24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

APELUL PRIMARULUI NEGOITA – Primaria Sectorului 3 implementeaza proiectul “Extinderea sistemului de management integrat al deseurilor in Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti”. Robert Negoita: “Sa crestem rata de colectare selectiva”

Scris de: L.J. | pdf | print

11 December 2023 16:30
Vizualizari: 1568

Primarul Sectorului 3 al Capitalei Robert Negoita face un apel pentru cresterea ratei de colectare selectiva a deseurilor. Apelul facut in contextul in care Primaria Sectorului 3 implementeaza proiectul „Extinderea sistemului de management integrat al deseurilor in Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti”, proiect finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare.


 

Astfel, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, 11 decembrie 2023, Primaria Sectorului 3 aminteste ca pana in anul 2025 toate ghenele tubulare din blocuri trebuie desfiintate. In acest context, Primaria Sectorului 3 a amenajat deja 1.000 de containere pentru a incuraja colectarea selectiva pe trei fractii.


Iata comunicatul Primariei Sectorului 3:


“Primaria Sectorului 3 implementeaza proiectul 'Extinderea sistemului de management integrat al deseurilor in Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti'. Proiectul este finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, cod SMIS 150359.

Obligativitatea racordarii la normele europene de mediu

Obiectivul general consta in cresterea calitatii mediului in Sectorul 3 prin imbunatatirea sistemului de management integrat al deseurilor, in vederea indeplinirii tintelor legate de cresterea gradului de reciclare conform normelor in vigoare. Legislatia europeana prevede ca pâna in anul 2025 ghenele tubulare din blocuri sa fie desfiintate.

Containere cu descarcare automata

In acest context, Primaria Sectorului 3 pune in aplicare legislatia europeana. Concret, au fost amenajate 1.000 de containere pentru a incuraja colectarea selectiva pe 3 fractii. Zonele in care acestea au fost montate sunt selectate in functie de studiul geofizic realizat, precum si de numarul de locuitori care pot beneficia de ele. Conform tehnologiei de care dispun sistemele ingropate de colectare a deseurilor, nivelul de umplere a containerelor este monitorizat de senzori speciali.

Echipamentul corespunzator cuprinde, printre altele, containere cu o capacitate de 2,25 mc pentru colectarea deseurilor de sticla, containere de 2,25 mc pentru colectarea deseurilor textile, containere pentru deseurile periculoase, pubele cu o capacitate de 120 de litri pentru colectarea deseurilor reziduale din zona de case, pubele de 120 de litri pentru colectarea deseurilor reciclabile din zona de case.

Apelul primarului Robert Negoita la colectare selectiva

'Dintre numeroasele proiecte pe care le derulam pentru comunitatea Sectorului 3 aduc in prim plan dezvoltarea unui sistem de management integrat al deseurilor. Suntem prima administratie din tara care a implementat un sistem de pubele ingropate. Dezvoltam acum un sistem performant de colectare a deseurilor, format din pubele cu descarcare automata. Am montat peste 1.000 de unitati in Sectorul 3, care vor deveni functionale. Fac un apel catre locuitorii Sectorului 3 la colectare selectiva a gunoiului. Biodegradabile separat, peturi separat, asa este civilizat si in felul acesta protejam mediul inconjurator si economisim resursele', a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Totodata, reamintim ca locuitorii Sectorului 3 care au intrebari sau sesizari privind ridicarea deseurilor sau care doresc sa faca o programare pentru ridicarea deseurilor voluminoase se pot adresa Directiei Generale de Salubritate Sector 3. Liniile telefonice 0720.777.511/512/513/514/515 sunt deschise 24 de ore din 24”.

Comentarii

# Robert date 11 December 2023 17:07 -20

Daca autoritatile din strainezia si-au dresat cetatenii sa se comporte precum sclavii, nu inseamna ca si noi trebuie sa acceptam acelasi lucru. 1 - de ce trebuie sa fac EU selectia gunoiului si sa stau in casa mea, o saptamana cu o gramada de recipiente diferite, pentru gunoaie diferite, in conditiile in care eu PLATESC tocmai ca gunoiul sa-mi fie ridicat si transportat la groapa de gunoi? Daca la gropa de gunoi se face selectia si reciclarea gunoiului meu, ei mai castiga inca o caruta de bani in afara de ce le-am platit eu deja, din vanzarea produselor reciclate!! Daca tot trebuie sa fac eu selectia, de ce naiba mai platesc atata??? 2 - de ce se mai face de fapt o selectie a gunoiului, cand la groapa de gunoi, oricum, totul e aruncat de-a valma? Toate astea, doar ca sa-si bata joc niste cretini din "politica", impreuna cu niste "baieti destepti" din gunoaie, de mine, PE BANII MEI???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva