17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APEL LA DEMNITATE – Deputatul PSD Daniel Ghita nu va vota legea privind marirea indemnizatiilor pentru deputati si senatori: „Un parlamentar trebuie sa aiba constiinta si respect pentru cei care i-au acordat votul si increderea. Indemnizatiile parlamentarilor nu trebuie majorate. Nu voi vota majorarea indemnizatiilor. Nihil Sine Deo!” (Proiectul si expunerea de motive)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 September 2022 12:11
Vizualizari: 3034

Nu toti parlamentarii PSD sunt de acord cu majorarea indemnizatiilor pentru deputati si senatori.Unul dintre cei care se impotrivesc proiectului de lege in acest sens este deputatul PSD Daniel Ghita (foto). Vineri, 23 septembrie 2022, Ghita a anuntat ca va vota impotriva initiativei de act normativ.


Iata postarea de pe Facebook a lui Daniel Ghita (vezi facsimil):


Un parlamentar trebuie sa aiba constiinta si respect pentru cei care i-au acordat votul si increderea.

Indemnizatiile parlamentarilor nu trebuie majorate.

Nu voi vota majorarea indemnizatiilor.

Nihil Sine Deo! (n.r. nimic fara Dumnezeu)”.

 Mentionam ca proiectul legislativ a trecut de Senat miercuri, 21 septembrie 2022, cu 91 de voturi „pentru” (PSD, PNL, UDMR si AUR), 22 „impotriva” (USR) si 4 abtineri (senatori neafiliati). El vizeaza aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Mai exact, indemnizatiile lunare pentru cei care ocupa functii de demnitate publica, alese si numite vor creste de la 1 noiembrie 2022. Cuantumul brut al indemnizatiilor va fi stabilit prin inmultirea coeficientului prevazut de Legea salarizarii unitare nr. 153/2017 cu salariul minim pe economie pentru anul 2021. De exemplu, un parlamentar va beneficia de cresterea cu 2.000 de lei a salariului brut. Totodata, vor fi majorate cu 25% salariile si sporurile personalului de specialitate implicat in procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, al Parlamentului, Consiliului Legislativ si Administratiei Prezidentiale.


* Cititi aici proiectul de lege in forma votata de Senat

* Cititi aici expunerea de motive

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva