16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMJ RECLAMA CORUPTIA DIN SECTIILE COMERCIALE – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei: “Atentia organelor de cercetare sa se deplaseze mai mult catre zona comerciala a instantelor de judecata. Pentru ca acolo sunt adevaratele mize... Au fost arestati cativa judecatori de la Sectia a VII-a TMB. Din pacate, si aceste cercetari au fost declansate tot in legatura cu o lupta de culise la nivel politic si incercarea descurajarii unor finantatori de campanie electorala”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 June 2014 12:58
Vizualizari: 8907

Procurorii DNA ar trebui sa isi indrepte atentia mai mult catre sectiile comericale ale instantelor. Asta sustine Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei. Potrivit AMJ, multi justitiabili spera ca organele de ancheta vor cerceta posibilele fapte de coruptie savarsite la sectiile comerciale.

Intr-un articol intitulat “Pe cand mai multa atentie sectiilor comerciale ale instantelor”, postat pe pagina de internet www.amjust.ro, Asociatia atrage atentia ca la sectiile comerciale sunt adevaratele mize, mize de milioane de euro, pentru care judecatorii si grefierii trec peste orice norme legale. Tot aici, sustine AMJ, hotararile sunt date pe baza ordinelor primite pe linie ierarhica, judecata devenind o loterie.

Pe de alta parte, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei considera ca arestarile care au avut loc in randul unor magistrati nu dau foarte multe sperante, ele fiind cauzate de lipsa de ascultare a unor judecatori si de refuzul acestora de a da solutii intr-o anumita directie. De altfel, in ceea ce priveste arestarea judecatorilor Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu si Sorin Ciprian Viziru de la Sectia a VII-a a Tribunalului Bucuresti, AMJ opineaza ca si dosare au fost declansate in legatura cu o lupta de culise la nivel politic si incercarea descurajarii unor finantatori de campanie electorala.


Nu in ultimul rand, AMJ observa ca arestarile se indesesc in momentul in care in tara vine cate o delegatie a Comisiei Europene sau functionar american, actiunile procurorilor fiind prezentata ca o dovada a “deplinului nostru servilism”.

Iata articolul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei:

Romania a infiintat, binenteles la presiunea externa, parchete care sa supravegheze parchete. De fiecare data cand vine vreo delegatie a Comisiei Europene, sau vine vreun functionar american, ca pe vremuri reprezentantii Inaltei Porti, arestarile se indesesc si sunt prezentate ca dovada a deplinului noastru servilism.

Din cand in cand mai apare cate un ambasador care ne invata cum trebuie sa facem si ne lauda pentru progresele pe care le-am facut, incurajandu-ne sa continuam, dojenindu-ne pentru greseli. Toata lumea este intelegatoare, pentru ca, nu-i asa, si daca nu ar fi, tot nu ar realiza nimic.

Insa la nivelul instantelor, presiunea s-ar putea spune ca a existat decat la nivel declarativ.

Aceasta o demonstreaza tendinta accentuata din ultimul timp a Consiliului Superior al Magistraturii de opacizare si de sindicalizare.

Cele cateva arestari de la nivelul magistratilor nu au dat foarte multe sperante, deoarece ele au fost, in mod evident, reactia lipsei de ascultare a unor judecatori de a da solutii intr-un anumit sens.

Bineinteles, nesupunerea lor nu ar fi putut fi sanctionata atat de drastic daca nu ar fi fost si corupti. Coruptie, despre care, bineinteles se stia, pentru ca altfel nu ar fi fost posibile interventii atat de prompte si precise.

Inregistrarile si rechizitoriile releva un fenomen de coruptie atat de extins la nivelul instantelor, o adevarata piata libera bazata pe cerere si oferta, incat orice om de buna credinta nu poate fi decat ingrozit.

Recent insa, au fost arestati cativa judecatori de la Sectia a VII-a (sectia falimente) a Tribunalului Bucuresti.

Din pacate, si aceste cercetari au fost declansate tot in legatura cu o lupta de culise la nivel politic si incercarea descurajarii unor finantatori de campanie electorala. Ar fi bine ca ele sa fie duse la bun sfarsit, fara deosebiri!

Bineinteles, ca si celelalte cazuri, nici un moment nu a fost prezentata situatia in acest fel. S-au vehiculat sume de bani ridicole, fapte de trafic de influenta cu mize infime, infractiuni marunte, nimic important, nimic semnificativ.

Daca ar fi vrut sa faca o schimbare reala in sistemul de justitie din Romania, probabil ca parchetele s-ar fi sesizat in legatura cu intrarea inopinata a Hidroelectrica in reorganizare, doar pentru (asa cum s-a declarat in mod public) a putea fi suspendata executarea unor contracte comerciale. In mod evident conditiile legale nu existau, pentru ca nu acesta era scopul legii, insa judecatorul, care in mod miraculos a avut aceeasi parere cu cel care i-a trimis dosarul, a considerat oportun sa deschida procedura. De asemenea, ar fi putut DNA sa verifice daca este o coincidenta faptul ca, de fiecare data cand se schimba centrul de greutate la nivel politic, se schimba si casa de avocatura care reprezinta institutiile statului, ministerele, societatile comerciale cu capital majoritar de stat, etc.

Este sau nu coruptie?

Interesul DNA focalizat pe Sectia a VII-a a fost o surpriza pentru foarte multi deoarece pana la acel moment se simteau vizate doar sectiile penale. Multi justitiabili spera ca, pe viitor, atentia organelor de cercetare penala sa se deplaseze mai mult catre zona comerciala a instantelor de judecata. Pentru ca acolo sunt adevaratele mize. Mize mult mai mari decat cele de cateva mii de lei pe care le primea vreun magistrat in pragul pensionarii prin intermediul unui grefier.
Mize de milioane de euro, pentru care grefieri si judecatori sunt dispusi sa treaca peste orice norma legala sau sa “interpreteze legea”, hotarari date conform ordinelor primite pe linie ierarhica, zone gri in care totul este posibil iar judecata devine o loterie
.

Si acum, pentru ca doamna judecator Laura Andrei a formulat un drept la replica, pe care, in mod surprinzator nu l-a trimis si AMJ, cu toate ca era vorba de pozitia acestei asociatii,

Facem urmatoarele precizari:

Pozitia asociatiei, ca si a membrilor acesteia, a fost exprimata de-a lungul timpului in Raportele privind transparenta in Justitie intocmite, ca si prin reclamatiile si solicitarile de informatii care intotdeauna s-au lovit de refuzul atat a Tribunalului Bucuresti, cat si a Consiliului Superior al Magistraturii, ca si a completelor de judecata in general, de a da curs solicitarilor de verificari a repartizarilor facute in diferite cauze, sau a cererilor de expertiza judiciara efectuata de catre un expert independent, si nu de lucratorii IT din cadrul instantelor,

sau sa judece exceptiile de nelegalitate invocate de catre avocati sau justitiabili cu privire la repartizarea administrativa a dosarelor.

Credem ca este evident vorba de rea vointa si ca atat magistratii, cat si conducerea instantelor cunosc fenomenul despre care am relatat pe larg anterior.

Faptul ca, la un moment dat, CSM a afirmat ca, in urma unui control desfasurat la Tribunalul Bucuresti nu s-ar fi constatat nici o neregula,

Nu este de natura sa infirme in nici un fel ceea ce se cunoaste de toata lumea si se afirma de mai multe asociatii si persoane implicate in actul de justitie – anume ca sistemul de repartizare este coruptibil si de foarte multe ori corupt. Pe de o parte, asa-zisa ancheta desfasurata de CSM nu ne convinge, pentru ca a fost facut fara participarea nici unui expert independent sau a membrilor altor profesii decat magistratii. Fiind un audit intern, este normal ca si concluziile sa fie cele dorite de CSM si de magistrati in general. Pe de alta parte, si dupa cazurile la care se refera doamna Andrei, a fost date publicitatii, in contextul respectiv, un alt caz de manipulare a sistemului ecris, de asta data din cadrul sectiei VI-a Comerciale din cadrul Tribunalului Bucuresti, in care repartizarea dosarelor pe parcursul a mai multor saptamani s-a facut catre aceeasi judecatoare – Cristina Farcas Surpanu – care mai apoi s-a dovedit ca a fost agent al Romaniei la Strasbourg si a fost laudata de catre CSM si MAE pentru activitatea fructuoasa desfasurata la CEDO in urma careia mai multe cereri ale cetatenilor romani, au fost respinse ca inadmisibile fara sa mai poata fi niciodata evaluate de catre un judecator al Curtii EDO.

Cu privire la indemnul doamnei Andrei de a sesiza institutiile abilitate, aratam ca acestea au fost sesizate chiar in cazul despre care dansa vorbea, ca si in ultimele dosare privind judecatorii de la Sectia a VII-a, in care se arata, conform informatiilor date publicitatii, ca magistratii isi imparteau dosarele, ceea ce nu vedem cum ar fi fost posibil daca ar fi existat repartizare aleatorie”.

Comentarii

# Samoilescu Anisoara date 3 June 2014 14:00 +3

Buna ziua.Este foarte adevarat ceea ce spune-ti d-voastra, dar ce mai este de facut.Am si eu un dosar la tribunalul craiova la care deabia astazi s-a dat pronuntarea dupa 3 amanari pentru pronuntare si bineinteles ca -mi dau cheltuielile de judecata.Nu stiu pentru care motive dau aceasta solutie cand avocatul mi-a spus ca dosarul este foarte bine intemeiat si mai mult exista la dosar si o hotarare penala  in care spune clar ca nu exista nici faptic nici scriptic .Nu stiu ce sa mai facem nici eu nici sotul meu suntem chiar disperati.Daca se poate va rog sa ne ajutati cu cateva sfaturi.Va multumesc.

# pericol date 3 June 2014 17:26 +6

La craiova sunt probleme mari mai ales la curtea de apel unde nimic nu trce fara a fi vamuit si toti se fac ca nu se intampla nimic.

# subiectivu` date 3 June 2014 15:17 +2

mai usor cu pianu` pe scari; stire scrisa de unu `ce habar n`are de drept; de vreo 2 ani jumate sectiile comerciale au disparut pt. simplul motiv ca Nou` Cod Civil a abrogat vechiu` Codice Comercial; nemaiexistand distinctia anterioara.... dreptu` comercial a supravietuit, dar asta e alta poveste. 

# florea date 3 June 2014 16:33 +1

Stimate domnule/doamna Sunteti in eroare, sau incercati sa induceti lumea in eroare. Sectia a VI-a are competenta exclusiv comerciale ca efect al Hotararii Colegiului de Conducere al Tribunalului Bucuresti din data de 20.07.2011, deci dupa intrarea in vigoare a legii 71/2001 despre care vorbiti si ca urmare a acestei legi. Chiar daca se numeste sectia a VI-a civila, aceasta judeca doar litigiile comerciale.  Ca sunteti cel care aveti habar, ati depus vreodata o cerere comerciala la Registratura sectiilor civile de la TB? Dar ca sa ne bagam in seama, toti putem

# Andrei Muresan date 3 June 2014 15:18 +2

Am scris in repetate randuri ca meseria din \"Justitie\" este cea de prostituata, pentru femei; copii si neamurile mai mult sau mai putin departate ale fostilor comunisti sunt cocotate in locurile calde ale Internelor si Ministerului de Justitie unde taie si spanzura (gazeaza) conform principiilor doctorului Mengele. Romanii sunt suficienti de bastarzi si de ticalosi in mutilare si nenorocire fizica (vezi lagarele din inchisorile comuniste) asa ca nu va mai mirati de unele comportamente ale unor fiice de bastani. Sunt o gloata de curve si de bastarzi (combinatie genetica dintro etnie si o sotie de bastan, cand seful nu este acasa) generand actuala situatie din Rromania: hotie, curvasareala si mitocanie. Punctum.

# TITULESCU date 3 June 2014 19:15 +7

LA CRAIOVA E JALE IN JUSTITIE DAR AICI D.N.A.-UL NU E INTERESAT DE SCENETE CU JUDECATORI FIINDCA EI SUNT INTERESATI NUMAI DE INSTANTE UNDE SE JUDECA DAN VOICULESCU ,ACOLO MUTA CIRCUL IN REST NICI NU-I INTERESEAZA SI ATUNCI DESPRE CARE IMPARTIALITATE A D.N.A-ULUI VORBIM . S-A DUS O CLIENTA LA D.N.A SA SE PLANGA DE JUDECATORI SI I-AU SPUS,,PAI TU TE PUI CU JUDECATORII\'\' ASA CA .... TOTI TREBUIE DATI AFARA DIN JUSTITIE ASA CA JUSTITIA SA FIE JUSTITIE SI NU PENTRU AI NOSTRI MUMA SI PENTRU AI VOSTRI CIUMA. IAR LA CRAIOVA IN TRIBUNALUL DOLJ SECTIA CIVILA SI COMERCIALA SI DE CONTENCIOS SI LA CURTEA DE APEL CRAIOVA IN TOATE SECTIILE PRIN EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA A 90% DINTRE EI JUSTITIA CHIAR AR FI JUSTITIE.

# tatulescu date 3 June 2014 19:21 +5

Pai si alaa cu duicu din csm tot la craiova a aranjat pentru baronul in cauza si nici csm-ul nici dna nu vede ce se intampla acolo.

# constantin date 4 June 2014 11:10 +2

cunosc miza la comercial mai ales la judecatorii sindici.este o mare concurenta in sistem de a fi agreat la sindic.de asemenea cei cu state vechi la secu.militie,activisti pcr au trebuit sa de din coate pentru a fi numit lichidator in dosarele cu mii de euro.acest lichidatori sunt argateii care ii imbogatesc pe judecatori.este atat de polluat sistemul incat nu mai poate fi vorba de aplicarea corecta a legii.am fost la csm cu un asemenea caz si m-am convins ca acolo e zona de musamalizare si resetarea magistratilor.un judecator era reclamat continu ca ia spaga mare si nu discuta sub 10.000 eu.se cerea punerea la punct.efectul.dupa trei luni de reclamatii si sumele mari lyuate spaga l-au recomandat pe respectivul judecator sa fie promovat la csm inspectia judiciar.este cea mai mare palma data justitiabilior iar cei din fruntea csm-uli ne rad in fata.DE ACEEA POVESTE CU MAGISTRATII CINSTITI NU TINE IN FATA CELOR CARE TRAIESC IN ROMANIA REALA NU VIRTUALA.

# mielu\' alb date 4 June 2014 21:22 +2

Allooo! Acolo se vorbeste de 90 mp. de parchet, pastravi, sticla de whiskey si ceas cu cuc. De unde naiba ai scos-o si p\'asta cu zecile de mii? Va platesc astia sa ridicati pretu? Sau scrieti in travesti (alt provider)?

# ilie date 4 June 2014 21:45 +3

Din punctul meu de vedere Justitia din Oltenia a devenit o latrina in care s-au strans si solidarizat impotriva firii umane, impotriva tuturor valorilor lumii civilizate si impotriva statului de drept, cele mai rapace, hidoase, infioratoare si dezgustatoare mutatii ale speciei umane in general si ale natiunii romane in special. Nedreptatea este un cuvant mult prea bland pentru ceea ce fac bisnitarii de sentinte care au asediat si privatizat justitia romana. Din pacate numele acestora este cunoscut si nu mai este mult pana isi vor afisa si o firma pe holurile tribunalelor: Vand sentinte convenabil SRL – Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt au fost deja transformate în BAZARE în care se vând la tarabă sentinţe judecătoreşti pentru Alro Slatina si alti infractorii, judecatorii afisind o totala indiferenta in fata dreptatii, fara a avea puterea de a se desface de prejudecatile care le intuneca vederea. Romania este capusata, pana la varf, de oamenii obedienti, de infractori in rob

# vasille date 6 June 2014 15:56 +1

In judetul Olt, Criminalii GRUPUL INFRACTIONAL al celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fabricat Dosarului 10882/311/2010 si Dosarul 10642/311/2012, unde sunt implicati magistratii de la Judecatoria Slatina, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, precum si ofiterii de politie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Olt. DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara acesti criminalii ce au format acest GRUP INFRACTIONAL care fabrica dosare penale platind cu 10.000 lei o DECLARATIE DE MARTOR. Toate documentele false sunt intocmite de „ artizanii maşinaţiilor infracţionale care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor economice” respectiv Comisarii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Olt , procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt. O crimă care aşterne

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva