24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADERARE IN DOI PASI – CCIR solicita urgentarea aderarii Romaniei la Schengen pentru facilitarea transportului de marfuri: ”Aderarea Romaniei la Schengen sa se faca in doi pasi: mai intai, si cel mai urgent, sa fie o libera trecere pentru transportul de marfuri, pasul doi, tranzitul de persoane“

Scris de: L..J | pdf | print

29 November 2023 16:12
Vizualizari: 2077

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a primit, in 29 noiembrie 2023 vizita noului Consilier Economic, din cadrul Ambasadei Austriei in Romania, Christoph Grabmayr (foto dreapta), aflat prima oara in vizita la Camera Nationala.
In cadrul acestei intalniri, au fost dezbatute mijloacele prin care pot fi continuate eforturile comune de dezvoltare a relatiilor economice bilaterale, prin dinamizarea dialogului intre firmele austriece si cele romanesti. Totodata agenda de lucru a cuprins si chestiuni legate de aderarea Romaniei la spatiul Schengen si efectele care rezulta in urma amanarii aderarii tarii noastre la spatiul european de libera circulatie.


Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat:


"Cel mai consistent obstacol, prin intarzierea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, il constituie blocajul transporturilor de marfuri in frontiere, care aduce cu sine pierderi uriase. CCIR vine cu propunerea, catre clasa politica, ca aderarea Romaniei la Schengen sa se faca in doi pasi: mai intai, si cel mai urgent, sa fie o libera trecere pentru transportul de marfuri, pasul doi, tranzitul de persoane.”

Consilierul Christoph Grabmayr a declarat:

"Sunt impresionat de implicarea CCIR in rezolvarea problemelor comunitatii de business din Romania. Totodata, va asigur ca voi transmite autoritatilor de la Viena mesajul presedintelui CCIR”.

La finalul lunii decembrie 2023, ar urma sa supuna la vot o posibila aderare a Romaniei si Bulgariei, in etape, mai intai cu granitele aeriene, din luna martie anul viitor, si apoi cu granitele rutiere si maritime, in etapa a doua.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva