19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARAFAT FOLOSESTE DIVERSIUNEA IOHANNIS – Raed Arafat se impauneaza ca DNA l-a anuntat ca nu este suspect sau inculpat in niciun dosar. Totusi, DNA nu i-a spus lui Arafat daca este cercetat intr-un dosar in care nu s-a inceput urmarirea penala in personam. “Comandantul actiunii” foloseste diversiunea lui Iohannis, care a pretins ca nu a avut dosar penal intrucat a fost doar suspect, nu inculpat

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 September 2020 16:46
Vizualizari: 4248

Comandantul actiunii” Raed Arafat (foto) a iesit la atac. Impotriva jurnalistilor care au dezvaluit ca acesta ar fi vizat cel putin intr-un dosar la DNA.Incercand sa demonteze informatia cum ca ar fi implicat intr-o ancheta a parchetului anticoruptie, Arafat a prezentat un raspuns primit din partea DNA in care este informat ca nu are calitatea de suspect sau inculpat in nicio cauza (vezi facsimil):

 

Ca urmare a atacurilor continue aduse la adresa mea, diseminate opiniei publice de catre postul de televiziune Romania TV, prin care, pe baza unor informatii care ar fi date pe surse, numele meu ar aparea in dosare de coruptie instrumentate de DNA, am inaintat saptamana trecuta Directiei Nationale Anticoruptie o adresa in vederea stabilirii daca ma aflu in calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar penal aflat pe rolul institutiei amintite anterior. Astazi, in urma raspunsului DNA, pe care il atasez mai jos, se constata clar ca numele meu NU apare asociat vreunei calitati de suspect sau inculpat in cauzele penale instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie. Doresc sa multumesc celorlalti reprezentanti media care nu au preluat aceste informatii neprobate, neadevarate, care au rolul evident de a-mi prejudicia imaginea publica”.

 

 

Diversiunea Iohannis, folosita de Arafat


Pe langa faptul ca din cate cunoastem noi niciun jurnalist nu a sustinut ca Arafat ar fi suspect sau inculpat intr-un dosar DNA, “Comandantul actiunii” uita un lucru foarte important. Acela ca DNA i-a comunicat intr-adevar ca nu este suspect sau inculpat, insa nu i-a comunicat daca este cercetat intr-un dosar in care nu a fost inceputa urmarirea penala in personam. Caci exista posibilitatea ca Raed Arafat sa fie cercetat in prezent intr-un dosar aflat in faza in rem, fara sa fie pus deocamdata sub urmarire penala.

Modul in care a procedat Raed Arafat ne aduce aminte de diversiunea facuta de presedintele Klaus Iohannis in momentul in care a incercat sa acrediteze ideea ca nu a avut niciodata dosar penal. Asa cum Lumea Justitiei a prezentat, in 27 octombrie 2016, Klaus Iohannis a sustinut ca: “Eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal. Nu am fost urmarit penal, nu am avut dosare”. A doua zi, vineri 28 octombrie 2016, Lumea Justitiei a prezentat dovada imposturii lui Klaus Iohannis, publicand un document oficial al DNA, prin care se confirma ca Iohannis a fost urmarit penal. A urmat o noua reactie a lui Klaus Iohannis in care acesta, prin intermediul Administratiei Prezidentiale, a transmis ca: Presedintele nu a avut calitatea de inculpat in dosarele respective, ci doar de invinuit, care este in penal notiunea generala pentru orice persoana impotriva careia se face o plangere penala. Importriva presedintelui nu s-a pus in miscare niciodata o actiune penala” (click aici pentru a citi).
Practic, Iohannis a sustinut ca nu a avut dosar penal intrucat nu a fost niciodata inculpat, ci doar urmarit penal. Asa si Raed Arafat, care sustine ca nu e suspect sau inculpat, omitand ca exista posibilitatea de a fi cercetat de DNA intr-un dosar aflat in rem in care nu s-a declansat urmarirea penala in personam.

Comentarii

# vaduva date 9 September 2020 20:38 +2

la cate notiuni de drept are Comandantul Inactiunii, imi vine sa mor de ciuda ca am iesit pentru acest INDIVID spion Mossad in Piata Universitatii. nici nu mira pe cineva ca nu stie ce e ala suspect sau inculpat.... :D :lol: cand o sa aiba nevoie de av. Piperea, mai ramane sa vorbim....ca sigur av. Piperea nu are nevoie de comandant :lol:

# xyz date 9 September 2020 23:24 0

Cum spunea Cosbuc: "Cristosi sa fiti, nici in pamint nu veti scapa!"

# Baran Gheorghe date 10 September 2020 08:04 +5

Invinuit este un termen specific vechiului cod penal , suspect si inculpat sunt termeni pe NCP . Urmarirea penala a persoanei este negata usor prin jocuri de cuvinte . Prin logica plastica e cum ar zice unul " jur ca nu am dat cu piatra" , in sinea lui stiind ca a aruncat piatra , mai trebuie stabilita directia.

# Obs date 10 September 2020 11:17 0

Mare caracter si acest Arafat !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva