19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANAF VREA CASA LUI IOHANNIS – Fiscul cere Curtii de Apel Brasov respingerea contestatiei in anulare formulata de sotii Klaus si Carmen Iohannis impotriva deciziei judecatoresti care obliga cuplul prezidential sa evacueze cel de-al doilea imobil din Sibiu dobandit fraudulos: „Contestatarii fiind nemultumiti declara de fapt un recurs la recurs, ceea ce este inadmisibil... Nu exista niciun motiv de contestatie in anulare” (Intampinarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 March 2016 16:50
Vizualizari: 9647

Agentia Nationala de Administrare Fiscala solicita Curtii de Apel Brasov respingerea contestatiei in anulare formulata de sotii Klaus si Carmen Iohannis impotriva deciziei prin care au pierdut o a doua casa din Sibiu. Este vorba despre Decizia Curtii de Apel Brasov, din toamna anului trecut, prin care cuplul prezidential a pierdut imobilul situat pe strada Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu, imobil de pe urma caruia Iohannis a incasat de-a lungul timpului chirii de sute de mii de euro.

Potrivit publicatiei justitiarul.ro, in 20 ianuarie 2016, ANAF a formulat o intampinare prin care sustine ca actiunea cuplului prezidential trebuie respinsa, explicand ca in realitate avem de-a face mai exact cu un recurs la recurs. ANAF arata ca nu exista niciun motiv pentru care Curtea de Apel Brasov sa admita contestatia in anulare.


De asemenea, potrivit intampinarii publicate de justitiarul.ro, ANAF precizeaza ca se incearca in mod nelegal sa se extinda aplicabilitatea art. 318 alin 1 din Codul de procedura civila si la alte situatii. Nu in ultimul rand, ANAF mentioneaza ca dosarul in urma caruia Klaus si Carmen Iohannis au pierdut casa din Nicolae Balcescu nr. 29 a fost analizat din perspectiva jurisprudentei CEDO, ceea ce demonstreaza ca nu exista vreun caz de incalcare a principiului prioritatii dreptului comunitar.

Iata un fragment din intampinarea ANAF, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

Intampinare

Cu rugamintea de a respinge contestatia in anulare declarata de contestatorii Iohannis Carmen Georgeta, Iohannis Klaus Werner si Lazurca Georgeta impotriva Deciziei civile nr. 655/R/12.11.2015 pronuntata de Curtea de Apel Brasov in dos. nr. 262/62/2014 si de a mentine hotararea atacata, ca fiind legala.

(...)

Contestatarii fiind nemultumiti de Decizia nr. 655/R/12.11.2015 pronuntata de Curtea de Apel Brasov in dos. nr. 262/62/2014, definitiva, declara de fapt un recurs la recurs, ceea ce este inadmisibil, aceasta rezulta din analiza motivelor invocate prin contestatie in anulare speciala.

Se incearca in mod nelegal sa se extinda aplicabilitatea art. 318 alin 1 din CPC si la alte situatii considerandu-se ca ar fi greseli materiale si ca instanta de recurs nu ar fi analizat motivele de recurs invocate prin cererea de recurs.

Rugam instanta de judecata sa retina ca toate motivele invocate in recursul declarat impotriva Deciziei civile nr. 235/Ap/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov au fost pe larg analizate in considerentele Deciziei nr. 655/R/12.11.2015 pronuntata de Curtea de Apel, care sunt in concordanta cu dispozitiile si jurisprudenrta CEDO.

Rugam Curtea de Apel Brasov sa retina ca nu exista niciun motiv de contestatie in anulare, care sa se incadreze in disp. Art. 318, alin. 1 din CPC.

Rezulta cu claritate din considerentele deciziei, ca instanta de recurs a analizat cauza din perspectiva jurisprudentei CEDO ceea ce demonstreaza ca nu suntem in prezenta incalcarii principiului prioritatii dreptului comunitar.

Imprejurarea potrivit careia instanta de recurs a considerat ca recursul declarat este nefondat si ca nu si-a insusit motive invocate nu poate duce la concluzia ca instanta a omis sa se pronunte asupra unor motive de recurs sau ca solutia deciziei constituie rezultatul exclusiv al unei greseli materiale.

Greselile instantei de recurs care deschid calea unei contestatii in anulare speciala sunt greseli de fapt, respectiv confuzii de ordin procedural, si nu greseli de judecata, de apreciere a probelor ori de interpretare a textelor legale”.

Curtea de Apel Brasov: „Fraus omnia corrumpit”

Amintim ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis si sotia sa Carmen Iohannis au formulat in 27 noiembrie 2015 contestatie in anulare impotriva Deciziei nr. 655 din 12 noiembrie 2015, a judecatorelor Anca Pirvulescu, Daniela Niculeasa si Codruta Voda, de la Sectia civila a Curtii de Apel Brasov, prin care s-a dispus anularea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Radu Gabriel Bucsa, incheiat intre paratii Ioan Bastea (decedat), in calitate de vanzator, si Carmen Georgeta Johannis si Klaus Werner Johannis, in calitate de cumparatori, precum si radierea din Cartea Funciara a Sibiului a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis asupra imobilului din strada Nicolae Balcescu nr. 29. In motivarea deciziei, cele trei judecatoare – care trebuie spus au mentinut sentinta din 16 mai 2014 a judecatoarelor Anamaria Ionescu si Manuela Baciu, de la Tribunalul Brasov – au explicat ca „Vanzarea lucrului altuia in cunostinta de cauza este nula absolut in virtutea cunoscutului adagiu clasic 'fraus omnia corrumpit' – frauda corupe totul”.

Pana in momentul de fata, contestatia in anulare nu s-a judecat, instanta dispunand amanarea dosarului de doua ori. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 6 iunie 2016.

Intre timp, sotii Iohannis au formulat la ICCJ si o cerere de stramutare a dosarului privind contestatia in anulare. Dupa o amanare, cererea de stramutare ar trebui sa se judece la ICCJ, miercuri 9 martie 2016.

*Cititi aici integral intampinarea ANAF

*Cititi aici detalii despre contestatia in anulare formulata de Klaus si Carmen Iohannis

*Cititi aici motivarea deciziei Curtii de Apel Brasov prin care sotii Iohannis au pierdut casa din Nicolae Balcescu nr. 29, Sibiu

*Cititi aici detalii despre cererea de stramutare formulata de sotii Iohannis

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 8 March 2016 17:01 +31

in sfirsit o veste buna!!!!!!!!! mai departe??? cu chiriile incasate ilegal cum ramine? dar cu dosarul penal al fraulaine klaus??

# Aveti putintica rabdare...domnilor! date 8 March 2016 17:19 +17

[quote name="unul din lumea cea mare"]in sfirsit o veste buna!!!!!!!!! mai departe??? cu chiriile incasate ilegal cum ramine? dar cu dosarul penal al fraulaine klaus??[/quote] Pas cu pas!  :lol: :D :P

# obiectiva date 8 March 2016 17:56 +9

@unule, dar raspunde odata la telefon .........ca ARDE..............diseara, la televiziunea stiuta de tine, de care ti-am spus.......la 8.30 pm aproximativ ! sa te uiti....... :P :P :P

# Mulder, agentul mulder date 8 March 2016 18:13 +23

Obi, ne uitam pe A3? Sau e cifrat? Oricum vizionare placuta! Revenind la articol, bravo juristului/juristilor ANAF BV. Domnilor/Doamnelor de la juridicul Bv, daca simtiti repercursiuni nu ezitati sa scrieti aici. Cineva (minim 50% din popor) sustin demersurile dvs de bun simt. Jos tiranul mut si pitiponcile....oops!? :-*

# obiectiva date 8 March 2016 18:41 -8

niet, Mulder, draga  ;-) la Nasul TV  :P.......avem ce vedea .... :P :P :P

# mulderica date 8 March 2016 18:43 +3

Poti sa te uiti si pe geam tot atata informatie primesti   :lol: :lol:

# obiectiva date 8 March 2016 18:44 +7

@unule, arata imagini de la intoxicatia de masa de la Bacau, am fost si eu acolo dar am tras mai mult rachiu si nu s-a prins bacteria de mine  :eek: :P :-? :o :-*

# obiectiva date 8 March 2016 18:57 +14

WERNER CEL MUT s-a dus si el sa se dea cu capul de zidul plangerii.....la reintoarcerea acestuia din ISRAHELL....urmeaza ceva RAU pentru Romania, ca de obicei !  :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

# unul din lumea cea mare date 8 March 2016 18:41 -4

comentariul de mai sus n/a fost scris de mine!!!

# unul din lumea cea mare date 8 March 2016 22:03 +2

dar nici cel de mai sus de mine

# DOREL date 9 March 2016 10:12 +3

Ce se intampla, ANAF - care, vrea nu vrea famiglia Iohannis, reprezinta statul - trebuie sa recupereze banii incasati de tanarul Werner si consoara de cand au sustras imobiliul din patrimoniul statului roman ! Deci ANAF (la fel ca la Intact) trebuie sa se grabeasca sa-i puna lui Ghinion poprire pe salariul de president ! Si, b): ce fi si mai interesant, e ca in penal se poate aplica, ba e chiar obligatorie, confiscarea extinsa, cititi numai ce a scris Camelia Bogdan pe subiect, HAI CA SE POATE ! Parerea mea ...

# Mircea date 8 March 2016 17:25 +16

Şi totuşi,nefiind suspendată executarea hotărârii definitive şi irevocabile,nefiind depusă şi aprobată vreo cerere şi cauţiunea corespunzătoare,de ce ANAF nu procedeaza la executarea silită,sub toate aspectele,adică şi foloasele?

# DODI date 8 March 2016 18:45 +19

Dacă acest cleptoman imobiliar dovenit Klaun Fraus CIOLANIS ar fi avut respect pentru justiția românească măcar cât are pentru garderoba soției ar fi acceptat sentința (cu atât mai mult cu cât asta dovedește ce hapsân primar a fost). Dar așa cum a ajuns președinte și apoi a obținut o sentință favorabilă în proces cu ANI așa speră să întoarcă lucrurile și acum. Nesimțirea nu are limite. Nici măcar prezidențiale. Iar bunul simț nu se poate traduce în nemțește.

# GOGU date 8 March 2016 21:20 +6

S-o fi crezand vesnic de se cramponeaza sa nu piarda. In acest mariaj nu se poarta maxima BARBATUL E CAPUL IAR FEMEIA I-L INVARTE :P ? Frau Ciolannis = mama nulipara o fi sperand sa dobandeasca urmasi la batranete precum fina lui BASE, pseudo-printesa LIA...

# Camp tactic date 8 March 2016 18:50 +8

Astept cu interes mutarea lui Iohanis. Preventiv se poarta AZP-uri kaki)))

# unul din lumea cea mare date 8 March 2016 19:47 +1

sunt BPLM-uri nu AZP-uri !

# unul din lumea cea mare date 8 March 2016 22:08 +2

al de mai sus nu are curaj sa/si asume nici macar un vai mama lui de alias......ce sa mai vorbim de ineptii

# unul din lumea cea mare date 9 March 2016 02:02 -3

comentariul de mai sus n/a fost scris de mine....postac

# nuibai date 8 March 2016 19:30 +15

În toată justiţia se spune că o contestaţie în anulare se face degeaba 99,99 %. S-o urmărim şi pe asta.

# mmitica date 9 March 2016 08:33 +6

Nici chiar degeaba, ca doar a vazut toata natia ce succesuri a avut "muntelele de moralitate" in procesul cu Rarinca! :sad: Degeaba este pentru omul de rand! :-x :-x

# barbu date 8 March 2016 20:04 +7

EXISTA TRADATORI DE NEAM SI TARA In Parlamentul ROMANIEI ? Cel care sustine SCHIMBAREA ZILEI de 1DECEMBRIE ca ZIUA NATIONALA A ROMANIEI , este PROST SAU TRADATOR! Este PROST ca nu stie despre ce vorvbeste Sau este TRADATOR pentru ca sustine interesele DUSMANILOR ROMANIEI . DACA E PROST SI NU STIE, sa citeasca ce urmeaza ! 1 DECEMBRIE ESTE CEA MAI IMPORTANTA ZI DIN VIATA POPORULUI NOSTRU ! Dupa pacea Buftea Bucuresti AM PIERDUT MUNTII si marea PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA NEAMULUI, Romania era doar pana la Curtea de Arges ,Pitesti ,Campulung, si PENTRU 100 DE ANI PETROLULSI GRANELE mergeau in Ungaria ,Austria ,Germania- POPORUL ROMAN AR FI DISPARUT PANA ACUM In primul razboi mondial AU MURIT APROX 1,2-1,5 MILIOANE DE ROMANI adica unu din 4 barbati si 1 din 8 romani. Pe 10 noiembrie cand aveam 20% din teritoriul national REGELE FERDINAND ARE O O DECIZIE GENIALA– A DECLARAT RAZBOI GERMANIEI SI AUSTRO-UNGARIEI. Si MIRACOL DUMNEZEESC peste o zi

# barbu date 8 March 2016 20:05 +4

Si MIRACOL DUMNEZEESC peste o zi pe 11 noiembrie S-A SFARSIT PRIMUL RAZBOI MONDIAL –si pe noi ne-a GASIT IN TABARA INVINGATOARE ! MIRACOL DUMNEZEESC! O SINGURA ZI NE-A TRANSFORMAT DIN INVINSI IN INVINGATORI ! Si ne-am putut face Romania Mare . Am recuperate muntii, Am recuparat marea Am recuperat Basarabia Am recuperat Bucovina de Nord Am recuperat Banatul Am recuperat Bihorul Am recuperat Transilvania PE 1 DECEMBRIE S-A TERMINAT PROCESTUL DE FORMARE A ROMANIEI SI A POPORULUI ROMAN ! ASTA SARBATORIM NOI LA 1 DECEMBRIE ! Cine nu stia asta E PROST ! Cine stie si vrea altceva E TRADATOR ! ACUZ DE TRADARE NATIONALA PE ORICINE VREA SCHIMBAREA ZILEI de 1DECEMBRIE ca ZIUA NATIONALA A ROMANIEI Ar fi bine sa se analizeze ALE CUI INTERESE LE APARA ACEI PARLAMENTARI care s-au trezit ca vor schimbarea zilei nationale. Ce interese ii mana in lupta ? Ar fi bines a se implice SRI , SIE, DNA –aici e vorba de TRADARE DE NEAM SI TARA !

# ionut date 8 March 2016 21:25 +9

NO ASE... Numa' ca sasu' "nem tudom". Asta e... Ghinion...

# gogu de la strehaia date 9 March 2016 08:41 +10

Oare de ce s-a acordat in acest dosar termen in luna IUNIE  2016? Oare de ce dosarul nu se judeca cu celeritate? Nu se vrea, se asteapta ca peste dosar sa se asterne uitarea?Oare de ce?Si cine incaseaza in prezent chiria pentru spatiu inchiriat?Tot familia presidentiala?GHINION ,MARE GHINION PENTRU CUPLU PRESIDENTIAL DACA PIERDE CHIRIA.

# livia date 9 March 2016 11:08 +5

Azi la sectia 1 civila, complet CC10  a ICCJ se judeca in dosarul nr. 4591/1/2015 ,la al 2-lea termen se judeca  cererea de stramutare a mafiotei famiglii Klaus Iohannis. Maine aflam ce alte ticalosii de jaf a statului roman, mai au loc din partea lui Klaus Iohannios in complictate ci Stanciu Doina Livia.

# ANONIMIUS date 9 March 2016 12:05 +4

Ce fel de stat este acesta care nu respecta legea si hotararile judecatoresti si tot nazleste in continuare la ce nu-i al lui.Daca un presedinte de stat nu vrea sa priceapa,atunci cum poti sa ii ceri unul simplu cetatean sa respecte puterea judecatoreasca. :D :lol: :D :lol: :D :lol:

# panoiu date 9 March 2016 20:28 +3

Fiind profesor de fizica,la cumpararea casei a aplicat Legea lui OHM:Sunt om cu tine daca esti om cu mine Ii recomand domnului PRESEDINTE sa citeasca FFFF ATENT art.16 din CONSTITUTIA tarii al carei CETATEAN este.Cine nu respecta acest articol sa suporte prevederile LEGII.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva