27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ASASINAREA ALINEI BICA – Cititi declaratia incendiara a fostului consilier al Alinei Bica, Ionut Mihailescu, prin care dezvaluie planul pentru uciderea ex-sefei DIICOT: „La mine a venit o persoana a carei identitate refuz sa o precizez... Mi-a spus ca, in Constanta, la o anumita resedinta de hotel, doi deputati PSD si un important om de afaceri au discutat despre 'omorarea lui Bica Alina', drept razbunare pentru dosarul RAFO... Ba, sa nu faceti fara mine ceva” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 September 2015 17:22
Vizualizari: 13064

Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unei declaratii de-a dreptul incendiare in care se dezvaluie un plan care ar fi fost pus la cale pentru uciderea fostei sefe a DIICOT, Alina Bica. Este o declaratie oficiala, data la DNA, in 29 ianuarie 2015, in fata procurorului Gheorghe Popovici, seful Sectiei I DNA. Iar autorul ei este fostul consilier al Alinei Bica, Ionut Mihailescu.

Declaratia lui Ionut Mihailescu, pe care o prezentam in exclusivitate, a fost facuta in cel de-al doilea dosar in care Alina Bica a fost trimisa in judecata. Dosar in care Bica este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, iar Ionut Mihailescu de complicitate la luare de mita, alaturi de cei doi fiind trimisi in judecata si fostul ministru Adriean Videanu, afaceristul Dorin Cocos si fiul celui din urma, Alin Cocos.

In aceasta cauza, procurorii vorbesc despre interventii pe care Alina Bica le-ar fi facut in dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender. O situatie cel putin ciudata, avand in vedere ca Alina Bica a fost cea care i-a facut dosarul lui Tender, in care acesta din urma a si fost condamnat, dar si faptul ca fosta sefa DIICOT a dezvaluit ca asupra ei s-ar fi facut presiuni din partea prim-adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, acesta cerandu-i sa faca in asa fel incat afaceristul sa primeasca o pedeapsa mai usoara. In comunicatul prin care DNA a anuntat, in 25 februarie 2015, trimiterea in judecata a Alinei Bica urmatoarele:


In cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, in urmarirea intereselor unui inculpat, om de afaceri, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie. Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat omului de afaceri sa-l angajeze pe inculpatul Mihailescu Ionut Florentin (fostul sau consilier) la una dintre firmele pe care le detinea”.

Procurorul Popovici: „Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu”

Mai multe detalii cu privire la aceasta situatie s-au regasit intr-o ordonanta de disjungere semnata de procurorul Gheorghe Popovici, prezentata de jurnalistul Robert Turcescu. In acest document se arata ca Ovidiu Tender i-ar fi cerut ajutorul Alinei Bica, pentru a-si face o aparare favorabila in dosarul Rafo, solicitarea fiind transmisa prin intermediul lui Ionut Mihailescu:

... in fapt s-a retinut ca in contextul ca in contextul in care in primavara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminialitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, in care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul intocmit de procuror Bica Alina Mihaela, prin avocatii sai, a pus la dispozitia numitului Mihailescu Ionut Florentin fost ofiter de politie judiciara si consilier al procurorului Bica Alina Mihalea – sef al DIICOT – Structura Centrala, in prezent angajat al sau, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica Alina Mihaela pentru a avea sansa unei solutii favorabile. Cauza formeaza obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucuresti cu termen la 5.12.2014.

Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia – rechizitoriul nr. 692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al SC Prospectiuni SA, firma detinuta de Tender Ovidiu, beneficiaza de un card emis de UNICREDIT BANK, in care ii sunt virate diferite sume de bani”.

Dezvaluiri uluitoare ale lui Ionut Mihailescu despre asasinarea Alinei Bica

Totusi, in fata procurorilor, Ionut Mihailescu, denuntator al Alinei Bica intr-un al treilea dosar deschis impotriva fostei sefe DIICOT, a negat ca Ovidiu Tender i-ar fi cerut vreodata sa intervina la Alina Bica. Mihailescu precizeaza ca o eventuala solicitare a lui Tender sa intervina la Alina Bica era fara temei, in conditiile in care ex-sefa DIICOT nu avea cu sa se manifeste in favoarea omului de afaceri.

Declaratia lui Mihailescu data in fata procurorului Popovici contine insa o dezvaluire exploziva. In urma cu cateva luni, prin presa au aparut informatii privind un eventual plan pus la cale pentru asasinarea Alinei Bica, plan in care ar fi fost implicati si doi deputati PSD. Nimeni nu a dat insa atentie acestui lucru, iar prin anumite canale media s-a incercat ducerea in derizoriu a informatiei. Iata insa ca despre acest plan a vorbit Ionut Mihailescu, chiar la DNA. El a dat detalii despre o intalnire care ar fi avut loc la un hotel din Constanta, la care ar fi participat si doi deputati PSD. Ionut Mihailescu sustine ca l-a informat despre aceasta discutie pe Ovidiu Tender, care ar fi luat legatura cu o anumita persoana, cerandu-i „ba, sa nu faceti fara mine ceva”.

Prezentam dialogul dintre Ionut Mihailescu si procurorul Gheorghe Popovici cu privire la asasinarea Alinei Bica, declaratia fostului consilier al ex-sefei DIICOT fiind una mai ampla:

Intrebare: V-a solicitat vreodata dl. Tender sa interveniti la doamna Bica pentru a-i rezolva problemele penale pe care acesta le avea?

Raspuns: Pe parcursul anului 2011 sau 2012 au avut loc intre mine si dl. Tender doua sau trei discutii purtate la initiativa acestuia, prin care m-a chestionat despre parerea mea cu privire la vinovatia domniei sale. In ambele situatii i-am transmis ca, din punctul meu de vedere, il consider nevinovat. Cu privire la eventuala solicitare de interventie la Alina Bica, precizez ca la acel moment era fara temei, aceasta nevand cum sa se manifeste pro domnul Tender. Tender nu mi-a cerut niciodata sa intervin la Bica Alina.

Intrebare: In urma denuntului formulat de catre Tender reiese ideea ca ati fost angajat de catre acesta obligat fiind de natura prieteniei pe care o aveati cu Alina Bica. V-ati simtit vreodata pus in aceasta situatie?

Raspuns: La momentul angajarii mele in grupul Tender si anume in mai 2012 nu eram in masura sa-l amenint sau sa-l presez in niciun fel pe dl. Tender. Niciunul din apropiatii mei nu erau in masura sa ma ajute sa-l presez pe dl. Tender in vederea angajarii mele, intrucat dupa picarea Guvernului Ungureanu toata lumea era fara serviciu. Mai mult decat atat, in acelasi interval de timp, la mine a venit o persoana a carei identitate refuz sa o precizez in prezenta avocatilor care mi-a spus ca, in municipiul Constanta, la o anumita resedinta de hotel, doi deputati PSD si un important om de afaceri, impreuna cu proprietarul respectivului stabiliment, au discutat despre 'omorarea lui Bica Alina', drept razbunare pentru dosarul RAFO. Considerandu-l pe dl. Tender cel mai influent personaj din lumea businessului, la acel moment, aceea este adevarata ratiune pentru care am ales sa ma duc in respectivul grup de firme. Domnului Tender i-am prezentat discutia in cauza si, spre surprinderea mea, a luat legatura cu doua din personajele implicate in respectiva discutie, chestionandu-i daca s-au intalnit, daca au discutat ceva, cerandu-le telefonic, in prezenta mea, 'ba, sa nu faceti fara mine ceva'. A incheiat discutia, s-a ridicat de la birou, spunandu-mi mie 'ce nu fac eu pentru tine, copile'. La cateva zile de la acel eveniment, dl. Tender mi-a spus ca m-am panicat degeaba si ca o asfel de discutie a fost o prostie si sa o ignor, spunand 'stai linistit, m-am ocupat eu'.

Mai mult decat atat, stiam ca este un bun prieten al domnului Ponta, lucru pe care mi l-a spus in fata, mi-a detaliat natura relatiei lor, aratandu-mi istoricul relatiei si diverse legaturi. Deci, nu aveam cum sa-l presez.

Intrebare: Ati avut vreodata discutii cu Bica Alina legate de salariul si munca pe care ati prestat-o in grupul Tender?

Raspuns: In cursul anului 2012, odata cu numirea mea la CODECS si afisarea in diverse cercuri a domnului Tender cu mine (evenimente publice, receptii), relatia devenind publica am purtat o discutie cu Bica Alina prin care i-am spus ca se vehiculeaza deja ca eu iau bani in numele ei. Alina Bica mi-a spus textual 'e o prostie si sa vad ce fac cu viata mea'. Atunci a aflat salariul pe care il primeam”.

Fosta sefa DIICOT catre judecatorul Horia Valentin Selaru: „Sper sa nu am soarta detinutului de la Penitenciarul Codlea, care a avut tupeul sa vorbeasca de Serviciul Roman de Informatii”

In tot acest context prezentat mai sus, trebuie sa amintim un moment extrem de important din dosarul Alinei Bica. Un episod care, coroborat cu declaratia lui Mihailescu, poate fi privit cu mai multa seriozitate. Astfel, in ianuarie 2015, Alina Bica, aflata atunci dupa gratii, ca si acum, i-a spus judecatorului Horia Valentin Selaru ca se teme pentru viata ei. Iar acest lucru l-a facut in sedinta in care a dezvaluit cu generalul SRI Florian Coldea ar fi facut presiuni asupra ei: „Nu doresc sa devin patetica, urmare a celor declarate in fata judecatorului de drepturi si libertati, sper sa nu am situatia detinutului Crivat de la Penitenciarul Codlea, care, arestat fiind, si-a gasit inexplicabil sfarsitul la 32 de ani, doar pentru ca a vorbit de SRI".

Alina Bica se referea la ofiterul SRI Sorin Crivat, decedat in conditii suspecte in Penitenciarul Codlea, in anul 2007. Un caz care nici astazi nu a fost elucidat, in conditiile in care familia fostului ofiter SRI a acuzat ca Sorin Crivat, mort oficial in urma unui stop cardio-respirator, ar fi fost de fapt otravit. La momentul decesului, Sorin Crivat se afla in arest intr-un dosar in care era acuzat de trafic de influenta, iar in dosarul sau a lucrat inclusiv procurorul Horia Valentin Selaru, ajuns intre timp judecator la Inalta Curte.

Iata dialogul dintre Alina Bica si judecatorul Horia Valentin Selaru cu privire la ofiterul Sorin Crivat:

Alina Bica: Urmare a celor declarate astazi in fata dumneavoastra, sper sa nu am soarta detinutului de la Penitenciarul Codlea, care a avut tupeul sa vorbeasca de Serviciul Roman de Informatii si acel dosar l-ati inchis dumneavoastra.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Sunteti putin in eroare.

Alina Bica: Nu sunt.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Ba da. Cercetarea detinutului Crivat nu am cercetat-o eu. Eu am facut propunerea de arestare.

Alina Bica: Da, asa este.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Solutia a fost data de un procuror de la Parchetul Curtii de Apel... (neinteligibil).

Alina Bica: Stiu de cine a fost data.

Judecatorul Horia Valentin Selaru: Codruta... (neinteligibil)

Alina Bica: O stiu si pe doamna. Si stiu si mai multe”.

Nota: Intrucat omul de afaceri Ovidiu Tender se afla in detentie in executarea unei pedepse privative de libertate si intrucat declaratiile lui Ionut Mihailescu il privesc, Lumeajustitiei.ro ii solicita lui Ovidiu Tender, in caz ca doreste sa isi exprime o pozitie in legatura cu aceste dezvaluiri, sa ne-o comunice pentru a o publica integral.

*Cititi aici declaratia data la DNA de Ionut Mihailescu in legatura cu planul de asasinare a Alinei Bica

*Ascultati aici declaratia Alinei Bica in fata judecatorului ICCJ Horia Valentin Selaru

Comentarii

# remember date 17 September 2015 19:39 +1

Cred ca binomul COKO ONE a ajuns la concluzia ca au muls-o suficient pe Bicuta, si-acum se gandesc sa o faca scapata ca-n filmele politiste, cu politisti francezi (genul Louis de Fune)!!??.Asistam la incertitudini si temeri, mascate de tot felul de povesti languroase.Un lucru este cert: a fost o nenorocita ce a neorocit la randul ei o multime de oameni, motiv pentru care trebuie sa mearga multi ani la puscarie.Restul sunt perdele de fum si petarde trase de "campul tactic" ce vara si iarna nu are somn!!!(intre noi fie vorba, la cate magarii au facut astia toti la un loc, este normal sa-i bantuie stafiile prin somn!!!!).

# remember date 17 September 2015 20:04 +5

De pe surse am aflat ca binomul COKO ONE a intrat in sevraj intrucat noul ambasador al SUA a intrebat: unde-i marea luptatoare anticoruptie Bica iar binomul a cam dat din colt in colt, negasind raspunsul potrivit pe moment!!!Norocul binomului este ca ambasadorul e cam amnezic si pana-si aduce din nou aminte, binomul s-ar putea sa o rezolve pe Bica.!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :P :P :P

# Satrap Vasile date 19 September 2015 09:35 +2

Omuletule, tu lasi impresia ca stii foarte multe si de fapt bajbai ca chiorul! E drept COKO e un cuplu ca Bonnie and Clyde, dar se afla de partea celui care are securea...COKO trebuie sa fie maziliti din scaune si dupa ei ticnita aia de Stanciu...Bica e complet nevinovata : aici e o lupta in magistratura, care pe care...din fericire pentru ea, KO e libera,dar ii va veni cu siguranta randul la placerea dea burta bratari de otel la incheieturi!

# DOREL date 18 September 2015 07:31 +7

Daca a fost, a fost vre-o discutie la betie in care convivii nu stiau ce mai vorbesc. Si, b): ce se intampla, Ionut Mihailescu are nivelul si mentalitatea de subofiter de militie, gen Dinel Staicu-Nutu. N-avem ce face, asta e, din pacate, nivelul unora dintre absolventii de la Baneasa ! Parerea mea ...

# Florian Zilier date 19 September 2015 21:15 +1

Lasati ca nici cu dnu intu nu mi-e rusine, ca doar domnia sa le tinea hangul, spunand ca eu as fi, de fapt, soldat irakian, un motiv in plus pentru belita psd sa-si pusa in aplicare planurile de exterminare; intre timp, de la 500 000 de mii de bone, femei de serviciu samd am ajuns si soldat aliat a lui samad, de pe vremea chiar cand husa insasi intrase in limba romana; totul a fost orechstrat de arabi si de rusi, iar daca acestia au putut intra pe teritoriul romaniei, atunci asta spune multe despre competenta armatei romane, cat si despre o administratie redusa mintal, incapabila sa declare starea de razboi, atunci cand aceasta trebuie declarata. Eu nu doresc sa fiu condus de rusi, de turci, de italieni, de chinezi sau de alte specii de mamuti care vin si emit pretentii CHIAR LA MINE ACASA! Pana astazi, eu nu am avut dreptul la proprietate privata, pentru ca a fost a partidului, ca sa nu mai vorbim de alte favoruri ca LIBERTATE DE EXPRIMARE, LIBERTATEA CONSTIINTEI, LIBERTATE DE CULT

# Florian Zilier date 19 September 2015 21:16 +1

SI MAI ALES CU CAT ESTE VORBA DE O FEMEIE ! 

# Florian Zilier date 19 September 2015 21:39 +1

Eu nu doresc nimanui sa intre la puscarie, dar observ ca elita psd nu urmareste decat inlaturarea mea cat mai grabnica

# Florian Zilier date 19 September 2015 21:43 +1

Si mai ales, cu cat, altii ca oprea cred ca romania este o tara sigura. Daca ei nu erau toti in cardasie, si corpurile armatei, cum s-ar putea descrie aceasta stare de lucruri? Nu numai ca-i vorba de o haita de prosti, dar macar daca si-ar vedea de propriile probleme, acelea care sunt. Imi pare rau ca activul de partid si de retea este preocupat cu inlaturarea mea, dar activul de partid nu face absolut nimic, inafara de a se distra cu diferite ocazii, si-n plus, in urma activului de partid raman munti de gunoaie!

# Un roman date 20 September 2015 21:50 +3

Povesti de adormit copii ... declaratii pregatite din timp , date in vremea cand Mihailescu inca mai credea povestile Alinei Bica referitoare la faptul ca o sa-i scoata pe ei cineva si trimiteau semnale in presa cum fac si acum cu faptul ca ea nu e scriitoare  8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva