23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APRECIERI POZITIVE PENTRU NOUL COD AL INSOLVENTEI - Presedintele INPPI Simona Milos: „Legea insolventei raspunde in mare masura asteptarilor tuturor celor implicati in astfel de proceduri”. Liderul echipei de redactare a Codului Insolventei Ana-Irina Sarcane: „Principiile Bancii Mondiale au fost principala sursa de inspiratie la redactarea codului”. Managerul de tara al BM pentru Romania, Elisabetta Capannelli despre Codul insolventei: „Reforma sanatoasa a legislatiei insolventei”

Scris de: E.D. | pdf | print

3 June 2014 14:52
Vizualizari: 16301

Ministerul Justitiei, Comisia Juridica de disciplina si imunitate a Camerei Deputatilor si Banca Mondiala au organizat, la finalul saptamanii trecute, un eveniment in cadrul caruia a fost diseminat raportul privind respectarea standardelor si codurilor in cadrul procedurii insolventei in Romania, precum si a regimului dintre creditor si debitor. La evenimentul desfasurat la Palatului Parlamentului au participat alaturi de reprezentatii consortiului care a elaborat noua Lege a insolventei si reprezentanti ai Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI) condus de avocata Simona Maria Milos si ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), precum si judecatori, practicieni in insolventa, avocati, contabili, bancheri, membri ai Parlamentului si oficiali ai Ministerelor.


In cadrul conferintei au fost analizate progresele inregistrate in domeniul insolventei si regimul drepturilor creditorilor si ale debitorilor, dupa ce in luna aprilie 2014, a fost predat autoritatilor Raportul privind procedura Insolventei in Romania, care a inclus multe dintre recomandarile care au fost partajate cu autoritatile de la stadiul de proiect, si care au fost luate in considerare in noua lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa adoptata recent de catre Parlamentul Romaniei.

Managerul de tara al Bancii Mondiale pentru Romania, Elisabetta Capannelli: „Analizele sunt premise pentru o reforma sanatoasa a legislatiei insolventei”

Potrivit unui comunicat de presa al INPPI din data de 3 iunie 2014, in cadrul evenimentului au fost discutate problemele care ar putea necesita o monitorizare sau reforme suplimentare pentru a imbunatati eficienta procesului insolventei si a regimului privind drepturile creditorilor si au identificat noile evolutii internationale relevante pentru cadrul de insolventa din Romania.

Prezent la eveniment, manager de tara al Bancii Mondiale pentru Romania, Elisabetta Capannelli, a apreciat ca in urma efectuarii unor evaluari cu privire la legea insolventei s-a concluzionat ca reforma in acest domeniu este una „sanatoasa”: “Raportul de evaluare a procedurii insolventei si a regimului creditor-debitor in Romania, care este prezentat astazi, a fost initiat ca un proiect de asistenta tehnica finantat de Banca Mondiala pentru Ministerul Justitiei. Am comparat legea insolventei si regimul creditor - debitor din Romania cu cele mai bune practici internationale si am facut o evaluare a legislatiei interne cu privire la legea insolventei elaborate de catre consortiul castigator al proiectului Codul Insolventei. Ambele analize au fost premisele pentru o reforma sanatoasa a legislatiei insolventei."

Conform comunicatului de presa al INPPI, la randul sau, liderul echipei de redactare a Codului Insolventei si membru in Consiliul stiintific al INPPI, Ana-Irina Sarcane, a precizat ca sursa de inspiratie care a stat la baza redactarii Codului insolventei a fost data de principiile Bancii Mondiale: “Principiile Bancii Mondiale au fost principala sursa de inspiratie la redactarea codului, acestea fiind unanim recunoscute ca reprezentand cea mai echitabila si judicioasa abordare atat pentru creditori cat si pentru debitori.“

Presedintele INPPI Simona Milos: " Dezbaterile au fost aprinse pe baza acestui subiect, dar au dus la o lege echilibrata, care raspunde in mare masura asteptarilor tuturor celor implicati in astfel de proceduri”

Prezenta la eveniment, presedinta INPPI avocata Simona Milos a apreciat ca proiectul Legii insolventei raspunde in mare masura asteptarilor celor implicati in astfel de proceduri: Personal, ma bucur ca am avut ocazia de a fi parte dintr-o echipa extraordinara si de a lucra intr-un proiect cu atat de multe provocari. Ne onoreaza aprecierile si recunoasterea eforturilor consortiului de catre reprezentantii Bancii Mondiale. Dezbaterile au fost aprinse pe baza acestui subiect, dar au dus la o lege echilibrata, care raspunde in mare masura asteptarilor tuturor celor implicati in astfel de proceduri - debitori, creditori bancari, bugetari sau furnizori de utilitati.

Potrivit comunicatului de presa al INPPI, in incheiere judecatorul Leif M. Clark de la Banca Mondiala a apreciat Noua Lege a insolventei ca fiinduna sofisticata la nivelul legislatiei europene.


Comentarii

# Mihaii date 3 June 2014 22:16 +1

Bine ca tot mintiti lumea cu faptul ca voi reorganizati si ajutati debitorii sa-si revina, contribuind la dezvoltarea unui mediu de afaceri sanatos... Lumea nu stie ca potrivit ONRC, doar 2% din insolvente faceti reorganizari iar restul de 98% sunt falimente direct. Legea falimentului nu legea insolventei. Ii ajutati pe toti golanii sa evite creditorii, ii sfatuiti ce si cum sa faca, pacaliti pe toata lumea. Urmeaza arestari de lichidatori + judecatori sindici. Meritati lucrul asta lichelelor!

# cel mic date 5 June 2014 09:26 -2

Bine ca l-ati pozat pe Florin Motiu. Unde este amanta pentru care a mituit toata Timisoara si tot Bucurestiul sa o bage in notariat? Merita o poza si cu ea.

# DNA date 4 June 2014 11:39 +3

Stimati practicieni in insolventa, va asteptam cu autodenunturile si cu denunturile pana pe data de 1 iulie, apoi trecem noi la curatenie...De la data de 1 iulie nu mai sunt valabile autodenunturile!!!!

# TITULESCU date 4 June 2014 17:41 +2

INSOLVENTA ESTE O HOTIE FARA MARGINI SI FARA PRECEDENT E INFRACTIUNE PE FATA , FARA JENA TOT SISTEMUL DE FUNCTIONARE IN SINE , I-ATI VAZUT PE CATIVA FAINA,ROCHITE, CARNITA, 1.000.000 EURO ,CE POATE SI DEBITORUL SA MAI DEA. SI MODUL DE NUMIRE AL LICHIDATORILOR TOT HOTOE SI INFRCTIUNI PE FATA REPREZINTA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva