15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANCHETATI-O PE SUTIMAN – Iata cum a ingropat in 2005 actuala sefa a Sectiei urmarire penala din PICCJ, Camelia Sutiman, un dosar penal de coruptie al lui Traian Basescu, transformandu-l in lucrare diversa. Deloc intamplator, Sutiman a fost ocolita de epurarile Monicai Macovei, devenind o rasfatata a regimului Basescu, detinand numai functii cheie. Cerem Procurorului General Tiberiu Nitu sa verifice daca fapta lui Sutiman constituie abuz si favorizarea infractorului (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

3 March 2015 18:03
Vizualizari: 21902

Pana nu demult au fost doar zvonuri. Azi exista insa marturii si documente care au iesit la lumina. In ianuarie 2005, imediat dupa ce Traian Basescu a devenit Presedintele Romaniei, procuroarea Camelia Sutiman (foto) pe atunci adjuncta sefului sectiei I a PNA, Vasile Draghici, a pus cruce intr-o maniera inedita unui dosar de coruptie care privea modul fraudulos de dobandire a unui imobil de catre fostul primar al Capitalei. O adevarata specialista in inchiderea dosarelor lui Traian Basescu, Sutiman a fost printre putinii procurori din fosta PNA, care nu au fost epurati de fosta ministresa Monica Macovei, ea promovand ametitor in cariera, fiind in prezent, gratie numirii facute de Basescu, sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ – cea mai importanta sectie a acestui parchet, care are puterea sa-i cerceteze penal pe demnitari si, inclusiv, pe procurorii DNA. Documentele pe care le prezentam in continuare demonstreaza cum a putut fi omorat un dosar, transformat din cauza penala, in lucrare diversa, prin simpla declinare de la Sectia a II-a a PNA, la Sectia I. Cititi si va cruciti!


PNA s-a autosesizat. Dosarul penal a fost declinat la Sectia I

In luna august 2004, pe cand Traian Basescu era primar general al Capitalei, in cateva publicatii centrale au aparut dezvaluiri despre afacerea sa cu terenul din Aleea Privighetorilor, cumparat de la asfaltatorul-penal Costel Casuneanu, dar vandut ulterior prin interpus aceluiasi personaj, mai precis verisoarei asfaltatorului Gabriela Blaj din Oituz, la un pret de noua ori mai mare decat cel initial. O miscare care i-a adus lui Basescu un profit de 294.489 dolari, pe baza caruia si-a permis sa sustina public ca din acesti bani ar fi dobandit vila din sos. Bucuresti – Ploiesti nr. 137 B, pe care a donat-o imediat fiicei sale, pentru a pretinde ca nu mai are unde sa locuiasca, drept pentru care ar fi fost indreptatit sa primeasca de la DAFI din subordinea Primariei Capitalei imobilul din str. Mihaileanu nr. 2 (o alta frauda musamalizata de procurorii PICCJ in aceeasi luna ianuarie 2005).

Ca urmare a autosesizarii conducerii PNA, la 17 septembrie 2004, Biroul de presa a centralizat si inaintat Procurorului General al PNA Ioan Amarie articolele aparute in Gardianul, Jurnalul National si Atac, referitoare la afacerea imobiliara a lui Basescu. Ca urmare a acestei auto sesizari, s-a format dosarul penal nr. 91/P/2004.

La 5 ianuarie 2005 (in prima zi lucratoare a anului) procurorul Octavian Lupescu de la Sectia a II-a a PNA de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie a constatat existenta unor infractiuni care tineau de competenta Sectiei I a PNA si a dispus trimiterea dosarului 91/P/2004 la aceasta Sectie. Transmiterea efectiva a dosarului penal 91/P/2004 a fost facuta de seful Sectiei a II-a a PNA, Alexandru Chiciu la data de 6 ianuarie 2005.

Dosarul penal devine lucrare diversa

Dosarul a fost primit de seful Sectiei I Vasile Draghici (unul din semnatarii Rechizitoriului Flota), care a dispus ca dosarul sa fie repartizat adjunctei sale Camelia Sutiman, prin urmatoarea rezolutie scrisa la data de 11 ianuarie 2005: “Dna procuror adjunct Sutiman. Rog verificati, analizati si dispuneti” - (vezi facsimil)

Si, minune, pe adresa de inaintare a dosarului 91/P/2004 la Sectia I, dupa preluarea cauzei de catre adjuncta Camelia Sutiman, la data de 25 ianuarie 2005 s-a aplicat o stampila potrivit careia dosarul penal nu a fost inregistrat cu numarul sau 91/P/2004, ci ca lucrare diversa sub nr. 78/II-3/2005. Adica a disparut dosarul penal, iar lucrarea diversa a fost clasata prin sertare si de atunci nimeni nu a auzit sa se fi dat vreo solutie.

In mod normal, dosarul penal nr. 91/P/2004 ar fi trebuit sa isi urmeze cursul firesc. Sa se faca audieri, administrare de probe si sa se dea o solutie. Nimic din toate acestea nu s-a mai intamplat.

Fosti sefi din PNA ne-au confirmat ca in primavara anului 2005, in urma unui control intern, au prins-o pe Camelia Sutiman cu aceasta operatiune suspecta si au luat-o la rost. Numai ca nu s-a luat nicio masura intrucat PNA era supus bombardamentelor ministresei Justitiei Monica Macovei, care a reusit in vara anului 2005, in urma unui audit al “Freedom House” platit cu 40.000 euro din banii ministerului, sa epureze aproape toata conducerea PNA, pe care a inlocuit-o cu garnitura lui Daniel Morar.

Ati ghicit, Camelia Sutiman a ramas bine mersi pe pozitie si, spre deosebire de fostii sefi ai PNA epurati la gramada, care au fost siliti sa plece din sistem si sa se refugieze in avocatura (Ioan Amarie, Gheorghe Suhan, Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Ion Panaitescu etc) ea a promovat in functii, devenind ulterior sefa Inspectiei pentru procurori din CSM si incepand cu mai 2013, prin numirea facuta de Basescu, promovand sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, in locul lui Marius Iacob care s-a dus adjunct al sefei DNA Laura Kovesi.

Lumeajustitiei.ro considera ca documentele atasate prezentului articol si declaratiile unor fosti sefi ai PNA constituie indicii ale unei posibile fapte de abuz in serviciu si favorizare a infractorului in cazul procuroarei Camelia Sutiman. In acest sens, solicitam Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu, sa verifice daca procuroarea Camelia Sutiman a fost o executanta a regimului Basescu si se face vinovata de musamalizarea acestui dosar.

Documentele au fost prezentate in premiera de Oana Stancu, la emisiunea "Exces de putere" de vinerea trecuta, pe postul Antena 3.

* Cititi aici autosesizarea Biroului de presa al PNA din septembrie 2004

* Cititi aici dispozitia de declinare a dosarului de la Sectia II, la Sectia I a PNA

* Cititi aici documentul cu rezolutia din 11.01.2005 a procurorului sef al Sectiei I Vasile Draghici, care a repartizat cauza adjunctei sale Camelia Sutiman, document care atesta ca dosarul 91/P/2004 a fost inregistrat ulterior ca lucrare diversa la Sectia I

 

 

Comentarii

# TITULESCU date 3 March 2015 16:35 -8

IAR ATI INCEPUT CU POZE DE LA EUROVISION!

# obiectiva date 3 March 2015 20:37 +15

cu MOTOC la CEDO si cu ZEGREAN la CEJ .......noi, romanii, putem sa ne sinucidem .... :P :sad: :sad: :sad:

# justo date 3 March 2015 22:03 +16

Sunt asii asilor in drept astia doi. L-as include si pe marele mega extra predoiu codicus curcilus.

# DOREL date 3 March 2015 21:29 +12

Ce se intampla ? Pai, daca cineva va examina numai lista lucrarilor "dirijate" de Cameluta, la PNA, DNA, CSM, ICCJ, va avea nesfarsite mari surprize (mari nume, mari sume, mari mize, mari ordine, mari servicii). Parerea mea ...

# pentru unii mumă, pentru alții ciumă date 7 March 2015 11:14 +2

În 2014, Viorel Popescu se adresează Parchetului cu o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru tulburare de posesie, abuz în serviciu şi corupţie, ataşând toate actele la dosar. Dosarul a fost însă respins de procurorul Camelia Sutiman, acum procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, pe motiv că partea vătămată nu şi-a trecut ... CNP-ul pe plângere. Iiulie 2013: preşedinta CSM, ca reclamantă, şi-a declarat numele incomplet, nu şi-a indicat CNP-ul, şi, mai mult, în cazul celor pe care i-a pârât, nu a indicat la niciunul datele complete de identificare. Comunicările Judecatoriei Cornetu către pârâţi s-au făcut însoţite de o adresă pe care, culmea, judecătorii de la Cornetu au menţionat: “Având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, cf. Art. 201 alin 1 C.p.c., dispune comunicarea cererii de chemare în judecată..” ! E cazul ca Oana să-și facă harakiri...

# goguță date 7 March 2015 21:59 +3

Cum în CSM fac doar act de prezență niște 4pezi, nu poți avea pretenții față de judecătorii din provincie...

# outsider date 8 March 2015 22:28 +2

Hăineală e expertă în a-și apăra reputația! Făcu, împreună cu Alinuța și Vasilică o jalbă la IJ pe document cu antet CSM și ștampila instituției. Citiți și vă cruciți! http://www.luju.ro/static/files/2012/septembrie_2012/19/trio_sesizare_IJ_ro.pdf

# prietenii DNA-ului date 3 March 2015 22:45 +6

De familia Cazacu (d-na este judecator la Judecatoria Iasi, el este trecut in declaratia de venituri din ultimii 10 ani cu 0 lei) cine se ocupa? Este cunoscut ca sunt mari aranjori de procese la Iasi, Vaslui, Piatra Neamt, Moinesti, Suceava, Radauti, Bacau! La Suceava d-na a fost inregistrata de camerele cu circuit inchis de la judecatorie in timp ce umbla cu biletelul cu mesajul correct (DNA - telefonul mobil a devenit demodat, s-a trecut la tehnici mai eficiente de trimis mesaje = biletelul scris, grefierii sunt folositi ca intermediari). Dupa sesizarea facuta la conducerea judecatoriei camerele au disparut de pe holurile judecatoriei :) Ca sa vedeti ca nu spun prostii: azi (vineri) d-na jude are treaba la Bacau … Miercuri a fost un pic in deplasare la Moinesti (intilnirea din parcare spune ceva?). Te intrebi : cind mai munceste d-na si pentru Ministerul Justitiei?

# awa date 3 March 2015 17:37 +19

Ce rosie e! Cum o sa i se strice podoaba capilara daca va da cu subsemnatul? ;-) ;-) :lol: :lol: :lol: :D :D :D :P :P

# @Sorin Panait date 3 March 2015 17:39 +15

Ceva similar a fost si in Georgia. Dupa Shakash Willi a avut loc o epurare in sens invers. Problema este alta- cer se intampla cu datele noastre personale stocate azi de SRI. Mie au incercat sa-mi puna in carca o infractiune in 2012 si cat am stat cu ei de vorba am aflat multe despre moravurile lui Coldea, despre ce bea comandantul Petre Manolache zis rachiu, cum a fost fugarit pe holurile SRI Vaslui etc (mai multe despre acest Manolache gasiti pe vremeanoua vaslui, ziar local). Daca se divulga in asemenea hal info fierbinti despre sefi si generali ce s amai spun despre vietile noastre private.

# securistul de serviciu date 3 March 2015 19:47 +12

Sorine,ce-ai aflat despre Coldea si Petre Manolache sunt nimicuri. Nu degeaba ne lauda seful CIA.Noi suntem mult mai activi decat iti imaginezi.Dincolo de faptul ca o parte dintre noi suntem betivi,cartofori,afemeiati,vanatori impatimiti,toate pe banii altora, este ceva normal avand in vedere tensiunile la care suntem supusi zilnic, noi suntem cei ce am monitorizat returnarea banilor catre americani, bani imprumutati de Basescu sa castige alegerile din 2004 si2009, tot noi suntem cei ce ne monitorizam direct afacerile noastre, cele mai multe la negru si tot noi am ales si acum presedintele.Asa ca fiind atat de ocupati, in ce priveste datele tale personale sunt la loc sigur si te asiguram ca nu le vom folosi noi sau cei carora le vom inmana, dacat atunci cand vom dori ceva de la tine.Dar pana una alta, suntem atat de ocupati sa ne stergem urmele din "perioada bassecurista",sa mai aprobam cateva legi favorabile noua in Parlament etc :roll: , incat te asigur ca pentru moment poti dormi linistit. :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> 8) 8) 8)

# Grigore Mitica date 3 March 2015 18:53 +22

toti capii din procuratura,magistrati si alti trebuie sa fie dati afara si deferiti noi justitii pentru favorizarea infractorului Basescu numai asa tara asta va avea o putere curata din cele trei

# ROBERT HORVATH SUA date 3 March 2015 22:44 -13

   INCREDIBIL DAT ADEVARAT  !  PROCURORUL PANAIT A DESCOPERIT O URIASA OPRATIE DE SPALARE DE BANI. ACESTA ESTE ADEVARATUL MOTIV AL CRIMEI.               200 MILIOANE DOLARI.  CATIVA ZGARIE NORI DIN CHICAGO APARTIN GRUPULUI DE  CRIMA ORGANIZATA NASTASE -PONTA.                       AM PROBE  http://devanewyork.blogspot.com/ CITITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG   

# remember date 3 March 2015 23:16 +9

Robert, baiatule esti dus rau cu capul.Stiam ca esti bolnav dar nu-mi imaginam ca esti asa de aproape de camasa de forta!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# ROBERT HORVATH SUA date 3 March 2015 23:19 -10

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZAT VICTOR PONTA DAT PE MANA AUTORITATILOR AMERICANE ! - CRIMA - SPALARE DE BANI   - LEGATURI CU ORGANIZATII TERORISTE  PREZINT UN DOCUMENT DECLASIFICAT Fragment  in postarea urmatoare urmariti robert horvath deva blog

# ROBERT HORVATH SUA date 3 March 2015 23:23 -11

SFARSITUL REGIMULUI PONTA ! Iata un raport declasificat al  Our investigations into the case found that Nastase, Ponta, Tarau was involved in a multinational oil smuggling ring through which huge sums of dirty money from suspect operations, drug trafficking included, were laundered in USA. Our ….. also found that American company Intersis Corporation, the supplier of all oil importers in northeastern Romania, was not found in the records of the US Internal Revenue Service. Intersis Corporation’s southeastern European . Sources with the secret services said Intersis Corporation was allegedly controlled by Russian trafficker Victor Bout, who is suspected of having supplied terrorist organisation Al-Quaeda with weapons

# ROBERT HORVATH SUA date 4 March 2015 00:00 -11

ATENTIONARE CATRE LUMEA JUSTITIEI ! CATUSE PENTRU UN GENERAL CU 4 SAU 5 STELE  HASSAM ESTE ARESTAT       UNDE SUNT BANII SAI ?  NIMENI NU S-A INTREBAT.  AU FOST SPALATI......IN SUA !            BUGETUL PERSONAL  COLDEA ROBERT HORVATH DEVA BLOG

# ROBERT HORVATH SUA date 4 March 2015 00:24 -9

@ Remember IN ANCHETA SECURITATII MI SE SPUNEA ZILNIC CA SUNT NEBUN.  INTRADEVAR NUMAI UN NEBUN PUTEA TRIMITE IN OCCIDENT  MATERIALE DESPRE CEAUSESCU ...VORBIND DESPRE BOMBA ATOMICA ! CU ALTE CUVINTE...SUNT NEBUN SI PERICULOS ! PERICULOS PT BASESCU IN SPECIAL. Nebunii schimba lumea si societatea. Normalii ca dumneata ....rar sosetele !

# securistul de serviciu date 4 March 2015 08:10 +4

Vezi, de-aici ni se trage.Daca tu,Pacepa,Basescu,Coldea et.comp. ati fi luptat in tara pentru democratizarea tarii si nu ne-ati fi vandut pe nimic, astazi poate ca n-am fi avut bomba atomica dar am fi stat cu fruntea sus in fata marilor puteri si cu o economie puternica ce ar fi asigurat prosperitatea natiunii.Marile puteri nu-si aleg partenerii egali dintre sobolani ci doar se folosesc de sobolani pentru a subrezi din interior un eventual candidat la verticalitate.Stiu ca nu vei intelege nimic din ce-am scris dar e bine sa stii ca macar unul din tara asta nu pune botul la inventicile de intoxicare propavaduite de tine pa aici.Apropo, cine te plateste???Coldea sau bassecuristii deveniti peste noapte liberali.Dar daca stau si ma gandesc bine, pusculita cu bani negri si gri s-a cam mutat spre servicii asa ca banuiesc cine ti-e jupanul!!!Si cu asta basta.Restul e "vanare de vant" :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: 8) 8) 8)

# Capraru Ionel date 4 March 2015 16:03 +3

Si justitia noastra INDEPENDENTa, aparatoarea STATULUI  DREPT ce face?

# santinela date 4 March 2015 19:22 +5

Cui CERETI ? Procurorul General al Romaniei n u exista decit "faptic' in rest este APA de PLOAIE,la fel ca Ministrul Jusitiei ! Te felicitam domnule Ponta pentru alegere ! Vorba Oanei Stancu(sarut mina) "niste legume "!

# amrani date 6 March 2015 17:06 0

:cry: :sad: <img src=ops:' /> :-|

# Alex date 8 March 2015 11:05 +3

Tovarasa Sutimanu aranjaza plangerile lui Baselu, asa incat si santajul la Firea este o lucrare diversa...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva