24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Asasinii economici guvernamentali trebuie lichidati politic

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

12 January 2022 17:45
Vizualizari: 21027

Cine a orchestrat hotia cu facturile umflate la energie, care arunca Romania si pe romani in faliment total?In fata furiei populare – care ameninta cu un adevarat Kazahstan –, in fata oamenilor care au ajuns sa faca infarct citind facturile primite acasa, guvernantii arunca vina, in mod las si ticalos, exclusiv pe furnizorii de electricitate si gaze care au umflat facturile. Unul mai idiot ca altul, guvervantii ba cer sa nu se plateasca facturile (sa facem reclamatii la furnizori si la ANRE); ba ne spun ca vor fi emise alte facturi, ca nu se vor calcula penalitati, ca se va reduce TVA-ul; ba ne-o baga cu o rezolvare pana la 1 aprilie... Nu au nicio strategie. Aud toate prostiile posibile, mai putin adevarul. Anume ca adevarata vina o poarta fosta guvernare PNL, care a permis furnizorilor de pe piata energiei sa bage Romania in faliment, prin asa-zisa “liberalizare a pietei”. In mod deliberat.

Aici nu e vorba de nicio prostie, ci de vanzarea natiunii de catre niste iresponsabili, care si-au tradat poporul si care trebuie arestati.

Paralizat de frica in fata furiei populare, Guvernul, prin premierul de carton Nicolae Ciuca si ministru Energiei Virgil Popescu (un veritabil pacalici), iese si ne ameteste ca ar fi vorba de lacomia furnizorilor de energie, pentru a ascunde vina liderilor PNL care au produs dezastrul, liberalizand preturile la gaze (din 2020) si cele de la energie electrica (din 2021). Guvernul Meu PNL este cel care a liberalizat preturile, fara sa ne oblige nimeni, in conditiile in care gazul si energia sunt ale Romaniei, iar Romania nu-si permitea din punct de vedere economic sa treaca la liberalizare.

Romania si noi, toti cetatenii, suntem azi falimentati prin punerea in situatia revoltatoare de a ne cumpara propriul gaz si propria energie electrica la preturi exorbitante (cele mai mari din lume). Mare parte din acesti bani trebuie sa acopere gaurile de la buget lasate de fostul premier Florin Catu, iar restul se va duce la smecherii din piata energiei, care fac specula cu energia noastra pentru ca li s-a dat voie sa o faca.

Asasinii economici guvernamentali, impreuna cu “baietii destepti” din energie, ne termina in plina iarna – nu doar pe noi, cetatenii, ci mai ales companiile romanesti care se inchid una dupa alta, pentru ca nu pot plati facturile care li se emit.

S-a ajuns aici sub obladuirea Marelui Prost de la Cotroceni si a SRI-ului condus de Eduard Hellvig, care nu a luat masuri de aparare a sigurantei nationale.

Daca PSD nu va condamna imediat actele de vanzare de tara ale guvernantilor PNL si nu va forta trecerea imediat la sistemul de piata reglementata de dinainte de liberalizare, va deconta efectele furiei populatiei, care mai are un pic si va umple strazile exact ca in Kazahstan.

Va dau exemplu doar ce s-a intamplat cu gazele romanesti incepand cu 1 iulie 2020, data din care piata s-a “liberalizat” prin voia Guvernului Meu condus de Ludovic Orban. Prin Ordonanta de Urgenta nr. 1/2020, semnata de premierul de atunci Ludovic Orban, ministrul Finantelor Florin Citu si ministrul Energiei Virgil Popescu, s-a impus ca “pana la 30 iunie 2020producatorii care desfasoara activitati de extractie si de vanzare a gazelor au obligatia sa vanda cu pretul de 68 lei/MWh, in conditiile reglementate de ANRE”.

Deci, atentie, pana in vara lui 2020 pretul per MWh la gaze a fost de 68 lei!!!

Cum s-a ajuns ca dupa circa un an sa se ajunga la preturi de 400-500 lei/MWh sau chiar mai mult? Veti vedea in continuare...

Apoi, prin OUG nr. 106/25.06.2020, aceeasi tripleta Ludovic Orban, Florin Citu si Virgil Popescu a amestecat energia cu jocurile de noroc (ca sa nu bata la ochi) si a modificat Legea nr. 123/2012 a energiei si gazelor naturale, impunand printre multe altele, la art. 179, alin. 2, lit. g): “inmagazinarea subterana a gazelor naturale pana la sfarsitul ciclului de extractie 2020-2021”.

Ce s-a intamplat mai departe pe piata gazelor dupa aceste reglementari? ANRE nu a mai avut obligatia sa impuna ca furnizorii de gaze sa faca stocuri peste iarna de gaze, cum o facea an de an pana in 2020, iar din 2021, pe timpul verii, marii detinatori de gaze din Romania au inceput sa vanda gazele din subteran, la export, la preturi derizorii fata de cele practicate pe piata interna din Romania.

Conform informatiilor publice de pe site-ul ANRE, pe timpul verii, in loc sa se stocheze gaze pentru a se trece cu bine iarna, s-au vandut la export, luna de luna, milioane de MWh, dupa cum urmeaza:


- iulie 2021

gaze romanesti exportate cu 80,78 lei/MWh

gaze romanesti vandute la intern cu 142,33 lei/MWh

- august 2021

gaze romanesti exportate cu 86,81 lei/MWh

gaze romanesti vandute la intern cu 176,71 lei/MWh


In documentele publice ale ANRE nu se spune cine sunt agentii economici care jonglau cu aceste preturi, informatia fiind bagata la secret.

Deci, peste vara, gazul romanesc se exporta la jumatate din pretul practicat catre consumatorii interni! Iar autoritatile romanesti asistau impasibile cum consumatorii romani plateau aproape dublu. Protectie economica si liberalizare in toata regula.

Apoi, spre venirea toamnei, prin Legea 259/29.10.2021 semnata de presedintele Camerei Deputarilor Florin Roman (PNL) si presedintele Senatului Anca Dragu (USR), s-a stabilit un pret de referinta al gazelor naturale la 125 lei/MWh si un plafon maximal de 250 lei/MWh.

Deci statul roman, in mare respect fata de cetateni si mediul de afaceri romanesc, a urcat pretul sau de exploatare si vanzare al gazelor, care era de 68 lei/MWh in vara lui 2020, la pretul de 125 lei/MWh. Aproape dublu. Ca sa faca venituri la buget, atat din acest pret de referinta, cat si din TVA-ul aplicat la pretul final.

In timp ce pe furnizorii de gaze i-a lasat sa urce preturile de la pretul de referinta de 125 lei/MWh, pana la 250 lei/MWh (profit 100% asigurat), adica de peste 3,6 ori mai mult fata de pretul reglementat din 2020.

Curata hotie! Totul in numele liberalizarii pietei de gaze!

Inutil sa adaugam ca, in realitate, preturile la gaze naturale au explodat pe piata libera, depasind 500 lei/MWh, insa Romania, ca stat producator, nu ar fi trebuit sa ajunga in criza economica din cauza gazelor daca PNL nu trecea prosteste la liberalizarea pietei, fara ca nimeni sa ne oblige.

Nenorocirea este ca romanii sunt obligati azi sa isi plateasca propriul gaz la preturi exorbitante (pentru ca mult din cel inmagazinat in vara s-a exportat la preturi derizorii), iar Romania nu are stocuri suficiente sa poata interveni cu masuri de forta pentru a opri speculatiile din piata liberalizata, fara sa riscam sa ramanem fara gaze peste iarna, caci extractia nu poate acoperi necesarul de consum pe timp de iarna, in lipsa stocurilor a caror obligativitate de constituire a fost anulata.

Ce s-ar putea face? In niciun caz nu vor functiona solutiile pompieristice anuntate de guvernanti, care au facut prostia sa plafoneze contracte aflate in derulare, incheiate intre clienti si furnizori si sa ceara recalcularea facturilor la preturi pe care oricum populatia si mediul de afaceri nu le pot suporta. Sa nu uitam cum ministrul Energiei Virgil Popescu ne imbia sa ne alegem furnizorii si multi au cazut in capcane, trezindu-se cu facturi uriase!


Solutiile pentru a se evita un dezastru economic si social precum cel din Kazahstan sunt urmatoarele:


- anularea imediata a liberalizarii pietei energiei si impunerea de preturi reglementate, cum am facut pana in 2020-2021 si cum fac si alte state europene;

- licentele si autorizatiile sa fie emise de ANRE doar pentru producatorii si importatorii directi de gaze/energie, pentru a fi eliminati toti “baietii destepti” care fac specula cu energia pe piata romaneasca;

- repornirea hidrocentralelor si termocentralelor inchise aberant de Guvernul Meu PNL;

- restabilirea vechilor relatii de buna colaborare cu rusii si cu Gazprom pentru a ne putea acoperi deficitul de energie din extern la preturi rezonabile (cum au facut Germania, Franta si altii, care depind de gazul rusesc). Cata vreme avem un Mare Prost la Cotroceni care e mereu contra rusilor, nu putem spera la relatii de buna vecinatate.

O tara ca Romania nu are voie sa ajunga vreodata in criza energetica! In lipsa unor masuri imediate de bun-simt, cata vreme facturile la energie au ajuns sa depaseasca pensiile si salariile, nu ne ramane decat sa numaram zilele pana la izbucnirea unei noi Revolutii!

 

P.S. - In timp ce romanii sunt debransati ca nu-si pot plati facturile la energie, isi inchid afacerile si sufera in frig, Marele Prost de la Cotroceni, care a patronat tot dezastrul, a iesit public sa ne vorbeasca despre incalzirea globala...

Comentarii

# ROEXIT ! Am zis ca votez AUR ... date 12 January 2022 20:14 +565

Nu ai cu cine frate ! Parca-s loviti in cap , asculta doar de SRI ... Sosoaca presedinte ! Jos Arafat si Citu-mitzu ! Suspendat Iohannis , de gat , as zice eu :-)

# Dragi romani nu mai dormiti : date 12 January 2022 20:17 +217

iata planul nenorocitiilor internationali https://cairnsnews.org/2021/11/12/mike-teadon-timetable-to-tyranny/ apoi video cu subtitrare in engleza postat ieri aici https://www.bitchute.com/video/9PyQPafgd6Oo?fbclid=IwAR0J3jTepzkLR4_sJaU5EaNy4eDzh54aOQnnuDSZmxk2P1MWb-s0YVsDqs4

# Cetateanul date 12 January 2022 20:22 +104

Să îi "lichideze" cine? Ciuma roșie care nu a știut cum să se așeze mai repede în scaun? Că nu aveau loc de muncă zerobarațiișivotații ciolabu, tînpu, tractoristu, grindaneanu etc? Ăștia!? Cât de dînc politic pot să fie să nu realizezi că dacă așteptau încă 6/7 luni, după ce ieșea lumea din iarna asta, trimiteau săgeata albastra în lada de gunoi a istoriei? Dar nu... slugile proaste să execute întocmai și la timp... preaplecarea înaintea încălzitorului climatic. Deci... râde lumea. PS ăi care or vrut dă dreapta să ia cu dreapta... cât mai mult...prețuri, facturi, salarii, pensii, locuri de muncă

# nae girimea date 12 January 2022 20:23 +502

Facturi uriase ? Populime , ghinion ! In loc de „taxa pe lacomie” ati ales „Dragnea la puscarie „. Acu’ e tarziu , PSD ul e condus de Ciolacu-Balega , iar ailalti sant slugile multinationalelor .

# ?????? date 12 January 2022 21:36 +71

&,,BNR A MAJORAT DOBANDA-CHEIE – Creste de la 1,75 la 2% pe an. Banca Centrala: “Pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara”" Lumea Banilor "Sedimentele" de la BNR au mai cerut și cu alte "ocazii" "energie", ?

# TIPA date 12 January 2022 21:56 +132

Ce să facă Edi Helvig că el în alergatul după societăți a plonjat fix la EPPO LUXEMBOURG ... cu marele alb ce din mare alb a ajuns NEGRU .

# ALEXIA date 12 January 2022 21:59 +132

Iohanis e și el la EPPO LUXEMBOURG cu partidul lui și edi lui și cu psd- ul lui și toți ai lui...ha ha ha

# @ "Dragi romani " : thanks ! Muamă ... date 12 January 2022 22:33 +139

Filmuletul ar trebui dat la TV ( la A3 sau mai bine la RTV ) , e bestial !!! Deci practic vor cu tot dinandinsul sa reduca , de fapt, po******tia Terrei la sub 500 de milioane ! Am pus-o ... PS. Cand ii mai vezi pe toti cacatii , platiti pe ascuns (Radu Tudor, Arafat,Mirel Curea), cum merg la emisiuni si isi umfla narile paroase cu fraza "vaccinul e solutia" isi vine sa borasti si sa le rupi capul de pe umeri .

# TIPA date 12 January 2022 23:09 +133

Edi e preocupat de șantaj economic, fraude ,societati, de banet nu de popor, însă nu mai vede niciun dar...NU va permit d.le Helvig...va inchid toate ușile ...doar la Jilava ,Rahova o păstrez deschisa....sa vă amintiți mereu de 10 ...

# Neanae date 12 January 2022 23:14 +248

Înconjurați Cotroceniul’ pașnic. Termosuri cu ceai cald, la plimbare. In liniște, sa fie mulți, zic MULȚI, FOARTE MULȚI. Vro două ore de plimbare in sens orar/ antiorar. Cu masca, distanțați cât de cât, sa nu aibe treaba careva cu amenzi. Documentele la îndemâna, cine face întrebari, răspunsul sa fie “si eu pe aici, la plimbare, așa acasă nu se consuma nici lumina si nici gaz”! Trece ****** de la ceai? Se face pe la gard, luați o umbrela pt intimitate, sa dea o mâna cine e pe lângă cu propriile umbrele’

# Leonte Elena date 13 January 2022 02:15 +88

Nu mai loc de certuri pe teme politice, nu ințelegeți asta. "'Ba tu', ba tu, ca la grădi... Tăvălugul pornit acum e menit să ne ingroape pe toți. Întăi pe cei săraci, care se vor duce repede, cei care au străns ceva brumă de bani vor urma scumpirile înghițind micile economii. Cine să facă ordine? Cine să aducă dreptatea? Cei platiți acum și mai gras ? Mituiți pentru obediență. E bine să mai aflăm despre abuzuri, dar nu învățăm nimic. Vai de noi ! VAE VICTIS !

# Gilu date 13 January 2022 13:27 +155

Domnule Savaliuc,am vrut sa- mi spun si eu parerea la articolul dvs. si m- am trezit cu tableta blocată; sunt de acord cu tot ce- ati scris despre conducătorii nostri, cu observația că sunt si prosti si hoti si impotenti mintal ; imi spun mereu ca nu se poate asa ceva, dar iată că se poate și mai rau...Cate sacrificii de vieți de români produse in accidente de munca la construcția Sistemului Energetic National si a exploatarilor si transportul gazelor naturale , ca sa le privatizam pe nimic, pe șpagă de partid ,iar astăzi cei ce le- au construit sa moara in frig si in intuneric...Nu mi- am închipuit că asa zișii democrați sunt mai cruzi decât Elena Ceaușescu,pe vremea căreia era interzis pentru cei de la parter sa deschida geamurile ca sa nu răcească trecătorii...Facem haz de necaz , așteptând instaurarea dictaturii neo- marxiste,cu ajutorul serviciilor aservite si legiferarea eutanasierii...

# Gilu date 13 January 2022 14:19 +157

Se poate sa spun o blasfemie , dar mi se pare ca afisarea ostentativa a credintei " intru Hristos " , este si ramane o poza , din momentul in care accepti aducerea propriului popor la disperare, infometare , frig si intuneric , ca sa- ti fie tie si alor tai bine...Din momentul în care,cei pe care îi abandonezi in mâinile jefuitorilor ajung sa se sinucidă de disperare, inseamna ca tu i- ai ucis si te numești criminal ! Ca si cei care participă la politica ta criminală, oameni de partid , de coaliție, sau opozitie , același marasm ...

# george george date 13 January 2022 18:53 +53

Traficul de organe Raed Arafat – S.M.U.R.D. – https://dreptate.org.ro/2021/11/24/secretul-cumplit-prin-care-sunt-subjugate-popoarele-lumii-partea-3/ SMURD si traficul de organe - Raed Arafat 12 déc. 2021 https://www.youtube.com/watch?v=R3SOb0YDI6g

# Lita date 13 January 2022 20:49 +65

Vor fi judecati ca la Nürnberg.

# Elena date 14 January 2022 11:09 +111

Din nou ati pus punctul pe "i":„S-a ajuns aici sub obladuirea Marelui Prost de la Cotroceni si a SRI-ului condus de Eduard Hellvig, care nu a luat masuri de aparare a sigurantei nationale.”Nu m-am inselat cand v-am votat cel mai bun jurnalist al anului 2021 in sondajul EVZ.

# Băran Gheorghe date 14 January 2022 11:16 +37

Nu vor sa priceapa romanii ca Miolacu Circel este cel ai mare tradator din Romania , dupa KIWI, dintre cei aflati la putere . Am atras atentia despre acest borfas de cate ori am avut ocazia dar poporul spera ca nu-i asa si spera degeaba. Benzina si motorina s-au scumpit cu 16 % in ultimul an iar curentul electric ofertat de catre furnizori consumatorilor casnici este de 2.88 ori mai mare. S-a scumpit apa, vantul , uraniul, carbunele de 2.88 ori?? Circel Miolacu tine atentia poporului pe probleme fara fond iar in spate, el cu sleahta de la PNL, USR , UDMR , pentru ca toti sug seva poporului, isi fac mendrele , isi asigura generatiile de beizadele, vand in afara, ne subjuga pe generatii sub consolarea sinelui ca merita sa faca asta cu riscul catorva ani de puscarie sau condamnare cu suspendare . Asa fac toti patrihotii.

# "Alo ? Tovarasi ? ...Alo ? Tovarasi ? " date 14 January 2022 16:23 +79

Lasati dracului "ceferticatul" verde si "cetiti" ce zice pana si Stiri_pe_surse_SRI : https://www.stiripesurse.ro/studiu-din-sua-riscul-de-deces-sau-spitalizare-prin-infectare-cu-omicron-e-redus-indiferent-de-nivelul-de-imunitate_2187075.html PSD. Daca va manca ... atunci continuati cu restrictiile naziste fara si va zburam de acolo ! Ce se mai aude cu referendumul pt. green-pass ?

# Sa-i explice cineva lu` Cîțu-mîțu date 17 January 2022 16:43 +68

, caci era ironic , ca multe infectari cu omicron nu se aduna , aastfel incat sa dea cateva mai violente ! COVID19 nu se aditioneaza ... Chiar daca-s multe cazuri , sunt raceli , fraiere ! Eu ma avut si-a tinut 3 zile , din care una cu ameteala+febra , 2 cu temperatura , 3 cu nas care curge si tuse seaca rara si usoara si ceva transpiratie. (Idem toti din familie). NU INCHIZI ECONOMIA si NU instaurezi nazism si certificat-de-cacat pentru asta ! PS. "Inche" ceva , conform ceva ziare de pe net , Omicron prefera inoculatii ; ia cautati !

# Fratiilor, nu se poate deschide ancheta in REM date 17 January 2022 21:49 +77

asupra guvernarii dezastruoase USR+ ? Au pagubit tara , au trimis nu doar program "PTTR" de-am mulea , fara sa consunlte Ministerul Sanatatii (banuiesc ca iar Arafat a ocolit calea legala) dar la fel au facut si cu nivelul de indatorare , si cu imprumuturi la dobanzi foarte mari , si cu implementarea inocularii , etc ?! PS . Atentie PNL se duce-n cap cu Citu , va fi sub USR+ ...

# Azi vazui o stire interesanta ... date 18 January 2022 18:26 +55

Daca va amintiti voi de A.B. Breivik, care imputina numarul musulmanilor in Norvegia ? Desigur sa recunoastem ca metoda nu a fost cea mai buna , nefiind eficienta, asa cum gresit ma fi tentati sa credem, dar ideea era de pe atunci ca se doreste , ce facu si Obaba : inundarea UE cu "ostrogoti" ce-si miros picioarele de 5 ori pe zi :-x Unde-i partea ce m-a luat de ochi ? Pai a iesit cu un manifest care zicea oarecum adevarul "OPRITI GENOCIDUL IMPPOTRIVA NATIILOR ALBE" , lucru la care nu ma gandisem, ce-i drept , dar acum constat ca are dreptate aici , ca de fapt nu vedem restrictii barbare in America de Sud , Africa, o parte buna din Asia ... https://nypost.com/2022/01/18/anders-breivik-gives-nazi-salute-during-parole-hearing/

# Radu date 18 January 2022 19:14 -9

Marsul monopolului sarii in India. Mahatma Gandi a chemat lumea la GREVA GENERALA SI LA MARSUL SARII = PE TACUTE = Tot asa a obtinut si independenta Indiei . Oare nu asa ar trebui sa procedam si noi ???? Se pot rezolva mult mai multe IN TACERE decat cu gura mare ca Sosoaca sau Simion !!!

# @Radu date 18 January 2022 22:56 +68

Corect dar si Sosoaca cu Simion au rolul lor ! Decat sa stea in fotoliu ca altii, de bine - de rau, au iesit si au zis lucrurilor pe nume , asa cum multi gandesc dar foarte putini o fac ; pacat . PS.Pe mine m-au convins : votez AUR clar si Sosoaca pe orice lista !

# ?????? date 19 January 2022 09:42 +1

& Deci, ce s-ar putea obține, ca observație științifică a, cauzelor, efectelor, analiza compoziției eșantionului ca , elemente, structuri, manfestări, și din cercetarea științifică a eșantionului căruia i-au fost emise facturi de energie electrică neconforme cu consumul făcut, ?

# Rotaru date 23 January 2022 09:08 +46

Asta se intampla cand tara este condusa de MPC si Catu. Apropo, stiti ceva de vreo umarire penala contra sotiei lui MPC si implicit a fostului primar al Sibiului care i-a retrocedat casa cu acte false?

# AUR ultima speranta ! date 25 January 2022 21:11 +89

Nu ca ar fi grozavi dar , "again" , n-ai cu cine ... PS. Free Breivik !

# PS. Dragi romani patrioti, date 28 January 2022 23:01 +37

vreau sa vedeti ce revolutie este in Canada acum ! Preambul : cu unul din cele mai progresiste guverne Canada doreste sa impuna inocularea soferilor de camion . Ei riposteaza si au plecat spre Ottawa unde vor sa-l vada pe ala de tragea jointuri (el a recunoscut, nu eu zic) si a legalizat drogurile usoare si anume Justin Trudeau , primul ministru, federal. Haideti sa vedem ce iasa sambata , cand inclusiv cei din Vancouver ajung la Freedom Convoy . https://www.youtube.com/watch?v=zSMEa2Ox2LE si altul https://www.youtube.com/watch?v=ct7yTC5WhEk . Nu va uitati la cele postate de media cenzurata canadiana (CTV, Global, etc) ci cele ale cetatenilor !

# Sosoaca presedinte ! Am zis ! date 1 February 2022 23:16 +79

Daca au fost toti ratacitii tradatori, macar sa avem si-o patrioata (ca pe Vadim l-au terminat inainte de vreme cu media ostila ...he, he , ce vremuri , cred ca de ne-ar vedea acu` s-ar suci in mormant ).

# Arafat , date 3 February 2022 23:14 +22

ia explica-ne matale, cum b.... ...ii ,in Israel cu doza a 4-a sunt varza la infectari , mai exact sunt pe cel mai mare val ??? :eek: PS. Eu propun sa fii inlocuit de urgenta , iar cadavrul sa-ti fie ars ; merge ?

# Daca nici asta nu va lamureste ....(sub. RO) date 4 February 2022 22:26 +28

https://rumble.com/vrz8ei-in-spatele-perdelei-de-fum-covid-iata-ce-lovitura-vi-se-pregateste.html?fbclid=IwAR3YM7Gv0h5xKKAzzqDVFJ7fZKp1TQqHzeqrsmOayjGFO8r_Msgk8WFdztw

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva