20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AM AJUNS SLUGI SI LA FINLANDEZI – Ministerul Justitiei anunta cu mandrie ca Predoiu a dat raportul despre noile Legi ale Justitiei in fata ambasadoarei Finlandei in Romania: “Ministrul roman a subliniat prevederile din proiecte care consolideaza independenta judecatorilor si procurorilor si determinarea Guvernului de a continua politica de sustinere a institutiilor anticoruptie si anticrima organizata”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 August 2022 14:32
Vizualizari: 4208

Rau am mai ajuns. Mai nou dam raportul nu doar la ambasadele marilor puteri care conduc Romania, ci si la Ambasada Finalndei.


 

Ministerul Justitiei a anuntat cu mandrie, miercuri, 17 august 2022, ca ministrul Catalin Predoiu a informat-o pe ambasadoarea Finlandei la Bucuresti, Marjut Akola, despre stadiul noilor Legi ale Justitiei si cu privire la proiectul referitor la protectia avertizorilor de integritate. De asemenea, s-a discutat despre aspecte esentiale care tin de functionalitatea sistemului judiciar, consolidarea institutiilor anticoruptie si anticrima organizata. Cu aceasta ocazie, ministrul Catalin Predoiu “a subliniat prevederile din proiecte care consolideaza independenta judecatorilor si procurorilor si determinarea Guvernului de a continua politica de sustinere a institutiilor anticoruptie si anticrima organizata, inclusiv prin prevederi legislative, exemplificand cu primirea propunerilor din partea DNA si DIICOT privind scaderea pragului de vechime pentru eligibilitatea procurorilor in vederea recrutarii in cadrul celor doua parchete specializate si posibilitatea detasarii procurorilor in cadrul acestora, ca masuri temporare pana la rezolvarea deficitului de personal”.


Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei:


“Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut, ieri, 16.08.2022, o discutie bilaterala cu doamna Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei in Romania. Subiectele abordate au fost: stadiul proiectelor legilor Justitiei, a proiectului de lege privind protectia avertizorilor de integritate, dar si propuneri de teme privind cooperarea bilaterala.

In cadrul intalnirii, diplomatul finlandez a apreciat eforturile facute de Ministerul Justitiei pentru a realiza obiectivele din cadrul MCV si Rule of Law, intr-un context dificil.

Cei doi oficiali au evocat si discutat o serie de aspecte esentiale care tin de functionalitatea sistemului judiciar, consolidarea institutiilor anticoruptie si anticrima organizata, calendarul adoptarii legilor Justitiei s.a.m.d.

In context, ministrul roman a subliniat prevederile din proiecte care consolideaza independenta judecatorilor si procurorilor si determinarea Guvernului de a continua politica de sustinere a institutiilor anticoruptie si anticrima organizata, inclusiv prin prevederi legislative, exemplificand cu primirea propunerilor din partea DNA si DIICOT privind scaderea pragului de vechime pentru eligibilitatea procurorilor in vederea recrutarii in cadrul celor doua parchete specializate si posibilitatea detasarii procurorilor in cadrul acestora, ca masuri temporare pana la rezolvarea deficitului de personal.

De asemenea, ministrul Justitiei a subliniat faptul ca, in prezent, Romania este monitorizata prin doua instrumente similare, MCV, dar si Rule of Law, acest din urma mecanism fiind aplicabil tuturor statelor europene, adoptarea proiectelor legilor Justitei fiind un obiectiv esential in cadrul MCV.

Ambasadoarea Finlandei a propus initierea si derularea unor proiecte bilaterale pe teme de interes pentru ambele state, un exemplu fiind prevenirea si anchetarea infractiunilor bazate pe ura ('hate crime'), in special in mediul online, ministrul Justitiei raspunzand favorabil, subliniind ca ministerul roman a lansat deja o cooperare pe acest domeniu cu ministerul german al Justitiei.

Nu in ultimul rand, oficialul finlandez a reamintit decizia Guvernului Finlandei de a sustine aderarea Romaniei, impreuna cu Bulgaria si Croatia, la spatiul Schengen”.

Comentarii

# maxtor date 17 August 2022 23:02 +104

"Ministerul Justitiei a anuntat"-pardon, Ministerul Public.

# santinela date 18 August 2022 07:30 +194

Pelticul neamului,alaturi de Popescu de la energie, sint cei mai detestati si detestabili ministri ai acestui Guvern. Ce mama naibii face nulitatea de Ciuca si mai ales insispidul,incolorul, de von Snitel ? Astia doi ne distrug si totusi ii lasam sa se "produca" cum ii taie cei doi neuroni pe fiecare ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva