:14 0

V-a mxxi staulul paralel de v-ati chisat pe voi.Va******ste in continuare, azi 4 plaiesi au plecat dupa ponta... Voi in continuare, batman, batman.... Cand va veni lovitura maiastra veti fi ca intotdeauna cu chilotii in vine... Si iar o luam de la capat, alt ciclu de rahat, BAI, TREZITI-VA!!!

# anonim date 3 December 2018 19:02 -2

Toti au fost colaboratori ai Securitatii si de 28 de ani se tot curata dosare. Tatal meu a fost unul din sefii Securitatii si eram de fata cum veneau sefi de servicii secrete cu amenintari la tatal meu si cu amenintari pe copiii. Daca nu apare e posibil sa fi fost informatori pe declaratii verbale si dupa 1989 se falsificau acte pentru victimizare in care informatori notorii erau facuti victime ale Securitatii. Hai sa va dau un caz de biografie curatat in care s-a schimbat data nasterii si persoana respectiva a fost intinerita cu vreo cinci ani ca sa nu se poata stabili nimic: Vartan Arachelian sef UTM pe Constanta in 1949, unul din activistii care au preluat depozitele armatei germane la 23 august 1944 si care facea parte din gruparea armenilor stalinisti cu liste de deportari in Siberia. deci , prietenul lui Coposu si infiltrat langa Coposu nu era doar un simplu informator si era un spion de top eliminat de national comunisti...asa cum au mai fost multi altii astazi comemorati de to

# biet roman saracvu' date 4 December 2018 07:59 -1

Sa fim sobri!(in caz ca nu esti si matale ceva, dupa cum incepi postarea , cum scrii 'romaneste" amenintari pe copii" si cum numesti romanii "nationali comunisti"...::)) ) Raposatul Coposu ce o fi fost?Daca Iuliu Maniu era agent englez??sau Ion Ratiu??Si daca raposatul Coposu, pe cand era inchis de Carl al II-lea statea in penitenciar al cafele si tigari cu Hannah Rabinson, aflata si ea vremelnic pe acolo??Aici, la Portile Orientului, totul e fosgaiala de agenti simpli ( aia mai simpli...precum Garcea) sau multiplii, aia mai destupati dar nu suficient incat sa realizeze ca nu pot pacali sistemul(sa zicem A .Nascase).Si majoritatea, la un moment dat , abandonati.

# anonim date 4 December 2018 18:46 +1

Tatal meu a fost unul din sefii Securitatii care a pus bazele comandourilor Securitatii , deci nu vorbesti cu fiul unui securist de birou. Eu sunt....inamicul public linsat de toate partidele de 28 de ani....Coposu nu a fost decat o marioneta sub control tot timpul prin apropriatii lui. Un Arachelian e un exemplu clasic de biografie aranjata pentru ca toate biografiile in tara asta se fabrica la greu si nu exista oameni care sa stabileasca o biografie reala! Am stat cu tatal meu de vorba inainte de a muri despre operatiuni psihologice si m-am speriat ce am auzit si am auzit la notiuni de psihologie ce doar un profesor universitar ar fi in stare sa le aplice si a aplicat operatiuni psihologice incat a reusit sa-l sperie pana si pe Nicolschi. A falsificat pt DIA si SRI dupa 1989 acte de victimizare prin care inf notorii au ajuns lideri in asociatia lui Bjoza ,,pot sa fac pe oricine din inger in demon si din demon in inger cu o singura foaie de hartie".,,in amintirea vremurilor ..din pla

# elena date 3 December 2018 19:20 +1

Nu colaboreaza,sunt parteneri...

# Fake date 4 December 2018 09:20 0

Mai degrabă disperată, tremură de groază.

# biet roman saracu' date 4 December 2018 07:50 +1

este apa uda?

# Nimeni Harcea date 4 December 2018 09:11 +2

Nu e nevoie de documente , te uiti la ea si te lamuresti, ce-i poate ”cinstea”.Serviciile știu bine asta.Ca la regie, personajele evocatoare de caractere,după rol.

# faracatuse date 4 December 2018 14:34 0

nu are fata bunicui meu, nici macar pe-a maica-mii, are fatza fix de anii 90-2000, un******raportat, o praosta ce-a stat sub masa la REVOLUTIE... Un scatofil, ce-a asteptat linistirea apelor, care s-a rugat profund sa nu-l ia peria de ******. A scapat, a stat ascunsa intr-o punga imunda, si acum e EA, izbavirea..... FA toanto, esti mai pardaf decat iti poti imagina, esti un rahat cu ochi...

# belgianca date 4 December 2018 14:44 0

Buna ziua .DOMULE SAVALIUC VA TI GINDIT TOTUSI SA FACETI O PLINGERE PENALA LA DRESA CELOR CARE A NUMITO PE KEOVESI PE TARCE SI PE STANCIU PT A PLATIT SAU A RAMBURSA ELE BANI PE CARE IAU PRIMIT NEMERITAT SI NE CONSTITUTIONAL DE LA BUGETUL STATULUI .CRED CA TREUIE DEMARAT ACEST PROCES .SA NU UITAM CA KOVESI ERA UN PROCROR ORDINAR CARE PESTE NOAPTE A DEVENIT PROCUROR GENARAL APOI SEFA DNA CU TOATE CA NU A SUTINUT NICI UN EXAMEN IAR CSM A RESPINS CEREA EI .APOI TARCEA A FOST NUMITA FARA A AVEA TOTE FORMULARE COMPLETATE DACA A FOST SAU COLOBORATOATERE A SECURITATI .IAR STANUCI A FOST CONDAMNATA DE CEDO SI NU SE IA NICI O MASURA .CU BANI DE LA CESTE 3 INDIVIDE SE POATE FACE POATE O CLASA DE INVATAMINT NTR O SCOLA SAU 2 SALOANE LA UN SPITAL.CE CREDETI MERITA NU SA PLATESCA TOTI BANI INAPOI .SUCES IN ACEST DEMERS

# lucy date 11 December 2018 14:09 0

DOAMNE DACA IESEA PONTA PRESEDINTE NU SE MAI AFLA NIMIC DIN TOATA TARASENIA ASTA CU PROTOCOALELE,MADAM TARCEA 100% A FOST LEGATA DE SECURITATE,DACA N-AR FI ,AR ARATA TOATE PROTOCOALELE,DAR ARE DE ASCUNS SI II E TEAMA DE CE AR PUTEA AFLA LUMEA DE EA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva