19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AM MAI SCAPAT DE UN DINOZAUR – Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea in rezerva a sefului STS Marcel Opris. Singurii oameni de la varful serviciilor secrete care au supravietuit dupa regimul Basescu sunt generalul Silviu Predoiu de la SIE si seful SPP generalul Lucian Pahontu

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

26 July 2017 18:51
Vizualizari: 6915

A dat Domnul! Dupa 13 ani in fruntea Serviciul de Telecomunicatii Speciale, generalul Marcel Opris a fost trecut in rezerva de presedintele Klaus Werner Iohannis. Anuntul a fost facut printr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale din data de 26 iulie 2017, in cuprinsul caruia se specifica faptul ca trcerea in rezerva a lui Marcel Opris s-a facut la "propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale".


Mandatul lui Opris in fruntea STS reprezinta o performanta, dat fiind ca acesta a "domnit" zece ani in regimul lui Traian Basescu si alti trei sub conducerea presedintelui Klaus Werner Iohannis. Altfel, trecerea in rezerva a lui Opris are loc cu cateva saptamani inainte ca acesta sa implineasca varsta de 59 de ani (19 august 2017).

Asa cum ne amintim, Legea 80/1995 a cadrelor militare a fost modificata prin Legea 171/2013, specificandu-se ca generalii cu 4 stele din MApN si MAI vor fi pensionati la varsta de 59 de ani. Intr-adevar, nu se specifica nimic in cazul generalilor din serviciile de informatii, insa data fiind ca cererea de trecere in rezerva a lui Opris, este foarte probabil ca acesta sa fie motivul.

Totodata, odata cu Opris, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere in rezerva si a "domnului general–maior – cu doua stele Balaure Ioan din Serviciul de Telecomunicatii Speciale".

Iata ce se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale din 26 iulie 2017: "Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 26 iulie a.c., urmatoarele decrete: "Decret privind trecerea in rezerva a domnului general Opris Marcel din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, propunerea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale".

Au mai ramas doi dinozauri

Marcel Opris nu este nicidecum ultimul mohican al regimului Traian Basescu. La varful serviciilor de informatii au mai ramas inca doi generali numiti de Traian Basescu. Este vorba despre generalul Silviu Predoiu de la SIE si seful SPP, generalul Lucian Pahontu.

Comentarii

# DODI date 26 July 2017 20:33 +4

Am scăpat de un prost doar pentru că, plictisindu-se de atâta trândăveală la STS, a scris o cerere de eliberare din funcție, iar tăntălăul de la Cotroceni a semnat-o confundând-o cu cererea lui de fonduri suplimentare pentru excursii externe. Chit că a avut nevoie de 3 ani pentru o așa de mare realizare. ”Celeritatea” lui ciolanis se vede cu situația de la SIE. Noroc cu fraierul de Opriș care, neștiind cum a reușit matusalemicul Isărescu să fie concomitent pensionar și șef, s-a cerut singur afară. Avem mari specialiști, unici pe plan mondial. În atari condiții îți vine să regreți ”rotația cadrelor” lui Ceaușescu care nu permitea astfel de aberații administrative.

# livia date 27 July 2017 07:16 +1

Cine mai trage sforile la alegeri de acum incolo?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva