23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANI INTRA IN BANII CLOTILDEI – Agentia Nationala de Integritate ii va verifica averea primaritei Sectorului 1 Clotilde Armand. ANI a fost sesizata de catre urbanistul Alexandru Panisoara, care reclama ca Armand l-a delegat pe viceprimarul Oliver Paiusi, pentru ca acesta sa emita actul prin care salariul Clotildei sa fie majorat cu 50 la suta. Cititi raspunsul ANI (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 January 2024 13:42
Vizualizari: 2883

Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii va verifica averea primaritei Sectorului 1, Clotilde Armand (foto).Anuntul a fost facut la 14 decembrie 2023 de catre inspectoarea de integritate Iulia Tugulescu, la o saptamana de la primirea unei sesizari in acest sens din partea urbanistului Alexandru Panisoara, presedintele Asociatiei pentru Dreptul Urbanismului (ADU).

In respectiva sesizare (pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, impreuna cu raspunsul ANI), Panisoara acuza ca Armand l-a delegat pe viceprimarul Oliver Paiusi (coleg de USR cu Clotilde) pentru ca acesta sa emita actul administrativ prin care salariul primaresei sa fie majorat cu 50 la suta.

In acest fel, Clotilde Armand a intrat in conflict de interese, sustine seful ADU, facand trimitere la art. 228 din Codul administrativ.


Iata pasajul invocat:


Regimul general aplicabil conflictului de interese pentru alesii locali

(1) Alesul local aflat in conflict de interese in conditiile prevazute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, are obligatia sa se abtina de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la incheierea sau participarea la incheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru:

a) sot, sotie sau rude ori afini pana la gradul al II-lea inclusiv;

b) orice persoana fizica sau juridica fata de care alesul local are calitatea de debitor al unei obligatii;

c) o societate la care detine calitatea de asociat unic ori functia de administrator sau de la care obtine venituri;

d) o alta autoritate din care face parte;

e) orice persoana fizica sau juridica, alta decat autoritatea din care face parte, care a facut o plata catre acesta sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestuia;

f) asociatie sau fundatie din care face parte.

(2) In exercitarea functiei, consilierul local sau consilierul judetean aflat in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) are obligatia sa anunte la inceputul sedintei consiliului local, respectiv a consiliului judetean interesul personal pe care il are la adoptarea hotararii respective, anunt care se consemneaza in mod obligatoriu in procesul-verbal al sedintei.

(3) Ulterior anuntarii interesului personal, consilierul local sau judetean nu mai este luat in calcul pentru cvorumul necesar adoptarii hotararii consiliului cu privire la care acesta si-a anuntat interesul si nu are drept de vot la adoptarea acestei hotarari.

(4) Actele administrative emise ori adoptate sau actele juridice incheiate cu incalcarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta in conditiile Legii nr. 176/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

(5) Fapta alesilor locali de a incalca prevederile alin. (1) si legislatia in materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 6 luni”.


Redam sesizarea lui Alexandru Panisoara (vezi facsimil 1):


Va solicit sa:

1. Constatati starea de conflict de interese in care se afla Primarul Sectorului 1 al municipiul Bucuresti, Clotilde Armand Marie Brigitte;

2. Dispuneti masurile prevazute de lege cu privire la starea de conflict de interese.

Avand in vedere urmatoarele motive:

In fapt, in data de 16.11.2023, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand Marie Brigitte, a obtinut avizul de legalitate pentru proiectul de Dispozitie prin care a delegat expres Viceprimarului Sectorului 1, Oliver Leon Paiusi, atributiile Primarului sectorului 1 cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorarii cu un procent de 50% a indemnizatiei lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, precum si a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si in legatura cu aceasta.

Ulterior, Dispozitia a fost emisa, avand nr. 5127/2023, iar viceprimarul sectorului 1, Oliver Leon Paiusi, a procedat la emiterea dispozitiei prin care indemnizatia lunara a Primarului Sectorului 1 a fost majorata cu 50%, respectiv de la 14.654 lei / luna la 21.971 lei / luna.

Intrucat Dispozitia sus-mentionata vizeaza expres limitele si obiectul pentru care se emite, respectiv in scopul majorarii indemnizatiei lunare a Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand si-a adus foloase pentru sine, fiind incidente dispozitiile art 228 din Codul administrativ.

In acest sens, Clotilde Armand se afla in stare de conflict de interese prin emiterea Dispozitiei nr. 5127/2023, intrucat prin aceasta s-a urmarit in mod evident obtinerea unor foloase materiale pentru sine, adica majorarea indemnizatiei lunare pe care o incaseaza in calitate de primar.

Fata de acestea, va solicit sa constatati incidentul de integritate, respectiv conflictul de interese in care se afla Clotilde Armand Marie Brigitte, Primarul Sectorului 1, si sa sesizati organele de urmarire penala conform dispozitiilor legale”.

 Prezentam raspunsul ANI (vezi facsimil 2):


Va comunicam ca sesizarea formulata de dumneavoastra a fost inregistrata la Agentia Nationala de Integritate sub nr. 44894/S/II/13.12.2023, iar inspectorul de integritate desemnat potrivit prevederilor art. 9 alin. 1 ('In vederea desfasurarii activitatii in conditii de profesionalism, repartizarea lucrarilor se face in mod aleatoriu, de catre conducerea inspectorilor de integritate, prin sistem electronic') din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, va efectua evaluarea respectarii regimului juridic al conflictelor de interese de catre dna. CLOTILDE-MARIE-BRIGITE J. ARMAND in conformitate cu prevederile art. 11 din acelasi act normativ.

(Activitatea de evaluare a declaratiei de avere, a datelor si a informatiilor privind averea existenta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite existente in perioada exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, precum si cea de evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza atat pe durata exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cat si in decursul a 3 ani dupa incetarea acestora).

Dupa finalizarea evaluarii, rezultatul va va fi comunicat”.


Comentarii

# Cetateanul date 11 January 2024 15:17 0

Cine? Cui? Râde lumea!

# Ioana M. date 11 January 2024 16:37 +1

Clotilde Marie Brigh si -a mai marit venitul in nov. 2022. Avand in vedere realizarile marete in sectorul 1, asa cum a promis, a obligat (sau nu) viceprimarul USR sa ii mareasca din nou, salariul .:)

# Indignat date 12 January 2024 08:36 +4

Chiar, ce spun magistratii despre masluirea alegerilor la sectorul 1- o tara intreaga a asistat siderata la forfota din sectia de votare-? Parca va justificati nevoia de salarii si pensii nesimtite prin judecarea corecta a faptelor! Iata cum o impostoare, o hoata a ajuns la finalul mandatului fara a fi trasa la raspundere. Acum va luati de maruntis, ca si in cazul lui Nastase, condamnat pentru un litigiu comercial, Udrea pt o inchipuire, Voiculescu pentru telepatie...

# maxtor date 12 January 2024 09:23 0

halal integritate, Agentia Nationala de Integritate www.integritate.eu -integritate europeana!!!!! (putea fi si www.integritate.co.uk dar a fost un brexit)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva