30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALINA BICA, IN STARE DE SOC – Avocata Laura Voicu a povestit cum a reactionat fosta sefa DIICOT la noile acuzatii: "Nu ii vine sa creada ca in 16 ani de cand a fost procuror nu a avut nicio sesizare la DNA, iar acum apar ziua si denuntul... Nu are nici casa si nici teren in Snagov. Daca ar fi avut asa ceva, s-ar fi constituit masura sechestrului asigurator si pe aceste bunuri. Va pot demonstra tot, cu probe si documente"

Scris de: A.P. | pdf | print

15 December 2014 18:47
Vizualizari: 14634

La cateva ore de la scurgerea in presa a ordonantei DNA de disjungere, care a dat de inteles ca impotriva fostei sefe a DIICOT ar exista si alte acuzatii pe langa pretinsul abuz in serviciu pentru care a fost arestata preventiv, a aparut si prima reactie a lui Alina Bica, prin intermediul aparatoarei acesteia. Avocata Laura Voicu a dezvaluit la o emisiune difuzata in seara de duminica, 14 decembrie 2014, la Romania TV, ca fosta sefa a DIICOT s-a aratat surprinsa la aflarea vestii ca procurorii o acuza ca ar fi primit 3,5 milioane euro pentru a tergiversa dosare care il priveau pe afaceristul Ioan Nicolae: "Doamna Alina Bica este in stare de soc. Nu ii vine sa creada ca in 16 ani de cand a fost procuror nu a avut nicio sesizare la DNA, iar acum apar ziua si denuntul, ziua si denuntul".


In ceea ce priveste cea de-a doua informatie din ordonanta de disjungere din 8 decembrie 2014 care o priveste pe Alina Bica, si anume, pretinsa primire a unui teren in Snagov, avocata Laura Voicu a negat ferm aceasta acuzatie, sustinand ca exista inscrisuri care pot proba contrariul: "Nu se pune problema de asa ceva. Alina Bica nu are nicio casa pe malul lacului Snagov. Nu are nici casa si nici teren in Snagov. Daca ar fi avut asa ceva, s-ar fi constituit masura sechestrului asigurator si pe aceste bunuri. Va pot demonstra tot, cu probe si documente". Precizarea a fost facuta in contextul in care procurorii DNA care au dispus disjungerea, Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, acuza ca fosta sefa a DIICOT ar fi primit de la fosta sotie a lui Dorin Cocos, printr-o interpusa, un teren de 4.425 metri patrati, fara a plati contravaloarea: "La data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 mp, apartinand numitei Chiriac Olguta, mama lui Cocos Alin si fosta sotie a lui Cocos Dorin. Pentru disimularea acestei operatiuni a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 646, unde in calitate de vanzator figureaza Chiriac Olguta, iar in calitate de cumparatori, fiecare cu o cota de 1/2, figureaza Niculae Mihail Gabriel, persoana interpusa de catre Stoica Constantin Marius si Popa Ana Maria, persoana interpusa de catre Bica Alina Mihaela si Mihailescu Ionut Florin".

In acelasi context, avocata Laura Voicu a facut si alte precizari, cel mai probabil cu privire la scurgerea in presa a ordonantei de disjungere, document cu caracter eminamente nepublic: "Am vazut atatea lucruri in 15 ani de avocatura incat nu ma mai mira nimic. Ma mira totusi usurinta cu care se trateaza anumite lucruri de o importanta covarsitoare in momentul in care aceste lucruri dicteaza libertatea unui om".

Ordonanta de disjungere: Alina Bica e acuzata ca ar fi primit 3,5 milioane euro si terenuri

Amintim ca ordonanta din 8 decembrie 2014 – pentru disjungerea cauzei in dosarul in care Alina Bica a fost arestata pentru abuz in serviciu – a fost lansata in spatiul public, duminica 14 decembrie 2014, prin intermediul blogului jurnalistului Robert Turcescu.

Seful Sectiei a I-a penale a DNA, Gheorghe Popovici, si adjunctul acestuia, procurorul Danut Volintiru, semnatarii ordonantei, vorbesc de fapte de luare de mita, dare de mita, favorizarea faptuitorului, spalare de bani, iar numele care apar in aceasta cauza sunt de-a dreptul rasunatoare: afaceristii Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Bogdan Buzaianu, Dorin Cocos si Constantin Marius Stoica, precum si protejata lui Traian Basescu, Elena Udrea, dar si liderul PSD Liviu Dragnea. De asemenea, in ordonanta procurorilor sunt mentionate si numele a doi consilieri ai Alinei Bica, judecatorul Mihail Udroiu si Florin Ionut Mihailescu.

Acuzatiile aduse Alinei Bica sunt extrem de grave. Fosta sefa DIICOT ar fi primit, conform procurorilor DNA, 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul acestuia. De asemenea, Alina Bica, pentru sprijinul acordat lui Ovidiu Tender, ar fi primit, impreuna cu consilierul Ionut Florentin Mihailescu, bunuri mobile. In ceea ce priveste despagubirile de la ANRP, unde, sustine DNA, o parte din bani ar fi ajuns la membrii familiei Cocos (Dorin Cocos, Alin Cocos si Elena Udrea), fosta sefa DIICOT este acuzata ca ar fi primit, prin interpusi, o parte dintr-un teren din Snagov, care apartinea mamei lui Alin Cocos, Olguta Chiriac, fosta sotie a lui Dorin Cocos.

Iata fragmente din ordonanta procurorilor DNA Gheorghe Popovici si Danut Volintiru:

... in fapt s-a retinut ca in contextul ca in contextul in care in primavara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminialitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, in care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul intocmit de procuror Bica Alina Mihaela, prin avocatii sai, a pus la dispozitia numitului Mihailescu Ionut Florentin fost ofiter de politie judiciara si consilier al procurorului Bica Alina Mihalea – sef al DIICOT – Structura Centrala, in prezent angajat al sau, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica Alina Mihaela pentru a avea sansa unei solutii favorabile. Cauza formeaza obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucuresti cu termen la 5.12.2014.

Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia – rechizitoriul nr. 692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al SC Prospectiuni SA, firma detinuta de Tender Ovidiu, beneficiaza de un card emis de UNICREDIT BANK, in care ii sunt virate diferite sume de bani.

De asemenea, din actele si lucrarile dosarului nr.446/P/2014 a rezultat ca Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela au dobandit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenientei acestora, actele de proprietate au fost intocmite pe numele lui Gavrila Stefan si pe numele altor persoane interpuse.

(...)

...s-a retinut in fapt ca, in contextul in care inculpatul Ioan Niculae era cercetat intr-un dosar al DIICOT,inculpatul a apelat in cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul Romaniei, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror-sef al DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului sau pentru tergiversarea solutionarii pana la intervenirea prescriptiei. Bica Alina Mihaela in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Dragnea Nicolae Liviu.

In schimbul acestui folos,inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

(...)

... s-a retinut in fapt ca, in contextul in care inculpatul Ioan Niculae era cercetat intr-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat in cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul Romaniei, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror-sef al DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului sau pentru tergiversarea solutionarii pana la intervenirea prescriptiei. Bica Alina Mihaela in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Dragnea Nicolae Liviu.

In schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

"Ulterior emiterii deciziei de despagubire, Gheorghe Steliana obtinut titlul de conversie nr. 1372/24.05.2011, in cuantum de282.961.725 lei, reprezentand un numar total de 488.623.252 actiuni, Valentin Visoiua obtinut titlul de conversie nr. 1379/24.05.2011, in cuantum de 43.010.182 lei, reprezentand un numar total de 74.270.734 actiuni, Andrici Adriana obtinut titlul de conversie nr. 1052/20.05.2011, in cuantum de25.655.196,40 lei, reprezentand un numar total de 44.187.386 actiuni si Gheorghe Gabriela obtinut titlul de conversie nr. 1051/20.05.2011, in cuantum de25.655.196,40 lei, reprezentand un numar total de 44.187.386 actiuni.Aceste actiuni au fost tranzactionate, iar sumele obtinute au fost retrase din conturile detinute la diverse unitati bancare, iaro parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela). Tranzactiile financiare au facut obiectul unor verificari ale Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor care au fost transmise DIICOT, coordonata de catre procurorul sef Bica Alina Mihaela, in data de 28.05.2013.

In acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 mp, apartinand numitei Chiriac Olguta, mama lui Cocos Alin si fosta sotie a lui Cocos Dorin. Pentru disimularea acestei operatiuni a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 646, unde in calitate de vanzator figureaza Chiriac Olguta, iar in calitate de cumparatori, fiecare cu o cota de 1/2, figureaza Niculae Mihail Gabriel, persoana interpusa de catre Stoica Constantin Marius si Popa Ana Maria,persoana interpusa de catre Bica Alina Mihaela si Mihailescu Ionut Florin".

*Cititi aici integral ordonanta procurorilor DNA Popovici si Volintiru

Comentarii

# Ultimul Charlot date 15 December 2014 18:57 +9

Infrigenment pentru Romania privind avocatura. Sa nu se ajunga aici, doamna Bica ar fi putut cu usurinta sa destructureze mafia din avocatura, sa puna pe chituci acele grupuri infractionale organizate formate din avocati si magistrati care nu se dau in laturi de la nimic sa obstructioneze structura legal infiintata Bota.

# avocat BB 53 date 15 December 2014 20:55 +13

Vedeti ce rau este cand se "fabrica" probe si dosare? Oare cati stau in puscarie pe dosare fabricate fara sa fie probe concludente? cati au fost condamanti fara probe concludente cand d-na BICA era sefa DICOT si nimeni dintre magistrati nu au "despicat" firul in 4 sa afle  adevarul si s-a judecat chiar si pe caile de atac in continuare fara probe? Uite ca sitemul acesta inclcand principiul prezumtiei nevinovatiei a ajuns sa o afecteze si pe ea . Cred ca toate codurile(CPP;CP; Civil si C.proc. civ. trebuie modificate si completate din nou din tadacini) Este inaadmisibil ca in acest timp sa se intocmeasca orice dosar penal dintr-o"fasiala" sau multe fapte civile, din "px trase de par" sa le transforme in fapte penale numai de draguld e a avea condamnari in statistici si sa de bine la unele oragane/organisme din tara si din afara. Mai avem putin si Romania ajunge o tara a "penalilor" 

# agentul mulder, 3, 14 date 15 December 2014 22:23 +12

Mai tare o sa fie când procurorii DNA vor aresta oroprii colegi, care au devenit incomozi regimului pe duca. Apoi, cand astia arestați vor vorbi cum, cand, de ce au răspuns unor ordine ale gen. Coldea, seful Lulutei si, pana de curand, fostul sef al Al (b) inutei!...... Pe urma asteptam ca DIICOT-ul sa dea drumul la dosarele cu generalul SRI amintit si unii din subordonatii sai de nadejde......

# obiectiva date 16 December 2014 12:20 +6

i-a iesit parisul si turnul eiffel pe nas ! nu mai trage , ii iese !  :eek: o asteptam si pe udrea sa ii tina companie....... :lol:

# TITULESCU date 15 December 2014 23:42 +10

SI NOI SUNTEM IN STARE DE SOC DIN CAUZA MULTOR MAGISTRATI DE LA MILIOANE DE EURO LA O ROCHITA,SPAGA E LARG RASPANDITA IN SISTEM SI MULT ACOPERITA.CINE NE APARA REPUTATIA ,AOLEU C.S.M,AJUTOR SA NE aparati reputatia! DAR PE NOI CINE NE APARA DE ABUZURILE LOR,CINE NE APARA DE EI ,CINE NE SALVEAZA VIETILE ? C.S.M.-UL ?Nu cumva de aici incep multe?

# mitica date 16 December 2014 08:36 +7

Sunt convins ca esta in stare de soc, pentru ca nu se astepta sa iasa la suprafata hotiile ei!

# Dramo date 16 December 2014 09:26 +5

Daca nu i-a dat prin cap sa o aresteze ea pe Kovesi...Poate o face Nitu, altfel ajunge si el langa Bica  :lol: Cand ai pus umarul la cladirea unui sistem murdar, de politie politica si de infricosare a populatiei, ajungi ca Bica. Isi da pumni in cap prea tarziu.

# Ana date 16 December 2014 09:51 +4

Niste apa rece va rugam frumos ! :)

# chiche date 16 December 2014 13:11 +4

daca dna aeste in stare de soc noi santem constrnati.va dati seama starea noastra de consternare la aflarea stirii? astept cu nerabdare ca si alti-altele ca domnia sa din aceiasi sfera sa se afle in aceiasi stare de soc. promit sa nu mai fiu consternat m-am abijnuit deja cu astfel de cutremure.

# avi avi date 16 December 2014 15:57 +2

Punem pariu ca nici 20% din acuzatii nu vor sta in picioare?dar si pentru acest procent mic,situatia este grava si (re) aflam ca justitia noastra nu e chiar alba ca zapada.Unii magistrati/procurori/politisti sunt corupti,altii sunt nestiutori de carte,altii de rea credinta iar altii sunt obedienti.Oare cati sunt cei care isi fac bine/corect/legal meseria?

# opinie date 21 December 2014 12:07 +1

Și totuși, chiar îmi pare rău pentru că e tânără și asta înseamnă  că a fost masă de manevră!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva