24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATAT POATE, NU VA SUPARATI PE EL – Cand nu a produs zgomot de fond, asa-zisul presedinte interimar al CSM Bogdan Mateescu a turnat-o pe colega Andrea Chis despre cat sta la serviciu. Iata noi momente de colectie cu “Bobita” cand se agita si topaie pe scaun in Cotet: “Doamne, fereste!... Ohh... Mda... Noua ne place, ne distram, facem baie de multime cu multimea care ne urmareste... Dvs la 1 plecati acasa si veniti la 10... Doua ore pe zi”. Baltag l-a potolit: “Avem zile in care unii vin la 5”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 April 2022 17:46
Vizualizari: 6503

Este o reala placere sa te uiti la sedintele Cotetului Superior al Magistraturii, cunoscut sub denumirea oficiala de “Consiliul Superior al Magistraturii”, atunci cand ele sunt conduse de asa-zisul presedinte interimar Bogdan “Bobita” Mateescu (foto) aflat in stare de nervi. O placere desigur pentru cei care privesc din exterior, caci din interior nu cu siguranta ca lucrurile sunt chiar mai grave.


 

Dupa o scurta perioada de acalmie, in care nu prea s-au mai intamplat multe lucruri, atentia fiind centrata pe alegerile pentru viitorul Consiliu, membrii CSM s-au intors in forta. De fapt nu membrii CSM, ci pretinsul presedinte interimar Bogdan Mateescu, tinut la conducerea institutiei de majoritatea care controleaza Consiliul peste mandatul legal, si fara ca functia de presedinte interimar sa fie prevazuta de lege si de Constitutie. Mateescu a aratat o forma de zile mari joi, 14 aprilie 2022, cu ocazia sedintelor Sectiei pentru judecatori si Plenului CSM, spulberand ingrijorarile celor care se intrebau de ce oare “Bobita” a fost atat de calm in ultima perioada.

Sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM s-a lasat din nou cu scandal, de aceasta data protagonisti fiind Bogdan Mateescu si Andrea Chis. Aceasta din urma l-a enervat vizibil pe Mateescu in momentul in care a atras atentia asupra modului in care organizarea sesiunii de transfer in instante poate afecta alegerile pentru viitorul CSM. Caci, este logic, venirea unor noi judecatori intr-o instanta poate schimba numarul de voturi si rezultatul final al alegerilor.

Iritarea lui Bogdan Mateescu a fost evidenta, pe inregistrarea sedintei acesta putand fi observat cum ridica tonul, intrerupe interlocutorul, gesticuleaza, se agita, topaie pe scaun in timpul schimbului de replici. De asemenea, un alt semn al iritarii il constituie interjectiile pe care Mateescu le scotea si comentariile pe care le facea in timp ce vorbea Chis. Dar nu in ultimul rand, atat de scos din sarite a fost pretinsul sef al CSM de Andrea Chis, incat a ajuns sa o toarne ca, vezi Doamne, ar veni la birou la 10 si ar pleca la 13, Mateescu incurcandu-se si in tabla scaderii, intervalul dintre 10 si 13 fiind pentru el de doua ore. Totusi, Bogdan Mateescu nu a fost foarte inspirat cand a facut aceasta “dezvaluire”, intrucat a fost devoalat de judecatoarea Gabriela Baltag ca el insusi are zile in care vine la serviciu la 17.00 dupa-amiaza. Desigur, s-a aparat Mateescu, pleaca la 12 noaptea.


Iata dialogul dintre Andrea Chis, Bogdan Mateescu si Gabriela Baltag:


Andrea Chis: Eu sper sa nu am dreptate, o spun acum, sa ramanem interimari unii dintre noi si peste durata mandatului, daca tot avem un interimar presedinte, si sa avem probleme de legalitate a alegerilor tocmai datorita conduitei noastre.

Bogdan Mateescu: Doamne, fereste!

(...)

Andrea Chis: Dincolo de impactul asupra alegerilor si listelor electorale, bulversam instantele.

Bogdan Mateescu: Ohh...

Andrea Chis: Eu nu vad necesitatea acestor transferuri, si eu nici nu voi vota, va spun de pe acum.

Bogdan Mateescu: Nici data trecuta nu ati votat, doamna judecator. Acuma, vrem sa fim cinstiti? Si data trecuta ati votat nul la transferuri, n-am facut transferuri de doi ani de zile, si ati dat voturi nule. Acuma aveti grija de alegeri, incercati sa contorsionati si sa duceti intr-o alta directie toate demersurile posibile. Cand am avut sesiune de transferuri dupa doi ani de zile, ati dat voturi nule, nici macar nu le-ati citit, acuma aveti grija listelor suplimentare. Doamna judecator, va las pe dvs sa considerati daca este un discurs sincer sau daca este unul ipocrit.

Andrea Chis: Domnul judecator, am observat ca dvs folositi foarte des cuvantul ipocrit, l-ati pus si in proiectul dvs de candidatura, si ati spus ca dvs nu o sa puteti fi acuzat niciodata de ipocrizie.

Bogdan Mateescu: Chiar nu.

Andrea Chis: Mi se pare ca foarte des acuzati pe altii de ipocrizie...

Bogdan Mateescu: Pai, eu ma raportez la fapte, si concluzia o extragem singuri, doamna judecator, acuma aveti grija sa nu se faca transferuri, si nici cand s-au facut inainte, dupa doi ani de zile, cand colegii stateau delegati/detasati sase luni, un an, daca prindeau o delegare sau detasare, nici atunci nu ati votat da sau nu pentru un transfer, ati dat voturi nule cap coada, apropo de asumare. Si acestea sunt faptele, la ele ne raportam, ca ne place sau nu ne place, nu ne place oglinda, inteleg, decat uneori, alteori nu ne place. Eu va multumesc, Dumnezeu stie daca suntem unii sau altii ipocriti, ca vad ca noi nu stim, asa este, ok.

Andrea Chis: Sa stiti, apropo de voturi nule, in primnul tur, si poate verifica oricine, am votat, si eu, si ceilalti trei colegi ai mei, dar dupa rezultat am constatat ca orice am fi votat, la deliberare nu s-a tinut seama de ceilalti cinci.

Bogdan Mateescu: Mda... Nici macar nu ati scos un cuvant la deliberare, doamna judecator, colegii nu stiu lucrul acesta, un cuvant nu ati scos cu exceptia unui coleg de la Cluj, atat.

Gabriela Baltag: Stiti de ce nu a spus absolut nimic, pentru ca...

Bogdan Mateescu: Pai ori a spus, ori n-a spus, ori am tinut cont, ori n-am tinut cont?

Gabriela Baltag: N-a spus absolut nimic pentru ca nu a existat o deliberare concreta.

Bogdan Mateescu: Inseamna ca n-am avut de ce sa tin cont, dansa a spus ca n-am tinut cont de deliberare.

Gabriela Baltag: Pai cum, daca aveati o lista, va vedeam, eram in birou, va vedeam cum votati dupa lista.

Bogdan Mateescu: N-aveam, doamna judecator, nicio lista.

Gabriela Baltag: Erau stabilite dinainte.

Bogdan Mateescu: Eu ma bucur ca am putut ajuta colegii cu transferuri, si ma bucur ca am putut sa fac asta pentru cariera lor, era mai usor sa ma sustrag cu un vot nul si sa ii acuz pe altii de fiecare data.

Gabriela Baltag: Nu, colegii trebuie sa stie ca oricum am vota, noi nu contam. Dragi colegi, ca sa stiti.

Bogdan Mateescu: Cand votati nul, normal ca nu contati. Cand votati da sau nu, contati. Ati vazut si la disciplinar, ati vazut si peste tot cand votati nul, cum faceti de obicei, nu contati, e adevarat (n.r. - Mateescu starneste rasete spunand ca la dosarele disciplinare se voteaza cu nul).

Gabriela Baltag: Dar la disciplinar nu cred ca s-a votat vreodata nul.

Bogdan Mateescu: (dandu-si seama de ce a spus, Mateescu incearca sa o dea la intors) Nu, nu, am zis fiecare vot conteaza si la disciplinar, doamna judecator, asta spuneam.

Andrea Chis: (razand) ...votam nul si la disciplinar.

Bogdan Mateescu: (devine tot mai nervos, incepand sa topaie pe scaun) N-am spus asta, doamna judecator, nu mai rastalmaciti. Noua ne place, ne distram, suntem in spatiul public, facem baie de multime cu multimea care ne urmareste, dar atat timp cat nu ne asumam nici macar un vot, nici macar un da sau nu, doamna judecator, votam nul si la pensionari, si noi suntem aici sa clamam principii si cat de mult ne pasa de colegi? Haideti sa vedem daca suntem sinceri.

Andrea Chis: Domnule coleg, eu le respect dorinta colegilor de a se pensiona, desi o regret, si cu foarte multi am vorbit si am incercat sa ii determin sa ramana in sistem, dar nu am cum, pentru ca nu pot sa le ofer un viitor, nici macar acum in procedura alegerilor.

Bogdan Mateescu: (o ataca direct pe Chis facand trimitere la o propunere a acestia ca magistratii sa beneficieze de un an sabatic) Si anul sabatic nu le-a suras, doamna judecator? Ca poate anul sabatic i-ar fi determinat pe colegi, Doamne fereste, da.

Andrea Chis: (ignorand atacul lui Mateescu, ii raspunde calm) Chiar o sa am o dezbatere publica pe anul sabatic, nu imi revoc ce am spus, chiar cred la modul foarte sincer.

Bogdan Mateescu: Absolut, asta era secretul, va multumesc.

Andrea Chis: E un intreg sistem in burnout, este CSM-ul in burnout pentru ca avem o stare de conflict in interior generata de presedinte inca de anul trecut (Mateescu incepe sa rada sfidator), dar care a mocnit si acum a izbucnit.

Bogdan Mateescu: Nu este niciun conflict, doamna judecator, este un conflict unilateral, sincer.

Andrea Chis: Dar aceasta stare de burnout din Consiliu....

Bogdan Mateescu: Doamna judecator, ce burnout daca dvs la 1 plecati acasa si veniti la 10? (Mateescu incepe iar sa rada, dorind sa para stapan pe el, dupa care mormaie ceva neinteligibil)

Gabriela Baltag: Bine ca nu venim la 5 dupa-amiaza, ca avem zile in care unii vin la 5...

Bogdan Mateescu: Si pleaca la 12 noaptea, sunt singurul care ramane aici. Burnout cu doua ore pe zi, am retinut, inseamna ca sunt doua ore pe zi foarte intenese. Va multumesc”.


* Vedeti aici inregistrarea sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM din 14 aprilie 2022

Comentarii

# Constantin date 17 April 2022 17:54 +129

Ce bataie de joc!!! Nu miroase a abuz in serviciu????? Mai stiu pe cineva condamnat pentru asta! Ce va pasa? aveti lefuri de la stat!!!! Doamne? Cand va veni ziua curatenii in CSM?? Cand? Cand magistratilor din CSM le va pasa? Cand aceasta institutie va deveni normala? Cand vor exista procurori cu adevarat in tara asta?????? Cand judecatorii isi vor cunoaste adevarata lor menire??? Trebuie o revolutie???????????????????

# Istoria ne invata date 17 April 2022 20:15 +66

Istoria ne invata ca au mai existat dictatori care scapasera fraiele, ca sa nu zic ca erau nebuni de legat: Nero, care a dat foc Romei...Caligula, care si-a facut calul senator...Bobita, pe calul lui Caligula il chema Incitatus, pe calul tau favorit cum il cheama? Nihoohooooo! :roll:

# M date 17 April 2022 20:35 +52

cred ca este prea mult bagat in seama asta. daca ei se comporta in felul asta cu noi ce sa ma zic?, o tara intreaga il contesta, comenteaza iar pe el si gasca lui ii doare la basca. maritile salariile ca sunt prea mici...

# Alzheimer date 17 April 2022 21:25 +138

Mateescu a uitat doua lucruri: ca nu se mai poarta masca si ca nu mai e presedinte. Ooops, pana la urma tot o sa il intrebe cineva de ce s-a lipit de scaun si nu mai vrea sa predea postul.

# gogu date 19 April 2022 15:04 +22

ce pretenție aveți la slugărete?. El face numai ce îl taie capul - ilegal pe post, pe lângă lege și constituție. Culmea culmilor este că slugărete a numit ilegal pe secretarul general al CSM, deși legea prevede că acesta este numit de Plen.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva