10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

“Aruncati caschetele!” - Gardienii din penitenciare au protestat la sediul PDL impotriva Puterii care le-a taiat salariile

Scris de: | pdf | print

15 October 2010 12:25
Vizualizari: 12512

Lucratorii din Penitenciare au pichetat vineri sediul central al PDL, din Aleea Modrogan din Capitala, unde au protestat impotriva liderilor partidului de guvernamant si a presedintelui Traian Basescu, care au dus tara intr-o criza economica profunda, dupa care au ales sa procedeze la taieri masive de salarii. In semn de protest, manifestantii au aruncat cu caschetele de la uniforma din dotare, in curtea partidului si au strigat sloganuri impotriva lui Boc si a lui Basescu, pe care i-au declarat responsabili de reducerea veniturilor lor, la un nivel la care nu-si pot plati nici macar intretinerea. Mai multi lucratori din penitenciare au aratat opiniei publice fluturasii de salariu primiti pe ultima luna, din care reieseau salarii de 500 si 700 ron, bani cu care “nu se poate trai!” Aruncarile repetate de caschete (de pe care s-au scos insemnele nationale) au fost insotite de fiecare data de comanda “Aruncati caschetele”... impotriva celor care au dus tara in dezastru, cu precadere impotriva presedintelui Traian Basescu, despre care protestatarii au clamat ca si-a arogat “functia de Guvern si Opozitie”.

Gardienii protesteaza - ministrul Predoiu face inspectii neanuntate in penitenciare

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, insotit de secretarul general al Ministerului judecatorul Gabriel Tanasescu, si directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Bala, au efectuat joi seara, 14 octombrie, intre orele 21.00 si 23.00, vizite inopinate la penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni.

Despre rezultatul acestor inspectii surpriza, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a precizat printr-un comunicat urmatoarele: "Prin inspectarea neanuntata verificam conditiile de detentie, aplicarea regulamentelor, disciplina si starea de spirit a detinutilor si agentilor din penitenciar, tinuta si comportamentul. Spre exemplu, la Penitenciarul Ploiesti am constatat ca se impune schimbarea saltelelor unor detinuti, vopsirea unor active mobiliare si deratizarea unui pavilion. Unii detinuti mi-au semnalat de asemenea potentiale abuzuri procedurale in solutionarea cererilor de liberare conditionata si le-am cerut sa imi transmita memorii si documente pentru a examina cu atentie situatia relatata. Vizitele neanuntate vor continua in toate penitenciarele din tara. Aceasta intentie a fost anuntata directorilor de penitenciar la intalnirea de lucru desfasurata recent la Bucuresti. Stiu ca directorii au greutati cu bugetul pentru bunuri si servicii si intreg personalul cu reducerile salariale, dar nu trebuie sa facem rabat de la o buna administrare a penitenciarelor, de la disciplina si profesionalism. Un profesionist isi face bine treaba si in conditii mai grele. Pe de alta parte, am solicitat Ministerului Finantelor Publice un buget la limita, dar acoperitor pentru 2011. Detinutii nu trebuie pedepsiti a doua oara prin conditii de detentie precare in penitenciare. In plus, trebuie sa desfasuram in penitenciare si programe de reinsertie sociala, altfel detinutii nu au nicio sansa de reintegrare dupa punerea in libertate si revin in penitenciar, angajand un cerc vicios in care pierdem destine si cheltuim si mai muti bani".

Comentarii

# Catalin date 19 October 2010 05:32 +2

Bai frate, e dus rau Predoiu asta. Auzi ce-a constatat el: ca unele saltele sunt deteriorate, ca trebuie vopsit nu stiu ce, ca detinutii sunt nemultumiti de solutionarea cererilor de liberare (pai e si normal daca au fost respinse). Dar bai nenica cu ce bani vrei tu sa faci toate astea? Iei din salarii ca sa schimbi saltele si sa vopsesti nu stiu ce?. A, sau poate iti pregatesti un loc dragut?
Fii cinstit si recunoaste ca aceste controale au fost cu dedicatie. Nu umblai tu noaptea ca huhurezu sa vezi cum dorm si ce viseaza detinutii. Ai vrut sa pui******nul pe gardieni.
Sau poate ziua esti preocupat de taierea salariilor si umblii noaptea ca liliacul sa strici somnul detinutilor.
Mai stiu pe unu (mare politician, dom'le) care tot asa se preocupa de detinuti mai sa lesini de emotie nu alta si acum e printre ei. Mult noroc si tie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva