24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ACCELERAREA SCHIMBURILOR COMERCIALE ROMANIA-BRAZILIA – Presedintele CCIR, Mihai Daraban, l-a primit pe noul ambasador al Republicii Federative Brazilia in Romania: “Avem in vedere sa acceleram cooperarea cu Brazilia, in domeniile cu potential in ambele tari, adica agricultura, industria automobilelor, industria din domeniul petrol si gaze si industria de aparare si aeronautica”

Scris de: L.J. | pdf | print

28 November 2023 16:22
Vizualizari: 1934

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a primit in 28 noiembrie 2023 vizita E.S. Ricardo Guerra de Araújo (foto dreapta), ambasadorul Republicii Federative Brazilia in Romania, care a manifestat un interes deosebit pentru identificarea mijloacelor comune menite a accelera schimburile comerciale dintre tarile noastre.Presedintele CCIR, Mihai Daraban a exprimat totala disponibilitate pentru a continua sprijinirea demersurilor ambasadei Braziliei la Bucuresti, tinta fiind implicarea companiilor din Romania si Brazilia in proiecte de impact in plan economic, care sa produca valoare adaugata ridicata, prin investitii reciproce si transfer de tehnologie, in domenii strategice.

"Brazilia se afla inaintea semnarii acordului MERCOSUR cu Uniunea Europeana, iar CCIR va sprijini efortul general pentru finalizarea ratificarii acestui acord, comunitatea de business din Romania fiind interesata de avantajele si facilitatile viitoare de acces pe cea mai mare piata a Americii Latine. Avem in vedere ca in noile conditii sa acceleram cooperarea cu Brazilia, in domeniile cu potential in ambele tari, adica agricultura, industria automobilelor, industria din domeniul petrol si gaze si industria de aparare si aeronautica”, a declarat presedintele Daraban.

E.S. Ricardo Guerra de Araújo, ambasadorul Republicii Federative Brazilia a declarat: Ca prim demers al mandatului meu, voi lucra la sincronizarea efortului partilor pentru organizarea in marja inceputului de an 2024, a Comisiei mixte Romania Brazilia, in marja careia sa fie organizat un forum de afaceri, excelent prilej de materializare a ideilor expuse azi in dialogul meu cu presedintele Daraban”.

Statele MERCOSUR (Argentina, Paraguay, Uruguay si Brazilia) au ajuns inca din 2019 la un acord politic cu UE cu privire la crearea unui acord de liber schimb, avand ca scop principal cresterea comertului si a investitiilor intre UE si statele MERCOSUR prin eliminarea sau reducerea taxelor vamale in schimbul de marfuri. In schimburile bilaterale de marfuri cu statele MERCOSUR, Romania poate juca in continuare un rol cheie.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva