17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFACERIST DIN RETEAUA SPAGILOR, GARANTAT PNL – Halucinant: candidatul PNL la Primaria Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, a cotizat cu spagi la fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, dupa care a devenit denuntator la DNA: “Inculpatul Buciu mi-a adus 50.000 euro... Mi-a pus un plic in dulap”. Fostul sef DNA Calin Nistor face dezvaluiri despre explozivul caz de mita in care apare candidatul PNL Alexandru Claudiu Buciu (Stenograme si Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 September 2020 18:10
Vizualizari: 11462

Iata inca o mostra de ipocrize crunta din partea PNL. Desi se bat cu pumnul in piept ca sunt mari luptatori impotriva coruptiei si ca nu accepta in randurile sale personaje implicate in fapte de coruptie, liberalii defileaza cu candidati aflati fix in aceasta situatie. Dovada este ce se intampla spre exemplu la Lugoj, acolo unde candidatul PNL la Primaria Lugoj este un afacerist care apare intr-un exploziv dosar de mita al DNA. Un afacerist care dupa ce a cotizat cu spagi la consilierul lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, a devenit denuntator al DNA, scapand astfel basma curata. Numele sau: Alexandru Claudiu Buciu (foto stanga). Iar despre implicarea candidatului PNL la Primaria Lugoj in cazul de mita instrumentat de DNA impreuna cu SRI si finalizat cu condamnare, dezvaluiri a facut chiar fostul sef al DNA Calin Nistor.


 

Astazi candidat PNL la Primaria Lugoj si presedinte al PNL Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu a fost cu ani in urma parte dintr-o uriasa afacere cu spagi de sute de mii de euro. Concret, Alexandru Claudiu Buciu i-a dat consilierului fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu, Solomon Wigler, mita in cuantum de, atentie, 179.000 euro. Si nu o spunem noi, ci o afirma chiar DNA in rechizitoriul prin care Solomon Wigler a fost trimis in judecata: “In perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucuresti, a pretins, in mai multe randuri, suma de 230.000 euro si a primit, in mai multe transe, suma de 179.000 euro de la un o persoana (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarare. (…) Concret, in perioada anterior mentionata, inculpatul a primit suma totala de 179.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective. In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, denuntatorul s-a intalnit cu inculpatul Wigler Solomon in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat ca, in sedinta Consiliului general al municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ-ul pentru unul dintre supermarket-uri. In acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denuntator ca, in data de 3 iunie 2015, sa-i remita suma de 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 08-12 iunie 2015. La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro in scopul mai sus mentionat”.

La prima vedere s-ar putea crede ca nu este nimic in neregula in ceea ce-l priveste pe Alexandru Claudiu Buciu, in conditiile in care acesta a denuntat la DNA o fapta de coruptie, si anume mitele cerute de Solomon Wigler. Problema este insa ca reprezentantul PNL pentru Primaria Lugoj a denuntat anumite mite abia la cativa ani de zile dupa ce le-a dat. Concret, asa cum DNA sustine, mitele au fost date de catre Alexandru Claudiu Buciu incepand cu 2012, or denuntul acestuia a fost facut abia in 2015. Dovada este incheierea Tribunalului Bucuresti privind arestarea lui Solomon Wigler in care se precizeaza ca denuntul lui Alexandru Claudiu Buciu a fost facut in 24 aprilie 2015 (vezi facsimil): “Pentru a retine aspectele aratate mai inainte judecatorul are in vedere probele administrate in cauza pana la acest moment procesual: denuntul si declaratiile martorului Buciu Alexandru Claudiu (din 24.04.2015, 30.04.2015, 27.05.2015, 04.06.2015)” (click aici pentru a citi incheierea Tribunalului Bucuresti de arestare a lui solomon Wigler in care sunt prezentate spagile date de Alexandru Claudiu Buciu inainte de denunt). Asadar, inainte sa faca denuntul la DNA, Alexandru Claudiu Buciu nu a avut absolut nicio problema sa livreze spagi catre consilierul lui Sorin Oprescu.

 

 

Circuitul spagilor


Cazul priveste obtinerea de catre Alexandru Claudiu Buciu, prin firma BMC Invest din Lugoj (detinuta de mama liberalului), a unor avize pentru constructia unor hipermarketuri. Detalii despre aceasta sulfuroasa afacere in care a fost implicat candidatul PNL la Primaria Lugoj au fost oferite chiar de fostul sef al DNA Calin Nistor in emisiunea “Dosarele DNA”, difuzata de Prima Tv: “Dosarul a fost constituit in urma unui denunt. Denuntatorul (n.r. - Alexandru Claudiu Buciu) din aceasta cauza era denuntator intr-o alta cauza si a denuntat si acele fapte care fac obiectul celor doua dosare care il privesc pe Solomon Wigler. Denuntatorul nu era constructor efectiv, era o societate de intermediere care se ocupa de obtinerea de avize, certificate de urbanism, autorizatii de construire. Erau construite la momentul depunerii denuntului cele doua hipermarketuri”.

Totul a inceput in anul 2012, atunci cand Alexandru Claudiu Buciu a reusit sa obtina documentele necesare pentru constructia celor doua hipermarketuri, cu ajutorul consilierului Solomon Wigler, platind, conform informatiilor de la dosar, 50.000 euro inainte de avize si alti 50.000 euro dupa obtinerea avizelor. Informatii despre spagile date de candidatul PNL la Primaria Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, au fost oferite in declaratia data la DNA chiar de catre Solomon Wigler, care se refera la Buciu cu termenul de “inculpat”:

“Potrivit intelegerii pe care am avut-o, tot in perioada respectiva, inculpatul Buciu Alexandru a revenit si i-am transmis in ce conditii poate fi aprobata documentatia PUZ. Mai exact, i-am spus ca pentru a sensibiliza consilierii, acestia pretind suma de 50.000 euro. Acesta a fost de acord cu cererea mea si la o data ulterioara mi-a adus suma de 50.000 euro. La randul meu am remis suma de bani consilierului contactat. Tot in perioada respectiva, m-am vazut cu inculpatul Buciu Alexandru, a venit in biroul meu si mi-a pus un plic in dulap, constatand ulterior ca in plicul respectiv era suma de 50.000 euro”.

Potrivit jurnalistilor de la Prima TV care au realizat interviul cu fostul sef DNA Calin Nistor, lucrurile s-au impotmolit dupa ce Alexandru Claudiu Buciu nu a obtinut si construirea unui sens giratoriu. Au urmat astfel noi negocieri, noi interventii si noi combinatii, Alexandru Claudiu Buciu achitand o noua suma, reprezentand 30% din valoarea unui contract de aproximativ 360.000 euro incheiat cu o firma de constructii pentru a se masca spaga ceruta de Solomon Wigler. Se ajunsese deja in septembrie 2013, iar lucrurile stateau pe loc, avizul pentru sensul giratoriu nefiind emis. Totul s-a rezolvat in octombrie 2013 cand Primaria Capitalei a eliberat autorizatia de constructie a sensului giratoriu. A fost momentul in care, asa cum Solomon Wigler recunoaste, candidatul PNL pentru Primaria Lugoj a remis o noua suma de bani:Dupa ce a primit autorizatia de construire, inculpatul Buciu Alexandru mi-a oferit un plic in care am gasit suma de 25.000 euro. Din aceasta suma nu i-am remis nicio parte primarului general sau vreunei alte persoane. De asemenea, mentionez ca nici eu si nicio alta persoana nu am conditionat eliberarea acestei autorizatii de remiterea vreunei sume de bani de catre Buciu Alexandru. Consider ca suma pe care mi-a remis-o Buciu Alexandru a fost o atentie a acestuia”.

 

Buciu si-a adus aminte de spagile din 2012-2013 in denuntul din 2015. Calin Nistor relateaza cum s-au dat banii


Toate acestea se intamplau asadar in perioada 2012-2013. Dupa cum s-a putut observa, candidatul PNL la Primaria Lugoj nu a avut nicio problema sa invarta spagile pentru consilierul lui Sorin Oprescu. Fara sa pateasca nimic. Si nu a patit nimic intrucat doi ani mai tarziu, in 2015, liberalul Alexandru Claudiu Buciu a facut denunt la DNA cu ocazia unei noi afaceri, denunt in care si-a amintit si de spagile date in 2012-2013. Deci niste fapte comise inainte de denunt, pentru care Buciu nu trebuia sa primeasca imunitate si sa fie scos din dosar. Este in opinia noastra o situatie similara cu cele in care denuntatorii DNA fac denunturi pentru fapte vechi chiar si de zeci de ani ca sa scape de alte dosare.

Noua afacere, cea din 2015 a privit obtinerea unor PUZ-uri. Au urmat noi negocieri, pe noi sume de bani. Si o transa de 25.000 de euro, dintr-o suma totala de 51.000 euro, data de Alexandru Claudiu Buciu. Problema pentru Solomon Wigler a fost ca intre timp acesta facuse denunt la DNA, acceptase sa poarte tehnica de inregistrare, astfel ca in 3 iunie 2015, la momentul livrarii spagii, procurorii DNA au facut flagrantul.

Primirea banilor a fost recunoscuta de Solomon Wigler: “Astfel am stabilit ca la prima transa sa se remita suma de 25.000 euro, sens in care pe o coala de hartie, format A4, am scris suma de 25.000 euro si am convenit ca acesti bani sa-mi fie dati in data de 3 iunie 2015. Totodata, am stabilit ca diferenta pană la 51.000 euro sa-mi fie remisa la o dată ulterioara. Potrivit acestei intelegeri, in seara zilei de 3 iunie 2015, m-am intalnit cu Buciu Alexandru in zona Pietei Muncii imprejurare in care mi-a remis suma de 25.000 euro. Buciu Alexandru mi-a remis suma de bani in autovehiculul proprietate personala. Buciu Alexandru a pus suma de bani in torpedoul autoturismului. La scurt timp au intervenit organele de urmarire penala si au gasit suma de bani in autovehiculul meu”.

Despre modul in care s-au dat banii, explicatii a dat fostul sef DNA Calin Nistor:

O parte din sumele de bani au fost remise in biroul utilizat de inculpat in Primaria Municipiului Bucuresti, o alta parte a fost remisa in masina, pe o strada din municipiul Bucuresti, cand a fost constatata infractiunea flagranta, o alta parte din bani a fost remisa la o piscina din municipiul Bucuresti, o alta parte intr-o locatie utilizata de inculpat. Cei mai multi bani au fost remisi cash”.

In final, Solomon Wigler a primit 4 ani inchisoare cu executare, dupa ce a facut acord de recunoastere a vinovatiei. Cat despre Alexandru Claudiu Buciu, desi a acceptat sa dea mita inainte de a face denuntul, acesta si-a vazut linistit de viata, ajungand astazi sa candideze la Primaria Lugoj din partea PNL si sa se pozeze cu presedintele Klaus Iohannis (foto 1), premierul Ludovic Orban si Rares Bogdan (foto 2).


Iata emisiunea cu dezvaluirile si declaratiile fostului sef DNA Calin Nistor despre afacerea cu spagi de sute de mii de euro in care a fost implicat candidatul PNL la Primaria Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, si stenograme cu discutiile acestuia:

 

 

Comentarii

# basicuta date 23 September 2020 20:19 +15

Adica luptatorul impotriva coruptilor Rares gura de ....aur sta la masa cu inculpatul Buciu? cred ca e trucată fotografia, nu se poate, e imposibil...

# VIKY date 24 September 2020 11:32 +8

continuare...-de ce nazistul a aprobat legea reintroduceri SRI-ului in procesele penale, care nu exista nicaieri in UE? -de ce a promulgat in ziua cand a primit-o legea educatiei sexuale in scoli, dar legea alocatiilor, pensiilor si salariilor profesorilor o ataca la CCR? -de ce a cumparat 4 elicoptere, 40 rachete, a marit bugetul de la SRI, SIE, SPP, MAI, a marit salariile acestora cu 25%, a dotat politia cu 8000 de masini noi, cu 4000 de pistoale, a marit efectivul cu 21000 (daca nu ma insel)?. Ieri, la conferinta de minciuni, afirma senin ca va mari alocatiile, pensiile si salariile profesorilor cand va reporni economia. Nu cred ca realizati ce va asteapta, ca prea stati linistiti. Daca nu va dati seama inseamna ca sunteti un popor pierdut. EL, hitleristul NU va porni economia Romaniei, uitati asta, agenda lui este sa predea tara fara companii romanesti, cu sclavi disponibili pentru strainii care vor cumpara Romania.

# sam date 24 September 2020 12:14 0

mai,DNA...Eu f*t si pe ,******!...tu,prinde-ma!

# VIKY date 24 September 2020 12:31 +1

continuare... Diasporenilor le-am transmis ca se vor intoarce acasa cand ma voi duce eu dupa ei. Nu sunt doar vorbe, este realitatea crunta in care traiti. Ca sa intelegeti va explic: Merkel a afirmat ca tarile dezvoltate sunt dependente de muncitorii straini, iar cum in Romania nu vor mai exista companii romanesti, companiile straine vor avea grija sa nu primeasca pe cei care se vor intoarce in tara. Este f simplu, si un plan bine pus la punct. si ca sa fie tacamul complect, comandantul actiuni a declarat ca Avocatul poporului a daramat ligislatia cu care ei lucreaza, indiferent daca e corecta sau nu e corecta. Intr-un cuvant ce conteaza daca incalca Constitutia, importanta este sa se aplice AGENDA "pas cu pas" vorba unui gunoi in viata.

# VIKY date 24 September 2020 12:49 +3

Cantariti de 1000 de ori pe cine votati. Nu trebuie sa va surprinda ca sunteti o tara experiment, nu o spun numai eu, o spune multa lume care urmareste agenda hitleristului. Trebuie doar sa va intrebati unde au "plecat" 150 miliarde imprumutate de limbricul de la finante? -de ce au modificat legea prin care se intrezice vanzare companiilor romanesti? -de ce a promulgat legea ocolului silvic desi au fost trimise zeci de reclamatii pentru oprirea legi? - de ce in primul mandat de 5 ani a blocat tot ce era in interesul tari si po******tiei, a fost doar turist, scriitor de vorbe goale, instigator, si slujbasul strainilor? -de ce in al 2-lea mandat s-a zbatut de moarte sa isi puna guWernul meu? -de ce nu a declarat pandemie, dar va inchis in case ca pe niste animale? - de ce sa interzis circulatia dupa ora 22:oo in timpul stari de urgenta? -de ce a fost schimbata conducera spitalelor si DSP-urilor in timpul "pandemiei"?.....

# VIKY date 24 September 2020 12:54 +2

...de ce in GIS numit mai nou grupul de dezinformare strategica (vorba unui reputat medic), au fost numiti politruci din sri, politie, media, cand acele scaune trebuiau ocupate de medici specialisti? -unde sunt specialisti in virusologie care au un cuvant de spus, dar nu sunt primiti de marile televiziuni aservite guWernului infect? - de ce la aceste televiziuni apar doar 5 "specialisti" aserviti sistemului, sau mai bine zis cumparati cum ar fi Dorobat (o penala dovedita), Musta, Imbri, Marinescu (mai nou mai ponderat, dandusi seama probabil de penibilul in care sa bagat),Tincu, iar deasupra lor comandantul genocidului Arafat, impreuna cu afaceristul Tataru? -de ce dupa dezvaluirile la un post de televiziune a rapotarilor frauduloase, umflate cu 37000, au "vindecat" din pix 44000 intro singura zi? ...

# VIKY date 24 September 2020 12:56 +2

.... Diasporenilor le-am transmis ca se vor intoarce acasa cand ma voi duce eu dupa ei. Nu sunt doar vorbe, este realitatea crunta in care traiti. Ca sa intelegeti va explic: Merkel a afirmat ca tarile dezvoltate sunt dependente de muncitorii straini, iar cum in Romania nu vor mai exista companii romanesti, companiile straine vor avea grija sa nu primeasca pe cei care se vor intoarce in tara. Este f simplu, si un plan bine pus la punct, si ca sa fie tacamul complect, comandantul actiuni a declarat ca Avocatul poporului a daramat ligislatia cu care ei lucreaza, indiferent daca e corecta sau nu e corecta. Intr-un cuvant ce conteaza daca incalca Constitutia, importanta este sa se aplice AGENDA "pas cu pas" vorba unui gunoi in viata.

# VIKY date 24 September 2020 13:19 +3

Azi, chiriasul l-a invitat pe Plicusor Dan la Cotroceni. Eu am o intrebare: a mers cu "plicusorul" la stapan, sau stapanul l-a numit deja primar al capitalei?. Daca este a doua varianta, inseamna ca iar vor fi umplute cosurile de gunoi cu voturile romanilor. TREZITI-VA.

# Wigler S date 25 March 2021 19:05 0

Ajuns Primar al Lugojului,Claudiu Buciu,cel care a cotizat cu spăgi de zeci de mii de euro la fostul consilier al lui Sorin Oprescu,Solomon Wigler,după care a devenit denunţător la DNA, declara acum: "Nu mă interesează nici prezumția de nevinovăție"! https://www.ziuadevest.ro/primarul-lugojului-nu-l-mai-vrea-in-spital-pe-medicul-cercetat-penal-pentru-ca-a-luat-bani-de-la-o-pacienta/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva