18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANP cauta investitori pentru primul penitenciar privat! Puscaria va fi construita langa Ploiesti!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

28 April 2011 15:04
Vizualizari: 14879

De curand, premierul Emil Boc a declarat ca Executivul are in vedere realizarea unui penitenciar in regim de parteneriat public-privat, dupa modelul anglo-saxon. Numai ca nu se tie sigur daca va fi pe un astfel de model sau pe altul. Realizarea acestui proiect cade in sarcina Administratiei Nationale a Penitenciarelor care se va ocupa de tot ce tine de acest proiect. Directorul general al ANP, Ioan Bala (foto) a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca un penitenciar de acest gen este cat se poate de necesar in conditiile in care Romania a fost condamnata de atatea ori la CEDO si chiar si de unele instante din Romania pe tema conditiilor de detentie care nu corespund intru totul standardelor internationale.


Noul penitenciar la fi construit pe 24 de hectare din Berceni, localitate aflata langa Ploiesti. Acest teren a apartinut Ministerului Apararii. ”Deocamdaa, suntem in etapa de incredintare si evaluare proiect, chestiune care va fi realizata de catre structuri specializate in astfel de pareneriate public-private din alte tari. Inca nu stim exact cine se va ocupa. Va trebui realizat calculul cheltuielilor pe 15-25 ani, va trebui sa se tina cont de rata de schimb valutar, se va finaliza intreaga documentare. Pentru rezolvarea infrastructurii si dotarilor, banii vor fi privati. Prin acest nou tip de penitenciar se vor aduce si bani la buget. Evident ca investitorul isi va primi banii inapoi de la stat, dar nu toti odata, ci in transe”, ne-a mai declarat directorul general al ANP, Ioan Bala.

Intrebat din ce va scoate profit un astfel de investitor, Bala ne-a raspuns ca profitul poate fi realizat din folosirea detinutilor la diverse munci, se pot externaliza serviciile etc”.

Se stie la cat se ridica investitia, dar ANP nu are voie sa dea aceasta suma intrucat va fi vorba de o licitatie si de caiete de sarcini. Daca aceasta licitatie se va incheia pana la finele anului, pana in 2014 penitenciarul cel nou, in parteneriat, va fi finalizat.

 

Comentarii

# marean date 29 April 2011 08:37 +4

Eu zic sa se uneasca marile clanuri interlope si sa puna mana de la mana sa-si faca puscaria cum vor ei. :D

# Grig date 12 June 2011 01:09 0

Super. Bravo, Almanahe...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva