24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AR FI O CRIMA DE PRESA – Clubul de Presa reactioneaza dupa ce s-a cerut inchiderea postului Realitatea Plus: „Clubul de Presa asista cu stupoare la o fapta ce nu s-a mai petrecut pana acum in Romania: o veritabila crima de presa. Un trust media 'Cain' si-a propus sa-si asasineze 'fratele'. Pur si simplu. Doar pentru ca dreptul la libera exprimare nu mai trebuie sa existe!... Clubul de Presa se declara solidar si cu Anca Alexandrescu”

Scris de: L.J. | pdf | print

24 November 2023 16:58
Vizualizari: 5277

Clubul de Presa solicita public Consiliului National al Audiovizualului sa nu se faca partas la o veritabila crima de presa impotriva televiziunii Realitatea Plus si in special a jurnalistei Anca Alexandrescu (foto).Intr-un comunicat emis vineri, 24 noiembrie 2023, Clubul de Presa – prin ziaristul Bogdan Comaroni – cere CNA sa nu dea curs solicitarii venite din partea companiei Clever Media Network de suspendare sau chiar ridicare a licentei pentru Realitatea Plus, pe motiv ca realizatoarea Anca Alexandrescu a preluat in propria emisiune – „Culisele statului paralel” – o dezvaluire facuta de catre jurnalistul Liviu Alexa in legatura cu achizitia companiei Telekom de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.

In acelasi context, Clubul de Presa anunta ca o va sprijini pe Anca Alexandrescu inclusiv cu asistenta juridica.


Realitatea Plus a castigat un proces cu CNA


Inainte de a va lasa sa cititi apelul Clubului de Presa, mentionam ca tot vineri, Realitatea Plus a obtinut in prima instanta anularea unei amenzi de 15.000 de lei primite de la CNA. Mai exact, judecatorul Ionut Militaru de la Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat sanctiunea dispusa de catre autoritatea de reglementare in 21 februarie 2023 pentru simplul motiv ca in decembrie 2022 Anca Alexandrescu si-a permis sa vorbeasca, in doua editii ale propriei emisiuni, despre efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID. (Gasiti decizia CNA anexata la finalul articolului.)


Prezentam minuta sentintei CAB din dosarul nr. 1864/2/2023:


Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta S.C. GEOPOL INTERNATIONAL S.R.L. in contradictoriu cu paratul CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI. Anuleaza Decizia nr. 176/21.02.2023.

Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata – taxa judiciara de timbru. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmand a se depune la sediul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, azi, 24.11.2023”.


Redam intregul comunicat al Clubului de Presa:


Clubul de presa, apel catre CNA sa NU fie partas la crima de presa. Presiunile asupra jurnalistilor trebuie sa inceteze! Facem SCUT in fata jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presa asista cu stupoare la o fapta ce nu s-a mai petrecut pana acum in Romania: o veritabila crima de presa. Un trust media 'Cain' si-a propus sa-si asasineze 'fratele'. Pur si simplu. Doar pentru ca dreptul la libera exprimare nu mai trebuie sa existe!

Clever Media Network (CMN), contrar titulaturii, intr-o lipsa totala de intelepciune manageriala, a cerut Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa interzica postul de televiziune Realitatea PLUS pentru ca in emisiunea realizatoarei Anca Alexandescu s-au reluat dezvaluiri si s-au facut comentarii jurnalistice despre ancheta lui Liviu Alexa, sustinuta de probe, cu privire la preluarea de catre mogulul Zoltan Teszari a pachetului de comunicatii al Telekom, din care rezulta o grava atingere la adresa securitatii nationale, motiv de convocare a CSAT. Dar si de dezbatere publica.

Acest artificiu de preluare si de instalare de monopol (inclusiv media) cu posibila finantare din exteriorul tarii e realizat prin acelasi personaj – Adrian Tomsa – care detine si CMN, companie care are in portofoliu mai multe licente TV – intre care si Prima TV – si site-uri online (in asociere cu Orlando Nicoara – reclamantul lui Alexa, despre care caz Clubul de Presa a emis ieri un comunicat referitor la tentativa josnica de intimidare si santajare a jurnalistului).

Clubul de Presa se declara solidar si cu Anca Alexandrescu, pe care o va sustine in toate demersurile sale, nu numai declarativ, ci si cu asistenta juridica prin grupul nostru de avocati (la fel ca si in cazul ziaristului de investigatii Liviu Alexa) si atrage atentia CNA sa nu se faca partas la o astfel de crima, chiar daca interesele politice si 'operative' din spatele cazului le-ar cere-o imperios.

De asemenea, Clubul de Presa cere CNM sa inceteze orice presiuni asupra jurnalistilor si sa nu mai atenteze asupra libertatii de exprimare, indiferent de situatie.

In acelasi timp, Departamentul de Investigatii al Clubului de Presa, care cuprinde numerosi ziaristi de notorietate, va sustine, inclusiv cu probe jurnalistice si cu cercetari specifice, extinderea acestei anchete pana la aflarea intregului adevar.

In numele Clubului de Presa,

Bogdan Comaroni

24.11.2023”.


* Cititi aici Decizia CNA nr. 176/2023, anulata de CAB

Comentarii

# Jos labele de pe Anca Alexandrescu ! date 24 November 2023 18:54 +13

Jos nazismul ! Arahat , Citu, Tataru, Voiculescu, Bulannis, Baciu - in puscarie pentru terorism national cu tentativa de genocid !

# Dragoș Vasile date 25 November 2023 09:24 +8

Preluarea Telekom ,nu este o operațiune comercială? In ceea ce privește ,,atentat la siguranța națională" ,faceți bine și aduceți probe;pe vorbe și supoziții nu se pot lua decizii Apoi sa presupunem că se face acizitia și va funcționa Clevar sau cum o sa i spune ,nu exista atitea organisme de reglementare ,inclusiv în audio vizual? Daca o sa calce pe bec ,li se poate ridica lor licență și pe veci! Pt dv am o întrebare:care este situația postului Realitatea cu cele 17 mil euro datorate statului? Sa fim corecți ,pina la capăt! Sănătate și emisiuni bune!

# Adrian date 25 November 2023 14:46 -1

Jos comuniștii

# santinela date 26 November 2023 07:41 +8

Auziti "terorism national cu tentativa de genocid" ,ce mai doare prostia la unii ! Lasand la o parte plecarea de neuroni pe campii putem constata totusi ca existenta CNA-ului in forma actuala ,adica cu atatia bagatori de seama cu rang si salarii de secretar de stat nu-si are rostul. Ziaristii bat campii,foarte bine, sa raspunda in instantele de judecata nu sa fie trasi la raspundere de niste papagali numiti politic !

# cetatean de moda veche date 27 November 2023 08:21 0

In toate aceste "demonstratii de EU pot" CETATEANUL si drepturile sale semnifica ceva? macar pur declarativ? AUTORITATEA SUPREMA IN STATUL ROMAN - CETATEANUL- REPREZINTA "CEVA" IN FATA ORGANELOR ADMINISTRATIVE SI A AUTORITATILOR NUMITE? Acesti" EU POT" cand raspund pentru abuzurile facute prin "deturnarea " adevarului? Cand raspund pentru infractiunile "protejate" si furturile IN SUMA a catorva BUGETE NATIONALE? Nu convine cand "VOTANTUL" IA LA CUNOSTINTA DE "COTIDIANUL REAL" IN CARE TRAIESTE? "Modelele" care "NU AU AVUT GHINION" TREBUIESC facute publice, deoarece pentru cetatenii Romaniei Ei sunt adevaratele "vedete" nationale! Am urcat pana la nivelul de "SPAIMA SCHENGEN". MARETE REALIZARI! ,cu"Autoritatile" suntem in SCHENGEN prin circulatia libera a "N" condamnati in Europa. Bineinteles cu cetatenii "de rand" mai dureaza. Ei au ghinion ,"e infractori" si prosti!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva