12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADIEU, CLOTILDE – Avocatul Mircea Florin Andrei, candidat la Primaria Sectorului 1, i-a cumparat Clotildei Armand bilet de avion doar dus: „Avem un mesaj pentru domnia sa: 'Adieu, Madame'. Este raspunsul Sectorului 1 pentru modul in care a inteles sa gestioneze interesele si mersul bun al vietii oamenilor... Din Romania a luat suficient, daca ne gandim la afacerea Bechtel. Daca ne promite ca pleaca sau daca Macron o recheama la garnizoana in Franta, noi ne angajam sa o mutam” (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

22 May 2024 20:08
Vizualizari: 4100

Avocatul Mircea Florin Andrei (foto) – candidat la Primaria Sectorului 1 Bucuresti din partea Partidului Alternativa Dreapta – anunta, intr-un interviu oferit zilele trecute pentru Lumea Justitiei, ca alegerile locale din acest an vor aduce sfarsitul carierei administrative a actualei primarite de la Sectorul 1, Clotilde Armand.De aceea, Mircea Andrei i-a pregatit USR-istei un bilet de avion doar dus cu destinatia Paris, insotit de mesajul „Adieu, Madame!”.

In acelasi interviu, avocatul a vorbit despre dezastrul administrativ si ecologic cu care Sectorul 1 se confrunta in ultimii patru ani (de cand Clotilde e primareasa), despre planul lui de a fluidiza traficul rutier prin construirea de tuneluri, despre drumul din cartierul Greenfield (care strabate padurea Baneasa), precum si despre intentia de a revitaliza serele din Sectorul 1, aflate acum in paragina.

Totodata, Mircea F. Andrei a analizat un sondaj prezentat in exclusivitate de senior editorul Luju, Razvan Savaliuc (care il da pe candidatul AD pe a doua pozitie in preferintele alegatorilor, la mica distanta de Clotilde Armand) si a vorbit despre felul in care va colabora cu viitorul primar general al Bucurestilor, in functie de cine va fi acesta.

Cadru didactic universitar, fost senator in legislatura 2008-2012, Mircea Andrei a absolvit Facultatea de Drept din Universitatea Bucuresti – promotia 1992, a fost procuror la Parchetul Capitalei, apoi neintrerupt avocat in Baroul Bucuresti, avand peste 31 de ani vechime in profesiile juridice. A fost arbitru si presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov si este titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.


Redam principalele afirmatii ale avocatului Mircea F. Andrei (vezi video):
Despre biletul de avion si mesajul de adio pentru Clotilde Armand:


Pentru sfarsitul campaniei electorale, noi, Alternativa Dreapta, i-am cumparat bilet de avion doar dus pana la Paris pentru data de 10 iunie la ora 20:50. Este sfarsitul carierei administrative a doamnei Clotilde Armand la Sectorul 1 si speram la orice alta structura administrativa. I-am luat doar bagaj de mana, pentru ca are timp sa-si trimita bagajele pana atunci. Iar cardurile au loc si intr-o poseta.

Avem si un mesaj pentru domnia sa din partea noastra: 'Adieu, Madame'. Este raspunsul Sectorului 1 pentru modul in care aceasta doamna a inteles sa gestioneze interesele si mersul bun al vietii oamenilor in Sectorul 1. (…)

I-am asigurat transportul, nu si bagajele, pentru ca nu stim cate are. Noi nu cunoastem garderoba doamnei Clotilde Armand. Probabil ca e foarte mare – si atunci n-am stiut cate valize. Si avionul are o limita. Restul se poate cu o dubita sau cu un camion. Din Romania a luat suficient, daca ne gandim cat a luat din afacerea Bechtel, in care a fost un mare consultant si statul roman a pierdut 1,2 miliarde.

Daca ne promite ca pleaca sau daca domnul Macron o recheama la garnizoana in Franta, noi ne angajam sa o mutam”.


Despre situatia din Sectorul 1:


Este un dezastru administrativ. Totul este spart, totul este in dezordine, peste tot este murdar. Serviciul de salubritate este dezorganizat. Sunt plangeri ale cetatenilor ca nu se ridica gunoaiele, ca nu se matura strazile. Spatiile verzi (care ar fi trebuit sa fie o bijuterie la aceasta ora) au beneficiat de o alocatie bugetara din partea Consiliului Local al Sectorului 1 de peste 30 de milioane de euro, dar este de neobservat ca s-a facut ceva. Parcurile arata groaznic. (...)

Implicarea domnului Nicusor Dan a fost zero: a lasat sectorul pe mana doamnei Clotilde Armand, care n-are nicio legatura cu administratia publica si nicio dorinta sau bunavointa sa incerce sa faca ceva”.


Despre propriile prioritati:


Sectorul 1 are o mare problema cu traficul rutier, din cauza a doua probleme. Unu: tranzitarea Bucurestiului. Sectorul se extinde spre nord, iar tot ceea ce inseamna circulatie dinspre judetul Ilfov tranziteaza Sectorul 1. Viitorul traficului rutier in Bucuresti este in subteran. Nu mai avem solutie pentru suprateran. Acestea sunt bulevardele. Nu mai poti sa digitalizezi, sa corelezi semafoarele... Sunt atat de multe masini, incat nu ai alta solutie decat ducerea traficului in subteran. Un kilometru de tunel subteran costa 25 de milioane de euro. Constructia tunelurilor nu va afecta suprafata.

De la Piata Presei Libere pana la iesirea din Sectorul 1 sunt 6 km. Un kilometru si jumatate pe an daca faci, vei avea un mare bulevard subteran care traverseaza tot sectorul”.


Despre colaborarea cu viitorul primar al Capitalei (trei variante):


In primul rand, eu as vrea sa colaborez cu candidatul nostru de la Partidul Alternativa Dreapta, domnul Dorin Iacob. Are o notorietate suficient de mare.

Daca nu iese domnia sa, ultimul pe lista de prioritati este domnul Nicusor Dan, pentru ca si-a devaluat valoarea administrativa in cei patru ani care au fost pana acum. Noi la Sectorul 1 nu am primit absolut niciun sprijin din partea Primariei Capitalei. A venit timpul sa ne lase.

Cu Cristian Popescu Piedone as colabora greu. Ma cunosc cu dumnealui.

Intre Piedone si doamna Firea, mi-ati pus o intrebare grea. Cred ca doamna Firea, pentru ca are o experienta administrativa. A avut un mandat de primar general. Bineinteles ca are lucruri pe care poti sa i le imputi, dar este un om de administratie. Si Nicusor Dan este un om de administratie, dar nu va avea sprijinul nostru, pentru ca noi suntem foarte suparati pe administratia USR. Acest partid, dupa ce ne-a povestit despre anticoruptie, despre o administrare corecta si transparenta, despre decizii cu privire la viata cetateanului, n-am primit nimic. Si atunci dezamagirea este foarte mare. De-asta, atitudinea noastra este categoric impotriva sprijinului catre domnul Nicusor Dan.

Si atunci ne raman ceilalti doi. Intre domnul Piedone si doamna Firea, as opta 65% la 35% pentru doamna Firea”.


Despre drumul din cartierul Greenfield:


Doamnei Clotilde Armand nu-i pasa. In ultimele 30 de zile, a plimbat reprezentantii cartierului Greenfield la o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in care le-a promis a suta oara ca se rezolva problema drumului: ca in sfarsit acel drum trece din proprietatea Directiei Silvice in proprietatea Municipiului Bucuresti. Acum, pe final de mandat, ca sa-i mai amagim o data. Partea neplacuta a lucrurilor este ca USR are consilier general.

Acolo, reprezentantii asociatiei de proprietari fac jocuri politice pentru domnul Tuta (n.r. George-Cristian Tuta, candidatul PNL la Primaria Sectorului 1) impreuna cu reprezentantii site-ului Greenfield (detinut de domnul de la USR). Cei trei manipuleaza opinia publica pentru niste candidati. Ei, de fapt, sunt vanzatori de voturi. (…)

Dupa data de 8 mai, cand legea a cerut ca toata lumea sa-si dea panourile publicitare jos, la intrarea in Greenfield avem un panou foarte mare al domnului George Tuta, alaturi de cei doi reprezentanti ai comunitatii din Greenfield. E o incalcare a legii. Nu le-am facut sesizare la AEP. Ma asteptam la eleganta din partea domnului Tuta. E o aroganta de care vrem sa scapam”.


Despre sondaj (Clotilde Armand 25%, Mircea F. Andrei 23%, George Tuta 20%, Dan Tudorache 11%; prezenta la vot: 50%):


Sectorul 1 are 210.000 de oameni cu drept de vot. In 2020, au venit la vot 42-43%. In cifra absoluta: 90.600 de oameni. USR are un activ stabil. Diferenta de 57-58 de procente nu a venit la vot data trecuta pentru ca erau doar doua optiuni: Dan Tudorache si Clotilde Armand. Se pare ca foarte multi oameni din Sectorul 1 nu si-au dorit niciuna dintre cele doua optiuni. Dan Tudorache venea dupa un mandat in care a nemultumit destul de mult Sectorul 1. Clotilde Armand venea pe crestere intr-o alianta USR-PNL pe care acum isi doresc sa o refaca.

Iar eu voi forma o majoritate cu ceilalti, daca PNL nu va dori sa se alature majoritatii, ci va dori sa se duca alaturi de USR.

Sa revin la subiectul sondajului: solutia este aducerea la vot a unui numar cat mai mare de oameni din Sectorul 1, pentru ca activul USR va ramane acelasi. Orice modificare in zona oamenilor care nu au votat si pe care noi acum ii putem determina sa vina la vot modifica acest lucru. Solutia modificarii liniei de finish a acestei campanii electorale este determinarea cetatenilor sa participe la viata politica. Nu este o solutie sa spuna: 'Veniti doar in campanie' sau 'Ne-am saturat de voi toti', pentru ca inseamna ca va castiga Clotilde Armand. Solutia este sa vina la vot.


Despre bomba ecologica din Sectorul 1:


Acum o saptamana, am fost in cartierul Straulesti. La capatul strazii Nades, intr-o curte (probabil proprietate privata), este un urias depozit de cauciucuri uzate. E o groapa de gunoi facuta pe teritoriul Sectorului 1: zeci, poate sute de tone de cauciucuri. E de ani de zile acolo. (...) Dati-mi voie sa va citesc efectele arderii cauciucurilor: 'Poluarea atmosferica este considerata vinovata de scaderea fertilitatii masculine, de cresterea numarului de nasteri premature si cazuri de mortalitate intrauterina. Fumul produs de ardere contine multe substante toxice, care pot provoca maladii grave, pot cauza, chiar si in microcantitati, intoxicatii ale cailor respiratorii, afectiuni ale sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului'.

Aceasta este consecinta proastei gestiuni a unui sector. Noi stam acolo pe o bomba ecologica. Suntem otraviti cu indeiferenta”.


Despre investitii:


Sectorul 1 are nevoie de un mediu de afaceri prietenos. Noi trebuie sa dezvoltam businessul de clasa medie. Coloana vertebrala a unei economii este societatea medie, nu multinationala. Multinationala cand nu-i convine, isi inchide filiala si pleaca. (...)

Avem pe teritoriul Sectorului 1 fostele sere, spre Baneasa (facute pe vremea lui Ceausescu). Ele au fost functionale – la un moment dat, au fost chiar reabilitate. In momentul asta, sunt inchise si intr-un stadiu de degradare. Nu este greu sa le refaci. Nu cu o cheltuiala foarte mare. Ele au produs flori. Sectorul 1 a platit 26 de milioane de euro pe panselute. Mai bine le produceam noi si vindeam la tot Bucurestiul.

Comentarii

# Sever date 22 May 2024 22:21 +60

E PEDELIST , BASIST

# Zlatescu Constantin date 27 May 2024 08:39 0

Ești un mincinos sectorul arata normal.Nici mai bine nici mai rău că altadata.Sobolani nu exista.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva