12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARESTAREA AVOCATULUI, RESPINSA DE CAB – Avocatul Petre Enache din Baroul Bucuresti, retinut de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in dosarul privind casele luate pe documente falsificate, ramane in libertate. Curtea de Apel Bucuresti a refuzat sa emita mandat de arestare, plasandu-l pe Enache sub control judiciar si interzicandu-i sa exercite profesia de avocat

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 March 2024 16:58
Vizualizari: 3349

Retinut de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, in dosarul privind reteaua care se ocupa cu obtinerea de imobile care au apartinut unor persoane decedate si vanzarea lor ulterioara, avocatul Petre Enache din Baroul Bucuresti va fi anchetat in libertate. Curtea de Apel Bucuresti a respins joi seara, 14 martie 2024, cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele avocatului Enache.


 

In schimb, Curtea de Apel Bucuresti a dispus plasarea lui Petre Enache sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile. Totodata, CAB i-a interzis sa exercite profesia de avocat, Petre Enache neavand voie nici sa intre in vreun birou notarial sau de executor judecatoresc din Romania.

Prin aceeasi incheiere, Curtea de Apel Bucuresti a respins si cererea DNA de arestare al unui al doilea inculoat, acuzat de instigare la abuz in serviciu, uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si marturie mincinoasa, acesta fiind la randul sau plasat sub control judiciar.

Solutia CAB poate fi contestata de DNA la Inalta Curte.


Avocatul Petre Enache a fost retinut de DNA intr-un dosar instrumentat de Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie (Sectia a II-a DNA, condusa de procurorul Ionut Ardeleanu - foto), cauza inceputa insa de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Dosarul vizeaza o retea care se ocupa cu obtinerea de imobile care au apartinut unor persoane decedate si vanzarea lor ulterioara. Totul s-ar fi facut cu documente falsificate pe baza carora notari si executori judecatoresti, actionand fara vreo vinovatie, emiteau certificate de mostenitori sau procedau la realizarea unor executari silite, demersuri ce prejudiciau mostenitorii legali ai persoanelor decedate, indreptatite sa intre in posesia imobilelor. Conform DNA, prejudiciul obtinut de aceasta grupare de pe urma vaznarii caselor ar fi de 1,3 milioane lei (click aici pentru a citi mai multe detalii).


Iata minuta incheierii Curtii de Apel Bucuresti (dosar 1782/2/2024):


“Solutia pe scurt: in baza art. 227 C.p.p. respinge propunerea Pachetului de pe langa I.C.C.J. – D.N.A. – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatii Enache Petre si Sprincenatu Nicolae-Florin. In baza art. 227 al. 1 C.p.p. rap. la art. 227 al. 2 C.p.p. si la art. 202 al. 4 lit. b C.p.p. ia fata de inculpatii Enache Petre (DATE) si Sprincenatu Nicolae-Florin (DATE) masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, incepand din data de 14.03.2023 pana la data de 12.05.2024 inclusiv. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatilor, daca nu sunt retinuti sau arestati in alta cauza. In baza art. 215 al. 1 C.p.p., pe durata masurii controlului judiciar, inculpatii trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati; b) sa informeze de indata instanta de judecata sau organul judiciar in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea- sectia de politie in a carei raza teritoriala isi au locuinta, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati. In baza art. 215 al. 2 C.p.p., pe durata masurii controlului judiciar, inculpatii Enache Petre si Sprincenatu Nicolae-Florin sunt obligati: a) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei; b) sa nu se deplaseze la niciun birou notarial sau de executor judecatoresc de pe teritoriul tarii; c) sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele de existenta; d) inculpatul Enache Petre sa nu exercite profesia de avocat; f) sa nu se apropie de ceilalti participanti la savarsirea presupuselor infractiuni: Vlad Decebal Mihai Alexandru (DATE), Mogos Irina (DATE), Sprinceantu Calina (DATE) (cu exceptia inculpatului Sprincenatu Nicolae-Florin), Stefanescu Melania Olimpia (DATE), Kurbissa Jamal (DATE), Velea Tincuta (DATE), Rauta Carmen Paula (DATE), Croitoru Angela (DATE), Vasiluta Marian (DATE), Sprincenatu Catalin-Ionut, (DATE) (cu exceptia inculpatului Sprincenatu Nicolae-Florin) si martorii care vor fi individualizati in dosarul de urmarire penala nr. 375/2/P/2023. In baza art. 215 al. 3 C.p.p. atrage atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 14.03.2024, ora 17:50. Document: incheiere finala (dezinvestire) 14.03.2024”.

Comentarii

# Io date 17 March 2024 11:55 -4

Iar Ploiesti ? Ce conteaza ca oamenii au ramas pe drumuri si datorii la banci ? Altiis-au imbogatit cu meleoane de ieuro, escrocand? Sa nu deranjam inculpatii .....poate se prescrie ...

# Gabriela stoian date 21 May 2024 00:35 0

Petre Enache ma excrocat cu 2000€ pentru un proces pe care nici nu la început, am făcut plângere la Baroul avocatilor și va trebui să-mi ferirla măcar jumătate, dar nu se sinchisește.. Cu Tupeu mi-a spus ca nu a-mi da nimic. Când a fost chemat la barou a spus tot felul de minciuni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva