8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASTRELE S-AU ALINIAT PENTRU MATEESCU – Judecatorul Bogdan Mateescu a mai castigat o saptamana la sefia CSM, peste mandatul legal. CCR a amanat dezbaterile pe sesizarea USR prin care se contesta validarea judecatorului Marian Buda in CSM. Buda si-a anuntat candidatura la presedintia Consiliului, insa votul din CSM a fost conditionat de verdictul de la CCR

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 February 2022 14:28
Vizualizari: 2967

S-au aliniat astrele pentru judecatorul Bogdan Mateescu (foto). Acesta a reusit sa-si prelungeasca mandatul de presedinte interimar al CSM, functie neprevazuta de lege si Constitutie. De aceasta data norocul lui Mateescu s-a numit Curtea Constitutionala a Romaniei.


 

CCR a amanat miercuri, 9 februrarie 2022, dezbaterile pe sesizarea USR prin care se contesta hotararea Senatului de validare a judecatorului Marian Buda ca membru interimar in CSM, pe locul ramas vacant dupa pensionarea Marianei Ghena. O sesizare facuta pe motiv ca Senatul ar fi fost sesizat nelegal sa il valideze pe Buda in Consiliu, dar care asa cum au explicat sapte membri ai CSM ar trebui respinsa ca inadmisibila (click aici pentru a citi).

Amanarea de la CCR a fost cauzata de lipsa presedintelui Curtii Valer Dorneanu, infectat cu Covid, dezbaterile fiind reprogramate pentru data de 16 februarie 2022. Amanarea va avea efecte directe asupra situatiei din CSM. Asta intrucat CSM va amana discutiile si votul pe candidatura judecatorului Marian Buda la presedintia Consiliului.

Concret, dupa cum Lumea Justitiei a anuntat in exclusivitate, Buda si-a anuntat colegii ca isi va depune candidatura la sefia Consiliului. Votul pe candidatura lui Marian Buda a fost programat de Sectia pentru judecatori a CSM pentru joi, 10 februarie 2022, dar el se va amana. Asta intrucat votul privind candidatura judecatorului Buda la presedintia Consiliului a fost conditionat de verdictul CCR, asa cum Buda a cerut in scrisoarea de intentie.


Iata ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 10 februarie 2022 referitor la candidatura lui Marian Buda:

Desemnarea candidatului din cadrul Sectiei pentru judecatori pentru functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Scrisoare de intentie a domnului judecator Marian Buda, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, in functie de solutia adoptata de Curtea Constitutionala a Romaniei fata de sesizarea unui grup de senatori apartinand partidului politic Uniunea Salvati Romania (USR) vizand eventuala neconstitutionalitate a Hotararii Senatului Romaniei nr. 1/2022 privind validarea unui membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii”.


In concluzie, dupa amanarea dispusa de CCR pe sesizarea USR privind validarea lui Marian Buda in CSM, avand in vedere ca votul pe candidatura lui Buda la presedintia Consiliului a fost conditionat de verdictul CCR, desemnarea lui Marian Buda ca sef al CSM va fi amanata cel putin pana in 16 februarie 2022, data la care Curtea va dezbate sesizarea USR. Ceea ce inseamna ca cel putin pana in 16 februarie 2022 Bogdan Mateescu va ramane in continuare presedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, functie, repetam, neprevazuta de lege si Constitutie.

Comentarii

# Cucurigu date 9 February 2022 18:53 +62

Eu zic sa il puna pe Matilet sef pe viata in cotet :lol: Atata bataie de joc nu a fost vreodata

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva