18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ACUZATII DE INCOMPATIBILITATE LA CA GALATI – ANI i-a declarat incompatibili pe judecatorii Ioan Apostu si Georgiana Pulbere. Apostu e acuzat ca ar fi detinut concomitent functiile de judecator si de director la Universitatea Dunarea de Jos. Georgianei Pulbere, sefa Sectiei de contencios a CA Constanta, i se imputa un contract civil in valoare totala de 1.370 lei incheiat cu o firma de formare profesionala

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

2 March 2015 12:07
Vizualizari: 16805

Agentia Nationala de Integritate, condusa de Horia Georgescu (foto), a declarat incompatibili doi judecatori de contencios. Este vorba despre dr. Ioan Apostu, de la Curtea de Apel Galati, si despre sefa Sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Constanta, Georgiana Pulbere.

ANI il acuza pe Ioan Apostu ca s-a aflat in stare de incompatibilitate pe motiv ca ar fi detinut o functie de conducere la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, concomitent cu functia de judecator la Curtea de Apel Galati.


In ceea ce o priveste pe Georgiana Pulbere, aceasta s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate intrucat, in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta, ar fi detinut si functia de formator in cadrul SC Omniatest Plus SRL: „In calitate de prestator – formator, a incheiat un contract civil cu S.C. OMNIATEST PLUS S.R.L. (in calitate de beneficiar), avand ca obiect elaborarea si sustinerea suportului de curs de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in valoare totala de 1.370 Lei”.

Prezentam acuzatiile ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre APOSTU IOAN, Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati, si GEORGIANA PULBERE, Judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta.

1) APOSTU IOAN s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada 01 octombrie 2011 - 04 martie 2013, a detinut, simultan cu functia de Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati, si functia de conducere de Director de departament in cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati.

Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora 'Functia de judecator (...) este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior (...)'.

2) GEORGIANA PULBERE s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada exercitarii functiei de Judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta, a detinut si functia de formator in cadrul S.C. OMINIATEST PLUS S.R.L.

GEORGIANA PULBERE exercita functia de judecator incepand cu anul 1995. In anul 2012, GEORGIANA PULBERE (in calitate de prestator - formator) a incheiat un contract civil cu S.C. OMNIATEST PLUS S.R.L. (in calitate de beneficiar), avand ca obiect elaborarea si sustinerea suportului de curs de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in valoare totala de 1.370 Lei.

Astfel, aceasta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora 'Functia de judecator (...) este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior (...)' si dispozitiile art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit carora 'Functiile de judecator (...) sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al scolii Nationale de Grefieri, in conditiile legii'.

APOSTU IOAN si GEORGIANA PULBERE au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) incalcarea obligatiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective (...)'.

'Persoana (...) fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului'.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare".

Comentarii

# dinu date 2 March 2015 19:50 +2

Mare model de integritate DL.PRESEDINTE al ANI. Mare stalp al anticoruptiei. Suntem pe cele mai bune maini.

# La Marseillaise date 3 March 2015 00:57 0

niste stupizi ! daca intre toate muhaielele de la Curtea de Apel Galati sunt 2-3 judecatori intradevar profesionisti I intre ei este dl.dr.I.Apostu, cui serveste deprofesionalizarea in totalitate a corpului de magistrati? cum este totusi posibil ca acesta curte a dat oameni ca Hamangiu, si un om ca Apostu sa fie scos astfel din magistratura iar pe de alta parte precupete gen L.Stanciu , inca sa fie tolerata presedinte la ICCJ cand poate dupa merit ar avea un loc de sef unitate de cherhana si ca sa nu fie dubii de subiectivitate am pierdut in fata acestui magistrat insa motivarea este imbatabila obligand la respect

# Prietenii DNA-ului date 3 March 2015 09:25 -1

De familia Cazacu (d-na este judecator la Judecatoria Iasi, el este trecut in declaratia de venituri din ultimii 10 ani cu 0 lei) cine se ocupa? Este cunoscut ca sunt mari aranjori de procese la Iasi, Vaslui, Piatra Neamt, Moinesti, Suceava, Radauti, Bacau! La Suceava d-na a fost inregistrata de camerele cu circuit inchis de la judecatorie in timp ce umbla cu biletelul cu mesajul correct (DNA - telefonul mobil a devenit demodat, s-a trecut la tehnici mai eficiente de trimis mesaje = biletelul scris, grefierii sunt folositi ca intermediari). Dupa sesizarea facuta la conducerea judecatoriei camerele au disparut de pe holurile judecatoriei :) Ca sa vedeti ca nu spun prostii: azi (vineri) d-na jude are treaba la Bacau … Miercuri a fost un pic in deplasare la Moinesti (intilnirea din parcare spune ceva?). Te intrebi : cind mai munceste d-na si pentru Ministerul Justitiei?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva