17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANDRIESCU PRINS CU AMANARI NEJUSTIFICATE – Judecatorul Vlad Andriescu de la Tribunalul Bucuresti a fost trimis in judecata disciplinara pentru deficiente in activitate, care au dus la intarzieri in solutionarea cu celeritate a cauzelor: “Neprioritizarea lucrarilor, cu consecinte asupra duratei rezonabile a procesului” De necrezut: Andriescu a tinut un dosar in pronuntare peste un an

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 September 2023 11:32
Vizualizari: 4653

Judecatorul Vlad Andriescu de la Tribunalul Bucuresti a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara (IJ). Motivul: intarzieri uriase in solutionarea cauzelor.


 

Inspectia Judiciara il acuza pe Andriescu de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in: “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”. Dosarul disciplinar a fost solutionat de Directia de inspectie pentru judecatori din cadrul IJ, condusa de judecatorul Nicolae Catalin Magdalena (foto), iar cauza priveste modul in care Andriescu a dispus in mod nejustificat si repetat amanari de pronuntare pe perioade foarte mari, cu consecinte asupra duratei rezonabile a procesului.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:


“Actiune disciplinara ANDRIESCU VLAD, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti pentru nerespectarea art. 271 lit. g) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in aceea ca faptele domnului judecator Vlad Andriescu concretizate in amanarile de pronuntare in mod repetat pentru perioade mari, reprezinta rezultatul deficientelor in activitatea magistratului prin neprioritizarea lucrarilor, cu consecinte asupra duratei rezonabile a procesului, imputabile judecatorului intrucat nu sunt justificate de cauze obiective si constituie o nerespectare a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.


Dosar tinut in pronuntare peste un an


In 23 aprilie 2023, Lumea Justitiei a prezentat situatia incredibila a unui dosar aflat in solutionarea judecatorului Vlad Andriescu de la Tribunalul Bucuresti. Mai exact, Andriescu a tinut o cauza in pronuntare mai bine de un an (click aici pentru a citi).

Este vorba despre un dosar trimis in instanta de DNA in decembrie 2017, cu infractiuni la fonduri europene. Primul termen pe fond din dosarul 48415/3/2017 a avut loc in 13 mai 2019, iar in 13 decembrie 2021 judecatorul Vlad Andriescu a ramas in pronuntare pentru 12 ianuarie 2022. Pronuntarea fost insa amanata ulterior succesiv pana la 27 iunie 2022, cand cauza a fost repusa pe rol, acordandu-se un nou termen pentru 19 august 2022. In 19 august 2022, judecatorul Vlad Andriescu a ramas iar in pronuntare, pentru 19 septembrie 2022. Totusi, nici la aceasta data nu a fost pronuntata vreo solutie, ci s-a dispus o noua amanare de pronuntare pentru 17 octombrie 2022. Au urmat apoi alte amanari de pronuntare pana in 13 ianuarie 2023.

La 13 ianuarie 2023, ca urmare a intrarii in vigoare a noii Legi privind organizarea judiciara (Legea 304/2022) care prevede formarea de complete specializate in materia coruptiei, dosarul a fost preluat de completul specializat coruptie nr. 29, format din acelasi judecator Vlad Andriescu. S-a dispus o noua amanare de pronuntare, pentru 31 ianuarie 2023, data la care s-a dat insa o alta amanare, pentru 28 februarie 2023. Ulterior, la 28 februarie 2023 pronuntarea a fost amanata pentru 28 martie 2023, iar in 28 martie 2023 pronuntarea a fost din nou amanata pentru 28 aprilie 2023.

Au urmat apoi alte amanari (5 mai 2023, 9 mai 2023, 11 mai 2023), sentinta fiind data in 15 mai 2023, constatandu-se intervenita prescriptia.

Comentarii

# santinela date 11 September 2023 13:31 +1

asta cica este magistrat,i-a un purcoi de bani ca salariu si activeaza la nivel de tribunal. Sa stai in pronuntare 1 an de zile cu un dosar inseamna nesimtire,indolenta,obraz ca talpa, si merita din plin ca justitiabilul, care asteapta saracul solutia , sa-si exprime recunostiinta fata de ciumpalac intre ochi daca se poate."Elementul " nu mai are ce sa caute in magistratura,asta-i clar . Sa vedem cum il judeca colegii.M-as indoi sa pateasca ceva !

# cetatean de moda veche date 13 September 2023 07:27 0

Interventia prescriptiei in cauza amanata succesiv, avem tot dreptul sa o calificam in calitate de cetateani , COMPLICITATE. Omul de rand, OBLIGAT ( PRIN LEGE SI BUN SIMT)sa respecte Legea sub amenintarea MASURILOR INSTITUTIILOR DE FORTA . LATURA "MATERIALA" SI MORALA ,CU EFECTELE LOR IN SARCINA CUI RAMAN? OMUL JUDECATOR CU “n“ PROCESE DE ACEST FEL IESE LA PENSIE (VECHIME COMLETA SI FAR' DE PATA), CU CE EFECTE? "Judecata disciplinara" in Constitutie(?) excede judecatatii penale ? Daca NU, MODIFICATI cp si cpp, DEOARECE PRODUCE DISCRIMINAREA OMULUI DE RAND FATA DE CETATENII DIN "N" SISTEME . CU ALTE CUVINTE O CONSIDER NECONSTITUTIONALA. Ori DEZINCRIMINATI "COMPLICITATEA"! Sunt curios daca CODURILE ,LEGILE ,SUNT SUPERIOARE CONSTITUTEI SI PRINCIPIILOR EI, APARENTELE POT INSELA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva