13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARESTAREA LUI DUMBRAVA – Avocatul Aurelian Pavelescu cere Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI sa sesizeze Parchetul Militar dupa marturiile generalului Dumitru Dumbrava privind legaturile cu judecatorii si procurorii din campul tactic: ”Dumbrava nu mergea sa dea sfaturi, ci sa dea ordine!... El si subordonatii din SRI comandau magistratilor solutii!... Dumbrava si magistratii care au colaborat cu el trebuie arestati preventiv”. La SRI e tacere totala

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 November 2017 15:47
Vizualizari: 14319

Generalul SRI Dumitru Dumbrava (foto 1) trebuie arestat de urgenta dupa afirmatiile extrem de grave facute in timpul audierii din Comisia de control a activitatii SRI, unde a recunoscut colaborarea cu judecatorii si procurorii din “campul tactic” (click aici pentru a citi). O spune cat se poate de clar cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu (foto 2), acesta precizand ca nu doar Dumitru Dumbrava ar trebui sa ajunga dupa gratii, ci toti procurorii si judecatorii care au colaborat cu acesta.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri 24 noiembrie 2017, avocatul Aurelian Pavelescu arata ca generalul SRI Dumitru Dumbrava nu se intalnea cu procurorii si judecatorii din campul tactic pentru a da sfaturi, ci pentru a da ordine. In opinia lui Pavelescu, Dumitru Dumbrava si subordonatii sai din SRI administrau probe si dadeau solutii cot la cot cu magistratii. Mai mult, Aurelian Pavelescu sustine ca Dumitru Dumbrava, procurorii si judecatorii cu care generalul SRI a colaborat nu pot fi lasati in libertate intrucat pot zadarnici aflarea adevarului, distruge probe si influenta martori.


Evident, nimeni nu se va atinge, credem noi, de generalul Dumbrava sau de colaboratorii acestuia. De altfel, impotriva lui Dumbrava nu a fost luata nici macar o masura la nivelul SRI, el continuand sa detina functia de secretar general al Serviciului. Iar la SRI este tacere totala, neexistand vreo pozitie in legatura cu marturia lui Dumbrava despre implicarea Serviciului in actul de justitie.

Iata postarea avocatului Aurelian Pavelescu:

Un jurist de la Cluj, Radu Chirita, a opinat ca, dupa declaratiile date in fata Comisiei de control SRI, generalul Dumitru Dumbrava trebuia arestat preventiv! Absolut de acord!

Dumbrava a recunoscut in mod expres ca a influentat procurori si judecatori in solutionarea dosarelor, ceea ce este interzis prin lege. Statutul magistratilor interzice inclusiv magistratilor sa infuenteze alti magistrati in solutionarea dosarelor de orice fel: cu atat mai mult ofiteri de informatii sau orice alte persoane. Daca o persoana, indiferent de statut, influenteaza magistrati - si nu numai, ci si functionari publici sau politicieni, avand un interes, imediat este pus sub acuzatia de trafic de influenta. Daca persoana detine o functie publica, abuz in serviciu, dar si infractiunile impotriva justitiei.

Judecatorii si procurorii se pronunta exclusiv in temeiul si in numele legii, de aceea legea le garanteaza inamovibilitatea si independenta. Iar nu la sfatul, sugestia, presiunea unor persoane!

Dar cum ar fi putut Dumbrava sa-i sfatuiasca pe magistrati? Este indiscutabil ca acesta cunostea piesele dosarului si participa efectiv la administrarea probatiunii si interpretarea probelor! Cum adica? Si avocatul? Principiul contradictorialitatii a fost inlaturat! Pai, daca legea ar fi permis, atunci SRI ar avea calitate de participant la procesul penal, sa vina in sala de judecata si sa intre in dezbateri, sa puna concluzii!

Dumbrava nu mergea sa dea sfaturi, ci sa dea ordine! Dupa ce, in prealabil, el si subordonatii din SRI, ilegal, administrau probe si dadeau solutii in dosare, umar la umar cu magistratii, ba, mai mult, comandau magistratilor solutii! Ca SRI este o institutie militara!

Dumbrava si magistratii care au colaborat cu el trebuie arestati preventiv pentru ca, in functiile pe care le detin, pot zadarnici aflarea adevarului, distruge sau falsifica probe, influenta martori etc. Comisia de control al SRI trebuie sa sesizeze imediat Parchetul militar!

Comentarii

# Magdalena Valentina Feru date 24 November 2017 15:58 +19

Macar suspendati ca sterg probe care sunt necesare anchetei penale. Comisia de control al SRI trebuie sa sesizeze Parchetul General.

# Maria date 24 November 2017 17:51 +1

Magdalena Valentina Feru: Cu multa parere de rau, dar sa ai incredere in Parchetul General cu Augustin Lazar la conducerea acestuia e ca si cum ai arunca la cosul de gunoi toate probele apararii dintr-un proces. Tot ce a trecut pe la acest parchet (si le afecta in vreun fel interesele de casta) s-a clasat in secunda doi.

# coco date 25 November 2017 11:24 +4

http://raduchirita.ro/ Jur! Citesc cu ochii scoşi din orbite o ştire de ieri: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22127255-generalul-sri-dumitru-dumbrava-confirmat-comisia-sri-cunoaste-colaborat-procurorul-lancranjan-dar-neaga-ajutat-cariera.htm. Cică dl. general SRI a fost frecvent pe la parchete şi la instanţe să dea sfaturi juridice procurorilor şi judecătorilor implicaţi în dosare în care SRI interes. 24 de ore mai târziu, domn general e încă în funcţie, numele procurorilor şi al judecătorilor care au avut nevoie de consiliere din partea sa nu este cunoscut, iar CSM-ul, Danileţ şi Moise Guran încă luptă cu legile justiţiei. Pentru mine e cam târziu, dar jur că o să fac orice posibil ca ai mei copii să trăiască într-o ţară în care la 24 de ore de la o asemenea declaraţie dl. general ar fi în arest preventiv, procurorii şi judecătorii consiliaţi ar fi măcar suspendaţi din funcţie, iar ONG-urile ar protesta în stradă împotriva serviciilor secrete şi nu în favoarea lor. Ce dracu’ de ţ

# Carcotas date 24 November 2017 17:10 +2

Cel putin promovarile spectaculoase ale unora, altfel indivizi insignifianti atat in plan intelectual cat si in plan profesional, pot fi suspectate ca avand explicatii in pasivitatea cu care s-au lăsat dirijati pe la spate!

# Vladimârrr...!!! date 24 November 2017 17:45 +8

Domnule Aurelian Pavelescu, nu cumva dumneavoastra sunteti "ăla mic cu capu' mare", unul din cei care in anul 2004 au contribuit cu trup si suflet la intronizarea in jiltul Cotrocienilor a numitului Traian Basescu, parintele de drept (sic) al statului mafiot, un individ pe care l-ati sustinut cu mult zel si pupaturi spate jos si pe timpul stradaniilor sale de a-si creste mare si tare odioasa-i progenitura? In caz contrar va cer pioase scuze dar, in caz afirmativ, va intreb cu indreptatita indignare, cu ce obraz mai veniti dumneavoastra acum in fata pagubașilor  pentru a le spune ce si cum trebuie facut cu aceasta monstruasa creatie basista, cand trebuia demult sa dati anuntul: "Pierdut onoare nu stiu pe unde. O declar nulă !" si sa dispareti pentru totdeauna din ochii inșelaților alegatori.

# Sava ioan date 24 November 2017 18:18 +5

Dumbrava cu toti cei care au colaborat si aici trebuie avuti in vedere,pe langa cei de teapa lui Selaru si pe Livia Stanciu-colaboratoarea-Kovesi,Procurorul general la acea vreme,adjunctii lor si sefii serviciilor,a sectiilor penale,trebuiesc ARESTATI DE INDATA si trimisi in judecata.

# visu date 24 November 2017 19:56 +2

Ce de juristi pe site dar numai Savalic mai face cate-o incadrare juridico-teoretica a abuzurilor sistemului pe cand avocatii, juzii s.a. o ard jurnalistic cu lamentari in loc sa denunte efectiv!

# Maria Ceaus date 26 November 2017 17:06 0

Are dreptate domnul avocat Pavelescu, SRI nu a influențat procurorii și judecatorii ,ci a dat ordine.Eu și familia mea suntem victime a binomului SRI -procurori, care au decis de nenumărate ori ,NUP fata de MARTORUL INEXISTENT CARE AR FI PARTICIPAT LA EVACUAREA APARTAMENTULUI NOSTRU, pentru a favoriza un executor judecătoresc și un grup de interlopi ,care au devalizat industria tarii , la " ponturile " furnizate de SRI. Am formulat sute de plângeri în acest sens , la CSM, DNA, președintele țării ( inclusiv pe pagina mea de Facebook, dar în zadar, ca șefii instituțiilor au demonstrat ca protejează mafia din justiție condusă de SRI. Da, sa fie arestati și cei care au dat ordine , dar și procurorii și judecatorii care acționat la comanda SRI. Securistii, în cazul meu , fac parte dintr-un grup organizat de tip mafiot , din care fac parte procurori, judecatori, executor judecătoresc , polițiști și interlopi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva