24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ACUZATIE GRAVA: DOSAR TINUT SA SE PRESCRIE – Procurorii Bogdan Niculescu de la DIICOT si Alin Costin Ioana de la Parchetul Judecatoriei Pucioasa au fost trimisi in judecata disciplinara pentru intarizeri in solutionarea cauzelor. Inspectia Judiciara: “Nesolutionarea unui dosar al PJ Targoviste inainte de implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale”

Scris de: G.T. | pdf | print

27 February 2024 18:55
Vizualizari: 5264

Acuzatie grava impotriva procurorilor Bogdan Niculescu de la DIICOT-Pitesti si Alin Costin Ioana de la Parchetul Judecatoriei Pucioasa. Cei doi vor fi judecati disciplinar pe motiv ca ar fi tinut un dosar in lucru pana cand acesta s-a prescris.


 

Inspectia Judiciara (institutie condusa de judecatoarea Roxana Petcu - foto) i-a trimis in judecata disciplinara pe procurorii Bogdan Niculescu si Alin Costin Ioana pentru presupusa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre "nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile".

Abaterea disciplinara ar fi fost comisa de cei doi procurori in perioada in care activau la Parchetul Judecatoriei Targoviste.


Redam precizarile Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara Niculescu Bogdan, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Serviciul teritorial Pitesti si Ioana Alin Costin, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pucioasa pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. g) din Legea nr.303/2022, privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in nesolutionarea unui dosar al PJ Targoviste inainte de implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale”.

Comentarii

# Csaba D date 27 February 2024 16:49 +17

Inspecția Judiciară nu a auzit de neglijența în serviciu? Doar disciplinar? Penalul le stă în gât?

# Cetateanul date 27 February 2024 17:24 +4

Cine știe ce nasoale o făcut nefericitul că altfel îs foarte multe astfel de situații.

# Lorenzo de Medici date 27 February 2024 17:30 +3

Bun și cu procurorii, care stau cu kuru (licență LCK) pe dosare până se prescriu, dar ce părere o avea onorata Inspecție Judiciară despre judecătorii Tribunalului Prahova, care au ținut 2 dosare ale faimosului Vlad Constantin, zis Șomeru, din Comarnic, autoprofesionalizat ca ”denunțător la DNA”, la ”nașul” Portocală, în cercetare judecătorească la prima instanță până la prescripție, primul din iunie 2013 (evaziune fiscală și GIF), altul din noiembrie 2016 (dare de mită și șantaj) ? S-or califica și ei la disciplinar, ca procurorii în cauză, sau ei au executat ordinele de zi pe unitate, întocmai și la timp, și, din contră, trebuie premiați, nu sancționați ?

# maxtor date 28 February 2024 10:46 0

vine 1 aprilie,intrii la ****** (ca sa fumezi) si gasesti Dosarul: ce faci?

# Vlad Tepes date 28 February 2024 17:50 0

Procurorii damboviteni ......... dosarul 34/p/2018 de la parchetul de pe langa tribunalul Dambovita ,se afla in ”nelucrare” de mai bine de 6 ani,in asteptarea prescriptiei pentru faptele de evaziune fiscala si spalare de bani,savarsite de un celebru afacerist buzoian ,actualmente mare ”baron”psd ........

# Indignat date 29 February 2024 06:32 0

Marea gaselnita a magistratilor pentru favorizarea infractorilor politicieni, si nu numai. De ce se intampla acest lucru? Simplu: nu raspund pt faptele lor. Sunt deasupra legii! Ia sa stie ca, in cazul in care cercetarea penala de exemplu, dureaza mai mult de o treime din perioada de prescriptie sa spunem, vor fi exclusi din magistratura. In cazul judecatorilor, asijderea, din perioada de doua treimi ramasa sa fie obligati sa nu depaseasca cu judecarea dosarului , nu stiu, trei sferturi din perioada ramasa, sub imperiul aceleiasi sanctiuni. In acest fel ar fi rezolvata si problema repararii imaginii celor care sunt achitati pe motivul prescriptiei, nefiind lamurita pentru nimeni intrebarea ramasa: au fost sau nu vinovati inculpatii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva