10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASASINAT PENTRU LINISTEA LUI BASESCU? – Sorin Rosca Stanescu readuce in actualitate cazul Sorin Crivat, ofiterul SRI mort in conditii suspecte la Penitenciarul Codlea: „Sorin Crivat a avut acces la informatii grave, legate de coruptie la varf, care ii implica pe Traian Basescu si pe Theodor Stolojan... Daca a fost ucis, Sorin Crivat nu numai ca a murit in misiune, dar a fost sacrificat deliberat si cinic, pentru a tine sub tacere fapte grave savarsite de insusi seful statului”

Scris de: G.T. | pdf | print

28 July 2016 14:19
Vizualizari: 30343

Jurnalistul si fostul senator PNL Sorin Rosca Stanescu readuce in atentie cazul ofiterului SRI Sorin Crivat (foto), mort in conditii suspecte, in 2007, la Penitenciarul Codlea. Un caz care nici pana astazi nu a fost elucidat, asupra decesului planand in continuare o sumedenie de suspiciuni. De altfel, familia lui Sorin Crivat acuza ca acesta a fost otravit, in pofida faptului ca motivul oficial al decesului invocat de autoritati a fost stop cardio-respirator.

Astfel, intr-un editorial intitulat „De la Sorin Crivat la Florian Coldea”, publicat pe site-ul corectnews.com, Sorin Rosca Stanescu aminteste ca din inscrisurile olografe si insemnarile electronice ale lui Sorin Crivat reiese ca acesta, in calitate de ofiter acoperit intr-o structura guvernamentala, a avut acces la informatii grave privind coruptia la varf, informatii care il implicau inclusiv pe fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu. Iar Sorin Rosca Stanescu lanseaza o ipoteze socanta, vorbind despre posibilitatea ca Sorin Crivat sa fi fost ucis pentru a fi ascunse probele privindu-l pe Traian Basescu: „Deci, prima informatie extrem de grava este ca, daca a fost ucis, Sorin Crivat nu numai ca a murit in misiune, dar a fost sacrificat deliberat si cinic, pentru a tine sub tacere fapte grave savarsite de insusi seful statului”.


Iata un fragment din editorialul lui Sorin Rosca Stanescu:

De la Sorin Crivat la Florian Coldea

Sorin Crivat este mort. Din anul 2007. Florian Coldea este viu. Ceea ce ii leaga pe cei doi este Serviciul Roman de Informatii. Primul a decedat in conditii extrem de suspecte, fiind, la acea data, ofiter acoperit SRI. Cel de-al doilea a fost si este seful operativ al institutiei. Dincolo de asasinarea cu sange rece a lui Sorin Crivat sau doar de decesul sau care trezeste, in continuare, serioase semne de intrebare, exista o informatie cheie pe care cei mai multi analisti au trecut-o cu vederea.

Daca Sorin Crivat a fost otravit cu cianura, asta se va putea afla si peste zeci de ani. Pentru ca cianura ramane in organism. Daca a fost suprimat prin alte metode, va fi mai greu. Indiferent cat de mult se zbate familia acestuia. Pentru ca, daca l-a suprimat serviciul secret din care facea parte, acesta avea interesul sa stearga toate urmele. Si doar sistemul penitenciarelor tinea de Ministerul Justitiei. Iar Justitia, cu ANP cu tot, face parte din campul tactic al SRI, conform declaratiei unuia dintre cei mai importanti subordonati ai generalului cu patru stele, Florian Coldea.

Dar care este informatia trecuta prea usor cu vederea si acoperita prin uriasul scandal provocat de moartea suspecta a lui Sorin Crivat? Acesta, absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, a fost recrutat de Serviciul Roman de Informatii si a lucrat ca agent acoperit. Pana aici, nimic neobisnuit. In niciun caz nu-i poate fi imputat directorului operativ SRI de atunci si de acum, generalului cu patru stele, Florian Coldea, fapul ca, in subordinea sa, au existat ofiteri acoperiti. Dimpotriva, cu cat un serviciu dispune de mai multi acoperiti, cu atat performantele sale pot fi mai mari, iar conducerea operativa trebuie felicitata. Exista insa un 'detaliu' care schimba fundamental lucrurile.

Sorin Crivat nu era un ofiter acoprit oarecare. El era un ofiter acoperit plasat in structurile guvernamentale. Si care actiona sub aparenta calitate de inalt functionar al Guvernului Romaniei. Din insemnarile olografe lasate de acesta, dar si din insemnarile sale electronice culese din computerul sau personal, rezulta ca, in aceasta calitate, de ofiter acoperit intr-o structura guvernamentala, Sorin Crivat a avut acces la informatii grave, legate de coruptie la varf, care ii implica pe Traian Basescu si pe Theodor Stolojan. La data respectiva, Traian Basescu isi exercita primul mandat prezidential, iar Theodor Stolojan era unul dintre cei mai importanti sustinatori politici ai acestuia. De dragul lui Basescu, incepuse sa rupa halci din Partidul National Liberal. Deci, prima informatie extrem de grava este ca, daca a fost ucis, Sorin Crivat nu numai ca a murit in misiune, dar a fost sacrificat deliberat si cinic, pentru a tine sub tacere fapte grave savarsite de insusi seful statului. Si asta nu este tot.

Desi exista suficiente indicii in acest sens, electronice, olografe si de alta natura, Traian Basescu si Theodor Stolojan se pot bucura bine mersi de prezumtia de nevinovatie, pentru ca este probabil imposibil de facut o legatura directa intre moartea complet neasteptata, in penitenciar, a lui Sorin Crivat, un om tanar si sanatos tun, si informatiile pe care acesta, in calitate de ofiter acoperit, le-a cules despre Basescu si Stolojan.

In schimb, un alt element este gata dovedit si, intr-un stat de drept in care functioneaza respectul fata de lege, el ar trebuie sanctionat ca atare. Si anume ca Sorin Crivat a fost ofiter acoperit nu oriunde, ci intr-o structura guvernamentala. Iar legile statului roman, incepand chiar cu Legea fundamentala, cu Constitutia, interzic, in mod expres si deloc intamplator, ca un membru al Executivului sa fie ofiter al unui serviciu de informatii.

Daca moartea suspecta a lui Sorin Crivat poate fi in continuare tinuta sub semnul intrebarii si urmeaza sau nu sa fie temenic investigata, daca dezvaluirile acestuia vizandu-l pe Traian Basescu sau pe Stolojan sau alte personalitati ale statului pot fi si ele subiect al unei dezbateri sau chiar al unor viitoare investigatii, dubla sa calitate, de agent acoperit si de membru al unei structuri guvernamentale, este o certitudine. Si tot o certitudine este ca, in felul acesta, legea a fost grav incalcata. Iar a treia certitudine e ca, de atunci si pana acum, nu s-a intamplat nimic.

Ceea ce inseamna ca intr-adevar, asa cum a declarat mana dreapta  a lui Florian Coldea, justitia a fost si ramane un camp tactic al SRI. Ceea ce, din nou, este anticonstitutional”.

*Cititi aici continuarea editorialului

*Cititi aici mai multe detalii despre cazul Sorin Crivat

Comentarii

# pelin date 28 July 2016 15:54 +12

Decesul fostului ofiter SRI Crivat,reprezinta o cauza suspecta cu adevarat,din multe puncte de vedere,cauza ramasa neelucidata.Daca vor fi reluate cercetarile,care ar trebuie efectuate cu maxima responsabilitate,rezultatul final poate fi o surpriza de proportii.Sant fapte ce se petrec intr-un regim mafiot!Intamplarile istoriceste,pot fi comparate cu perioada 1946-1954.Putin probabil ca se va face ceva,deoarece in prezent avem multi disparuti fara urma,a se vedea CODRUT MARTA s.a.insa toata lumea (ma refer la cei abilitati sa descopere misterul)tac!Si isi vad de treaba!!!Cine se poate apropia de Basescu sau Stolojan?!

# vin pelin date 28 July 2016 17:58 -12

pelin scrie ca un militian fara scoala.... <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# PROFESIONALISM date 28 July 2016 15:59 +4

Ce e asta, mesaj critptat? Vezi, base, ca se stie ce matrapazlacuri ai facut si a murit un om ca sa stai acoperit?! Las-o mai moale cu atacurile la coldea si la kovesi? O mana spala pe alta? Coldea ramane pt ca stie despre basescu, basescu ramane pt ca stie despre coldea? Nu era nevoie de articolul asta ca sa pricepem. De ce va legati tocmai acum de decesul din 2007? De ce de atunci nu s-a intamplat nimic? Nu sunteti credibili revenind dupa aproape 10 ani asupra situatiei respective. Doamne, ca nu mai scapam de nenorocitii astia!

# DODI date 28 July 2016 21:33 +7

Cred că este mai mult decât evident: nu se poate atinge nimeni de PDL și hăhăilă: partidul și trompeta SRI. Toți pedeliștii plimbați pe la DNA sunt bine mersi, își văd de treburi, de concediile prin strănătățuri și se uită de sus la noi. Noi care mai visăm cu ochii deschiși la un stat de drept, la principii morale, la respectarea constituției și a legilor țării. Păcat că trebuie să ne trezim și să constatăm că trăim în țara în care ciolanis este marionetă, guvernul meu este o emanație urât mirositoare și folositoare, iar instituțiile de forță fac sluj în fața străinilor.

# MihaiStoica date 29 July 2016 01:18 -1

PRIVIND ,INCEPIND CU PRIMUL MANDAT AL LUI*BASE* SI TERMININD CU AL DOILEA SI PINA IN PREZENT -- NU A FA CUT SECIT SA INTRODUCA * UN SISTEM ORGANIZAT IERAR HIC MAFIOTO--POLITIC* ORDINELE SE DADEAU * VERBAL* SI PLECAU ---NU DE LA SEF !---CI DE LA *OAMENII* CUNOS CUTI PRIETENI DE INCREDERE AI LUI *BASE* ! IN SUBCON STIENT CRED CA *OFITERU CRIVAT* A FOST PROFUND SPERIAT DE PROPORTIA **JAFUKUI ROMANIEI** SI CRED CA FOARTE MULTE ACTE SUNT *IN COPIE LA CINEVA* CARE POATE LE VA DA DRUMUL* !SUNT CONVINS. CA MR COLDEA (nu are clasa de gen ,nici vechime , nici misiuni de anvergură) DAR SI ALTII STIU /FIECARE VA RASPUNDE !

# ce sa zic... date 30 July 2016 11:13 -1

La cum arata cadavrul, putea fi otravit, desigur... Mort cu buze negre si cu asemenea pete nu am mai vazut. :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva