27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANI VA FI DATA IN JUDECATA CIVILA – CEDO a confirmat ca deputata ALDE Steluta Cataniciu avea dreptul sa candideze la alegerile parlamentare din 2016, in pofida operatiunii prin care ANI a incercat sa o blocheze: “CEDO confirma faptul ca am fost indreptatita sa candidez in 2016, iar mandatul obtinut este legal... CEDO a facut referire ca sunt indreptatita sa introduc actiune civila... Atitudinea mea constanta impotriva protocoalelor si abuzurilor m-a transformat intr-o tinta” (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 December 2018 17:17
Vizualizari: 8646

Agentia Nationala de Integritate ar face bine sa puna bani deoparte, fiindca deputata ALDE Steluta Cataniciu (foto) are toate motivele sa dea ANI in judecata. Chiar ea o spune, intr-un comunicat de joi, 6 decembrie 2018, unde explica implicatiile hotararii pronunate in aceeasi zi de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului.


Mai precis, CEDO a respins ca inadmisibila (fiindca deputata nu a epuizat toate caile interne de atac) plangerea formulata de Cataniciu, privind incalcarea de catre Romania a articolelor 6 (dreptul la un proces echitabil), 7 (nicio pedeapsa fara lege) si 8 (dreptul la respectarea vietii private si de familie) din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, in legatura cu procesele deputatei impotriva Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce ANI a acuzat-o pe Steluta Cataniciu de conflict de interese.

Cu toate acestea, in incheierea deciziei (document disponibil in limba franceza la finalul acestui articol), CEDO scrie negru pe alb ca vicepresedinta ALDE este cat se poate de indreptatita sa actioneze ANI in judecata, daca se simte lezata de felul in care agentia i-a prezentat situatia in comunicate ori daca ea considera ca ANI i-a incalcat dreptul la aparare.

Redam comunicatul integral al Stelutei Cataniciu:

Observ ca propaganda mediatica s-a pus in miscare la doar cateva minute dupa ce decizia CEDO in dosarul in care am fost parte a fost anuntata. Stiu ca sunt cateva persoane „la butoane” care isi doresc denigrarea mea personala prin orice mijloace, iar modul in care este prezentata decizia CEDO in ceea ce ma priveste este o dovada in plus.

In aceste circumstante, ma vad nevoita sa fac o serie de corecturi si completari fata de ce au prezentat unele surse media.

Subsemnata am formulat plangere la CEDO in baza art. 6-8 din Conventie, prezentand mai multe deficiente ale procedurii disciplinare pe care ANI a initiat-o impotriva mea ca urmare directa a deciziei ICCJ din 24 noiembrie 2015.

Prin decizia de azi, CEDO constata procedura inchisa in ceea ce ma priveste, „cu un rezultat favorabil”, constatand ca articolul 6 din Conventie nu este aplicabil in cauza mea, deoarece rezultatul acestei proceduri inchise „nu este de natura si nu prezinta un grad de gravitate care sa justifice aplicarea art. 6 din Conventie”.

In acest sens, CEDO arata ca art. 6 din Conventie nu este aplicabil in cazul meu, deoarece nu exista decat riscul sanctiunii prin diminuarea indemnizatiei de parlamentar cu 10%, pe cel mult 3 luni, in masura in care subsemnata eram raspunzatoare in calitate de deputat, iar acest risc nu s-a produs. CEDO constata, de asemenea, ca la propunerea „Comisiei pentru afaceri juridice a Camerei Deputatilor, reunita in sesiune plenara, s-a decis anularea, in noiembrie 2015, a actiunii disciplinare impotriva reclamantei, in urma alegerilor din decembrie 2016, subsemnata fiind realeasa ca membru al Parlamentului”.

Cu referire la art. 8 din Conventie, care vizeaza dreptul unei persoane la imagine, CEDO a facut referire ca sunt indreptatita sa introduc actiune civila in fata instantelor de judecata din Romania, iar pana la finalizarea unor astfel de actiuni in repararea prejudiciului moral, cererea nu poate fi analizata de CEDO.

Din pacate pentru propaganda mediatica ce a pornit impotriva mea, CEDO confirma faptul ca am fost indreptatita sa candidez in 2016, iar mandatul obtinut este legal.

Atitudinea mea constanta impotriva protocoalelor si abuzurilor m-a transformat intr-o tinta a unor publicatii care au urmarit cu orice pret stigmatizarea mea si denigrarea imaginii mele. In pofida tuturor acestor incercari, convingerile mele raman aceleasi, in sensul reformarii justitiei si ruperii legaturilor care s-au creat pe baza unor protocoale secrete.

* Cititi aici hotararea CEDO in cazul Stelutei Cataniciu (dosarul nr. 22717/17)

Comentarii

# alin date 6 December 2018 20:07 -5

mai precis, CEDO a zis doar ca doamna nu a avut avocati buni.

# DODI date 7 December 2018 00:24 +10

Este aceeași lucrătură care i s-a făcut și lui Mircea Diaconu. Doar că în cazul actorului, datorită impactului mediatic enorm în societate al cazului, niște judecători români nu au ținut cont de bilețelele de la SRI și i-au dat câștig de cauză în toate cele 17 procese. Pe de altă parte UE nu au ținut cont de aberațiile ANI și l-au menținut ca deputat pe actor.

# o mică precizare date 7 December 2018 12:04 -1

NU e vorba de aberație la ANI! STATUL PARALEL a făcut galerie lui HG, doar-doar o tăia calea la PE celui independent. Horia Georgescu: „Da, cred că am făcut parte din acel stat paralel, dar eu am făcut totul din bună credință. Gândiți-vă că instituțiile, clasa politică sunt praf. Nu se mai pot face construcții, nu se mai poate lucra la proiecte. Se rezolvă dispute personale prin instituții. Părerea mea e că lucrurile nu mai pot continua așa. Sesizările se făceau și în interiorul partidelor. Își făceau unii altora dosare. E impropriu să spui că Horia Georgescu a nenorocit ceva sau pe cineva. (..) Probabil unii trebuiau să devină țapi ispășitori. Nu eram nimic greșit că mă întâlneam cu directorul SRI și nu puteam pune la îndoială ce-mi spunea cel mai înalt om al statului... Eu am fost, să zicem un exponent al statului paralel, care timp de 9 ani am stat la masă cu aceste persoane și brusc am devenit un biet penal. Trebuiau sacrificate persoane spre binele altora”, B1TV

# Neanae date 7 December 2018 11:10 +1

Ce se intampla cu interpretarea ?!?! hotărârii CEDO in cazul Dnei Cătăniciu este un exemplu autentic de reducere a conexiunilor neurale ajunsă la grad de patologie colectivă. Am VRUT sa fac un exercițiu de verificare, m-am auto provocat dupa ce am auzit ca o droaie de jurnale au publicat fix contrariul hotărârii. Am citit in maniera superficiala textul, ducându-ma rapid la partea concluziilor, asa încât am ajuns la aceeasi concluzie precum incompetenții pierduți in marea superficialității (nici sa-mi curețe podul nu i-as chema pe acești pseudoidiotojurnalisti). Apoi am “buchisit” textul ... forțând câțiva neuroni in plus si cam un sfert de ora de concentrație. Recunosc ca nu e simplu pentru nimeni care nu e de “meserie”, dar nu e imposibil. Invit jurnaliștii si indivizii antrenați cu FB sa se caute la specialiști. Pe scurt, V-ATI TÂMPIT!

# Franklin date 7 December 2018 12:01 -4

Pana sa vada doamna Steluta fun franc de la ANI o sa vina dezastrul de la europarlamentarele de la primavera. O sa fie distractiv cu pesedeaua pe la 15-17%. Sa vezi atunci vorbe de fumoar

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva