15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARESTATA LA DOMICILIU DUPA RAPORTUL ANAF – Exclusiv: iata ce a depistat Fiscul la magazinul Unirea din Bucuresti, condus de Carmen Adamescu, fosta sotie a patronului Astra, Dan Adamescu: “Administratorul a retras suma de 3.040.264,69 lei, pe care nu a decontat-o si nu a restituit-o, folosind-o in interes personal... Pentru perioada 2014-2017, au fost scoase din societate nejustificat avantaje in natura sau bani in suma totala de 49.914.872 lei” (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 October 2018 19:17
Vizualizari: 8752

Lumea Justitiei va prezinta in exclusivitate un document ce releva nereguli mari descoperite de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala la magazinul Unirea din Bucuresti, condus in calitate de director general de catre Carmen Adamescu (foto), fosta sotie a miliardarului Dan Adamescu, retinuta pentru 24 de ore miercuri, 10 octombrie 2018, si arestata la domiciliu o zi mai tarziu, intr-un dosar de delapidare instrumentat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu un presupus prejudiciu de 43 de milioane de lei.


Asa cum puteti observa din documentul atasat la finalul articolului, este vorba despre un control inopinat efectuat de ANAF in perioada 26 martie – 26 iunie 2018. Cu alte cuvinte, cu mult inainte ca parchetul sa anunte punerea sub urmarire penala a lui Carmen Adamescu. Controlul a fost realizat de Alina Georgiana Balan (inspector superior) si Cristina Tatiana Istratoaie (consilier superior), de la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspectie Fiscala nr. 15 Bucuresti, in prezenta lui Bogdan Antonescu (director general adjunct al SC Unirea Shopping Center SA). Inspectia a avut ca obiect “stabilirea situatiei de fapt in ce priveste corectitudinea declararii bazelor de impozitare pentru impozitul pe profit si TVA in perioada 2014-2017”. Este vorba, mai precis, de perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2017.

Fiscul sustine ca in cei patru ani, Carmen Adamescu ar fi retras din patrimoniul firmei peste 3 milioane de lei, suma pe care nu ar fi decontat-o si nici nu ar fi restituit-o, folosind-o in schimb in interes personal. Mai mult, in beneficiul unor societati agreate ar fi fost scoase din companie aproape 47 de milioane de lei, asa cum apare la finalul raportului, la capitolul 3 – “Consecinte”.

Iata cele mai importante fragmente din procesul verbal al ANAF:

Administratorul societatii / directorul general a retras din patrimoniul societatii suma de 3.040.264,69 lei (...), pe care nu a decontat-o si nu a restituit-o, folosind-o in interes personal, contribuind astfel la incetarea / intarzierea platilor debitoarei catre furnizori si bugetul statului. (...)

Consecinte

Pentru perioada 2014-2017, echipa de inspectie a constatat urmatoarele aspecte:

- au fost scoase din societate nejustificat, atat in beneficiul administratorului, cat si in beneficiul unor societati agreate, avantaje in natura sau bani in suma totala de 49.914.872 lei, din care TVA 3.339.531 lei;

- calculul eronat al amortizarii aferente cheltuielilor de intretinere si reparatii;

- lipsa documentelor justificative la contractele prezentate, stabilite in sondaj;

- lucrari de investitii si reparatii care se suprapun, realizate de prestatori diferiti si care nu pot fi identificate, in scopul stabilirii realitatii lucrarilor;

- incheierea unor contracte cu obiect de activitate neclar / confuz;

- acordarea de avansuri la nivelul valorii totale a lucrarilor contractate;

- incheierea de contracte cu personalul salariat al societatii al carui obiect de activitate este acelasi cu sarcinile salariatului din fisa postului;

- incheierea de contracte pentru activitati care nu sunt in scopul obtinerii de venituri (inchirieri auto);

- nerespectarea regimului fiscal al contractului de asociere in participare;

- inregistrari contabile nejustificate care influenteaza rezultatul fiscal al societatii in sensul diminuarii obligatiilor fiscale;

- solicitarea esalonarii si amanarii la plata a obligatiilor fiscale, in conditiile in care din societate se scot bani fara justificare si se incheie contracte paguboase;

- inregistrarea eronata in contul de imobilizari prin ascunderea acestora in alte conturi, pentru diminuarea valorii impozabile si a perioadei de amortizare, cu consecinta diminuarii profitului impozabil;

- inregistrarea 'eronata' a cheltuielilor cu confectiile, incaltamintea, bijuteriile, cosmeticele, prin ascunderea in alte conturi decat cele specifice;

- inregistrari contabile neconforme cu normele contabile in vigoare;

- neintocmirea manualului de politici contabile, in conformitate cu prevederile legale;

- nerespectarea prevederilor legale referitoare la functionalitatea conturilor;

- neintocmirea / intocmirea eronata a Registrului de evidenta fiscala cu inscrierea tuturor informatiilor care au stat la determinarea profitului impozabil si a calculului impozitului pe profit cuprins in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat.

Prezentam comunicatul de joi, 11 octombrie 2018, al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti:

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In data de 10.10.2018 procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata Adamescu Carmen, sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare, prevazuta de art. 295 alin. 1 C.pen. raportat la art. 308 C.pen. si art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

In fapt, in perioada octombrie 2004 – iulie 2017, in mod repretat, cu intentie si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in calitate de presedinte al consiliului de administratie si director general al persoanei vatamate 'U. S. C' (n.r. Unirea Shopping Center) S.A., inculpata Adamescu Carmen a insusit:

a) in favoarea a 4 societati comerciale controlate de aceasta, suma totala de 44.895.390,97 lei, prin incheierea cu aceste societati a unor contracte fictive, de natura a crea aparenta iesirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vatamate (contracte de management/consultanta in afaceri, contracte de prestari servicii, contracte de intermediere comerciala);

b) in interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directa in numerar din casieria persoanei vatamate, fie prin efectuarea unor plati din conturile bancare ale persoanei vatamate.

In data de 10.10.2018, organele de cercetare penala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice au dispus retinerea suspectei Adamescu Carmen pe o perioada de 24 de ore.

In data de 11.10.2018, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au propus Tribunalului Bucuresti luarea masurii arestului la domiciliu fata de inculpata Adamescu Carmen, pe o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

* Cititi aici procesul verbal al ANAF

Comentarii

# Mara date 12 October 2018 20:09 0

Asa o fi?Cand este vorba de PTB iti cam pui intrebari.Oricum parchet politic.

# DODI date 12 October 2018 22:19 +4

Obișnuită de pe vremea când familia Adamescu era mare sponsor al bețivului național și când, în consecință, organele de cotrol nu aveau dreptul de a-i verifica societățile, madama s-a comportat pe moșia proprie ca și ciolanis cu aruncatul paltonului pe mașină. Necazul ei este acela că totuși în țara asta mai sunt și oameni care cred că corectitudinea este principala calitate umană și nu tupeul, aronganța sau mitocănia. Poate după de a stat o noapte la bulău îi vine mintea la cap. Cu toate că sunt slabe speranțe. După ce s-a învățat cu nărav nu o mai poți aduce pe calea cea bună. O singură întrebare rămâne: până când?

# nuibai date 12 October 2018 20:48 0

Mi se pare că ceva procurori care n-aveau treabă, sau erau trimişi de cineva cu o anume treabă, şi-au băgat nasul penal într-o relaţie strict comercială. Să citim art. 295 C. pen. nou: De cînd şi pînă unde patronul unei firme este funcţionar, şi încă public? (aşa cere art. 295). Oriunde în Ro, dacă faci o jalbă penală pentru asemenea chestii, procurorul te trimite la instanţa civilă. Aici, invers.

# DOREL date 13 October 2018 00:25 0

Mai draga, ai - in felul tau - dreptate, e fortat art. 295 NCPen, ar merge art. 272 din Lg. nr. 31/1990, atat numai ca si aici, odata si odata, si-a bagat dracu' coada si, pentru salvarea cuiva, s-au introdus hoteste (si au ramas) prevederi care golesc de continut infractiunea, la fel cu dezincriminarea bancrutei frauduloase de care a beneficiat odata George Danielescu. Tot ce ar mai merge ar fi evaziunea fiscala, da' cu procurorii de la PTB ma cam indoiesc ! Si, b): sa vedem daca pana la urma se prinde judecatorul de la CAB care se va pronunta in contestatie ! Parerea mea ...

# Baran Gheorghe date 13 October 2018 18:18 +2

Art. 175 alin 2 NCP, persoane asimilate funcționarului public

# DOREL date 14 October 2018 07:32 -1

Ma' nene, mai trage o data, de data a sa ai nimerit-o ca nuca-n perete, o firma privata nu are nici o legatura cu notiunea/termenul "public", pe incadrarea asta marii procurorii PTB o' sa-i ceara scuze si o sa-i plateasca si despagubiri! Si b): da' poate ca asta se vrea de fapt, la cum a ajuns procuratura (ma rog, parchetul) sub Kovesi si taica Lazar, nu m-ar mira daca ar incadra-o la furt din avutul obstesc ! Parerea mea ..

# Baran Gheorghe date 14 October 2018 16:57 +5

Exact asa cum ați spus "furt din avutul obștesc", profesionistul persoana fizica sau juridica, are obligații fata de "public". Ai zis bine, nu ești prost. Dorele, "ia mai zi ma odată!" :)))))

# DOREL date 14 October 2018 09:10 0

Atentie: Legea nr. 31/1990 este lege speciala, care deroga de la Codul penal, consecinta este ca art. 272 din Legea nr. 31/90 exclude in cazul societatilor comerciale delapidarea ...

# un oarecare date 13 October 2018 09:23 +1

Pe timpul raposatului era pusa la zid! In timpurile astea noi, macar de se confica tot si ea la bulau!

# Dan date 13 October 2018 10:47 -1

Mare dreptate ai #nuibai: ok..un administrator a furat bani sa.si ia posete din firma familiei. .Care e treaba procurorilor? E o chestiune comerciala care se rezolva in civil. Sa arunce cu pietre aia de n.au luat vreodata bani din firma lor! Spectacol..totul e doar spectacol de catuse iar. Au furat ceva de la stat? Au avut contracte cu statul? Nu..deci..e la ei in curte..se descurcau ei. Iar Anaf.ul..face proces verbal..stabileste ce are de plata si curg penalitati..pune poprire..etc. Mare tamtam ca e vorba de familia Adamescu. In tara asta se fura de la..primul om in stat pana la ultimul..big deal:))

# Dan pop date 13 October 2018 10:49 0

Mare dreptate ai #nuibai: ok..un administrator a furat bani sa.si ia posete din firma familiei. .Care e treaba procurorilor? E o chestiune comerciala care se rezolva in civil. Sa arunce cu pietre aia de n.au luat vreodata bani din firma lor! Spectacol..totul e doar spectacol de catuse iar. Au furat ceva de la stat? Au avut contracte cu statul? Nu..deci..e la ei in curte..se descurcau ei. Iar Anaf.ul..face proces verbal..stabileste ce are de plata si curg penalitati..pune poprire..etc. Mare tamtam ca e vorba de familia Adamescu. In tara asta se fura de la..primul om in stat pana la ultimul..big deal:))

# belgianca date 13 October 2018 11:32 0

pai ar fi bine daca iar confisca averea pt ca pe timpul lui basa cucuveaua lazarica cacarica nu au luat nimic ..o singura data nu am auzit un proces mare in care a fost facut pe bune IAR STATUL AI INTRAT IN RECUPEREA BANILOR LA CEI CARE TREBUIA SA LE IA BANI NU LEA LUAT IAR CEI CARE SINT CONDAMNATI PE RECLAMTII SECRETE CU RECLAMANT SECRET LI SA PUS SECHESTRU PE BUNURI SI VENITURI IAR PAGUBELE AU FOST STABILITE DE MARI JUSTITIARI AI LUI CACARICA SI CUCUVEAUA .DE CE NU A FOST PUS SECHESTRU PE AVEREA LUI UDREA SI PE BUNRILE IMOBILIARE ? A LUI GHITA LA FEL. ETE .ETC HAI SA FIM SERIOSI ..CHIAR ASI FI CURIOASA ASA CUM SINT DE OBICEI DE CE NU I SA CERUR JUSTIFICAREA BANILOR LUI OIERULUI SEF LAZARICA SI AI ALTOR DEMNITARI ? CHIAR SI CARMEN BOGDAN TREBUIE INTREBATE DE MULTE NERGULI PE CARE LE A FACUT CU VOICULESCU CE MAI ASTEPTATI AVETI INREGISTRAREA VIDIO AUDIO CU BASESCU CARE SPUNE TOTUL NU UITATI MOARTE LUI STAN MUSTATA CARE A FOST OMORINT DE HINGHERII

# Dorina date 13 October 2018 15:04 +1

Justitia... incepe sa arate ca exista! Ministrul Tudorel a demonstrat ca e independent si cu orice pret nu abdica de la meserie si umanism… Sunt sigura ca poate Dragnea si Iohannis sa faca orice, ca nu il va devia de la _Justitie-... Asa e si nrmal… Cand vom fi siguri, ca daca reusesc sa il inlature, va veni cineva la fel si daca acest proces este la infinit asa, adica oricine vine, face ce trebuie nu ceea ce i se comanda sau impune…. Se numeste ca vom avea normalitate!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva