psdolt
27 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

ADUCETI-O INAPOI LA DNA, CA CA EA NU MAI GASIM – Cu peste 1000 de achitari si un parchet-dezastru lasate in urma, Laura Kovesi castiga la CEDO pe scurtatura, in numai un an, desi altii asteapta cate 7. Revocarea fostei sefe DNA a fost calificata drept o incalcare a drepturilor omului. Sa o aplaudam, sa o incurajam! (Hotararea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 May 2020 11:26
Vizualizari: 18110

Fabulos! Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a pronuntat marti, 5 mai 2020, in procesul intentat de fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi (foto) impotriva Romaniei. Este vorba despre procesul in care Kovesi a reclamat modul de destituire a sa de la sefia parchetului anticoruptie. Absolut halucinant: desi DNA s-a transformat in ultimii ani intr-o unitate de elita a achitarilor, iesind la suprafata grave abuzuri savarsite de catre acest parchet in mandatul lui Kovesi, CEDO a statuat ca destituirea ei din functia de procuror-sef al DNA nu a urmarit obiectivele legitime invocate de Ministerul Justitiei si, atentie, „nu a fost o masura necesara intr-o societate democratica”.


 


Pe cale de consecinta, prin solutia pronunta in 5 mai 2020, CEDO a statuat ca a existat o incalcare a articolului 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind dreptul la un proces echitabil, precum si o incalcare a articolului 10 ce vizeaza libertatea de exprimare.

 

Solutia CEDO a fost pronuntata la circa un an de la inaintarea actiunii, in conditiile in care majoritatea cauzelor se solutioneaza in 5-7 ani, si vine dupa ce fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a revocat-o pe Laura Kovesi de la DNA, motivand managementul defectuos al institutiei. Ulterior, astfel cum ne amintim, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa semneze decretul de revocare din functie al lui Kovesi, desi avea aceasta obligatie constitutionala, astfel ca speta s-a mutat la Curtea Constitutionala a Romaniei care a statuat obligativitatea presedintelui de a semna decretul de revocare a lui Kovesi de la sefia DNA. Lucru care s-a si intamplat in 9 iulie 2018.


Astfel, in actiunea inaintata la CEDO, Kovesi a reclamat ca i s-a refuzat accesul la justitie, fiindu-i interzisa calea atacului pentru a putea contesta solutia prin care a fost revocata din functie, dar si ca destituirea sa din functie a fost cauzata de opiniile si pozitiile publice pe care le-a adoptat fata de propunerile legislative care vizau sistemul judiciar. Carevasazica, Kovesi sustine ca a fost destituita pentru ca a pus pe site-ul DNA o lista de nemultumiri legate de Legile Justitiei. Si CEDO i-a dat dreptate!


Intr-o motivare de 62 de pagini in care sunt prezentate capacitatile lui Kovesi de a-si „indeplini sarcinile manageriale cu promptitudine”, de a mobiliza si motiva personalul aflat in supraveghere, de a respecta „standardele de onoare si demnitate profesionala” si de a avea „impartialitate si obiectivate in indeplinirea obiectivelor sale”, judecatorii CEDO au sustinut ca masura revocarii din functie a Laurei Kovesi nu a urmarit obiective legitime si nu a fost necesara intr-o societate democratica:


Pe baza argumentelor de mai sus si tinand cont de importanta primordiala a libertatii de exprimare in chestiuni de interes general, Curtea este de parere ca scoaterea reclamantei din functia de procuror sef al DNA nu a urmarit obiectivelor legitime enumerate la articolul 10 § 2 si, in plus, nu a fost o masura „necesara intr-o societate democratica” in sensul acestei dispozitii.
212. In consecinta, Curtea concluzioneaza ca a fost incalcata articolul 10 din Conventie.
Este de acord cu temeinicia obiectiei preliminare a Guvernului in ceea ce priveste neepuizarea cailor de atac interne si o respinge;

Declara admisibilitatile reclamantului in temeiul articolului 6 § 1 si al articolului 10 din conventie;

Considera ca a existat o incalcare a articolului 6 § 1 din Conventie;

Considera ca a existat o incalcare a articolului 10 din Conventie;

Considera ca nu este necesar sa se examineze admisibilitatea si temeinicia plangerii in temeiul articolului 13 coroborat cu articolele 6 § 1 si 10 din conventie”


 

*Cititi aici Hotararea CEDO in cauza Kovesi contra Romaniei

Comentarii

# Ion Marius Niculae date 5 May 2020 11:49 0

:lol: Daca CEDO spune ca i au fost incalcate drepturile , zic sa facem ceva si sa schimbam legile dupa cum se judeca acolo :lol: :lol:

# NM date 5 May 2020 11:56 +18

ardeoar focu atat pe ia cat si pe chioru ca iel a adus o , o prost crescuta/si educata. daca s-a ajuns ca asta sa conduca parchetul European va dati dvs. seama ce spion de valoare a fost si inca este acest monstru de ,,femeie"

# Diana date 5 May 2020 12:06 -41

O decizie corecta. Tudorel, ceva de zis?

# Pompiliu Bota date 5 May 2020 12:15 +7

Minunatia de hotarare CEDO - Kovesi: in complet Motoaca, in umbra Macovei !!! Dragi romani, ultima noastra speranta a fost distrusa de mafie !!!

# Vasile date 5 May 2020 12:15 +3

Era previzibila decizia Curtii. CCR e strict un instrument politic si o sinecura.

# X date 5 May 2020 12:20 +7

Ce dracu o fi corect? Ce zice dl. Toader? Ce poate sa zică? Se închina și se minunează în ce hal a ajuns și CEDO.

# Duda Adrian date 5 May 2020 12:27 +11

:-x Motivarea CEDO este o motivare pur politică și nu are niciun raționament juridic. Adică cum "nu a urmărit obiectivele legitime invocate de Ministrul Justiție" ? Cum oare stabili CEDO că MJ ar fi avut alte obiective, dacă nu printr-o motivație politică? Chiar CEDO a stabilit că obiectivele evaluării activității DNA au fost legitime. Aaaa, au fost legitime dar CEDO a stabilit că au avut un alt scop decât înlăturarea procurorului șef incompetent? Haideți, lăsați. Și a doua motivare a CEDO că "nu a fost o măsură necesară într-o societate democratică" cum a putut-o stabili? Păi dacă în urma raportului de evaluare s-a stabilit managementul neperformant al LCK, ce măsură putea să adopte MJ? Doamne, prin această decizie CEDO s-a decredibilizat total, și-a arătat substanța politică ce o coagulează ! Rușine!!!

# Bogdan date 5 May 2020 12:31 +5

adica poti fi numit politic si nu e problema dar daca esti revocat (chiar si politic) inseamna ca ti s-au incalcat drepturile? dar drepturile noastre care am suferit abuzurile unui om numit politic? le mai apara CEDO?

# Cetateanul date 5 May 2020 12:37 +3

Mai stie cineva vreo cauza a unui roman la CEDO care sa se fi judecat intr-un singur an de la inregistrare? Macar una in ultimii 30 de ani!

# Antisistem date 5 May 2020 13:01 +7

Noțiunea de “sistem” cu toate conotațiile negative a devenit un lucru concret, nu numai în România ci și în Europa! Totul e pe față, fără nicio străbatere în ceea ce privește încălcarea procedurilor și chiar a legilor. Sistemul european are nevoie de nulități care tac, execută și nu pun întrebări. LKK corespunde întrutotul, doar in România puteau găsi așa ceva! De-asta nu mai suntem o națiune ci doar o adunătură! Democrația și românii i-au făcut rău țării ăsteia mai vârtos decât rușii cu comunismul lor! Ne-am corcit cu lepădăturile, cu hoții și putorile și nu mai avem coloană și demnitate deloc! Asta reprezintă România în ochii europenilor, fix imaginea LKK! Suntem recunoscuți ca fiind cei care fac treaba murdară, oamenii tuturor posibiltăților!

# Ionica date 5 May 2020 13:04 +3

Deci este clar, caracatita exista, tentaculele sunt internationale, iar biata tarisoara nu mai este de mult a noastra !

# Retardanis date 5 May 2020 13:18 +4

Sa retinem acest caz cu toate anomaliile lui (judecata pe scurtatura, decizia aiurea) atunci cand lucrurile se vor intoarce. Cu Nitu cum a fost, dar cu Toni Grebla? De protocoalele secrete CEDO nu spune ceva? A deschis gura, ca prostu', timmermans. Cred ca si acum isi musca limba din cauza asta. Poate ar trebui sa fim putin mai tupeisti si sa facem niste actiuni.

# Gică contra sistemului date 5 May 2020 13:34 +8

Faptul că CK nu a exercitat nici o cale de atac la instanțele naționale împotriva actului administrativ al ministrului Justiției era un impediment major pentru admiterea unei plângeri la CEDO. Se vede acum că această CEDO este o mare vrăjeală care-și încalcă propriile regulamente și judecă mai prost decât o judecătorie orășenească, după sprinceană și interes. Dacă mai punem la socoteală și țesătura de intrigi de care amintește dl. avocat Bota, concluzia este clară:sapa și lopata!Instituțiile europene sunt în marea lor majoritate instrumentele corporatiștilor și potențaților zilei.

# Valter Cojman date 5 May 2020 13:38 +1

Asa se intampla cand stapanii din UE ai Romaniei isi folosesc puterea si influenta.... Deocamdata au nevoie de ea ca sa puna cu botul pe labe anumite persoane... Dar..., si cand nu vor mai avea nevoie de ea, va fi vai si amar de capul ei...

# Anjin-san date 5 May 2020 13:43 +4

Asa ne terbuie pana cand nu ne vom da seama cu totii ca suntem niste sclavi, o colonie unde catorva dintre noi, danduli-se niste functii inalte, li s-a permis sa faca orice, cu promisiunea ca daca vor fi niste slugi credincioase si vor executa intocmai tot ceea ce li se cere, nimeni nu se va putea atinge de ei si daca cumva cineve chiar va reusi , vor fi "spalati" si li se va da functii si mai inalte pentru a fi un exemplu si pentru celelalte slugi, iar cei care au indraznit sa se atinga de ei, vor fi desfiintati, pornind o adevarata urgie impotriva lor. Avea dreptate Mirel Palada cand zicea ca pana n-o sa invatam sa tinem cu totii cu neamul nostru, tara noastra, pamantul nostru, si n-o sa ne mai ascundem prin munti si paduri, suntem si noi la fel de vinovati ca si slugile puse sa ne conduca, dezbinandu-ne si lasandu-ne tot mai saraci din toate punctele de vedere. Sa ne uitam cu atentie la istoria noastra si sa vedem ca noi singuri ne-am vandut si omorat eroii pentru de arginti.

# Tipa date 5 May 2020 13:44 +4

CEDO serveste interesele Ocultei ca si slugile obediente gen kovesi .Romani drepturile si libertatile sunt notiuni iluzorii vandute popoarelor drept adevaruri.

# Ca ca ea nu gasim date 5 May 2020 13:51 +4

Se vede din cosmos prostia acestei creaturi care nu a dobandit nimic in viata ei. A fost numai numita in functionality cheie de persoane influiente si pusa sa le execute ordinele. Se omoara asa zisa” Europa “ de dragul ei si o ridica in slavi ca doar Romania prin astfel de nonvalori ca Kovesi, trebuie controlata si jupuita. Dar romanii isi merita soarta ca accepta statutul de colonie batjocorita.

# Lucian date 5 May 2020 13:55 +2

1989 in decembrie poporul român in sfârşit scăpam de dictatură ,de comunism de abuzurile societaţii dictatoriale ca azi să constatăm că aşa zisa democraţie europeană este aceaşi politică a pumnului in gură a dictaturii ,a nedreptăţii ...am scăpat de bătrânii comunişti abuzivi să ne conducă copii lor a securiştilor prin aceeaşi metode ...ce să inţelegem românii dacă vor să fie liberi cu adevărat au nevoie de încă o revoluţie acum să scăpăm de jugul dictatorilor din europa de vest ...? :-?

# Ioan date 5 May 2020 13:56 +3

Dacă v-ați imaginat că CEDO este altceva sunteți lipsiți total de imaginație. CEDO și "crenguța" executa ordinele deep state. Și acolo în așa zisa democrație, instanțele sunt la ordinul deep state. De la ei vin metodele cu denunțuri mincinoase, martori falși , flagrante inexistente , "colaborarea "dintre servicii și procurori, ceea ce se traduce pt. noi ca un foarte bun management. Și atunci cum sa îndrăznească cineva să încerce să revină la normal ???

# Vasile date 5 May 2020 14:05 0

Mâine CCR trebuia sa judece ordonanțele din starea de urgență. Neo marxiștii de la CEDO au dat decizia asta tocmai acum ca sa puna presiune pe CCR.

# coco date 5 May 2020 14:09 +1

Tudorel s-a complicat cu lista aia lunga de motive. Era sficient doar motivul ca individa nu s-a dus in parlament cand a fost chemata, desi CCR ii spusese ca e obligata sa mearga in virtutea colaborarii loiale intre institutii

# Ghita Bizonu' date 5 May 2020 14:15 +10

Deci sa fii sef este un drept al omului ....

# Gandalf date 5 May 2020 14:20 +2

.....din pacate am avut o experiență cu CEDO.... Niste zdrențe ca cei din Romania....aceeași mărie cu alta pălărie...

# Marin date 5 May 2020 14:25 +6

Potrivit Regulamentului CEDO cererea cucuvelei ar fi trebuit sa fie inadmisibila deoarece ea nu a parcurs toate caile de atac din Romania. Prin aceasta am primit confirmarea faptului ca Justitia este o himera.

# Neanae date 5 May 2020 15:17 +1

Acuz lovitura dură drept in plex! Clar ca nu “este ceva putred in Danemarca” (Hamlet) ci TOTUL E PUTRED IN DANEMARCA (Neanae după Șecspir). Vai și amar!

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 5 May 2020 15:27 +6

Grăirea multă - sărăcia omului! ROEXIT!

# Sorina date 5 May 2020 15:29 +1

Este grețos ce a făcut astăzi CEDE! DAR DE CE AU ÎNTÂRZIAT ATÂT CU SENTINȚA???? ERA SUFICIENTA O ZI DE DEZBATERI...... GREȚOS!

# justitiarul date 5 May 2020 15:51 +1

Oare cati dintre cei abuzati de DNA au beneficiat de o sentinta din partea CEDO intr-un timp asa de scurt?

# nea caisa date 5 May 2020 15:55 +1

Eu citesc ca a fost stabilita ADMISIBILITATEA LU' CHESTIA , atat !

# Pintea date 5 May 2020 15:58 +4

E ceva care ar trebui sa ne pună rău, dar rău de tot pe gânduri in chestia asta: va dati seama cate institutii interne dar si internationale au muncit din greu, ani de zile, ca sa o scoată pe kovesi din toate rahaturile in care a înnotat si in care i-a băgat si pe alții! Vai de Europa care doarme si nu isi pune nici o intrebare in legatura cu dama asta. Ce vrea CEDO sa ne transmită? Ca este o institutie care actioneaza pe criteriul servilismului, ca se decredibilizează pentru ca se lasa atrasă intr-o plasă de urzeli politice si ale serviciilor secrete? Desi ne cam asteptam la asa ceva, parca e totusi cam mult pentru o instanță europeana! Care or fi fost judecătorii ăia cu mintea in ceață? Inca o data, Europa te făcuși de ca ca o! O merita sa te umpli de ridicol pentru o nimică?

# Kukuvea Luxemburgheza date 5 May 2020 16:08 +2

E timpul sa ne facem singuri dreptate cu mana noastra. Atat familia Melencu cat si victimile lui Onea si Portocala sa ii rezolve singuri

# Tips date 5 May 2020 16:18 +2

Guwernerul si iohanis sa citeasca deciziile Curtii constitutionale din Germania prin ca se da cu flit CEDO invocand suveranitatea statala.CCR DIN Germania face ****** pe CEDO si jurisprudenta institutiilor europene . Oricum decizia nu are niciun efect nu echivaleaza cu reinstalarea slugii luluta la DNA.Se va modifica in parlament legislatia in sensul prevederii unei cai de atac. CCR sa le dea peste cap lui Orban si ceilalti behaitorj idioti penali.

# tedy date 5 May 2020 16:47 +1

În final zice: "Curtea consideră că a existat o încălcare.......".Nu constată, consideră.Păi să fie sănătoși, să considere la ei acolo. Aici, se consideră că nu a existat nicio încălcare a vreunui drept prevăzut de Convenție. Așa că,așa ziși judecători de la CEDO, alupitegus !

# Maxim date 5 May 2020 16:52 +1

In concluzie toti romanii care vor fi destituiti de sefii lor, pe motiv de incompetenta, trebuie sa se adreseze direct la CEDO si Iulia Motoc le va da castig de cauza. Nu le este necesara o decizie definitiva de la instantele de judecata din Romania.

# Hades date 5 May 2020 17:09 +4

Uite așa s-a mai dărâmat un mit. Ce a ajuns și CEDO ! Pute de la o poștă a decizie politică. Establishmentul putred și corupt al UE a infectat și CEDO, care nu este, totuși, o instituție comunitară. Unde or fi văzut ei proces judiciar în cazul revocării ignobilei, ca să fie incident art. 6 din convenție și de unde până unde este incident aici art. 10 din convenție ? Poate numai dacă ”drepturile omului” au devenit între timp ”drepturile procurorului” și n-am știut noi, că individa ”prostocrată” nu a fost în procedură ca cetățean, ci ca procuror. Este ca și cum ai spune că, prin naștere, cucoana a dobândit dreptul automat de a fi procuror-șef DNA, pe care răul de ministru al justiției i l-a încălcat sărăcuței victime. Jenant și penibil în același timp.

# huhu rezea date 6 May 2020 10:56 0

Raportul de destituire întocmit de ministrul TT a vizat managementul defectuos al Codrutei în DNA si 2-3 conflicte de natura constituțională pe care le-a generat trufia ei. Acest Raport putea fi contestat în contencios administrativ, dar nu a dus-o mintea nici cât l-a dus pe taica Lazăr, succesorul său în abuzuri în justitie. Kovesi, nu numai că nu a epuizat căile de atac prevăzute de legislația internă, pentru a se putea adresa CEDO, dar se vede că nici nu a catadicsit să se adreseze Justiției, înainte ca Referatul ministrului să ajungă în pixul presedintelui. Rămâne concluzia că statului român i se impută puterea discreționară a decretului prezidențial de destituire , care nu poate fi atacat în contencios administrativ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva