2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADIO HORODNICEANU – A dat Domnul, si presedintele Klaus Iohannis a luat decizia in cazul sefiei DIICOT. La o luna jumatate de cand a primit avizul favorabil de sase pagini al CSM, Iohannis a semnat decretul de numire la conducerea DIICOT a procurorului Felix Oliver Banila. Daniel Horodniceanu face cale intoarsa la Iasi

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 July 2018 14:39
Vizualizari: 15133

In sfarsit presedintele Romaniei Klaus Iohannis, zis si “Werner cel lent”, si-a anuntat decizia in cazul propunerii de numire a procurorului Felix Oliver Banila in functia de procururor sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. S-a intamplat dupa mai bine de o luna si jumatate de la momentul in care Iohannis a primit hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea la sefia DIICOT a lui Banila.


Astfel, Klaus Iohannis a acceptat propunerea ministrului Justitiei Tudorel Toader, semnand luni, 23 iulie 2018, decretul privind numirea la conducerea DIICOT a procurorului Banila. Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala prin intermediul unui comunicat de presa:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului Oliver-Felix Banila - pe o perioada de 3 ani”.

Drept urmare, Daniel Horodniceanu (foto) se va intoarce la DIICOT Iasi.

Horodniceanu, inapoi la Iasi

Asa cum mentionam ceva mai devreme, Klaus Iohannis a avut nevoie de mai bine de o luna jumatate pentru a lua decizia in cazul numirii la sefia DIICOT. Iar aceasta perioada este calculata avand in vedere momentul in care Iohannis a primit hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea lui Banila. Un aviz ce se intinde pe doar sase pagini.

Concret, in 14 mai 2018, ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca il propune la conducerea DIICOT pe procurorul Felix Oliver Banila.

Ulterior, Felix Oliver Banila a sustinut interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM, care a admis propunerea ministrului Toader. Mai exact, in 5 iunie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pozitiv numirii lui Banila in fruntea DIICOT, motivandu-si hotararea pe sase pagini.

Cele sase pagini reprezentand avizul pozitiv al Sectiei pentru procurori a CSM au fost trimise a doua zi, in 6 iunie 2018, ministrului Justitiei Tudorel Toader, care la randul sau, in 11 iunie 2018, a trimis propunerea de numire a lui Banila, impreuna cu avizul consultativ al CSM, presedintelui Romaniei Klaus Iohannis.

Dupa o luna si jumatate, Iohannis a decis sa semneze decretul de numire a lui Banila.

Comentarii

# marioara date 23 July 2018 15:03 +14

Până nu se vor Desfiinta diicot,dna,sri,pg,iccj&Co...si crearea de instituții noi, putem dormi liniştiţi în continuare în dictatura asta mizerabilă :o

# Princepescu date 23 July 2018 15:33 +3

Problema de baza este ca ăștia iau MORMAN la finalul fiecărei luni zeci de mii de RON și nu fac nimic altceva decât să abuzeze cetățenii care le plătesc salariile, deseori în interesul unor puteri străine. Dacă tot suntem masochiști, măcăr să fim naibi pe gratis. Găsim pe unii să ne abuzeze din plăcere nu pe banii noștri.

# Ilie date 23 July 2018 20:03 -3


Citeza pe marioara
Până nu se vor Desfiinta diicot,dna,sri,pg,iccj&Co...si crearea de instituții noi, putem dormi liniştiţi în continuare în dictatura asta mizerabilă :o
Și Tudor Vladimirescu acum 200 de ani se lupta cu multinaționalele , și ști ce a pățit ?? , a murit brusc.

# @Ilie date 24 July 2018 00:38 +3

După tupeul de care te foloseşti am putea crede că eşti trompeta SRI, însă după nivelul de educație, stil şi analfabetism doar un biet pupincurist de serviciu care insinuează amenințări grave față de oricine ar îndrăzni să-şi folosească dreptul la exprimare liberă privitor la unele aspecte reale... Pe deasupra ai slobozit "porumbelul" recunoscând că instituțiile STATULUI (mafiot şi antinațional) mai sus menționate...servesc intereselor externe încălcând constituția şi legile țării. Apoi faci referire la un episod din istorie...chiar crezi că poți înțelege trecutul? Mai bine ți-ai răspunde la întrebarea despre viitorul tău: ce ai să faci tu... foarte curând atunci când n-o să mai ai pe cine pupa-n fund?

# ^^ date 23 July 2018 15:31 +1

A incercat tot ca sa dea Guvernul jos si nu a mers. Cre' ca de aia. :))

# Lucan date 23 July 2018 15:37 +3

CE va grabiti, omul Wagner e mai greoi, ii ia timp sa citeasca, sa gandesca, pana vorbeste trece luna, iar pana semneaza, mai dureaza doua saptamni. Ce-i asa de greu de priceput, e mai incet la toate, mai putin case

# Adina date 23 July 2018 15:46 +3

Propun sa ne spuna noul procuror sef DIICOT ce se va intelege de acum inainte prin "CELERITATE" in solutionarea dosarelor.Un alt aspect important de rezolvat ar fi reexaminarea dosarelor vechi de peste 7,8,9 sau chiar 10 ani aflate in nelucrare pe la diferitele parchete din tara.Ii dorim mult succes si sa aduca un suflu nou de normalitate in structura DIICOT!

# SILE SPERIATU date 23 July 2018 15:56 +2

Vă-nșelați! Lui Klaus PENALU Întîi i-a trebuit timp să citească... PRINTRE RÎNDURI :) :) :) . Să fi citit și în dunga foii? Există tipi dubioși în stare să scrie și pe cant, ași în geometrie descriptivă...

# Dorina date 23 July 2018 17:18 +1

Eu personal ii doresc cat mai multe supe si cat mai gustoase! Lumea lor arata exact asa ca si ei!

# Didi date 23 July 2018 17:27 0

Eee, sa vedeti distractie cu Felix the cat....!

# Shrek is out ! date 23 July 2018 18:37 +4

Urmeaza Lazar , presul lu` Covesi (ca sa nu zic tamponul) , sa fie extirpat ca un parazit ce e , incasand peste 10000 pe luna facand nimic ! :eek:

# ana date 23 July 2018 19:32 +4

DE CE-L AMESTECATI PE "DOMNUL" ÎN ACEASTA AFACERE ?  ÎNTELEGEREA TEXTULUI CITIT DE IOHANNIS ESTE SELECTIVA, NU A ÎNTELES DECIZIA CCR PRIVIND-O PE "slujirea" SI NICI DECIZIA M.J. PRIVINDU-L PE horodniceanu, DAR A ÎNTELES DIN PRIMA CUM SA SCOATA BANI DIN FALSURI IMOBILIARE, DIN "MEDITATII", DIN TRADUCEREA ACTELOR DE VÂNZARE DE MINORI SI NU MAI STIU CÂTE ALTE POSIBILE INFRACTIUNI.

# Lodovic date 24 July 2018 12:39 -1

Destul ți-o fost umflatule! Când ajungeți la putere, vă purtați ca porcii și ajungeți să semănați cu ei.

# Slip date 24 July 2018 16:14 0

Adio Horo'

# mitocanu date 24 July 2018 17:20 0

...bine klaus...te mai voteaza dracul in alegerile prezidentiale...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva