21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Aleluia, Romania!

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

10 March 2022 15:50
Vizualizari: 11411

Cine urmareste sa impinga Romania intr-un posibil razboi extern? Si sa transforme statul roman intr-o dictatura militara, in care toti cetatenii, de la 18 la 60 ani, sa fie incorporati la orice ora din zi si noapte si pusi sub comanda militara straina?


 

Un proiect de lege diletant – care pare facut in laboratoare externe – este reclamat in expunerea sa de motive ca urgent si de interes national sub pretextul “dinamicii ingrijoratoare de securitate pe flancul estic al NATO”. Proiectul incalca grav Constitutia Romaniei (care permite Romaniei sa duca doar razboaie de aparare si de mentinere a pacii), si inventeaza sintagma “stare de criza”, eludand Constitutia care stipuleaza doar starea de asediu, starea de urgenta si starea de razboi. O “stare de criza” in numele careia se doreste, nici mai mult nici mai putin, decat punerea intregii Armate romane sub comanda straina, oricand, printr-un simplu ordin al ministrului Apararii. Nu stiu cine este autorul concret al acestui proiect de lege, care face subiectul dezbaterilor publice de cateva zile, dar multi il considera o reala amenintare la adresa democratiei. Poate e doar o manevra de testare a populatiei, dar personal consider ca doar si pentru atat lucru, el trebuie luat in serios.


Citez din art. IV al proiectului de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul securitatii si apararii nationale (CLICK AICI PENTRU A-L CITI INTEGRAL):

 

...(6) Pe durata pregatirii si/sau desfasurarii de operatii militare pe teritoriu national, fortele Ministerului Apararii Nationale participante pot trece sub comanda operationala sau controlul operational si/sau tactic, dupa caz, comandantului/comandamentului care conduce operatia, in limitele stabilite prin transferul de autoritate si intelegerile incheiate de Ministerul Apararii Nationale.

(7) Transferul de autoritate prevazut la alin. (6) se realizeaza de catre Ministerul Apararii Nationale, prin statul Major al Apararii, si reprezinta actiunea prin care Romania preda comanda sau controlul, la nivel operational si/sau tactic al fortelor sale participante la o anumita operatie militara comandantului/comandamentului care conduce operatia respectiva. (8) Militarii romani din cadrul structurilor prevazute la alin. (6) executa ordinele comandantului prevazut la alin. (7)....

 

Art. V al proiectului de lege prevede ca fortele armate romane pot sa opereze militar in afara granitelor Romaniei sub aceeasi comanda straina:

 

(1) Transferul de autoritate se realizeaza de catre Ministerul Apararii Nationale, prin Statul Major al apararii, si reprezinta actiunea prin care Romania preda comanda sau controlul, la nivel operational si/sau tactic al fortelor sale participante intr-o anumita misiune sau operatie comandantului/comandamentului care conduce misiunea sau operatia respectiva.

(2) Pe timpul indeplinirii misiunilor si operatiilor in afara teritoriului statului roman, fortele armate...

 

Ati auzit de vreo dezbatere publica pe acest proiect de lege? Cine l-a gandit? Cine a putut sa ne vrea atat de mult “bine” incat sa gandeasca ca in Romania nu mai exista vointa populara, nici Parlament, nici alte institutii, si ca Armata romana poate fi pusa sub comanda straina, printr-un simplu ordin de ministru al Apararii, si pusa sa opereze pe flancul estic al NATO, in pofida Constitutiei?


Oare nu am invatat nimic din istorie? Oare am uitat ca in anii '40, in Al Doilea Razboi Mondial, Romania a facut imensa greseala sa se intovaraseasca cu Germania nazista si sa atace Rusia pe frontul de est? Cu pierderi uriase de vieti omenesti... motiv pentru care dupa august 1944, Romaniei care a intors armele impotriva Germaniei si a scurtat cu 6 luni razboiul, nu i s-a recunoscut niciun merit. Dimpotriva, am fost tratati ca tara prizoniera de razboi si impartiti de marile Puteri aliate, la Ialta, in 1945, la masa lui Stalin, Roosevelt si Churchill. 14 ani a stat Romania sub ocupatie sovietica din cauza aliantei cu Germania nazista, pana cand Gheorghe Gheorghiu Dej a reusit sa-l convinga pe Hrusciov, la o partida de vanatoare cu multe bauturi si bucate alese, ca romanii nu sunt inamicii Rusiei si asa am reusit sa iesim de sub ocupatia Armatei rosii.

 

Am fost uimit sa constat din proiectul de lege ca “rezerva generala” cuprinde “toti cetatenii romani, barbati, cu varsta intre 18 si 60 ani, care nu sunt cuprinsi in rezerva operationala”. Adica toti barbatii cu varsta intre 18 si 60 ani, indiferent daca se afla pe teritoriul Romaniei sau la munca in strainatate, pot fi oricand mobilizati, pusi sub comanda straina si trimisi sa lupte oriunde vor dori comandantii straini.

Am facut stagiul militar obligatoriu timp de 1 an si 4 luni la sfarsitul anilor '80 si stiu de inseamna incorporarea si armata, inca de pe vremea cand Romania puteam spune ca avea Armata. Cum se luau in comunism cu japca tineri in Armata, indiferent daca aveau labilitati psihice sau afectiuni grave de sanatate. Acum ar fi un dezastru sa ajungem la incorporari cu forta de cetateni neinstruiti, in conditiile in care Armata Romana incape toata pe un stadion, este prost dotata si deprofesionalizata.

Cine gandeste azi ca toata suflarea romaneasca de sex barbatesc, cu varsta intre 18 si 60 ani, sa devina carne de tun? Probabil unii care se uita la macelul din Ucraina si cred ca romanii trebuie trebuie sa fie solidari in necaz cu tara vecina.

Pai nu ne apara NATO? Nu asa ni s-a spus? Nu de aceea am cumparat de zeci de miliarde de euro armament militar de ultim a generatie (daca asa o fi...). Acum se gandeste sa fim mobilizati pe repede inainte si pusi sa luptam cu pusca in afara tarii, sub comanda straina, la nivel de cetateni neinstruiti?


Am o mare problema cu punerea Armatei romane sub controlul si comanda altor armate! Nu pot sa imi imaginez ca o mare putere (ca de exemplu SUA, China, Franta, Anglia) ar accepta vreodata sa-si puna armatele sub comanda altor state. Sa-si “transfere autoritatea”...

Cat de prosti putem fi sa gandim asa ceva, chiar si intr-un proiect de lege? Cum e cu suveranitatea si vointa populara? Pe romani i-a intrebat cineva daca vor sa ne riscam intr-un razboi cu Rusia si sa ne punem armata sub control extern?

Intreb asta in raport de prevederile art. 118 din Constitutie privitor la Fortele armate. E bine ca in aceste zile, toti romanii sa ne reamintim de acest text din legea fundamentala:

 

Articolul 118 din Constitutie: “(1) Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale si a democratiei constitutionale. In conditiile legii si ale tratatelor internationale la care Romania este parte, armata contribuie la apararea colectiva in sistemele de alianta militara si participa la actiuni privind mentinerea sau restabilirea pacii”.


Fata de ceea ce se intampla azi in tara vecina Ucraina (unde se da cu rachetele peste civili) e intelept sa ne gandim in principal la interesul national si nu cel al altor state, care nu sunt atat de expuse! Putem acorda ajutor umanitar pentru refugiati. De acord. Dar mai departe nu este razboiul nostru!

 

Important: sa nu uitam ca Rusia a acuzat ca va califica drept actiuni ostile la adresa ei orice ajutor militar dat Ucrainei in timpul acestui razboi.

 

Presedintele Romaniei Klaus Iohanis a promis la inceputul lunii martie 2022 ca tara noastra nu va face nimic care sa o implice in razboi cu Rusia: “Pornim de la scenariul in care acest conflict nu se va extinde. NATO nu va fi implicata in acest conflict militar si nici Romania nu va fi implicata in acest conflict. Rolul nostru, pe care il vedem, este cel pe care l-am descris: ajutam pe cei care se refugiaza, vom ajuta si pe cei care raman in Ucraina”.

 

Or ce vedem in ultimile zile? Ca marile Puteri aliate vor sa ajute militar Ucraina si cer Romaniei, Poloniei si Ungariei ca armamentul sa tranziteze spre Ucraina pe teritoriul lor. Asta poate insemna Razboi cu Rusia!

 

Atentie, ca potrivit Constitutiei, poporul e cel care subordoneaza Armata si nu politicienii fac ce vor ei cu Armata! A intrebat vreun politician pe romani daca sunt de acord sa ajutam militar Ucraina si sa riscam sa fim antrenati intr-un razboi devastator? Sau decizia se va lua politic, pe ascuns, la presiunea aliatilor?

 

Eu zic asa: daca vor marile Puteri sa ajute militar Ucraina, sa o faca ele! Au avioane, vapoare, tehnica ultramoderna, sateliti, au tot ceea ce vor. Nu sa ne bage pe noi la inaintare intr-un razboi care nu este al nostru! Din cate am inteles, Ungaria si Polonia au dat de stire ca nu vor permite tranzitarea de ajutor militar spre Ucraina pe teritoriul lor. Noi deja am fost acuzati public de Rusia ca am dat ajutor militar, iar premierul Ciuca a negat acuzatia!

 

Multi analisti externi si interni considera ca razboiul din Ucraina ar fi in fapt un razboi nevazut intre Rusia si SUA pentru suprematia economica si militara. Posibil. Personal consider ca NATO este o structura menita sa asigure protectia militara a Romaniei - si am platit din greu ca stat pentru achizitionarea de tehnica militara – si nu o alianta care sa alimenteze indirect un razboi in afara granitelor sale, conflict fata de care Romania si celelalte state aflate in zonele de tampon risca sa devina tinte!


Vineri se anunta cu mare pompa sosirea la Bucuresti a vicepresedintei SUA Kamala Harris “in cadrul eforturilor aliate si transatlantice de coordonare stransa in vederea gestionarii situatiei de securitate, in special la Marea Neagra, cu impact asupra securitatii euroatlantice”.

Ce mare interes dintr-o data pentru noi!...

 

Ni se va cere cumva sa nu ne mai codim si sa permitem tranzitarea prin Romania a ajutoarelor militare pentru Ucraina? E tot ceea ce azi ma intereseaza!

 

Daca Romaniei i se va cere sa permita tranzitarea ajutoarelor militare oare ce vor decide politicienii nostri cu picioare de lut?

Vor accepta si vom risca astfel sa devenim tinta rachetelor Rusiei? Vom repeta greseala din cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand eram aliati cu Germania?

Cred ca cel mai intelept lucru este ca politicienii sa consulte poporul, si pe baza votului popular sa le spuna aliatilor ca poporul roman nu doreste sa se riste intr-un razboi care nu este al nostru. Sa nu uitam ca niciun tratat international ratificat de Romania nu poate prima in fata Constitutiei Romaniei! Si ca orice problema legata de potentiala angajare a Romaniei intr-un conflict militar trebuie decisa de popor, nu de catre politicieni vremelnici.

Daca romanii vor decide ca vor sa se implice cu ajutor militar intr-un razboi, macar sa ne-o facem cu mana noastra. Dar nu la ordinul altora!

 

 

P.S. - Politicienii romani au datoria sa spuna cetatenilor adevarul si sa nu ascunda nimic din deciziile care pot sa ne antreneze intr-un conflict cu Rusia. Sa-si asume public deciziile si sa le explice. De prestatia lor depinde daca vom canta “Aleluia” ca un refren de lauda sau ca unul de prohod.

 

* Cititi aici proiectul de lege privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul securitatii si apararii nationale

Comentarii

# maxtor date 10 March 2022 17:19 0

Daca romanii vor decide ca vor sa se implice cu ajutor militar intr-un razboi, macar sa ne gandim la Kapparot......https://www.luju.ro/static/smiles/sick.gifhttps://www.luju.ro/static/smiles/lol.gif

# Omul de pe stradă date 10 March 2022 17:53 +114

Este evident că proiectul de lege este gândit în afara țării; ca multe alte lucruri care ni se impun! PSD-ul trebuie să înțeleagă că Proiectul de lege poate fi și o capcană, gândită chiar la noi acasă, probabil! La jumătatea lui 2023, când ar trebui să se facă rocada la conducerea guvernului, Iohannis va decreta starea de criză și va împiedica schimbarea negociată. Ar putea fi o mare ȚEAPĂ!!!

# Edelweiss - Ivory Tower Blogosphere Reviewer date 11 March 2022 01:00 +13

Și totuși al cui e războiul ăsta? Al nostru? Nu! AL ucrainenilor? Nu! Al rușilor? Nu! Ș-atunci al cui mama ciorilor e? Un posibil răspuns într-una dintre cele mai elaborate, documentate, argumentate și obiective analize pe care le-am putut citi în ultimele 2-3 luni: „Ucraina fabricată de evreii marxiști” de Cornel-Dan Nicolae pe site-ul „Incorect politic. Poate doar asta să explice uluitorul deranj de sâmbătă al premierului israelian care, sfidând toate preceptele restrictive din Deut. 5.12-15 (primele 5 Cărți ale VT însemnând chiar Torah) s-a apucat să facă vizite inopinate la Moscova. Așadar, fără nici un fel de tentă antisemită ne putem întreba: Războiul din Ucraina este o chestiune exclusiv evreiască (khazară)? link: https://www.incorectpolitic.com/ucraina-fabricata-de-evreii-marxisti/

# Komodo date 11 March 2022 01:44 -57

In caz ca ai uitat. Romania face parte din NATO. Citeste un pic "regulamentu' " si spre surprinderea ta o sa vezi ca in secunda in care rusii ataca un centimetru dintr-o tara din NATO, suntem in razboi. Sau preferi sa fim niste mici belarusi ? Singurul lucru care ii tine pe rusi in siguranta momentan este arsenalul nuclear. Fara nukes, NATO sterge cu ei pe jos.

# Tipa date 11 March 2022 02:48 +31

Art 92 din constituție trebuie citit in cheia art 118 alin 1.Armata este subordonată voinței poporului pt garantarea suveranității integrității teritoriale etc Faptul că președintele este comandantul forțelor armate înseamnă că este subordonat voinței poporului conf alin. 1.

# Tipa date 11 March 2022 02:52 +8

Constituția nu permite tranzitarea etc a ajutoarelor militare echipamente survolarea spațiului aerian etc.Constitutia permite doar trupe...Și pt a permite survolarea spațiului aerian de forte armate străine și prezența tehnicii , tancuri rachete avioane etc pe teritoriul romaniei in orice modalitate, tranzit staționare etc trebuie modificarea constitutiei plus referendum.

# Tipa date 11 March 2022 02:53 +9

Constituția permite doar trupelor străine sa intre staționeze trece pe teritoriul României nu și tehnicilor militare,aparatura, avioane rachete ,survolare spatiu aerian etc - art 118 alin 5 Sa ia și kamala Harris o plăcută suedeza

# Tipa date 11 March 2022 02:55 +14

Apărarea țării nu implica o obligație atunci când este un război pt o alta tara.Obligatia de apărare a țării nu subzistă daca nu vizează revendicare de teritorii etc.Sa intru în război pt alta tara nu naște obligația de a participa la razboi de către cetățeni.

# Tipa date 11 March 2022 02:59 +12

Putin a greșit...El trebuia să precizeze că dacă vreo o țară NATO intervine ajuta Ucraina atunci ataca SUA, nu Romania și alte țări, ci SUA.Atunci tanta kamala nu mai venea în România la prostit idioți.

# Tipa date 11 March 2022 03:02 +25

Decât românii în stare de criza și la razboi mai bine pleacă iohanis definitiv de la Cotroceni la tantica lui la Sibiu...

# Tipa date 11 March 2022 03:10 +11

Politicienii și iohanis sunt condiționați în temeiul art 118 de voința poporului.Nu este opțională exprimarea voinței poporului.Legiuitorul constituțional folosește sintagma voința exclusiva a poporului....si subordonarea armatei voinței exclusive a poporului este imperativă ...

# Tipa date 11 March 2022 03:14 +13

E multe, mult mai multe .... și e grele.. și idioții nici nu realizează ...în ce căcat sunt

# Băran Gheorghe date 11 March 2022 03:16 +27

DHincu , o teapa de om ( animal) caruia mintea nu-i prea prisoseste, inventeaza termeni si norme cu scopul de a eluda caile legale de a face afaceri statul , de a prelungi sederea dulapului la cotroceni cat se poate de mult. Astfel , inventeaza un nou termen , „stare de criza”. Constiututia , in titlul III – alocat institutiilor , pe la capitolul presedintele, Art 92 si 93 nu pomeneste decat de 3 termeni, mobilizare, asediu, urgenta . Tembelii astia , in frunte cu sociopatul DHincu vor sa ne tina dintr-o stare in alta. Avioane, blindate pe sosele, mitinguri cu militari, antrenamente, bani cheltuiti pe arme , combustibil , deplasari , bani cu care putem face o agricultura sa duduie ( industrie OHA, mai facem ace de siguranta si pioneze de lemn , ceva scobitori si chibrite la Gherla) . Pe cine apara armata?? Eu n-am nevoie sa fiu aparat, ca cine vine tot la munca grea ne pune, bani putini, pamantul nu pot sa-l ia cu ei , eventual il muta din scripte de la unul la altul...

# Băran Gheorghe date 11 March 2022 03:20 +25

....Ce apara armata romana?? Bancile straine, societatile de asigurari, apa Borsec a austriecilor ??Ce apara, fabrica mea de impachetat fum?? Ce face statul , ne baga in razboi sa aparam pe altii luandu-ne copii, fratii ,parintii si facandu-i carne de tun? Brava armata Romana condusa de de-ai ca dhincu si maciuca nu are cum sa existe. Ma intreb , cati romani mai sunt dispusi sa puna mana pe arma si sa apere tara?!?! Tara fosta a noastra care acum e a altora??? Ma intreb care ar fi emotia care l-ar mai ridica pe roman la lupta ce mare?!?! Cati olteni credeti ca mai trec muntii sa apere Ardealul? Credeti ca mai tin romanii banii la CEC ca CEC-ul sa-i de lui Basescu sa-si cumpere pamant sau sa se transforme in societate de asigurare sa acopere gaura City Insurance sau FGA?!?! Haideti , fiti maturi !! Iubesc romanismul si Romania cu granita limba Romana dar asa de naiv cum vor idiotii astia nu sunt.

# nae girimea date 11 March 2022 09:41 +7

Dupa ce romanii au fost expropriati ( prin "privatizari " , "retrocedari ") , apoi alungati din tara ca sparanghelisti si capsunari , urmeaza acum etapa finala : trimiterea la abator a celor ramasi . Pt ca sapanii Romaniei sa se bucure de proprietate , netulburati .

# Tipa date 11 March 2022 15:25 +35

E o vrăjeală că dacă Rusia atacă o țară NATO suntem în război.Orice tara membră NATO poate face ****** pe SUA și NATO și să nu intre în război. Art 5 ce- l tot invocă SUA nu are că efect intrarea țărilor aliate in război. Si conform tratatului de la Washington un atac asupra unui stat Nato nu obliga pe celelalte la intrarea in război.art 5 vizează exercitarea unui drept,dreptul de apărare individuală sau colectivă ; dreptul nu este obligație astfel încât exercitarea lui nu poate fi decât optionala.Pe de altă parte chiar în cuprinsul art 5 se menționează că în ipoteza exercitării dreptului de apărare poți lua ca stat ce acțiuni vrei nu neapărat acțiuni armate.Astfel încât dacă se încearcă forțarea implicării în război a unui stat Nato in speranța forțării celorlalte membre NATO sa intre în război atunci nu exista temei juridic in tratat .

# Tipa date 11 March 2022 15:30 +3

conf art 5 statele pot lua orice acţiune pe care o consideră necesară, inclusiv intervenție militară" deci nu obligatoriu intervenția armata.

# Ella date 15 March 2022 00:07 +16

Cu aceasta decizie se anunta tot mapamondul ca Romania nu are armata! Totodata, constient sau nu, se vulnerabilizeaza po******tia ramasa in tara formata din femei si copii. Daca se ia decizia ca toata po******tia masculina romana (18..pana la 60 si peste) sa fie inrolata spontan (fara pregatire evident) in total fiind cateva milioane de oameni trimisi sa apere(!) 60 milioane oameni (!!!!) scopul pare unul clar de sacrificiu si nu numai ....avand in vedere ca trebuie "prinsi" aici si "romanii de pretutindeni"...

# ema date 23 March 2022 19:03 +29

:-x :-x cum sa consulte poporul IOHAOS TACE SI FACE ,,LUCRUL MANUAL BINE FACUT!E O REINCARNARE PROASTA A LUI HITLER .De altminteri evreul zelenski am vazut ca poarta o cruce malteza pe piept iar soldatii ucrainieni poarta pe piept soarele negru. bietii romani uita mereu de intelepciunea po******ra ;cand e bune nu i de mine ,unde-i rau hop si eu!

# De cel putin 30 de ani date 24 March 2022 21:00 +23

Putin le-a zis NATO sa se opreasca cu extinderea spre granita Rusiei ; i-a durut in glezna ! Acum se vaita , impingandu-l in fata pe popandaul ala pupincurist care , vezi Doamne, tine cuvantari de seama la fiecare natiune mai spalata , doar -doar de reuseste sa ne ingroape pe toti ! Nu ar fi mai simplu sa depuneti armele si sa vedem ce se intampla , asa cum a cerut Putin ? Nu sunt cu rusii dar si sa vii de peste ocean , sa aduci arme la usa lor si sa creezi aliante vadit contra acestora ... Intrebare, pe scurtatura : daca amerilocii stateau la ei acasa (nu stiu cine dracu ia adus in UE) se mai intamplau toate astea ? NU , evident ! Parerea mea ca ei fac pot ce pot sa-si mai achite din datorii dar miseleste (vanzand fiare vechi la pret de avion) https://usdebtclock.org/

# Ia priviti de vedeti aici date 25 March 2022 15:29 +14

https://www.stiripesurse.ro/gazul-rusesc-inlocuit-cu-gaz-american-in-ue-sua-promite-livrari-suplimentare-de-15-miliarde-de-metri-cubi_2309360.html exact ce ziceam s-a intamplat , pe ideea ca gazul de la rusi "nu face bine la om" , luati de la ameriloci ca e "green" :-) . PS. Stiu ca nu e frumos sa pun link de la SRI-isti dar e exceptie . :-|

# Ion Pop date 29 March 2022 18:50 +4

Stimate Domn Savliuc, Un articol de mare clasa cu accente dureroase. Nu ma mir ca nu va mai vad pe la "Antena 3 CNN" Nu va mai puteti ajusta programelor de ( cer iertare) onanie politica . Tara arde si baba se piaptana; Romania e stralucitoare nu-i lipseste nimica, toate functioneaza perfect si deci putem sa dedicam toate programele Ucrainei 100%. Imi pare rau de bietii oameni suferind ororile razboiului dar nu pot sa uit ca minoritatea Romana a ajuns aproape la stadiul de trogloditi intr-un stat in care limba lor nationala a fost practic intezisa si cu care statul Roman a avut dispute teitoriale prin tribunalele internationale. In general o natiune e greu de zdrobit dar daca le iei mindria nationala, le distrugi religia si traditiile nationale, ii condamni daca isi permit patrotism necontrolat si neacceptat mai ales in cercurile intenationale natiunea ajunge o entitate lipsita de culoare si personalitate traind o viata de robi mindri de coliviile lor de aur. I. Pop

# Arafat , i-a jura-te pe ma-ta gheboasa date 30 March 2022 23:30 +11

ca ai fost numit sef si ca nu este adevarat , cum zice justitia din Alba, ca esti un impostor care s-a strecurat si s-a auto-impus sef-dictator-tiran la toate alea ! Tu iti dai seama ce se intampla cu tine( oricum) dar mai ales daca facusi pe inchizitia si fara acte ? Tu jegul ala care vroiai cu Citu impreuna si Baciu sa nu mai lasati oamenii sa traiasca, sa-i dati afara de la lucru daca nu vor din inocularile voastre , pe care le-ati contractat de ~ 1 miliard de EURO !!! Stirea inca mai exista pe net , si nu e fake, se da si pretul vax per producator ...Foarte multe sunt expirate , au fost comandate cam 80 de milioane de doze !!! PS. Te asteapta ...plata pt. ce facusi , ultimele tale cuvinte vor fi "te rog nu mai da " .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva