19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACOPERITII DNA DIN INSPECTIA JUDICIARA – Iata Raportul prin care procurorii inspectori Gina Margirescu si Daniela Sanda Mates, impreuna cu seful Inspectiei Judiciare pentru procurori Gheorghe Stan, au acoperit nenorocirile procurorului DNA Mircea Negulescu si l-au scos imaculat ignorand scandalul interceptarilor aparute in presa. Plenul CSM nu s-a lasat inselat si a ordonat refacerea controlului dispus la DNA Ploiesti (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 July 2017 12:29
Vizualizari: 27018

Iata dovada clara ca anumiti inspectori de la Inspectia Judiciara se comporta ca niste aserviti ai DNA si isi permit sa induca in eroare chiar Plenul CSM musamalizand controale dispuse de Plen pe marginea scandalurilor din presa a carui protagonist principal este vestitul procuror DNA Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”. Sa ajungi sa te pretezi la albirea unui personaj ca Mircea Negulescu (a carui comportament golanesc a ingrozit Romania) reprezinta in opinia noastra o abdicare de la statutul de magistrat. Asemenea prestatii profesionale de ascundere sub pres a mizeriei lasate in urma de Negulescu, consideram ca sunt de natura sa compromita si mai mult imaginea, si asa distrusa a Inspectiei Judiciare.


La data de 28 februarie 2017, ca urmare a aparitiei la Romania TV a unor inregistrari cu procurorul DNA Ploiesti Mircea Negulescu - in care acesta vorbea cu sotia unui inculpat din dosarele penale si il numea pe procurorul general: 'O zdreanta ordinara. Aia si cu procurorul general, o alta zdreanta ordinara' – Plenul CSM a dispus efectuarea unui control tematic privind masurile intreprinse la DNA Ploiesti in vederea preintampinarii evolutiei cazului referitor la procurorul Mircea Negulescu.

Amintim ca in urma aparitiei in presa a acesor interceptari, la 15 februarie 2017 Mircea Negulescu, care parea intangibil, a fost obligat sa plece din DNA, parchetul condus de Kovesi (aparatoarea lui Negulescu pana atunci) emitand urmatorul comunicat de presa: Avand in vedere aparitia in spatiul public a unei inregistrari audio continand un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti si unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a inregistrat cererea formulata de magistratul respectiv de incetare a activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta cerere a fost transmisa Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competenta solutionare”.

Stupoare la sedinta Plenului CSM din 27 iunie 2017 – Raportul IJ l-a scos pe Negulescu imaculat

In urma controlului dispus de Penul CSM, la data de 18 mai 2017, Directia de inspectie judiciara pentru procurori a IJ a finalizat Raportul nr. 2820/IJ/532/DIP/2017, semnat de procurorii inspectori Gina Margirescu si Daniela Sanda Mates si avizat de seful lor Gheorghe Stan, zis “Giani” (foto) care a semnat in numele inspectorului sef judecatorul Lucian Netejoru.

In cele 11 pagini ale raportului - pe care il puteti citi integral atasat la finalul prezentului articol – nu se regaseste niciun rand critic la adresa comportamentului golanesc a lui Mircea Negulescu, niciun fel de propunere pentru remedierea nenorocirilor si diminuarea scandalului public in urma caruia DNA a fost nevoit sa-l dea afara din parchetul anticoruptie. Oricine citeste cele 11 pagini ale raportului poate trage concluzia ca Negulescu este imaculat. Niciun cuvant despre interceptarile telefonice aparute in toata presa cu rezultatul unui formidabil scandal public, in care Negulescu vorbea la telefon lucruri nepermise unui magistrat cu sotia unui inculpat si isi injura sefii numindu-i “zdrente ordinare”.

Judecatoarea Gabriela Baltag a sesizat in Plenul CSM, in sedinta din 27 iunie 2017 lipsa din raport a oricaror referiri la abaterile lui Mircea Negulescu si a cerut ca raportul Inspectiei Judiciare sa fie returnat pentru a fi completat cu ceea ce a cerut Plenul. Ce sa vezi, s-a gasit imediat procurorul Codrut Olaru sa faca pe desteptul si sa inoculeze ideea ca e inutila o refacere a controlului pentru ca Negulescu ar face deja obiectul unei anchete disciplinare. Iata dialogul din Plenul CSM din 27 iunie 2017 pe tema raportului care l-a scos pe Negulescu imaculat:

Judecatoarea Gabriela Baltag: “Marturisesc sunt nedumerita.... printre aspectele aduse la cunostinta publica importante a fi lamurite se face vorbire si despre o discutie purtata de magistrat cu sotia unei parti antrenate intr-o cercetate judiciara... la pagina 8 din cele 11 gasesc aceasta mentiune a conducerii si in concluzii nu gasesc absolut nimic… daca acest lucru este permis si nu incalca nicio norma si nicio dispozitie legala... solicit completarea raportului... sa fie examinate aceste aspecte”

Procurorul Codrut Olaru: “Trebuie sa clarificam niste nuante. Eu ma bucur ca doamna presedinta a citit cu mare atentie raportul Inspectiei pe activitatea punctuala a ST Ploiesti. Aspectele la care doamna presedinte face referire constitutie practic obiectul separat al unei actiuni disciplinare promovate pe rolul Sectiei de procurori, probabil domnul vice va va spune acelasi lucru, iar completarea acestui raport strict pe aceasta nuanta mie mi se pare deja inutila... nu stiu daca mai are rost...”

Judecatoarea Gabriela Baltag: “Nu era in regula sa gasim aceasta mentiune?... eu citesc acest raport si vad ca totul este in regula... E o sesizare a Plenului”

Spre cinstea lui, in pofida impotrivirii procurorului Codrut Olaru care facea pe neinteresatul si milita pentru inutilitatea propunerii de parca era angajat al DNA, judecatorul Bogdan Mateescu a sustinut solicitarea colegei sale Gabriela Baltag astfel incat, la vot, Plenul CSM a decis completarea raportului Inspectiei Judiciare - (vezi facsimil).

Sa ne amintim ca scandal national a declansat procurorul DNA Mircea Negulescu

Inregistrare socanta prezentata de postul de televiziune Romania TV marti seara 14 februarie 2017! Vestitul procuror Mircea Negulescu de la DNA – Ploiesti a fost inregistrat in timpul unor convorbiri telefonice pe care le-a purtat cu sotia lui Vlad Constantin – un afacerist din zona Prahova care s-ar ocupa cu taierea ilegala de arbori si care la acel moment se afla in inchisoare. Vlad Constantin era cercetat in mai multe dosare de coruptie instrumentate de insusi Negulescu. In timpul conversatiilor telefonice purtate cu sotia lui Vlad Constantin, procurorul DNA ii face acesteia marturisiri din dosarele pe care le instrumenteza, vorbind inclusiv despre dosarul lui Vlad Constantin.

Dezvaluirile facute de Negulescu sotiei lui Constatin sunt de o imensa gravitate. Iata-le:

"Eu am vrut sa il sprijin, sa isi dovedeasca nevinovatia. Eu l-am intrebat de Vaduvan din 2014. I-a dat sangele pe nas si a inceput sa planga. Eu nu am fortat nota. Nu e normal sa faci asa ceva. Eu nu fac astfel de lucruri. Eu ce pot sa fac? Faceam eu doamna asa ceva? Ce sa imi faca mie deputatul ala sau Adi Mincu? Eu am incercat sa ii impac pe Lucian cu Vlad. Atat. I-am spus si lui ca nu e bine sa te certi. Sa gasesti o cale de comunicare. Pentru ce sa tin eu partea? Ionut Balcea nu e usa de biserica. Eu am incercat sa mediez. Sunt un om care incerc sa impac oamenii nu sa ii dezbin. Nu sunt suparat pe el, dar imi pare rau ca poate gandi asemenea lucruri. Ma termina psihic. Nu sunt suparat. Daca eram suparat nu va mai sunam in seara asta. E nemultumit de ceea ce se intampla si are dreptate. Mi se face carnea piele de gaina pe mine. Eu nu am trantit in viata mea un dosar. Eu nu fac compromisuri in meserie. Pe mine ma cauta din 2012 Sebastian Ghita. Daca ma aveau cu ceva la mana, ma bagau la puscarie. I-am zis si eu. Cum sa spui asa ceva? Ala e om doamna? Tu bei cafeaua cu un nenorocit, cu o Iuda care te-a tradat. O sa ii dovedesc ca nu a fost nicio intelegere cu nimeni. Sa intelegeti si sa aveti convingerea ca nu fac asa ceva. I-am luat pe toti deputatii si pe toti senatorii si il salvam pe asta? Eu nu am culoare politica. O zdreanta ordinara. Aia si cu procurorul general, o alta zdreanta ordinara. Un lucru de cacat. Ala nu e ultraj".

* Cititi aici Raportul Inspectiei Judiciare prin care procurorul DNA Mircea Negulescu a fost albit ca la “Nufarul”

Comentarii

# Critici date 9 July 2017 13:23 +18

Societatea românească are grave probleme în materie de mentalitate ( o mentalitate toxica). Romania este cea mai problematica tara din UE. Justitia românească are probleme foarte grave ceea ce nu permite acestei tari sa se dezvolte.  Derapaje și probleme extrem de grave sunt la DNA DIICOT PARCHETE, legislație penala,etc. Tara asta este RIDICOLA inclusiv prin discuția de construire de noi penitenciare. Ridicol. Alte tari nu știu cum sa desființeze penitenciarele. Procurorii sunt corupti, mafioți.  Se pare ca ministrul justiției nu prea vede o prioritate sa rezolve CU ADEVARAT problemele exagerat de mari din justiție.se tot discuta la tv ( deja e ridicol și jenant de când se tot discuta) dar nu se face nimic. 0.  O tara sărăntoaca și proasta calitativ în care doar pușcăriile,legile interpretative  și mafioteala din justiție primează. Asta este România. Abia aștept sa primim amenda CEDO. sper sa fie de 10ori mai mare ca cea în cazul Italiei.meritam. Hai sa fim serioși ca RO a întrecut IT.

# Magistrat date 9 July 2017 16:49 +2

Dacă IJ l-a scos pe Negulescu imaculat, o să fac o probă de comportament similar, să văd dacă pe mine mă scapă inspecţia. Aşa,...în glumă. Şi o să invoc precedentul. Şi după mine va face şi colegul meu...şi el o să invoce precedentul.

# DODI date 9 July 2017 16:57 +9

Derapajul justiției a pornit de la asimilarea școlilor de securiști cu facultatea de drept (1990) și transformarea odioșilor procurori comuniști în magistrați. Colac peste pupăză ei nu răspund în fața nimănui pentru incompetența crasă, răutatea viscerală și gravele erori judiciare comise, de regulă, cu intenție. Așa că nimic nu ne mai miră. De vină este societatea noastră care tolerează de prea multă vreme această ambiguitate și lipsa unei legislații coerente și corecte. De ce să ne mirăm că CSM sau Inspecția Judiciară arată cum arată. Ele reprezintă și sunt reliefarea întocmai a justiției românești. Nu putem aștepta ca lupul să renunțe de bună voie la oi. Trebuie ca societatea să creeze condițiile ca lupii să devină ... vegetarieni.

# MATEI date 10 July 2017 07:48 +1

 Bravo MAGISTRAT! O idee f.f.buna  dar la  noi PRECEDENTUL JUDICIAR nu tine .Experimentul te-ar putea costa 10 ani de puscarie .La noi JUSTITIA este doar CHIOARA

# ION date 10 July 2017 07:58 +3

 Pai NEGULESCU  a spus adevarul : Aia si cu procurorul general niste zdrente ordinare" .De ce sa fie sanctionat? Daca pe cei doi nu-i deranjeaza, pe noi de ce ne supara adevarul? De 10 luni asteptam ca MJ sa-si faca treaba dar in zadar. D-nul PRESEDINTE este FOARTE MULTUMIT de activitatea JUSTITIEI "in general",in particular  nu stim .

# panait date 10 July 2017 15:45 +1

De parca la judecaori ar fi altfel ... Orice sesizare se termina inevitabl cu :"nu intervenim in actul de justitie", ori" procesul este inca in curs", sau "aveti deschisa calea apelului" (cu taxa de timbru, ...). Asa ajungem ca sa se caseze hotarari cu motive inicate de recurent pentru modificare, ori sa ii puna in vedere instanta de apel, in rejudecarea fondului, reclamantului sa isi recalifice cererea din nulitate absoluta , in nulitate relativa (tot timpul procesului, de la investire,pana la concluzii, reclamantul sustinand ca lipsa de discernamant este nulitate absoluta, instanta de fond anuland pe nulitate relativa). Sau sa nu vezi un edificiu de ~un sfert de hectar, cu 24 de foto la dosr di vizualizare din satelit ..., magistrat !

# Uncheselu Vasilica date 10 July 2017 17:16 0

Un Condamnat. Nu numai mizeria ce se incearca a ne fi servita cu Portocala este revoltatoare. Ma uit acum la ce s-a intamplat cu Mazare. Ce justitie "blanda". Doar 4 ani cu suspendare pentru un prejudiciu de peste 110 milioane de euro ???!!!. Pai ma mir ca i-au dat si atat. Si de ce ? Pentru ca pre multi din justitie a cadorisit el, Mazare, cu terenuri pe maulul lacului Sutghiol. Intre ei, fostul presedinte al Curtii de Apel Constanta , trimis in judecata pentru luare de mita, pe actualul Procuror General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta si cati altii, din justitie, vor mai fi, necunoscuti acum. Metoda lui Mazarica, cu privire la acesti magistrati corupti, a fost aceea : Ii reconstituim drept de proprietate unui tert, obligat clanului Mazare , sub conditia ca tu , mai departe, reconstituitule, fie ii donezi ce-ti dam noi cui ii spunem noi, fie faci un contract simulat de vanzare-cumparare. Daca Mazarica era bagat la Beciul Domnesc si ar fi inceput sa vorbeasca ??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva