16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMR CONDAMNA PRESIUNILE PENTRU “LEGEA BIG BROTHER” - Asociatia Magistratilor din Romania avertizeaza: “Nicio situatie, imprejurare, niciun eveniment oricat de urgent se impune a fi la un moment dat nu poate justifica dispretul legii, dupa cum protejarea niciunui drept nu trebuie sa fie o justificare pentru nesocotirea altora... In prezent, din punct de vedere legal, sunt mecanisme suficiente de protejare a securitatii nationale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 January 2015 12:01
Vizualizari: 7420

Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatoarea Gabriela Baltag (foto), saluta decizia Curtii Constitutionale, care a respins Legea privind securitatea cibernetica, cunoscuta si sub numele de “Legea Big Brother 3”. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi, 22 ianuarie 2015, AMR atrage atentia ca nicio situatie sau eveniment nu justifica incalcarea legii sau a unor drepturi ale omului.

De asemenea, AMR avertizeaza asupra criticilor formulate ca urmare a deciziei CCR, precizand ca multe manifestari au reprezentat de fapt presuni nepersmise intr-un stat ce se recomanda a fi unul cu adevarat democrat. Nu in ultimul rand, Asociatia Magistratilor explica faptul ca in momentul de fata, din punct de vedere legal, exista suficiente mecanisme de protejare a securitatii nationale.


Iata pozitia AMR:

Asociatia Magistratilor din România saluta decizia Plenul Curtii Constitutionale din data de 21.01.2015 adoptata in cadrul controlului exercitat anterior promulgarii prevederilor Legii privind securitatea cibernetica a Romaniei, urmare a obiectiei de neconstitutionalitate formulata de un numar de 69 de parlamentari – deputati.

Asociatia Magistratilor din Romania solicita tuturor factorilor de decizie in domeniu, inclusiv initiatorului legii, sa retina si sa respecte toate criticile de neconstitutionalitate invocate, actul normativ suferind, asa cum rezulta din primele date comunicate, de importante deficiente de forma si fond care l-au compromis in intregul lui.

Perseverenta adoptarii unor legi care sa modifice garantiile de securitate nationala existente, in conditiile in care alte doua proiecte adoptate anterior au fost deja sanctionate de instanta de contencios constitutional, impunea obligatii suplimentare, de rectificare a lacunelor sesizate.

Asociatia Magistratilor din Romania aminteste faptul ca respectarea legalitatii trebuie sa fie o preocupare permanenta, deopotriva a institutiilor statului cu initiativa legislativa, dar si a celor care procedeaza la adoptarea actelor normative. Nicio situatie, imprejurare, niciun eveniment oricat de urgent se impune a fi la un moment dat nu poate justifica dispretul legii, dupa cum protejarea niciunui drept nu trebuie sa fie o justificare pentru nesocotirea altora.

Fara a pune in balanta importanta drepturilor indicate a fi aparate, Asociatia Magistratilor din Romania aminteste ca un sistem legislativ serios, respectabil, in masura sa garanteze toate principiile pe care se construiește un stat de drept veritabil nu trebuie obtinut cu orice pret. De aceea solicitam celor in masura sa influenteze in viitor un alt demers legislativ in materie, sa retina si sa corecteze toate deficientele semnalate, amintind ca, in prezent, din punct de vedere legal, sunt mecanisme suficiente de protejare a securitatii nationale.

Asociatia Magistratilor din Romania solicita prudenta, maturitate si echilibru in formularea criticilor referitoare la decizia adoptata la data de 21.01.2015 de Curtea Constitutionala, aceste manifestari fiind in masura sa reprezinte, peste o limita a normalitatii, presiuni nepermise intr-un stat ce se recomanda a fi unul cu o democratie consacrata”.

*Cititi aici comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania

Comentarii

# Ana date 23 January 2015 12:58 +4

Corect! Doar ca din moment ce am fost cip-uiți cu CNP pt a se sti cat de rentabili suntem sau nu, trebuie sa fim monitorizati si in actiunile noastre ; miscare , sunet, priviri... Nu vor fi incomodati de L Big Brother cei din grupari care au scopuri de a creea insecuritatea lumii. Acestia au inventat dinaintea ,,lui Big Brother,, de pe la big Mother, metode si ,,scuturi anti TOT,, . Altele sunt țintele; banii lumii si femeile frumoase. Dintotdeauna a fost asa. Faptul ca astazi exista atata forma de comunicare, si informare, implica si un revers . SRI-ul sa presteze ca si pana acum, doar sunt profi de profi . Si In fond , noi, daca nu suntem compromisi, LBB nu ne aduce nicio atingere . Sau?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 January 2015 14:58 +1

DAR DE CE NU CONDAMNATI SI FELUL CUM IERI ,,JUSTITIA A JUCAT ALBA NEAGRA CU JUSTITIA,,?????????? de ce nu condamnati si MINUNILE JUSTITIEI DE IERI!!!!!!!! cind fapte care existau in 2004 nu mai existau in 2015(si flota nu a reaparut miraculos ca in experimentul philadelfia) DE CE NU ATI CONDAMNAT ,,JUSTITIA,, CARE A ,,FACUT IAR MIRACOLE,, cu un procurator care a citit un dosar in 7 zile ,a inteles de ce lipsesc documente din el si a si TRAS CONCLUZII.,de ce nu ati CONAMNAT justitia care A INFAPTUIT IARASI UN MIRACOL! dupa principiul juridic axiomatic,,MACAR SA IA CINEVA GRAMADA AIA MARE DE BANI,,(AL IMPERIULUI RAULUI) cind se referea la ginerica ,,asasinul din hirtii,,.de ce justitia nu s/a revoltat la fumigenele aruncate de JUSTITIE cu ,,SPAGI ENORME,,(capse 2 rochii si cordelina) VS PREJUDICIU FLOTA (CIND FAPTELE EXISTAU)asta/i justitia la care trebuia sa va revoltati aia din justitie.TREBUIA SA VA REVOLTATI LA JUSTITIA DE ALBA NEAGRA SI IMPOTRIVA miracolelor !!!!aleluiah

# vikkktor date 24 January 2015 00:44 +4

Cum este posibil ca la 25 de ani de la caderea dictaturii sa existe slujbasi ai statului ce se vrea a fi democrat , care sa ceara asemenea aberatii legislative ce incalca vadit libertatea cetateanului? Oare presedentia, prim ministru, guvernul, sunt atat de santajabili si controlati incat nu sunt capabili sa curete serviciile de asemenea monstrii? Gandirea acestora ilustrata in asemenea proiecte ne arata fara dubii ca suntem ,,aparati,, de cine nu trebuie. Este oare normal ca autorii unor asemenea aberante propuneri legislative sa fie lasati in functii? Daca da, atunci sa nu ne mire viitorul care ne asteapta...A mai ramas putin...

# Cristian Moldoveanu date 26 January 2015 16:37 0

Atentie domnilor si doamnelor magistrati din AMR, sa nu picati in capcana care v-a fost intinsa, cu scopul mentinerii MCV pentru Romania. Detalii gasiti in articolul de mai jos. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/01/26/maior-si-zegrean-parteneri-intr-un-scop-comun-prelungirea-mcv-ului-pentru-romania/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva