17 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A DAT DOMNUL – Presedintele Klaus Iohannis a avut nevoie de aproape doi ani ca sa gaseasca noul director al Serviciului de Informatii Externe. Iohannis l-a propus la conducerea SIE pe vicepresedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Petru Gabriel Vlase. Functia de director SIE este vacanta din septembrie 2016, cand Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia, interimatul fiind asigurat de generalul Silviu Predoiu

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

14 June 2018 12:40
Vizualizari: 6281

Aproape doi ani i-au trebuit presedintelui Klaus Iohannis sa gaseasca noul director al Serviciului de Informatii Externe. Iohannis a anuntat, joi 14 iunie 2018, ca il propune la conducerea SIE pe vicepresedintele PSD Petru-Gabriel Vlase (foto), informandu-i printr-o scrisoare pe sefii celor doua Camere ale Parlamentului de alegerea sa.


Petru-Gabriel Vlase este vicepresedinte al Camerei Deputatilor, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale. Gabriel Vlase este absolvent al Colegiului National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare, al Colegiului Superior de Securitate Nationala, Academia Nationala de Informatii si doctor in stiinte militare si informatii, Academia Nationala de Informatii.
Postul de director al Serviciului de Informatii Externe este vacant inca din septembrie 2016, atunci cand Razvan Ungureanu si-a dat demisia, Administratia Prezidentiala anuntand la acel moment ca generalul Silviu Predoiu va asigura interimatul
.

Urmeaza ca propunerea de numire a lui Gabriel Vlase in functia de director SIE sa fie votatat in Parlamentul Romaniei.

Iata comunicatul Administratiei Prezidentiale de joi, 14 iunie 2018:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., in temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care propune numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase.

Domnul Petru-Gabriel Vlase este vicepresedinte al Camerei Deputatilor, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale. Domnul Petru-Gabriel Vlase este absolvent al Colegiului National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare, al Colegiului Superior de Securitate Nationala, Academia Nationala de Informatii si doctor in stiinte militare si informatii, Academia Nationala de Informatii”.

foto: cronicaromana.net

Comentarii

# DODI date 14 June 2018 14:23 +10

Este o mișcare disperată pentru a îmbuna atât PSD pentru aberațiile pe care le debitează zilnic acest sefrtodoct cât și pentru face o poză democrată la UE. Acolo unde au început să i se scufunde corăbiile și unde inclusiv Merkel îl pune să facă ANTIKAMERA. Cred că lui Merkel a început să îi fie rușine cu acest neamț pe care, de rușine, îl consideră român, iar noi doar un neamț ratat. Pe de altă parte dacă acestui sfertodoct i-au trebuit mai bine de 2 ani pentru această decizie vă dați seama cât îi va lua pentru a ”înțelege” deciziile CCR. Bine ar fi ca PSD și Parlamentul să nu-i facă jocul trogloditului și să treacă la suspendarea sa pentru a nu fi pe viitor un exemplu pentru asemenea președinți.

# luati-va mamelucul acasă date 14 June 2018 15:22 +1

si umpleti-l mai bine cu paie

# Adina date 15 June 2018 02:45 0

Să recapitulez, că mă crucesc: fără decret de revocare pentru DNA, deci nu se stie cine conduce; fără decret de numire pentru DIICOT; de respectare decizii Curte Constituțională, asta-i, fără respectare Constituție; protocoale contestate ale SRI, nimeni de aici, conducere vorbesc, nu spune nimic; fără propunere la sefia SIE de aproape 2 ani; de 3 săptămâni inclusiv fără adjunct la SIE, destituit când nu ai sef de aproape 2 ani, fără propunere de adjunct SIE. Cred că unii dintre aliati au zis: facem summit pe asa ceva, poate desemnează pe cineva cu care sa vorbim in astfel de vremuri. La înghesuială, faci în sfârșit o propunere, curios în plin conflict cu partidul acestuia, poate crede cineva că ai măcar un sprijin. Îl iei pe om de la vicepreședinția Camerei Deputaților, sigur n-o să-i tina locul, din comisia pentru legile pe siguranța naționala, poate deranjează. Sunt gata să negocieze? Pe bune, după 2 ani de inacțiune... Să-l vedem în Parlament

# mircea date 15 June 2018 10:47 0

NU are nimeni nici un merit sau nici o vina, atat a durat pana au acceptat NATO si SUA.

# escu date 15 June 2018 18:44 0

Ziceți: „Postul de director al Serviciului Roman de Informatii este vacant inca din septembrie 2016, atunci cand Razvan Ungureanu si-a dat demisia, Administratia Prezidentiala anuntand la acel moment ca generalul Silviu Predoiu va asigura interimatul.” Greșit, este vorba de SIE. Se impune corectarea textului. În altă ordine de idei, bine că Johannis a gândit, cam greu ce-i drept, timp de 2 ani, pentru a lua o decizie.

# Tanase date 21 June 2018 23:25 0

Maxilarul supradimensionat,acneic, a ajuns dupa 2 ani de inactiune sa gaseasca director SIE?Sfertodocti ,mitomane incete in gandire,ne-am procopsit ,>,,,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva