ATAC LA "IMPERECHEATI" – Marian Iancu, condamnat in dosarul RAFO 1: „Nimeni nu e mai presus de lege, nici macar numitii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea impreuna cu al lor mentor Coldea... 'Imperecheati' profesional in mod arbitrar... Ticluind probe nereale, au pronuntat o decizie ilegala... Au aplicat doar considerentele din preambulul Directivei PE din 03.04.2014, ocolind premeditat garantiile impuse chiar de textul adoptat” (Comunicatul)
Acuzatii extrem de grave lansate de Marian Iancu la adresa celor doi magistrati ai Curtii de Apel Bucuresti care au solutionat dosarul RAFO 1. Este vorba despre vestitii judecatori Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea, autorii deciziei din 14 octombrie 2014 prin care presedintele Balkan Petroleum a fost condamnat definitiv la 12 ani inchisoare pentru spalare de bani, evaziune fiscala si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi, 11 februarie 2016, Marian Iancu sustine ca decizia in dosarul RAFO 1 a fost pronuntata cu incalcarea legii, ii numeste „infractori” pe Bogdan si pe Mihalcea si ii invinuieste de „abuz in serviciu si ticluire de probe nelegale”.
In plus, Iancu invoca si reaua-credinta a celor doi judecatori de la CAB, pe motiv ca acestia ar fi aplicat in mod arbitrar o Directiva a Parlamentului European in materia confiscarii, „ocolind premeditat garantiile impuse chiar de textul adoptat, scopul urmarit fiind acela de a inlatura posibilitatea ca cei pe care ii vizeaza masura confiscarii sa se apere impotriva abuzului”.
Criticile presedintelui Balkan Petroleum - care, trebuie sa amintim, a fost condamnat alaturi de omul de afaceri Ovidiu Tender si in dosarul RAFO 2, dupa o mascarada judiciara mai ceva ca in cazul „Telepatia” - il vizeaza si pe prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea (foto): „Nimeni nu este mai presus de lege, nici macar numitii Camelia Bogdan si Mihalcea Mihai Alexandru impreuna cu al lor 'mentor', Coldea!”.
Prezentam comunicatul Balkan Petroleum:
"Cu privire la manopera infractionala a numitilor Camelia Bogdan si Mihalcea Mihai Alexandru in exercitarea atributiilor de serviciu, ca judecatori la Curtea de Apel Bucuresti
Mai precis, incepand cu anul 2014, cei doi judecatori promoveaza, fara merite deosebite, in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. Au fost 'imperecheati' profesional in mod arbitrar si au primit ca bonus unele dintre cele mai grele dosare aflate pe rolul acestei Curti. Este de notorietate ca nu a existat tragere aleatorie.
Lipsa de experienta si obedienta fata de sistemul de represiune instalat in justitie ca instrument in 'campul tactic' le-a indus o falsa impresie ca sunt mai presus de lege. In cazul meu, cu rea-credinta, abuz in serviciu si ticluind probe nereale, au pronuntat o decizie definitiva, ilegala, intrand sub incidenta art. 297 si art. 280 alin. 2 Cp, aplicand norme interne si comunitare cu incalcarea in mod concret a art. 15 alin. 2 si art. 129 din Constitutia Romaniei, art. 2 alin. 2 Cp, art. 328, art. 371 Cpp, art. 423 alin. 1 Cpp, art. 417 si 419 Cpp.
Pentru aceste fapte cu consecinte deosebit de grave, numitii Camelia Bogdan si Mihalcea Mihai Alexandru vor trebui sa raspunda in fata organelor de cercetare competente, in patru plangeri penale complet probate. Chiar daca sistemul este pregatit sa-i apere, procesul de eliminare a infractorilor din justitie a inceput si este ireversibil. Realizarile lor profesionale, cu care epateaza public, se vor dovedi in final ca reprezinta cu adevarat pericolul social la care face trimitere legea. Recent, Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat neconstitutional art. 250 alin. (6) Cpp, folosit ca acoperire juridica in materia confiscarilor de catre cei doi judecatori. Deciziile penale definitive, ilegale prin raportare la lege, nu pot fi puse in executare de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti si de catre ANAF, decat prin alt abuz, transformand aceste entitati specializate ale Statului Roman in complici ai judecatorilor 'penali'.
Culmea criminala o reprezinta plangerile 'tupeist-agresive' pe care acestia le depun la DNA, cu privire la refuzul de a adauga la lege al magistratilor investiti cu punerea in executare a deciziilor definitive ilegale. Hotararile legale sunt usor aplicabile, existand procedurile de parcurs post-condamnare. Cele abuzive, in afara cadrului legal, trebuie si sunt cenzurate de tot ansamblul de norme interne si comunitare, ce impun si reglementeaza dreptul la un proces echitabil, accesibile apararii celor care se considera victime ale abuzurilor judecatorilor.
In acest sens, pana in 4 octombrie 2016, Romania trebuie sa implementeze Directiva 2014/42/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014 cu privire la inghetarea si confiscarea instrumentelor si produselor infractiunilor savarsite, dar si masurile in compensare (garantiile) necesare pentru a se asigura ca persoanele afectate de aceste confiscari au dreptul la o cale de atac EFECTIVA si EFICACE si la un proces echitabil (art. 8 din Directiva 2014/42/UE). Rezolutia Parlamentului Uniunii Europene din data de 8 septembrie 2015 [referitoare la situatia drepturilor fundamentale in Uniunea Europeana (2013-2014) (2014/2254(INI)) - Situatia drepturilor fundamentale in Uniunea Europeana (2013 -2014) - P8_TA-PROV(2015)0286], cu referire la drepturile fundamentale, impune prioritatea normarii drepturilor procedurale, cu privire la respectarea celor mai inalte standarde de protectie ale acestora. Rezolutiile Parlamentului European sunt obligatorii, conform TFUE pentru Comisia Europeana si pentru statele membre UE.
Numitii Camelia Bogdan si Mihalcea Mihai Alexandru, judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, cu rea-credinta, au aplicat doar considerentele din preambulul Directivei Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014, mai sus-amintite, ocolind premeditat garantiile impuse chiar de textul adoptat (art. 8), scopul urmarit fiind acela de a inlatura posibilitatea ca cei pe care ii vizeaza masura confiscarii sa se apere impotriva abuzului (Decizia nr. 1207/A pronuntata in sedinta publica din data de 14 octombrie 2014, in dosarul nr. 36794/3/2005, pag. 243 primul alineat). Acestia sunt magistratii care trebuie sa raspunda in fata legii pentru abuz in serviciu si pentru minciunile ridicate la rang de adevar, folosite ulterior ca probe in acuzare, direct in motivarea deciziilor definitive, fara ca anterior si fie puse in discutia partilor. Activitatile profesionale de acest gen sunt calificate de lege ca infractiuni de serviciu si infractiuni la infaptuirea justitiei, prevazute si pedepsite de art. 297 si art. 280 alin. 2 Cp.
Solicit in mod public ca procurorii, judecatorii si reprezentantii clasei politice sa se mobilizeze pentru a elimina din societate oamenii care cred ca ei sunt Statul. Acestia sunt suportul unor judecatori care modifica si completeaza, prin interpretare arbitrara, vointa legiuitorului.
In lipsa unei legi a raspunderii magistratilor, se impune aplicarea textelor care prevad si pedepsesc in mod expres activitatile infractionale abuzive, in exercitarea atributiilor de serviciu de catre acestia. Nu este usor, dureaza ceva timp, dar aceasta lucreaza clar in favoarea adevarului.
Nimeni nu este mai presus de lege, nici macar numitii Camelia Bogdan si Mihalcea Mihai Alexandru impreuna cu al lor 'mentor', Coldea!
Iancu Alexandru Marian"
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Mulder, agentul mulder
14 February 2016 14:00
+19
# unul din lumea cea mare
15 February 2016 02:02
+3
# avicat traditional
14 February 2016 16:19
+14
# Camp tactic
14 February 2016 17:26
+14
# DODI
14 February 2016 17:40
+18
# sam
14 February 2016 18:18
+12
# gheorghe pensionaru'
14 February 2016 23:48
+3
# coco
15 February 2016 15:27
+3