13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMINTIRI TERIBILE DIN BIROUL DNA – Avocata Adina Laza rememoreaza retinerea fostului sef al CJ Hunedoara Mircea Molot pentru acuzatii clasate opt ani mai tarziu: “Am fost invitati in biroul doamnei procuror, si doar o perdea de fum gros facea diferentele intre noi... Clientului meu i s-au adresat cateva intrebari, fara nicio intentie de a patrunde in realitate, pentru ca realitatea era scrisa deja intr-o ordonanta de retinere... A fost scos cu catuse pe maini si cu un fular peste acestea”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 August 2022 18:11
Vizualizari: 6523

Avocata Adina Laza (foto), Managing Partner Laza Lawyers, a rememorat clipele teribile petrecute in urma cu aproape opt ani, intr-un birou din DNA, cu ocazia retinerii fostului presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, pentru niste acuzatii pe care de curand chiar DNA le-a clasat. S-a intamplat in 3 decembrie 2014, in biroul sefei DNA Alba Iulia de la acea data, procuroarea Danusia Boicean. Cazul lui Mircea Molot a fost deja prezentat de Lumea Justitiei in articolul intitulat "Operatiune DNA-SRI pentru distrugerea unui lider PNL", in care am dezvaluit modul in care s-a realizat executia lui Mircea Molot, defilat in catuse si tinut vreme de peste sapte ani intr-un stres continuu pentru niste fapte pentru care in final chiar DNA a dat clasare (click aici pentru a citi).


 

Intr-un text publicat in urma cu cateva zile pe site-ul juridice.ro, dupa solutia de clasare dispusa de DNA fata de Mircea Molot la aproape opt ani de la momentul retinerii, avocata Adina Laza rememoreaza cum, la ceas de seara, ea si clientul sau au fost invitati in biroul procuroarei DNA, plin de fum de tigara. Sefului CJ Hunedoara i s-au adresat cateva intrebari, dar pur formal, intrucat decizia in cazul sau fusese deja luata, ordonanta de retinere fiind scrisa. Nu a durat foarte mult timp, iar Mircea Molot a fost scos din DNA cu catuse la maini si un fular asezat peste ele.

In acelasi text, avocata Adina Laza aduce in discutie un alt aspect extrem de relevant pentru acele timpuri. Si anume modul in care Mircea Molot a fost linsat mediatic si pus la stalpul infamiei pentru niste fapte pentru care, in 2022, chiar DNA avea sa dispuna clasarea.


Prezentam textul avocatei Adina Laza, Managing Partner Laza Lawyers:


„Trecut-au anii ca nori lungi pe sesuri

si niciodata n-or sa vie iara,

Caci nu ma-ncanta azi cum ma miscara…”


Molot, baronul Hunedoarei, retinut de DNA.

Cam asa sunau toate titlurile din presa, cam asa anuntau toate televiziunile clipa ce avea sa vina.

Si a venit!

Imi amintesc cum tarziu de tot, in ceasurile adanci ale serii, am fost invitati, el ca inculpat, eu ca avocat al acestuia, in biroul doamnei prim procuror, si doar o perdea de fum gros facea diferentele intre noi.

Fumul acela se ridica, facea rotocoale, se apropia, se distanta, in realitate, ne crea iluzii.

Protocolar si sec, clientului meu i s-au adresat cateva intrebari, fara nicio intentie de a patrunde in realitate, pentru ca realitatea era una singura, scrisa deja intr-o ordonanta de retinere, asa ca orice raspuns al nostru era un nonsens.

Eu, simtindu-ma distribuita in aceasta piesa proasta, cand nu priveam fumul, cautam privirea unui om care stia realitatea, insa, acesta isi poticnise ochii printre taste.

Clientul nu cred ca intelegea inca ce va urma.

In cateva minute a primit ordonanta de retinere si a fost scos din birou cu catuse pe maini si cu un fular asezat cu grija peste acestea de catre jandarmi, expresia inaltei consideratii ce i s-a atribuit acestui om.

Greu am putut sa accept ce i s-a intamplat bunului meu prieten si asta doar dupa ce m-am asezat pe jos, pe o bordura, lasand sa curga lacrimile neputintei si ale deznadejdei.

Au urmat toate procedurile judiciare de rigoare, propuneri de arestare, contestatii, plasarea sub control judiciar, apoi masura arestului la domiciliu cu impuneri absurde, crude, cum ar fi imposibilitatea de a-si vedea fiica si ginerele, care locuiau in aceeasi curte, supravegheri continue si asa mai departe.

Dar mai rau decat asta e degetul intins spre om al lumii intregi si forma gurii din care puteai deslusi cu usurinta cuvantul HOt, NEMERNIC, JIGODIE s.a.

Se cuvine sa stiti ca inainte de aceasta lovitura decisiva mi-am reprezentat clientul in mai multe dosare, prin care s-a incercat inlaturarea lui din functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara.

Astfel, totul a inceput cu un dosar in care era acuzat ca ar fi fost colaborator al securitatii, dar Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis o decizie care dovedea o realitate contrara.

Cu toate acestea, o asociatie non-profit din judetul Hunedoara a considerat ca respectiva decizie nu este una satisfacatoare, pornind o serie de atacuri concertate si actiuni in instanta, prin care incerca sa dovedeasca aceasta calitate de fost colaborator al securitatii.

Actiunea a fost respinsa definitiv de catre instanta de judecata, insa, tavalugul a continuat, Agentia Nationala de Integritate anuntand in mai 2012 ca Mircea Ioan Molot s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26.09.2008-30.01.2009, pentru ca a detinut simultan, functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara si functia de presedinte al Adunarii Generale a Actionarilor, respectiv, reprezantant al unitatilor administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local, la societatea Drumuri si Poduri S.A Deva.

La scurt timp, tot Agentia Nationala de Integritate a fost cea care a emis un nou raport, intr-o noua lucrare, prin care il declara incompatibil pe fostul sef al Consiliului Judetean Hunedoara, motivul fiind acela ca a participat la deliberarea si adoptarea hotararii Consiliului Judetean Hunedoara privind aprobarea acordarii unor finantari nerambursabile unor asociatii de tineret, cultura, cluburi sportive si unitati de cult, semnand nota de fundamentare aferenta hotararii emise.

Tot in aceeasi nota, Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Mircea Ioan Molot ar fi participat la adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care s-a incheiat un acord de asociere intre Consiliul Judetean Hunedoara si Crucea Rosie Hunedoara, unde acesta a detinut calitatea de presedinte, in perioada 5.03.2011-26.10.2012.

Desigur, trendul vremii a fost unul in care Agentia Nationala de Integritate avea absoluta dreptate in orice demers al sau, iar instantele de judecata, cu greu puteau fi convinse de contrariul lucrurilor.

Daca instantele de contencios n-au inteles exact sensul acelor de ceasornic, a venit ziua fatidica de 3 Decembrie 2014, care a intors acele ceasornicului.

Au trecut 7 ani si jumatate de la acel moment si astazi lecturez o ordonanta de clasare pentru toate acuzatiile interminabile de la acea vreme.

Ma simt la fel de neputincioasa ca si atunci cand tineam in mana ordonanta de retinere.

Nu stiu ce sa fac cu ea.

Nu stiu, de data asta ca avocat, ce sa-i spun clientului si prietenului meu.

Nu inteleg dreptatea pamanteana asa, nu inteleg de ce si cat de simplu se poate distruge viata unui om.

Din pacate viata nu e reversibila, ca daca ar fi, am avea, poate, timp sa uitam si sa iertam.

Totusi, inainte de toate ii multumesc Bunului Dumnezeu ca a avut grija de omul asta.

Se spune ca 7 ani sunt ani darnici si ca aduc cu ei intelepciunea divina.

Il imbratisez pe prietenul meu drag si il rog ca de azi inainte sa zambeasca larg lumii, asa incat lumea sa inteleaga cuvantul NEVINOVAT”.

Comentarii

# maxtor date 14 August 2022 20:42 +11

"si cu un fular peste acestea"-mai lipsea sa-L lege la ochi.....

# maxtor date 14 August 2022 20:43 0

fularu simbolizeaza un bandaj, cica e suferrind si trebuie trattat.....

# maxtor date 14 August 2022 20:47 0

aratatul catuselor-au fost destui-nu e un gest de sfidare ci de DESFIDERE!

# alexandru ilinca date 15 August 2022 07:18 +15

Si acum cine plateste pentru cei aproape 8 ani ? Frumos articol si cu multe simtaminte. Felicitari d-nei avocate.

# Botomei Vasile,doctor in drept,mobil 0744191717 date 15 August 2022 22:46 +2

Botomei Vasile,doctor un drept spune: Trebuia sa faceți greva foamei pentru dreptatea clientului dstra.Asa ar trebui sa se manifeste mai mulți avocati ca forma de protest,dar avocatii profita de pe urma abuzurilor,căci altfel nu ar avea obiectul muncii. În concluzie: Nu avem avocati cu coloana vertebrala!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva