29 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATENTIE MAGISTRATI – Judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti isi avertizeaza colegii: “Daca judecatorii au fost luati la intrebari la DNA despre cum au dat o hotarare definitiva si daca e legala, asta e grav... Ti se pare ca tie nu ti se va putea intampla, pentru ca esti cinstit si corect? Gresesti, atata timp cat legea ii da procurorului DNA sa cheme pe oricine, inclusiv pe tine, magistrat cu ani vechime la audieri fara restrictii si fara sa raspunda. Asta e miza desfiintarii SIIJ”

Scris de: G.T. | pdf | print

22 December 2020 15:17
Vizualizari: 12717

Judecatorul Andi Malaliu (foto) de la Tribunalul Bucuresti denunta practicile procurorilor DNA de a chema la audieri magistrati, pe care sa-i intrebe in legatura cu legalitatea hotararilor pronuntate. Reactia lui Andi Malaliu vine in contextul uriasului scandal provocat de condamnarea avocatului Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa”, condamnare dispusa de catre judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, pentru simplul fapt ca acesta si-a exercitat profesia.


 

Precizand inca de la bun inceput ca nu doreste sa comenteze decizia Inaltei Curti, Andi Malaliu atrage atentia ca este foarte grav daca judecatori care au fost implicati de-a lungul anilor in cazul “Ferma Baneasa” au fost audiati la DNA privind hotararile pe care le-au pronuntat (click aici pentru a citi detalii). Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Malaliu le transmite colegilor sai care considera ca lor nu li se va putea intampla asa ceva intrucat sunt cinstiti si corecti ca gresesc, atat timp cat legea da procurorului DNA posibilitatea de a chema pe oricine la audieri, inclusiv magistrati cu vechime, fara sa raspunda in vreun fel. Aceasta este de fapt miza desfiintarii SIIJ, explica Andi Malaliu, care aminteste si despre dorinta celor de la DNA de a reprimi competenta in anchetarea magistratilor.


Iata comentariul judecatorului TMB Andi Malaliu:


Nu-l cunosc pe avocatul Robert Rosu, cum nu cunosc nici dosarul, asa ca nu pot si nu e nici deontologic sa comentez decizia. Dar, daca judecatorii de la ICCJ, sectia civila (n.r. - este vorba despre judecatori de la Judecatoria Buftea) au fost luati la intrebari la DNA despre cum au dat o hotarare judecatoreasca definitiva si daca e legala, asta e grav. Ce e atat de grav ar intreba cei care nu stiu cum se desfasoara o ancheta penala, mai ales la DNA? Esti intrebat de procuror, care, in principiu, nu stie decat penal cum si cu cine ai dat hotararea civila. Ii explici, dar el insista: 'e legala?' 'Da', raspunzi. 'Sunteti sigur? Ca noua nu ne prea pare si putem, la o adica, extinde acuzatiile', lucru la care incepi sa te gandesti si daca n-ai rate, familie, copii, darmite daca ai toate astea sau doar unele dintre ele. Si zici ca ai mai reflectat, ca, poate, hotararea ta nu era asa buna si legala. Ti se pare ca tie nu ti se va putea intampla, pentru ca esti cinstit si corect? Gresesti, atata timp cat legea ii da procurorului DNA care face dosarul posibilitatea sa cheme pe oricine, inclusiv pe tine, magistrat cu ani vechime la audieri fara restrictii si fara sa raspunda in niciun fel. Asta e miza desfiintarii SIIJ. Sa adaug ca actualul procuror-sef DNA se plingea de ritmul lent al solutionarii dosarelor cu magistrati sub Kovesi si spunea ca situatia se va remedia daca DNA reia competenta pe instante?

 


Comentarii

# NM date 22 December 2020 15:53 +27

Chiar sa fie adevarat sa poata desfinta SIIJ?, acum cand Barna a luat ministerul de justitie cu siguranta vor fi clasate si dosarele prietenului lui adica Mihai Cristian Ban dosare aflate in lucru la SIIJ. Nu credeti ca acesta a fost interesul desfintarii SIIJ de catre penalul Barna?

# mitica date 22 December 2020 15:54 +21

DNA este o organizatie terorista si antinationala.

# Gilu date 22 December 2020 18:29 +26

Maistre,daca un amărât de unchesel i- a fabricat un dosar lui Victor Ponta,prim- ministrul Romaniei,ce valoare are un judecător în ochii specimenului? O țară care permite asemenea derive ca sa faca pe plac unor trogloditi din interior sau din afara,nu are niciun viitor...Nici uncheselul,nici trogloditii nu au pățit nimic...Asa ca "Speranta abandonata";poate de la Dumnezeu,ca de la oameni...

# se poate date 22 December 2020 20:10 +2

Astăzi 22.12.2020 Judecătoria Suceava-Secția penală,în dosarul penal nr.5515/314/2020/a1, la trimis în judecată pe Consilierul juridic Halip Traian Ioan pentru că ”și-a exercitat profesia cu bună credință” fiind acuzat de ”exercitarea fără drept a unei profesii” și ”înșelăciune”. Consilierul juridic,își desfășoară activitatea în cadrul Fundației”Ștefan cel Mare”Voivodeasa care are ca obiect de activitate ”Apărarea Drepturilor Omului”. Pînă la această oră nici un fel de reactie din partea Ordinului Consilierilor Juridici din România,nici Colegiul Consilierilor Juridici -Suceava,nici din partea colegilor de profesii liberale. Incredibil.

# Dosar Chocolat date 22 December 2020 23:28 +19

Malaliu mai lipsea sa vorbeasca de drepturi si libertati....Asta da nebunie....omu asta nu poate fi numit jude.....Veti vedea ce atrocitati a facut in maxim 6 luni....rusine!!!

# Campeanu Traian date 3 January 2021 12:09 0

Haideți să nu amestecăm judecătorii care respectă adevărul și litera legii! Dacă asupra spiritului legii judecătorul are „dreptul” să greșească, litera legii e obligatorie. Cazul în speță poate admite dezbateri privind rolul avocatului, privind buna-credință, privind ..... multe. Nu cred că un judecător are dreptul să mintă pentru a obține sau pentru a împiedica pedepsirea uni vinovat. Pur și simplu cei care comit fapte definite clar în codul penal drept infracțiuni (fals intelectual, uz de fals, omisiunea sesizării, abuz în serviciu) trebuie cercetați de organele abilitate de lege (înainte DNA, acum încă SIIJ, de aici înainte Dumnezeu). Dacă nu există mijloace de descurajare a încălcării legii (infracțiuni, contravenții) oricare dintre noi va fi tentat să o ignore. Dacă domnul judecător cunoaște câte ceva despre rolul justiției și despre principiile generale ale dreptului, va înțelege că „nimeni nu e mai presus de lege” și că judecătorul este independent ierarhic, dar supus legii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva