16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACTIUNE IMPOTRIVA AVOCATILOR RESTANTIERI – Baroul Bucuresti i-a luat la ochi pe datornicii la plata contributiilor profesionale: „Un numar relativ mare de avocati inregistreaza, in continuare, restante, fara a prezenta dovezi care sa justifice imposibilitatea de plata si fara sa solicite acordarea unor inlesniri sau facilitati prevazute de lege si statut”. Sanctiunile pot ajunge si pana la suspendarea din profesie (Comunicatul)

Scris de: G.T. | pdf | print

3 September 2015 12:57
Vizualizari: 8065

Baroul Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne (foto), a initiat procedurile impotriva avocatilor care inregistreaza restante la plata contributiilor profesionale. Intr-un comunicat de presa emis miercuri, 2 septembrie 2015, Baroul Bucuresti anunta ca aproximativ 8.000 de avocati si-au achitat la timp contributiile restante. Exista insa in continuare un numar mare de membri care inregistreaza datorii.

Potrivit comunicatului, in sedinta din 1 septembrie 2015, a fost analizata situatia contributiilor la Baroul Bucuresti si UNBR, dar si la fondul de pensii. In aceste conditii, Baroul Bucuresti a constatat ca exista foarte multi avocati care au in continuare restante, dar care nu au prezentat dovezi care sa justifice imposibilitatea de plata si nici nu au solicitat acordarea unor inlesniri sau facilitati:


Un numar relativ mare de avocati inregistreaza, in continuare, restante, fara a prezenta dovezi care sa justifice imposibilitatea de plata si fara sa solicite acordarea unor inlesniri sau facilitati prevazute de lege si statut.

In consecinta, in unanimitate, Consiliul Baroului Bucuresti a decis initierea procedurilor legale si statutare cu privire la avocatii care nu si-au indeplinit obligatiile profesionale de plata in termenele legale a contributiilor”.

Clik aici pentru mai multe detalii.

Ultimatum: „Masura suspendarii pentru neplata poate fi ridicata numai dupa plata restantelor si achitarea unei taxe in cuantum de 3000 lei”

Amintim ca la sfarsitul lunii august 2015, Baroul Bucuresti anunta ca peste 2.000 de avocati inregistreaza restante la plata contributiilor profesionale. Cu acea ocazie, Baroul Bucuresti le atragea atentia avocatilor restantieri ca pot fi suspendati din profesie, aceasta masura putand fi ridicata doar dupa plata contributiilor si a unei taxe de 3.000 de lei:

Consiliul Baroului Bucuresti, in executarea celor dispuse in sedinta din 19.08.2015 privind aplicarea masurilor legale in legatura cu numarul de peste 2000 de avocati care inregistreaza restante la plata taxelor catre barou si UNBR, a dispus efectuarea de verificari suplimentare cu privire la acuratetea datelor comunicate de departamentele de specialitate, urmand ca la sedinta din 1 septembrie 2015 sa faca aplicarea prevederilor art. 49 alin. (1) lit.c) din Statutul profesiei de avocat.

Consiliul Baroului Bucuresti reaminteste membrilor baroului care inregistreaza restante la plata contributiilor profesionale ca masura suspendarii pentru neplata poate fi ridicata numai dupa plata restantelor si achitarea unei taxe in cuantum de 3000 lei.

Pentru evitarea unei astfel de consecinte, Consiliul Baroului Bucuresti recomanda avocatilor sa achite contributiile profesionale restante pana la data de 01.09.2015”.

*Cititi aici comunicatul Baroului Bucuresti

Foto: Universuljuridic.ro

Comentarii

# BB date 3 September 2015 13:48 +7

Vine dra Aida la Eforie si trebuie sa-i dati cotizatia? Prezentati ce facei din banii de taxe....CAA mai exista?

# AIDA/deVerdi date 3 September 2015 15:55 +4

AVOCATII AR TREBUI SA STIE ADEVARUL....LA TECHIRGHIOL SE V-A TRANZACTIONA SUB GIRUL UNUI MAGISTRAT AL ICCJ A ROMANIEI, PATRIMONIUL CAA...(sunt vanate toate spatiile achizitionate de CAA)..ps..A mirosit cineva/cumva o EXECUTARE,,,,  SE PARE CA SE APROPIE LATZUL.

# DELEGAT date 3 September 2015 15:59 +3

Eforie este locatia pentru toti, CEI MARI se v-or intalni la loc de taina in HOTELUL CAA.....care se pare ca se v-a vinde ...Catre Cine Credeti?   Floreo, Floreo, ......

# Radu date 3 September 2015 18:17 0

Aida si Delegat, sunteti clar una si aceeasi persoana, identificat dupa criteriul pentru matale cratima in limba romana e un fel de 6/49. Dar esti tare tare ghinionist cu cratimele:)) prima data invata sa scrii, apoi emite idei!

# Cornel date 3 September 2015 16:17 +1

  Mai repede că trebuie să intervenim, doamna Aida cu câți poți discuta colegii tăi? 

# aiduta pt cornel date 3 September 2015 18:56 +2

cornelus, imi ceri sa fac trafic de influenta? stii ca nimeni nu ma place si nu ma vrea.  :P

# Cornel date 3 September 2015 19:37 +2

 Dar garga de corp?

# @raducu date 3 September 2015 20:29 +2

Presupui gresit am citit si eu comentul/delegat ,problema respectivului dar ce facem cu esenta comentariului cu sau fara( -)?

# MAI date 3 September 2015 22:10 +1

Discutii au mai fost, dar nu sa concretizat nimic,Fene stia ceva ceva si a facut valuri,la momentul respectiva o ceata groasa a cazut peste acest subiect, dar se pare ca nu au renuntat

# Vin Anticipatele? date 5 September 2015 09:13 +1

Cred ca intamplator,, TOTI ELEFANTII POLITICII:", din Romania zilele acestea sunt la Eforie !!!! Hai ma lasati-o la dreaku..de COINCIDENTA........avocati;judecatori ai ICCJ, politicieni,sustinatori pe fata si primiti in av. pe usa  din dos(Gorghiu samd)....chiolhan cu jiustitia intinsa pe nasalie si cu lumanarea intre deshtele de la picerele cracanate ,pentru binele prostimii.....succesuri.

# postasul date 6 September 2015 00:03 0

incepeti excluderile cu avi ciudatul!! asta e postac permanent si in concluzie sfertodoctul  traieste din banii alocati de florea pentru gunoaiele profesionale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva