15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANI IL CAUTA PE NICUSOR LA PLICUSOR – Agentia Nationala de Integritate cere de la Primaria Capitalei toate documentele semnate de edilul general Nicusor Dan in perioada in care a asigurat reprezentarea Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, Administratiei Strazilor Bucuresti si Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Directorii de la ALPAB si celelalte doua administratii au fost demisi de catre Nicusor Dan in primul an de mandat la PMB (Adresa)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 February 2022 15:15
Vizualizari: 5938

Noi probleme pentru primarul general al Capitalei Nicusor Dan (foto), zis „Plicusor Ban”. Dupa descinderile DNA din biroul sau, acum Nicusor Dan s-a trezit pe cap si cu Agentia Nationala de Integritate (ANI).Marti, 1 februarie 2022, la Primaria Capitalei a ajuns adresa din 21 ianuarie 2022, prin care inspectoarea ANI Elena Florina Leonat solicita ca PMB sa-i puna la dispozitie toate documentele semnate de catre Nicusor Dan in perioada in care a asigurat reprezentarea a trei administratii aflate in subordinea Primariei Generale:


- Administratia Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS)

- Administratia Strazilor Bucuresti (ASB)

- Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).


Directorii tuturor celor trei administratii de mai sus au fost demisi de catre Nicusor Dan chiar in primul an de mandat in fruntea PMB (mai precis, in primele 10 luni):


- AMCCRS: Marius Coaje si Alina Tarcevschi (director adjunct, respectiv director executiv adjunct) au fost demisi in decembrie 2020;

- ASB: Emil Anghelescu a fost demis in mai 2021;

- ALPAB: Bogdan Peter Tanase a fost demis in august 2021.


Iata adresa Agentiei Nationale de Integritate (vezi facsimil):


Revenim la adresa noastra nr. 54674/G/II/02.11.2021, in vederea solutionarii lucrarii nr. 33345/S/II/17.09.2020, avand ca obiect evaluarea averii si respectarea regimului juridic al conflictelor de interese si al incompatibilitatilor,

in temeiul art. 8 alin. (1) (Scopul Agentiei este asigurarea integritatii in exercitarea demnitatilor si functiilor publice si prevenirea coruptiei institutionale, prin exercitarea de responsabilitati in evaluarea declaratiilor de avere, a datelor si informatiilor privind averea, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite, a incompatibilitatilor si a conflictelor de interese potentiale in care se pot afla persoanele prevazute la art. 1, pe perioada indeplinirii functiilor si demnitatilor publice'),

art. 10 lit. b), d) si e) ('Inspectorii de integritate desfasoara urmatoarele activitati: evalueaza declaratiile de avere si declaratiile de interese; evalueaza, in conditiile prezentului capitol, diferentele semnificative, in sensul prevederilor art. 18, dintre modificarile intervenite in avere pe durata exercitarii demnitatilor si functiilor publice si veniturile realizate in aceeasi perioada; evalueaza conflicte de interese sau incompatibilitati ale persoanelor care ocupa demnitati sau functii publice')

si art. 15 alin. (1) ('Pe parcursul desfasurarii evaluarii, inspectorul de integritate poate solicita tuturor institutiilor si autoritatilor publice, altor persoane juridice de drept public sau privat, precum si persoanelor fizice, documentele si informatiile necesare desfasurarii activitatii de evaluare, cu obligatia pastrarii confidentialitatii')

din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative,

coroborate cu dispozitiile Regulamentului general privind protectia datelor,

si va solicitam sa ne transmiteti toate documentele semnate de DAN NICUSOR DANIEL, primar general al Municipiului Bucuresti, in perioada in care a asigurat reprezentarea Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, Administratiei Strazilor Bucuresti si Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

 


Comentarii

# DODI date 2 February 2022 14:46 +118

Decât acest joc de glezne al instituțiilor statului mai bine l-ar părui zdravăn pentru că mintea-i puțină are tupeu nelimitat, cu acoperire doar în acceptul jocului nesimțit tutelat de SRI.

# Cetateanul date 2 February 2022 19:45 +1

Dar de ce nu intreaba la directia de integritate din pmb. Aia de are in atributii de serviciu fix chestiile astea. Sau aceste atributii prevazute de lege nu fac obiectul anticoruptzei?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva