30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACUZATII GRAVE PENTRU SEFUL DIICOT ALBA – Comsiarul sef Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba, face dezvaluiri incredibile despre procurorul Ioan Muresan: “Procurorul si subcomisarul Muntean au incercat sa fabrice probe false impotriva mea pentru a putea sa-si vada nestingheriti de activitatile duse adesea dincolo de limita legalitatii... A fost mereu sprijinit si consiliat de colegul sau de birou, procurorul Cean Sergiu”. UPDATE - Berbeceanu a fost arestat (Scrisoarea)

Scris de: L.J. | pdf | print

24 October 2013 12:52
Vizualizari: 19105

UPDATE - Joi seara, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea comisarului sef Traian Berbeceanu pentru 29 de zile, alaturi de co-inculpatii Biriescu Titus Gabriel si Biriescu Ramona Anisoara. Hotararea a fost atacata cu recurs de inculpati. Recursul se va judeca saptamana viitoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

----------

Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, comisarul-sef Traian Berbeceanu, a fost retinut miercuri seara, 23 octombrie 2013, in dosarul in care este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare de evazionisti. Traian Berbeceanu va fi dus la Curtea de Apel Alba, cu propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In momentul in care a fost ridicat de trupele de jandarmi, Traian Berbeceanu a declarat ca intreaga actiune este o insecenare la adresa sa, lucru pe care il va dovedi in fata instantei. De asemenea, inainte de a fi ridicat de jandarmi, comisarul-sef i-a lasat unui om de incredere o scrisoare in care face mai multe dezvaluiri cu adevarat incredibile, daca acestea se dovedesc a fi reale. Prin intermediul acestei scrisori, Berbeceanu ofera detalii despre activitatea procurorului sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan (foto), pe care il acuza ca se afla in spatele inscenarii.


Prezentam in continuare fragmente din scrisoarea lui Traian Berbceanu. Intreaga scrisoare este atasata la finalul articolului:

Am ales acesta cale ca pe o ultima solutie, pentru a va transmite aspecte deosebit de grave. In aceste momente cumplite, asupra mea si a echipei pe care o conduc se desfasoara o actiune marsava de mari proportii, organizata si coordonata de procurori ai DIICOT si ofiteri ai Serviciilor de informatii”.

La inceputul anului 2008 am adus in structura BCCO Alba Iulia pe comisarul sef Man Victor care ulterior a devenit sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economico Financiare. Intre mine si acesta a existat o relatie de prietenie stransa, avand incredere deosebita in capacitatile sale profesionale si in corectitudinea sa. Astfel, de fiecare data cand ma aflam in concediu, misiune ori cand ma deplasam in interes de serviciu in judetele Hunedoara sau Sibiu, la comanda Brigazii il imputerniceam pe acesta. Nu a existat niciodata vreo problema de comunicare intre mine si acesta iar pe la inceputul anului 2010, mi-a solicitat sa-i permit sa lucreze in cauzele economice cu subcomisarul Muntean Alin. Acesta din urma isi desfasura activitatea ca ofiter specialist in cadrul Serviciului de Combaterea Traficului de Persoane insa am fost de accord cu acest lucru, observand ca intre cei doi exista afinitati deosebite, acesta fiind si o solutie agreata si chiar impusa de procurorii DIICOT – ST Alba Iulia. Am afirmat ca a fost o situatie oarecum impusa, deoarece in mod constant cei doi ofiteri erau delegati, impreuna in cauzele economice.

Spre sfarsitul anului 2011, comisarul sef Man Victor si-a schimbat atitudinea si comportamentul devenind trist si retras fata de mine si de colegii din Brigada. Se afla mereu in compania subcomisarului Muntean Alin si a procurorilor Muresan Ioan si Cean Sergiu. Cei doi ofiteri au cooptat in echipa lor si pe agentul principal Selaru Florina care se mutase recent, la cerere in structura Brigazii, din cadrul DOS Alba Iulia. Am fost de acord cu acesta, pe considerentul ca agentul nu avea cunostiintele necesare si experienta ceruta postului si ar fi putut sa fie ajutata in acest sens, de munca in echipa cu seful serviciului. Man Victor, se afla deasemenea in legaturi stranse cu directorul DGFP Hunedoara, Serban Florin. Tot mai mult, cei doi ofiteri desfasurau activitati “in secret”, ferindu-se de colegii din Brigada si de mine, motivand ca asa li se impune de catre procurorii DIICOT ST Alba Iulia. Adesea am discutat cu comisarul sef Man Victor si l-am intrebat ce se intampla pentru ca era tot mai agitat, trist si incepuse sa consume adesea alcool in cantitati mari.

Mereu imi spunea ca nu este nimic deosebit dar il simteam foarte preocupat si ingrijorat. In luna august 2012, comisarul sef Man Victor a decedat in urma unui infarct, desi avea varsta de doar 47 ani si nu era cunoscut cu probleme cardiace.

Din acest moment au inceput problemele cu DIICOT-ul ST Alba Iulia.

Inca din ziua inmormantarii colegului nostru, procurorul sef Muresan Ioan m-a abordat spunandu-mi ca se afla in impas, ca a ramas cu multe dosare economice in lucru, ca disparitia prematura a lui Man Victor ii incurca activitatea si ca trebuie “sa luam masuri de urgenta”, cu atat mai mult cu cat in unele cauze sunt persoane arestate.

I-am replicat ca este un moment nepotrivit pentru o astfel de discutie, ca ne aflam la pomana colegului nostru si l-am asigurat ca voi gasi solutii in zilele imediat urmatoare. Procurorul sef a insistat in discutie si mi-a cerut ca viitorulsef de serviciu sa fie subcomisarul Muntean Alin.

Toate acestea, desi m-au dezgustat pe moment datorita imprejurarilor in care s-a purtat discutia, mi-au atras atentia si m-au facut sa ma intreb, care este motivul pentru care proc.sef Muresan Ioan insista cu acesta solutie.

Asa cum era firesc, in zilele urmatoare am constituit o comisie pentru inventarierea si preluarea documentelor, lucrarilor si dosarelor colegului decedat. Am constatat ca foarte multe dintre acestea, inclusiv documente clasificate nu erau inregistrate in registrele Brigazii si priveau dosare sau informatii aflate in lucru direct cu DIICOT ST Alba Iulia. Tot cu acesta ocazie am constatat ca in registrul de evidenta a lucrarilor penale in lunile noiembrie si decembrie a anului 2010 au fost inregistrate trei lucrari penale, avand numere consecutive, pe numele ofiterilor Man Victor si Muntean Alin. In toate trei, faptele sesizate erau de “evaziune fiscala” iar in rubrica “faptuitor” erau inscrise niste litere majuscule fara nicio insemnatate. Am cerut explicatii compartimentului secretariat care m-a informat ca in acea perioada Man Victor, aflandu-se la comanda Brigazii a inregistrat cele trei lucrari impreuna cu Muntean Alin, si le-au declinat in aceeasi zi catre DIICOT ST Alba Iulia.

Fata de toate aceste situatii, coroborate cu suspiciunile pe care incepusem sa le am, i-am propus comisarului sef Costachi Mugurel (sef al Serviciului Antidrog) sa preia Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economico Financiare si sa ma ajute sa reorganizam activitatile, ofiterul fiind de acord. Propunerea mea a fost argumentata si de aceea ca acesta este un ofiter cu experienta, foarte bine pregatit profesional, de profil economic, bine organizat si ordonat. Comisarul sef Costachi Mugurel a fost adjunctul meu inainte de reorganizarea Brigazii, aveam incredere in capacitatea si corectitudinea sa.

De asemenea am hotarat ca la comanda Serviciului Antidrog sa imputernicesc pe subcomisarul Link Cristian din cadrul SCCO Hunedoara, un ofiter care s-a afirmat obtinand rezultate deosebite pe acesta linie.

Cand a aflat care sunt deciziile mele, procurorul sef Muresan Ioan “a explodat”, a inceput sa strige ca nu este de acord, ca va face totul ca aceste schimbari sa nu se produca , ca singura solutie acceptata de el este aceea cu Muntean Alin la comanda serviciului CCEF, spunand ca altfel nu putem sa colaboram. I-am atras atentia d-lui procuror sef, cu privire la faptul ca nu are atributiuni in organizarea Brigazii, ca sunt schimbari hotarate de mine, argumentate temeinic si asumate. Am acceptat ca Muntean Alin sa fie mutat cu tot cu functia ocupata, la serviciul CCEF.

De la acea data, procurorul sef Muresan Ioan a inceput o campanie puternica de denigrare a mea si a colegilor care-i considera apropiati mie. In toate aceste actiuni a fost mereu sprijinit si consiliat de colegul sau de birou, proc Cean Sergiu si de subcomisarul Muntean Alin.

Referitor la dosarele inregistrate de Man Victor si Muntean Alin cu initiale si declinate imediat catre DIICOT ST Alba Iulia, am stabilit ca unul dintre acestea il priveste pe LUCA ANVERSA, cetatean italian, cunoscut pentru infractiuni economice in Italia, administrator la SC POMPONIO SA Alba Iulia. Acesta era considerat liderul unei grupari infractionale organizate care avea ca si preocupari infractionale evaziunea fiscala si delapidarea , respectiv sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate statului, prin efectuarea mai multor activitati comerciale neinregistrate în evidentele contabile ale societatii sau efectuarea unor inregistrari nelegale, ambele cu consecinţe fiscale. In cauza , pe langa membrii gruparii au fost cercetati mai multi functionari ai DGFP Alba, pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscal si favorizarea infractorului. Ciudat a fost faptul ca, desi era considerat lider al gruparii infractionale, Luca Anversa nu a fost retinut si propus pentru arestare, impreuna cu ceilalti inculpati. Inca de atunci am discutat cu Man Victor care se arata surprins si mi-a spus ca asa a decis proc.sef Muresan Ioan. Acelasi ofiter mi-a spus ca proc Chirila Costel a redactat chiar ordonanta de retinere insa acesta nu a mai fost pusa in executare pe motiv ca italianul si-a recunoscut faptele si a ajutat la aflarea adevarului cu privire la alte persoane. Chiar si colegii care au participat la excorta mi-au comunicat ca judecatorul care a judecat propunerea de arestare a intrebat in sala de judecata, cum de liderul gruparii nu a fost retinut si propus pentru arestare.

Ulterior am stabilit ca Luca Anversa a mutat Pomponio Construct in judetul Hunedoara, sediul social este intr-un apartament din Deva, iar numitul CIORNEI RADU a fost numit director. Coincidenta face ca Ciornei Radu sa fie cumnatul procurorului Cean Sergiu. De asemenea a fost reangajat numitul PROCOPIE IOAN care fusese concediat inaintea declansarii dosarului, pentru suspiciuni de furturi din societate. O alta coincidenta face ca Procopie sa fie concubinul grefierei sefe de la DIICOT ST Alba Iulia.

Mai mult, in repetate randuri subcomisarul Muntean Alin a fost vazut la intalniri suspecte cu Luca Anversa, inclusiv seara tarziu in afara orelor de program la sediul unitatii, fara ca acesta sa fi fost inregistrat in registrul de la poarta de acces. Adesea, procurorul Cean Sergiu a fost vazut de catre colegi, la sediul societatii Pomponio, cu masina personala.

Precizez ca toate aceste aspecte le-am adus la cunostiinta procurorilor DIICOT ST Alba Iulia.

De mentionat este faptul ca Luca Anversa era cunoscut dinainte procurorilor DIICOT si subcomisarului Muntean Alin. Acesta fusese cercetat anterior in dosarul 6D/P/2010 (cunoscut in mass-media ca dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”) pentru proxenetism si santaj, fiind trimis in judecata in stare de libertate. A fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Hotararea instantei nu a fost atacata cu recurs de DIICOT ST Alba Iulia, fiind considerata ca indestulatoare. Asa a apreciat procurorul sef Muresan pericolul social pentru faptele cetateanului italian desi din ordinele acestuia din urma, membri gruparii infractionale au atacat in trei randuri cu cocteiluri Molotov incendiind locuintele unor parti vatamate!

De altfel, LUCA ANVERSA a fost condamnat si in dosarul POMPONIO in care fusese cercetat in stare de libertate, si in acest caz proc sef Muresan Ioan considerand pedeapsa indestulatoare si dispunand ca ST Alba Iulia sa nu atace solutia cu apel.

In acelasi dosar 6D/P/2010, in cadrul interceptarilor convorbirilor telefonice ale membrilor gruparii infractionale , au fost interceptate si discutiile purtate de LAZAR ION din Alba Iulia, proprietar al Vilei Elisabeta. Acesta a sprijinit gruparea infractionala fiind implicat direct in activitati de proxenetism. Pe perioada in care au fost interceptate convorbirile acestuia, au rezultat discutii de interes operativ. La un moment dat am fost anuntat de compartimentul tehnic de interceptari din cadrul SOS Alba Iulia, ca au fost interceptate discutii purtate de suspect cu proc sef Muresan Ioan, insa discutii fara valoare operativa, referitoare la o partida de vanatoare. Ofiter de caz era subcomisarul Muntean Alin care evident a luat cunostiinta despre aceste discutii. Coincidenta a facut ca, imediat dupa aceea postul telefonic sa nu mai aiba nici un fel de trafic. Nu a fost prelungita autorizatia de interceptare, nu s-a solicitat interceptare pe IMEI-ul aparatului telefonic. Fata de Lazar Ion s-a dispus disjungerea si trimiterea pentru continuarea cercetarilor la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia, odata cu emiterea rechizitoriului. Lazar Ion nu a mai fost trimis in judecata vreodata si braveaza cu acesta, spunand ca “a rezolvat-o” .

De altfel, Lazar Ion este un vechi prieten al DIICOT ST Alba Iulia si totodata un vechi „suspect” de proxenetism . Astfel, in cursul anului 2008 in timp ce era patronul complexului hotelier TARA din Alba Iulia, a inchiriat sotilor Strugari George si Georgeta clubul de noapte din incinta complexului. (dosar 6D/P/2008). Cei doi soti impreuna cu un angajat au pus bazele unor activitati laborioase de proxenetism, prostitutie si trafic cu minori, sub acoperirea unui club de streap-tease. Activitatile acestora au fost probate de ofiterii BCCO Alba Iulia insa la acea vreme, a rezultat inca o data implicarea lui Lazar Ion in activitatile infractionale prin sprijinirea membrilor gruparii infractionale (acesta a pus la dispozitie hotelul in sensul ca fetele erau obligate ca pentru activitatile de prostitutie sa foloseasca doar acea locatie. Clientii trebuiau sa plateasca pretul integral al unei camere chiar daca o foloseau doar 1-2 ore. Veniturile astfel obtinute nu erau inregistrate in evidentele contabile ale hotelului. Mai mult, a rezultat ca Lazar Ion a beneficiat la randul sau de serviciile prostituatelor). Cu toate acestea, ofiterul de caz Muntean Alin impreuna cu procurorul sef Boicean Danusia nu au retinut aceste aspecte iar Lazar Ioan nu a fost invinuit nici in acesta cauza. De mentionat ca recent, Curtea de Apel a casat sentinta data de Tribunalul Alba si a trimis dosarul instantei de fond pentru rejudecare.

O alta coincidenta face ca numitul OPRUTA CRISTIAN cunoscut in zona Metes – Zlatna cu porecla PROCURORUL sa fie ruda cu proc sef Muresan Ioan. Opruta este proprietarul mai multor fonduri de vanatoare unde Muresan Ioan, Cean Sergiu si Muntean Alin obisnuiesc sa vaneze adesea (impreuna cu alte persoane printre care si fostul invinuit de proxenetism, Lazar Ion). Este de maxima notorietate relatia lui Opruta Cristian cu proc sef Muresan Ioan si mai mult, in marea majoritate populatia din acea zona crede ca Opruta este procuror la DIICOT – ST Alba Iulia. Este de maxima notorietate insa, si relatia lui Opruta cu Luca Anversa. Ar putea sa fie suspect faptul ca, exact in perioada in care Luca Anversa era cercetat in calitate de invinuit in dosarul “Prostituate pentru VIP-uri” si cu cateva zile inainte de inregistrarea dosarului “Pomponio”, Opruta Cristian a infiintat Asociatia AVPS BENDIS cu sediul in Zlatna, inregistrata la data de 02.11.2010. Ladata de 01.11.2010 Luca Anversa face o “sponsorizare” de 100.000 lei catre AVPS BENDIS, banii fiiind virati din Banca ITALO-ROMENA Alba Iulia in banca RAIFFEISEN Alba Iulia. Este interesant faptul ca niciodata sponsorizarea nu a fost inregistrata in evidentele contabile ale asociatiei sponsorizate dar si faptul ca acesta societate a fost sponsorizata cu o zi inainte de a fi inmatriculata.

In toata acesta perioada si chiar in prezent Opruta Cristian a fost vazut in repetate randuri de ofiterii BCCO Alba Iulia in compania proc sef Muresan Ioan si a Proc Cean Sergiu, adesea venind chiar la sediul DIICOT. Intamplator, Opruta venea cu un auto de teren marca Land Rover inmatriculat pe “Pomponio”, proc sef Muresan iesind din cladirea DIICOT si discutand cu acesta pe trotuar, in soapta”.

Muresan si Muntean au continuat actiunile denigratoare si am aflat de la avocatii din Deva, ca de foarte multe ori il scoteau pe Cupetiu din arest si incercau sa-l determine sa declare mincinos ca se afla in legatura cu mine si ca i-am furnizat informatii. In acelasi fel procedau cu sotia lui Cupetiu. In cadrul discutiilor cu acestia, conditionau lasarea in libertate a acestuia, de depunerea unei “marturii” impotriva mea. Au incercat sa-i determine pe sotii Cupetiu, sa declare mincinos ca anterior perchezitiilor trebuiau sa se intalneasca cu mine in parcarea complexului Real din Deva si ca “eu as fi vazut masinile de filaj” si am renuntat sa ma intalnesc cu ei. De asemenea, sa declare ca m-am intalnit cu Cupetiu Dorin la sediul firmei sale si in gradina din spatele casei sale, spunand ca au probe in acest sens. Permanent spuneau acestora ca sa nu-si faca probleme, ca “zilele mele sunt numarate” si ca Munteanu o sa preia comanda Brigazii. De altfel, am inteles ca sotia lui Cupetiu a si inregistrat cu telefonul mobil o astfel de discutie in biroul proc sef Muresan. Deci, proc sef Muresan si scms Muntean au incercat sa fabrice probe false impotriva mea, pentru a ma indeparta de la comanda Brigazii si pentru a putea sa-si vada nestingheriti de activitatile duse adesea dincolo de limita legalitatii.

Dupa lasarea in libertate, Cupetiu Dorin a incercat in mai multe randuri sa imi transmita prin cunostiinte comune, cele intamplate in perioada detentiei, spunand ca imi pune la dispozitie multe probe in acest sens. Am refuzat acest lucru motivand ca nu am nicio legatura cu el si faptele pentru care este cercetat sau pe care ar vrea sa le sesizeze”.

Un alt dosar inregistrat si instrumentat de cms sef Man Victor, scms Muntean Alin, proc sef Muresan Ioan si proc Cean Sergiu, a fost cel privitor la gruparea coordonata de CIOCIU IOAN din Sibiu, care aveau ca si preocupari infractionale contraband cu aur provenit din Turcia. In cadrul acestui dosar, Man Victor, Muntean Alin si Selaru Florina s-au deplasat in mai multe randuri la frontier cu Bulgaria, la punctual de trecere Giurgiu pentru a intercepta transporturi ilicite de aur facute de membrii gruparii. Cei trei figurau ca se deplaseaza cu auto de serviciu sens in care erau intocmite si ordinele de serviciu. In realitate insa, Muntean Alin lua cu el pe av. Crisan Raluca din cadrul Baroului Alba , amanta sa de mai multi ani. Muntean Alin se deplasa cu masina acesteia iar Man cu Selaru cu masina de serviciu. La o astfel de deplasare Muntean Alin a fost surprins de aparatul radar si a falsificat ordinul de serviciu, scriind numarul de inmatriculare al masinii amantei. Desi actiunea era conspirata, cei trei politisti nu au tinut cont de acesta si au implicat si o persoana civila in aceste activitati, Muntea Alin pastrand permanent legatura cu SOS Alba Iulia, care realiza interceptarile convorbirilor telefonice purtate de suspecti, dupa care se consulta cu amanta deconspirand in acest fel si acest mijloc investigativ. Mai mult, politistii s-au deplasat avand asupra lor armamentul din dotare, fiind vorba de actiuni de prindere in flagrant. Au fost incalcate toate procedurile existente, putand fi puse in pericol integritatea corporala si chiar viata av Crisan Raluca, cu atat mai mult ca cat un transport a fost ratat si s-a pornit in urmarirea masinii in care se presupunea ca se afla aurul de contrabanda”.

Proc sef Muresan nu are limite in ceea ce priveste incalcarea legislatiei, aspect rezultat si din urmatoarele imprejurari: in cursul acestui an au fost inregistrate la ST Alba Iulia dosarele penale 30D/P/2013 si respectiv 49 D /P/2013 pe linie antidrog. Primul se refera la persoane de pe raza judetului Sibiu, dosar in care s-a reusit si efectuarea unei procurori autorizate. Cel de-al doilea se refera la persoane de pe raza localitatii Geoagiu, in care nu au putut fi administrate probe. Persoanele din cele doua dosare nu au nici un fel de legatura intre ele. La un moment dat, din continutul unei convorbiri telefonice interceptate in dosarul 30D/P/2013 a rezultat ca persoanele din Sibiu, investigate in acest dosar urmau sa se deplaseze la discoteca din localitatea Geoagiu si ca vor procura si droguri cu aceasta ocazie, fara sa rezulte nicicum ca ar avea vreo legatura cu persoanele investigate in cel de-al doilea dosar. Ambele dosare se aflau in lucru la proc Cean Sergiu. Fata de aceasta situatie, proc sef Muresan Ioan a chemat pe ofiterii antidrog spunandu-le ca a hotarat conexarea celor doua dosare “pentru a fi omorat unul dintre numere”, afirmand ca ulterior va da solutie fata de cei din Sibiu de la care s-a reusit procurarea autorizata si ca in acest fel nu va avea niciunul din cele doua dosare, “inchis negativ”. Am interzis categoric ofiterului de caz , sa intocmeasca vreun document din care sa rezulte in mod nereal conexitatea intrte cele doua dosare.

Totusi, proc sef Muresan Ioan a dat dispozitie ca cele doua dosare sa fie conexate. Ulterior, ofiterii Brigazii, din dispozitia procurorilor au adus la audieri pe cei din Geoagiu. Ironia sortii a facut ca acestia sa recunoasca faptele comise. Tot din audieri s-a dovedit si faptul ca intre cele doua grupari nu exista nicio legatura. Ca intr-un film de prost gust, procurorul sef Muresan a dispus disjungerea fata de acestia si inregistrarea unui nou dosar distinct. Oare asemenea manopere nu au izul unui penibil “bambilici procesual-penal”?”

In cursul anului trecut, am fost cautat la sediul DIICOT-BT Hunedoara de SIMOTA ALIN, patron al echipei Jiul din Petrosani. Acesta era insotit de preparatorul fizic al echipei si de fiul minor al acestuia din urma, portar la echipa de tineret. Am fost informat cu acesta ocazie, despre faptul ca minorul era consummator, depedent de droguri de risc si substante cu efect psihoactiv. Din discutiile purtate cu acestia a rezultat ca minorul doreste sa colaboreze, indicandu-mi sursele de aprovizionare si mai multe nume de consumatori de astfel de substate, din cercul sau de prieteni. A fost intocmit un dosar penal, inregistrat la DIICOT BT Hunedoara. Ulterior au fost recrutati si autorizati in cauza doi colaboratori, care au ajutat foarte mult in cauza. Cei doi au realizat cca 40 procurari autorizate de droguri de mare risc (amphetamine), droguri de risc (hasis si cannabis) si substante cu efect psihoactiv. Dosarul a fost finalizat , fiind efectuate zeci de perchizitii , arestati si trimisi in judecata zeci de traficanti, din 6 judete ale tarii. Au fost identificate si desfiintate trei “magazine de vise” care functionau ilegal.

Pe durata de cca 5 luni a activitatilor desfasurate in dosar, nu am pastrat legatura cu SIMOTA ALIN, discutand doar telefonic cu acesta in cateva randuri, atunci cand nu reuseam sa contactez pe cei doi colaboratori.

In cursul acestui an, DIICOT ST Alba Iulia au desfasurat activitati intr-un dosar in care sunt cercetati in stare de arest preventive, SIMOTA ALIN , LITERA CRISTIAN si LITERA SIMINA (fosta Simota).

Litera Cristian este un cunoscut element infractor de pe raza judetului Hunedoara. Personal l-am cercetat de-a lungul anilor, in mai multe randuri pentru infractiuni comise cu violenta , inca de cand era minor.

In cursul anilor trecuti Litera Cristian a fost angajat al lui Simota Alin, fiind folosit de catre acesta din urma la diverse activitati ilicite. Ulterior, fosta sotie a lui Simota Alin a divortat si s-a casatorit cu Litera Cristian, ambii copii minori ai lui Simota fiind atribuiti de instanta fostei sotii a acestuia.

Mai mult, de-a lungul anilor am desfasurat personal activitati autorizate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel, pe care legea nu-mi permite sa le detaliez, in dosare in care au fost cercetati si arestati celebrii membrii ai gruparii infractionale “Spuma si Bibanul” ( dosar in care au fost arestati preventiv si fostul comandant al politiei Deva, impreuna cu alti 3 ofiteri si agenti de politie), sau in dosare privind furturile si traficul de obiecte din patrimonial cultural national, braconate arheologic din cetatile dacice din muntii Orastiei.

Astfel, in momentul descinderilor la perchizitiile domiciliare, SIMOTA ar fi afirmat in fata echipei operative ca “nu discuta decat cu Berbeceanu” iar LITERA ar fi intrebat pe cei din echipa operativa “de ce s-a suparat seful vostru pe mine?”

Aceste aspecte au fost suficiente pentru proc sef Muresan Ioan si scms Muntean Alin care le-au apreciat ca fiind “indicii temeinice” cu privire la “integritatea mea”

Marsaviile au continuat si in acest dosar, Muresan si Muntean continuind sa fabrice probe mincinoase impotriva mea si a colegilor mei.

Astfel, LITERA CRISTIAN a fost determinat de cei doi sa depuna marturie mincinoasa impotriva mea, cu promisiunea “reducerii la jumatate a pedepsei”.

Mai mult, pentru a-l convinge sa faca acest lucru, Muresan si Muntean ii fac tot felul de “favoruri” care deasemenea depasesc cu mult limita legalitatii. In una din zile, Litera Simina a fost scoasa din arestul IPJ Alba si transportata de scms Muntean Alin si agent Selaru Florina, cu masina de serviciu si cu complicitatea proc sef Muresan Ioan, la domiciliul din Deva pentru a petrece cateva ore cu cei doi copii minori. In acest timp, Litera Cristian se afla la sediul DIICOT ST Alba Iulia si scria cele dictate de anchetatori. In foarte multe situatii, sotii Litera Cristian si Simina au fost scosi din arestul IPJ Alba si dusi la sediul DIICOT ST Alba Iulia, chipurile pentru continuarea anchetei, in realitate fiindu-le facilitate intalniri intre ei si intalniri cu membri de familie.

Pe durata acestor episoade, sunt “vizitati” si de alte persoane impreuna cu cei din familie, intalnirile nu sunt monitorizate in niciun fel, arestatii fiind lasati liberi pe holurile si in birourile IPJ Alba sau DIICOT ST Alba Iulia.

Dupa lasarea in libertate a lui Litera Simina, echipa MURESAN-MUNTEAN au continuat favorurile facute celor doi astfel ca saptamanal Litera Cristian este scos din arestul IPJ Alba, condus in biroul scms Muntean Alin unde se intalneste cu sotia sa Litera Simina. Adesea, Muntean Alin a fost vazut incuind biroul cu cei doi inculpati in interior si revenind dupa 30-45 min. sau asteptand pe hol consumarea intalnirii intime dintre cei doi inculpati. Si totul cu girul proc sef Muresan Ioan”.

In cea mai mare parte aspectele descrise in prezentul raport, au fost aduse la cunostiinta conducerii Directiei si Politiei Romane. De asemenea, cu ocazia convocarii din luna iunie, care s-a desfasurat in mun Iasi, am informat pe d-na proc sef Bica Alina cu privire la situatia existenta.

Ulterior la nivelul DIICOT, s-a stabilit ca proc Cean Sergiu sa “faca cerere de revenire”, adica sa revina la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, pana atunci sa ramana in concediu medical. Iata ca Cean Sergiu poate sa fie un bun procuror la o alta structura de Parchet, dupa fapte care daca ar fi fost comise de un politist…ar fi fost categoric arestat.

In final, la jumatatea lunii august proc Cean Sergiu a fost mutat “la cerere” in cadrul Parchetul Tribunalului Alba, devenind un procuror “albit” de structurile Ministerului Public.

Cu ocazia iesirii mele la roport in fata conducerii Politiei Romane, dl Inspector General chestor de politie Toba Petre mi-a comunicat ca proc sef Bica Alina i-a cerut sa imi propuna sa accept sa plec din functia de sef al Brigazii, pe o functie in cadrul IGPR sau pe o alta functie echivalenta. Evident ca am refuzat categoric, replicand ca nu eu sunt cel care ar trebui sa plece, ca nu imi parasesc locul de munca si echipa decat eventual, parasind institutia Politiei Romane”.

* Cititi aici integral scrisoarea lui Traian Berbeceanu

Comentarii

# ŞANTAJ date 24 October 2013 13:09 +3

O sa aflati cat de curand cum ii santajeaza derbedeul de bujorean pe avocati sa depuna plangere impotriva lui Bota !

# Arlechin date 24 October 2013 15:34 +4

Pai asa este, cei 3 ce au patit asta, il vor da in gat. La ora 11 seara erau toti pusi sa dea declaratii si sa faca plangere impotriva lui Bota.

# Vava date 24 October 2013 16:20 0

Indiferent de tampeniile declarate de cei 3 tradatori, care sper ca vor fi exclusi din profesie, Bota va triumfa, iesind si mai puternic din scandalul provocat de analfabetul-mafiot, Bujorean !

# POLO.NICU date 24 October 2013 13:33 +25

Nashpa. Daca 1 la suta din cele de mai sus se verifica, cei din Cosa Nostra trebuie sa ia lectii de la organele statului din Romanica... Asta daca va verifica cineva afirmatiile de mai sus. Ghici ghicitoarea mea... 

# Arlechin date 24 October 2013 15:42 +11

Pot veni linistiti aia. Mafia e pistol cu apa pe langa procurorii nostrii...marea lor majoritate...

# Atot puternicul ! date 5 November 2013 19:53 +1

Care stat si organe mai baiatule ? nu vedeti ca FMI-ul guverneaza tara asta, pai da din contrabanda de droguri, tigari, alcool si tot ce vreti, astia zabalosii astia pe care ii alegem mereu, ei trebuie sa traiasca in belsug din roadele infractionalitatii, este clar, si Ponta stie, ca PNL coabiteaza puternic cu lumea interlopa pentru a colecta bani la partid, de asta tace Radu stroie ca kakatul in iarba ! de asta inghite si crinuleti in sec si tre sa inghita tot, cum isi bate joc ponta de el ! astia sunt gunoaiele pe care ii alegem si la urma ne fut de ne rup, priviti marire de taxe si impozite, si coruptia se infloreste zi ce trece !  Berbeceanu este un model de Politist, ce multe state occidentale si-ar dorii, fratilor, ori va treziti ori sunteti niste nenorociti si inghitem rahatul acestor jeguri care distrug vieti, a venit timpul CA NUMELE DE TOKES DE LA TIMISOARA SA FIE SCHIMBAT CU NUMELE LUI TRAIAN BERBECEANU, CA DOARA SUNTEM ROMANI, DOAR CA DE DATA ASTA, FARA VARSARE DE SANGE 

# unul din lumea cea mare date 24 October 2013 13:48 +14

observati ceva???!!!!!justitia arata ca si fata hidoasa a gunoiului de la cotroceni!!!!!!oare de aici vine vorba ,,dupa chipul si asemanarea lui,, ma intreb?????gunoiule poti sa/mi raspunzi?!

# Ghita Cojanu date 26 October 2013 01:20 0

Recunosc - si o fac anonim - mi-e frica de SRI, procuratura si de toti cei care sub acoperirea legii iti pot bate la usha, o pot darima cu mascati, te pot chema la conforbiri prin telefon, sms sau tidula! Nici Cel de Sus nici Lucifer nu se baga sa te salveze.

# Marinaru date 24 October 2013 15:21 +15

Trebuia sa apara si la noi un comisar Catani.Pina la urma Catani va invinge,va invinge un sistem intreg bolnav si corupt din rindul procurorilor.Dovada vie ca serviciile secrete sunt corupte(a se citi si STS).

# unul din lumea cea mare date 24 October 2013 21:01 +3

sts nu/i ,,corupt,,este in totalitate progunoiul,opris pe linga faptul ca/i omul lui de casa trebuie ACUZAT CA A PARTICIPAT LA MASLUIREA ALEGERILOR DIN 2009.zice cineva ca vorbesc prostii???ok o sa elaborez.va dau doua secvente ca sa probez.1)aduceti/va aminte de conversatia videanu- viorica,de atunci opris a facut jocurile(sint convins ca vor aparea informatii pretioase curind-pentru faptul de ,,vitejie a lui opris,, varul lui popotarul a fost numit la in functie importanta la jandarmerie,aduceti/va aminte cit de furios a reprimat manifestatiile din iarna 2012 si cum iesea el din sediul pdl din modrogan-ala/i popotarul,era la popota).apoi pentru ca stiau cum au furat alegerile din 2009(si cu cite voturi)au lansat acuzatiile cu referendumul trucat si l/au bagat pe dragnea ca a avut ,,comunicatii speciale si elaborate,,(vrajeala s/au speriat ca i se intimpla gunoiului ce i s/a intimplat lui geoana in special pt ca antonescu i/a taiat ,,cordonul ombilical,,a ramas cu(continuare)

# unul din lumea cea mare date 24 October 2013 21:12 +2

continuare//a ramas cu acces la satelitii SECI avind acces de la dicot si.....AMBASADA SUA(NU UITATI DE GITENSTEIN SI ONORURILE DE LA PLECAREA LUI SI UNDE S/A REINTORS ACEST GITENSTEIN CARE IN SUA vindea piese de schimb pentru masini.la fel a fost si dupa alegerile din 2004 a fugit de sub escorta spp(are curaj sa ma contrazica cineva???!!!)si s/a dus si i/a ,,platit o vizita ,,(de la pay a visit in americana)fostului ambasador homosexual(avea si o gentuta cu bani pentru aceasta pay a visit)aduceti/va aminte ca atunci a facut o afirmatie(30%din populatia ro este gayca sa/i intre in gratii ambasadorului)mai sint si alte legaturi,suficient pentru azi!!(am zis aici pe luju de satelitii seci -de joasa altitudine-de aproape un an de zile si v/am explicat ca diicot poate sa vada tot ce se intimpla in casele dvs)

# Saqlvamar date 24 October 2013 22:49 +3

Numai STS? Esti naiv...

# Arbo date 25 October 2013 17:33 +3

De procurori nu ma mai mir, executa ordine fara discernamant, dar realizati ce au ajuns serviciile secrete,  prostituati folositi in jocuri de glezna pentru putere . Cine raspunde pentru asta?

# d. date 26 October 2013 01:02 +3

SRI trebuie curatat mai intai, apoi trebuiesc epurate si parchetele iar la sfarsit trebuie sa se faca ordine si prin instante.  Sistemul care ar trebui sa deserveasca justitia este graaaav afectat!  - dosare de 2 lei tin birourile pline, procurorii facanu-se ca muncesc. - infractiuni serioase cu prejudicii uriase sunt trecute cu vederea... - iar in instante au fost promovati nenumarati frustrati care si-au uitat rolul de finte rationale si actioneaza ca niste obiecte, ca niste butoane pe care tasteaza, cel mai adesea, politicul sau interesul financiar personal. Cred ca de prin parchete si instante s-ar umple multe dube cu magistrati corupti sau abuzivi. Actul de justitie a ajuns sa para cel mai scarbos si ieftin circ in care regizorii mutileaza, nu de putine ori, definitiv vietile unor oameni.

# vasile date 26 October 2013 08:15 +3

In urma , perchezitiilor din Vama Albita, o actiune fulger a unor cercetati a dus la Doi ofițeri de la „Doi și-un sfert”, morți în accident: Doliu în Poliție.Un teribil accident de circulație a avut loc ieri dimineață, în apropiere de Vaslui, în urma căruia doi polițiști, care se deplasau regulamentar cu autoturismul spre serviciu, au murit nevinovați.

# vasile date 26 October 2013 08:26 +5

In 1996, un fost sef de 0215, a instrumentat beton un dosar penal unui prefect de judet , si ca drept masura , ministrul Gavril Dejeu l-a demis pe ofiter si doar sansa lui de a avea coleg un general Dan Gheorghe a fost sa fie transferat pe o functie de executie de lt.col., ca altfel somajul il prindea. MAI ARE CURAJ VREUN OFITER DIN POLITIA ROMANA SA CERCETEZE DOSARE GRELE?? Viata lor este pusa in pericol asa cum a fost si sefului CP din IPJ Vrancea in 1994, care a murit la datorie injectat fiind , din cauza dosarelor impotriva lui Gigi Kent.

# un gunoier date 26 October 2013 16:21 +3

:zz :cry: znu-i prost cine mănâncă 10pite e prost cine i le dă,nu știu ce complet a pronunțat sentința de 29zile a lui Berbeceanu,acolo e cheia cazului,lupta dintre un procuror (cu aspect ciudat)și acest polițist a fost arbitrată de niște judecători - cine sunt și ce fac ? chiar așa tâmpit poate fi un judecător ca pe : rezonabil să aresteze fără probe? hai sictir,ăla nu e judecător e preșul mizeriei,e haznaua societății,acolo s-a rupt justiția în țara asta,nu la dosare fabricate,toți pot spune orice dar adevăratul judecător știe ce are de făcut! Dar - oare chiar știe?sau este și el lansat în lumea bună ?!ca nemernicele alea de la capitală,niște târâturi ordinare,spoite,parvenite,proaste !

# Pilat date 26 October 2013 23:34 +1

Cunoașteți această practică? Asta a făcut din procurori ceea ce sunt astăzi. http://www.amosnews.ro/arhiva/lista-procurorilor-destepti-10-01-2011

# Ce diferena date 27 October 2013 01:01 +5

Numai cand vezi pozele celor doi iti dai seama , despre fiecare: Berbeceanu, un om darz, urmas de Dac, barbat adevarat si Muresan, un rotofei, cu ochelari, tipul omului slab si fricos, un fel de Bastos, iar daca ne uitam la averea fiecaruia ne dam seama cine e coruptul si cine e dreptul.

# Ce diferena date 27 October 2013 01:03 +5

Numai cand vezi pozele celor doi iti dai seama , despre fiecare: Berbeceanu, un om darz, urmas de Dac, barbat adevarat si Muresan, un rotofei, cu ochelari, tipul omului slab si fricos, un fel de Bastos, iar daca ne uitam la averea fiecaruia ne dam seama cine e coruptul si cine e dreptul.

# ultimul mohican dâmbovițean ! date 27 October 2013 13:45 +1

Indiferent -asta e eticheta judecătorilor de la CA,ăștia sunt adevărații vinovați ! chiar nu se vede că totul este acolo? câtă minte trebuie unui român să înțeleagă unde se rupe lanțul? ăia nu sunt judecători,cu toate măgăriile de transformare a golanilor de procurori în magistrați,cu toate încercările lor de monopol CHEIA e la JUDECĂTOR ! România mai are JUDECĂTORI ? Ponta a adormit pe umărul codruței,săracu să aibă grijă când îi va cădea capul,mișcarea Arafat a fost jucărie,românii sunt buni și răbdători !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva