24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ALIANTA ANTI-LUJU – Seful CSM Bogdan Mateescu si judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti si-au dat mana ca sa infiereze Lumea Justitiei dupa dezvaluirile privind executia Elenei Udrea printr-o sentinta contra naturii. Auziti nebunie de la Jderu: “Prin faptul ca i s-a precizat numele a fost afectata increderea publica in integritatea magistratlior”. Mateescu si Jderu si-au luat-o la pachet in freza (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 June 2021 12:48
Vizualizari: 8404

Presedintele CSM Bogdan Mateescu (foto 1) si judecatoarea Claudia Jderu (foto 2) de la Curtea de Apel Bucuresti s-au aliat ca sa infiereze Lumea Justitiei. Suparati din cauza dezvaluirilor facute despre executia Elenei Udrea printr-o sentinta contra naturii pronuntata de Jderu, cei doi s-au jelit la Inspectia Judiciara privind o asa-zisa o afectare a independentei si reputatiei profesionale a judecatoarei Claudia Jderu. Au sfarsit prin a si-o lua in freza la pachet.


 

Astfel, seful CSM Bodan Mateescu (aka. “Bobita Matilet”, “Judecatorul Savarina”, “Buze Dulci”, “Mahnitul” sau “Slugarete”) - s-a infoiat in 11 martie 2021 si a sesizat Inspectia Judiciara, solicitand efectuarea de verificari pentru o posibila afectare a independentei si reputatiei profesionale a judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, ca urmare a dezbaterilor si comentariilor referitoare la sentinta de condamnare a Elenei Udrea. Sunt enumerate o serie de articole, inclusiv de pe Lumea Justitiei, publicatiei noastre reprosandu-i-se ca a inserat in respectivele articole “aprecieri ale jurnalistilor asupra modului de realizare a actului de justitie”.


Jderu, iritata ca presa i-a zis pe nume


In urma sesizarii formulate de seful CSM Bogdan Mateescu, Inspectia Judiciara i-a cerut judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti un punct de vedere. In 20 martie 2021, aceasta a transmis ca isi insuseste demersul lui "Bobita Matilet", dar halucinanta este explicatia oferita. In acest sens, Jderu a precizat ca mentionarea numelui sau a afectat – atentie! - increderea oamenilor in integritatea magistratilor: “La 18.03.2021 Inspectia Judiciara a solicitat doamnei judecator Claudia Jderu sa-si exprime un punct de vedere cu privire la sesizarea formulata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator comunicand Inspectiei Judiciare, la data de 20.03.2021, ca isi insuseste demersul, intrucat, desi materialele de presa vizeaza probleme de interes general, cuprind si aprecieri cu caracter general privind calitatile sale profesionale, iar prin faptul ca i s-a precizat numele a fost afectata nu numai reputatia sa profesionala, ci si increderea publica in integritatea magistratilor in general”.


Bobita” si Claudia n-au avut sorti de izbanda


In final, actiunea sefului CSM Bogdan Mateescu, insusita de judecatoarea Claudia Jderu a fost respinsa de Sectia pentru judecatori a CSM, care, prin Hotararea nr. 602 din 13 mai 2021, a constatat ca prin articolele publicate si comentariile referitoare la sentinta de condamnare a Elenei Udrea nu s-a produs nicio a afectare a independentei si reputatiei profesionale.


Iata un fragment din Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM, pe care o atasam integral la finalul articolului:

Sectia pentru judecatori apreciaza ca, desi afirmatiile analizate aveau potentialul de afectare a independentei judecatorului, totusi acest rezultat nu s-a produs.

(…)

In ceea ce o priveste pe doamna judecator Claudia Jderu, din perspectiva cererii de aparare a reputatiei profesionale, Sectia pentru judecatori constata ca in continutul articolelor de presa analizate sunt preluate declaratiile verbale ale numitei Elena Udrea ulterioare pronuntarii sentintei de condamnare, potrivit carora nu ar fi avut parte de o judecata corecta, context in care a proferat la adresa judecatorului cauzei blesteme si a formulat aprecieri negative cu privire la legalitatea solutiei.

De asemenea, se observa ca in unele articole de presa, concomitent cu redarea afirmatiilor inculpatei Elena Udrea sunt prezentate aspecte din traseul profesional si cariera doamnei judecator Claudia Jderu, iar alte articole doar relateaza despre pronuntarea solutiei de condamnare si cele afirmate de judecator cu ocazia pronuntarii, fara alte referiri.

Sectia pentru judecatori retine ca afirmatiile partii, realizate sub imperiul unei puternice tulburari, generata de pronuntarea unei solutii de condamnare, nu au ca scop lezarea reputatiei magistratului cauzei, ci exprima profunda revolta personala resimtita de inculpata fata de pedeapsa ce i-a fost aplicata.

Astfel, afirmatiile inculpatei, desi in mod evident depasesc limitele discursului public, mai cu seama din partea unei persoane care a ocupat functii oficiale in statul roman, nu cuprind caracterizari ori epitete de natura sa afecteze reputatia profesionala a doamnei judecator Claudia Jderu.

In ceea ce priveste pozitia exprimata de aparatorul ales al inculpatei, avocat Veronel Radulescu, Sectia retine ca acesta a formulat exclusiv aprecieri cu privire la legalitatea solutiei pe care, de altfel, a si precizat ca o ataca, astfel ca nu se pot retine depasiri ale limitelor discursului public de natura sa incalce reputatia profesionala a judecatorului de caz.

Avand in vedere considerentele expuse, Sectia pentru judecatori va respinge cererea formulata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, de aparare a independentei si reputatiei profesionale a doamnei Claudia Jderu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti si a puterii judecatoresti in ansamblul sau”.

 


Comentarii

# Ultimul Charlot date 23 June 2021 13:58 +31

Bă băieți...și fete...magistrați. Voi trebuie multă vreme să spalați rușinea felului în care ați ajuns și sunteți. Nu se poate afecta o integritate pe care voi, magistrații, in ansamblu, ați pierdut-o. În lumea voastră roz, se pare ca,rupți de realitate cum.sunteți, chiar credeți că vreun român mai crede în voi. Voi dați uneori sentințe care uneori sunt favorabile, dar asta nu inseamnă că cineva are încredere în voi. Câtă vreme cotețul, așa cum mai este denumit CSM ul care la mișto este garantul independenței nu face curățenie printre voi, aștia magistrații, degeaba delirați cu afectarea independentei si increderii în justiție. Hai, spalați-vă pe fața cu apă rece. Poate,măcar unii dintre voi vă treziți.

# alin alin date 23 June 2021 14:39 +62

cine a fost la Zoo stie cum miroase la jderi ! asa e si cu ce ramane unde da jderoaica cu ciocanelul, la comanda sau dupa cum are sufletul inegrit...

# MN date 23 June 2021 15:42 +23

datorita penalilor din lumea politica care nu au vrut, nu au putut si cei din prezent, sa tae pensiile speciale, sa bage raspunderea magistratului, sa excluda tot ce este descoperit ca fiind colaborator cu serviciile. de ce nu au copiat ce si cum au procedat poloneji cu magistrati lor, cum ia arestat si dat afara. infractorii nostri de politicieni sunt stransi legati cu dosare penale si nu pot , nu vor sa faca nimic in aceasta privinta pentru a ii pune la punct pe acesti infractori denumiti si magistrati, madam Jderu ia cazut gradele de sri cand a blestemat o Udrea, cata lume a nenorocit asta...

# Gyuse Bogdan date 23 June 2021 15:54 +54

"Increderea oamenilor in integritatea magistratilor." :D :D :D Incredere in ce? Incredere ca falsificati probele impreuna cu procurorul, ca ascundeti probe la fel ca si procurorul, ca influentati declaratiile persoanelor audiate, ca falsificati declaratiile inculpatului, ca inventati legi care sa va sustina aberatiile. Ba scursurilor sociale, singurul vostru noroc este ca va canta in struna politicieni analfabeti ce impiedica functionarea SIIJ si ca nu exista o lege a raspunderii magistratului, altfel, toata pleava escrocilor din magistratura erati in drum spre parnaie. Infractori mascati ca si magistrati! Huooooooooo!

# basicuta date 23 June 2021 16:43 +54

cred ca reputatia CSM si a magistratilor in general a fost afectata cand ati ales un judecator de judecatorie sef la ditai CSM ! păi draguta de dna jude, cum să mai avem incredere noi pipăl, in justitie...

# Rusine CSM date 23 June 2021 21:03 +19

Sunteti o cloaca corupta. :cry:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva