20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

APR SCAPA DE #REZISTENTI – Curatenie in Asociatia Procurorilor din Romania. Mai multi procurori din Brasov au plecat din APR. Printre ei se numara fostul procuror DNA Iulian Nica, cercetat penal dupa ce l-a retinut si i-a facut dosar Printului Paltin Sturdza pe stenograme falsificate grosolan, fosta adjuncta a lui Kovesi si semnatara a Protocolului PICCJ-SRI, Gabriela Scutea, dar si procurori care au cerut ca deciziile CCR sa nu se mai aplice. Se pune la cale destructuarea APR (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 October 2018 13:30
Vizualizari: 10639

Continua vestile bune pentru Asociatia Procurorilor din Romania, dupa demisiile lui Bogdan Gabor si ale altor procurori din Consiliul Director, si alegerea Elenei Iordache la conducerea APR. Un nou episod care poate duce la insanatosirea acestei Asociatii si transformarea ei intr-un organism care sa apere cu adevarat interesele procurorilor, nu care doar sa ingane si sa sustina interesele Sistemului odios care a condus tara cu teroarea catuselor, a avut loc joi, 3 octombrie 2018, data la care APR a scapat de o serie de procurori #rezistenti.


Astfel, mai multi procurori din Brasov au anuntat ca parasesc Asociatia. Nicio pierdere, daca ne gandim ca printre ei se regasesc fostul procuror DNA Iulian Nica - in prezent la Parchetul Tribunalului Brasov, cercetat penal in prezent dupa ce l-a retinut si i-a facut dosar Printului Paltin Sturdza pe baza unor stenograme falsificate grosolan -, procuroarea Gabriela Scutea (foto)fosta adjuncta a Laurei Kovesi in perioada in care aceasta conducea PICCJ si semnatara a Protocolului PICCJ-SRI din 2009 – sau procurori de la Parchetul Judecatoriei Brasov care au socat intregul sistem judiciar prin cererea lor halucinanta ca deciziile CCR privind legile din justitie sa se suspende, desi acestea sunt obligatorii.

Demisionarii deranjati de gestul de curaj si demnitate al APR

Foarte interesante sunt insa motivele invocate de acesti procurori. Practic, ele dovedesc, din punctul nostru de vedere, ca linia sanatoasa pe care a intrat APR dupa schimbarile de la varful Asociatiei a provocat o profunda nemultumire. Spre exemplu, unul dintre motivele invocate de procurorii din Brasov care si-au luat talpasita din APR a fost reactia Asociatiei dupa atacul de netolerat al ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, care a catalogat Inspectia Judiciara ca fiind o institutie manipulata politic. Or, respectivii procurori din Brasov sustin ca declaratiile acestui ambasador ar fi unele corecte, deci implicit acuza faptul ca Inspectia Judiciara ar fi una manipulata politic.

De asemenea, demisionarii acuza ordonanta de urgenta a Guvernului prin care practic s-a prelungit mandatul actualei conduceri a Inspectiei Judiciare, in conditiile in care este de notorietate ca o anumita grupare din sistem, inclusiv membri ai CSM, incearca cu disperare sa scape de sefii acestei institutii.

Nu in ultimul rand, cum era de asteptat, procurorii din Brasov acuza si alegerea Elenei Iordache in fruntea Asociatiei Procurorilor din Romania. Deloc surprinzator, daca tinem cont ca Elena Iordache a devenit tinta si subiectul unor critici din partea propagandei Sistemului ticalos, dupa ce a indraznit sa ii puna sub acuzare pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti.

Pe de alta parte, trebuie spus ca disensiunile dintre actuala conducere a APR si procurorii din Brasov ar fi ceva mai vechi. Mai exact, ele ar fi aparut pe fondul discutiilor referitoare la aberanta cerere despre care aminteam ceva mai sus, de suspendare a deciziilor obligatorii ale CCR.

Planul pentru destructurarea APR

Oricum, credem noi, plecarile acestor procurori reprezinta un pas inainte pentru asociatie, care, iata, se curata de procurori #rezistenti, caci multi dintre cei care au parasit APR se numara printre semnatarii memoriilor magistratilor activisti sau au fost demascati de presa ca facand parte dintre cei care s-au suit pe treptele Curtii de Apel Bucuresti ca sa protesteze impotriva modificarilor la Legile Justitiei. Este de asteptat insa ca in viitorul apropiat sa asistam si la alte plecari din APR - desigur: plecari ale unor procurori din aceeasi categorie.

De altfel, in mediile judiciare circula deja informatia ca aceste demisii fac parte dintr-un plan mai amplu, prin care se incearca destructurarea APR si crearea unei noi asociatii care sa sustina interesele Sistemului ticalos si ale Noii Securitati. Exista deja un personaj cunoscut in interiorul parchetelor, chiar din DNA, care a demarat procedurile pentru infiintarea unei noi asociatii, in care sa fie racolati cat mai multi membri ai APR.

In acelasi timp insa, din informatiile pe care le detinem, in contextul in care APR a renuntat sa mai fie o portavoce #rezist, in asociatie au avut loc in ultimele zile mai multe inscrieri ale unor procurori.

Iata comunicatul procurorilor din Brasov care au plecat din APR:


Comentarii

# Canarul date 4 October 2018 14:24 +7

O veche vorba romaneasca spune ca tacerea e de aur. O scurta vizita prin declaratiile de interese si SOC! Multi din enumerati sunt pasibili de fals in declaratii ptr ca nu si-au declarat apartenenta la APR. Eh acum nu ne mai luam de la atata! :)

# Keep cool ! date 4 October 2018 18:22 +1

Brasovu' e locul in care nu s-a intamplat, nu se intampla si nu se va intampla nimic ! Par exemplu, un judecator ce a declarat ca nu a colaborat cu vechile organe, a fost dovedit pe invers. .... Culmea, de ani de zile, inca mai functineaza pe la nu's ce instanta din Bv, asteptand penzia grasa si dans hotarari - vreau sa cred - dupa cum ii dicteaza constiinta . Cum iti scriam, ...

# Edelweiss - Primul postac din Ro condamnat pentru comentarii date 4 October 2018 20:09 +1

Ba nu! Te contrazic! Brașovul este locul unde acum vreo 40 de ani, într-o familie de țâgani ceangăi, rupți în cur, s-a născut ilustra, augusta și olimpiana bucșa gabriela. Nefericită creatură, zămislită sub zodia rroma, care peste ani și ani va deveni judecăcătoare de post (judecă numai marți și vineri) la Judecăcătoria Rădăuți. Dar, ce mai mare realizare a acestei pirande csango din systemul judiciar - Vicol (fosă Bucșa) Gabriela îl reprezintă plângerea penală formulată împotriva mea, în oct. 2014, plângere prin care m-a acuzat de comiterea „Ultrajului” prin postări pe ediția electronică a Monitorului de Suceava. Plus acuzația de hărțuire, funcție de postări pe profilul meu FB, profil în care momâia csango NU AVEA ACCES, fiind introdusă în lista de blocare. Deci Brașovul excelează printr-un eveniment: a dat-o lumii pe judecătoarea cu afinități pesediste VICOL GABRIELA, ce care a reușit cu sprijinul colegilor săi ceea ce n-au reușit marii despoți ai lumii: SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ INTERNETULUI,

# Cocardel date 4 October 2018 21:49 -3

Haules moooo,je ne suis tagani,daistea cu fer ,noi suntem rrrrromi ,si nu ne pute pielea,manca't'as lu mata nasturii de la mundir,mo.

# Edelweiss - Amenințător în „situație ce nu echiv. prezența” date 4 October 2018 23:59 +2

Momâie csango, tu ești, ulitură? Sau îi văr-tu de șatră - bucșa andrei-sebastian - prostovanul ăla de-o scornit cel mai tâNpit argument juridic „... expresia „Plaivazul meu de calibru mare”, exprimată de inculpat, constituie bănuiala rezonabilă a posesiei unei arme de foc” :eek: ? Ptiu, răpănoșilor, iepuri-v-ar Aghiuță să vă iepurească! Iaca sinteză a indignării îndreptățite: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/01/who-why.html

# Tincuta date 4 October 2018 14:37 +1

Mi-am pus busoic'n par, cu aghiasma m-am dat si din zori m-am tamaiat ! Uite asa !

# DODI date 4 October 2018 15:12 +4

Așa cum după 89 mulți procurori comuniști au devenit peste noapte democrați (macovei, tractoristul șef lăzăruc, lascu, etc,) acum , peste noapte au devenit corectitudinea întruchipată. ei nu au auzit și nu s-au folosit de protocoale, nu au supt lapte de mamă comunistă și, în general, ei sunt neprihăniți și neînțeleși. Societatea este bolnavă că nu le recunoaște meritele, calitățile lor umane și nu-i apreciază la valoarea lor închipuită. Așa se întâmplă când se confundă VERSATILITATEA cu VERTICALITATEA.

# Dorina date 4 October 2018 15:39 0

Modul in care TV cu sediul in Brasov... avea controlul pe Justitie, pe DNA si penalisti! Impreuna cu SRI Brasov si Cerbii de la MAN... faceau echipe ideale… Pentru coloratura niste MAI-sti… sa aiba tot spectrul justitiar… verde, albastru, gri si nuantat cu negru sau alb... Cooptau cate un stomatolog sau rider si gata puteai sa iti sapi groapa singur! Primarul si el colorat in gama necesara… Dirijor Cucuveau Mov! Cherhanalele pline pana la refuz, taraful, pasarile si bucatele...

# Ionescu date 4 October 2018 16:32 +1

Cum ați lăsat-o mai moale cu examenul din 16 septembrie pentru promovarea pe funcții de execuție va supun atenției faptul ca procurorii CA Brașov au avut subiectele cu aproximativ 2 săptămâni înainte de examen.. De fapt judecătorul care a elaborat subiectele își desfășoară Activitatea în cadrul acestei curți de apel

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva